Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Kızlar bütçemizi yaptım.
Haftalık pazar, süt,yumurta paralarını ayırdım.(haftada 30 yumurta bitiyor, yumurtayı gezen tavuk yumurtası getirtiyoruz bilindik bir yerden) ve yine haftada 5 kg yoğurt gidiyor. O yüzden bu kalemler sabit bizde.

Ayrıca harçlık da ayırdım günlük giderler icin.
Gezme,dışarda takılma ve piknik olmaz ramazandan ve yasaklardan dolayı diye ekstra eğlence için bütçe ayırmadan bu ay.

Pazartesi çıkamayız ama sali günü kuyumcunun yolunu tutarız⭐😎

Mayıs sonu kasko sigorta ödemeleri baslicak.
Yazlık kıyafetler almam gerekecek ayrıca.
Ek olarak sınav görevi filan çıkarsa iyi olur.

Sağlıkla ilgili de bir sıkıntı olmaz inşallah 🤲

İyi akşamlar kızlar
Çok kötü bir akşam geçirdik.
Rabbim bir daha yaşatmasın ne bize ne kimseye :KK61:
Yemek masasındayken. Oğlum bir an hareketsiz kaldı.
ağzını kitlemişti. Nefes borusuna yemek kaçtı muhtemelen. Eşim hemen müdahale etti. İyi ki yanımızdaydı o an panikle ne yapardım ben bilmiyorum . Ağzındn bişey çıkmadı yada biz o anlık fark etmedik. Bir süre nefes alamadı sanki. Çok korktuk çok ağladım. 😭😭
Şuan uyuyor yavrum. yanındayım yalnız bırakmak istemiyorum.

İyi akşamlar kızlar
ağzını kitlemişti. Nefes borusuna yemek kaçtı muhtemelen. Eşim hemen müdahale etti. İyi ki yanımızdaydı o an panikle ne yapardım ben bilmiyorum . Ağzındn bişey çıkmadı yada biz o anlık fark etmedik. Bir süre nefes alamadı sanki. Çok korktuk çok ağladım. 😭😭
Canım geçmiş olsun😔 Allah bir daha yaşatmasın. Cok üzüldüm..
Boğazına yemek kaçtığından emin misiniz? Öğürme öksürme falan olmuş muydu?

Canım geçmiş olsun😔 Allah bir daha yaşatmasın. Cok üzüldüm..
Boğazına yemek kaçtığından emin misiniz? Öğürme öksürme falan olmuş muydu?
Sağol canım, Allah razı olsun.
Hiç olmadı öksürme filan. Ama en son ağzına salatalık koydu bir parça. Bizimle konuşurken hani aniden nefes borusuna mı kaçtı emin olamıyoruz..
o an mama sandalyesinden kollarını bana uzattı. Beni al diye. Sesi hiç çıkmıyordu. Nasıl kucağıma aldım bilmiyorum. Hemen eşim sırtına vurdu ters çevirp. Öyle öyle kendine geldi 😥

İyi akşamlar kızlar
Sevgi çok geçmiş olsun. Allah tekrarını yaşatmasın

Sağol canım, Allah razı olsun.
Hiç olmadı öksürme filan. Ama en son ağzına salatalık koydu bir parça. Bizimle konuşurken hani aniden nefes borusuna mı kaçtı emin olamıyoruz..
o an mama sandalyesinden kollarını bana uzattı. Beni al diye. Sesi hiç çıkmıyordu. Nasıl kucağıma aldım bilmiyorum. Hemen eşim sırtına vurdu ters çevirp. Öyle öyle kendine geldi 😥
Allah korusun canım.. oluyor maalesef seni çok iyi anlıyorum. Biz de mama sandalyesinin kemerlerini bağlıyoruz boğazına bir sey takılınca panikle elim ayağıma dolaşıyor. Benim kızım da sagolsun surekli boğulan bir çocuk şu içerken mutlaka boğulur, süt emerken boğulur, durduk yerde refluden boğulur...

Geçmiş olsun canım😔
Turkiyede BES e girmek için herhangi bir sigorta başlangıcı vs gerekmiyor bildigim kadarıyla. Sosyal sigortadan bağımsız bir şey, prim ödemelerini yapıyorsun para birikip değerlendiriliyor +güzel bir devlet katkısı da oluyor.
Universitedeyken bazı arkadaşlarımın anne babaları daha o yıllardan yaptırmıştı, 18 yaşını doldurmuş olmak yetiyor. Düşünüyorum da benim de güzel bursum vardı keşke cok cüzi miktarlarda o zamanlar baslasaydim.. ama akıl veren olmadı işte 🙄
Ya gencken bircok seyin farkinda olmuyoruz, saniyoruz ki hep boyle kalacagiz, 30`dan sonra hele bir de cocuk varsa gelecek kaygisi olusuyor. Aslinda BES baslatsak iyi olur, az az birikir, onun icin kira gelirini kullanabiliriz, yoksa buradan dolar gonderip bozdurup BES`e yatirmak mantikli degil gibi. Sen de gec kalmis sayilmazsin daha gencsin, zararin neresinden donsek kardir.
Acikcasi ben 20`li yaslardayken de tutumlu, harcamasini bilen bir insandim, yetistirilme tarzim oyleydi. Bizim evde ayri gayri yoktu, kim ne kazanirsa birlestirilirdi, evlenene kadar burslarim dahil her seyi anneme verdim, icinden harcligimi aldim, yani oyle kendim birikim yapacak bir sey kalmiyordu elime, evlendikten sonra esimle sirt sirta verdik her ay birikim yapmaya calistik, Allahtan esimle ayni olmasa da yakin bakis acilarimiz bu konularda.

Iyi geceler kızlar,
Bugun cevizli irmik helvası yaptım bolca. Yabancı bir arkadaşıma da iftarda yesinler diye götürdüm, dondurma da aldım giderken. Ailece cok sevinmisler, Allah kabul etsin.

Benim de yardımda bulunmak için önceliğim çocuklar, öncelikle temel ihtiyaçları olan çocukların bu ihtiyaçlarını karşılamak, sonra sağlık daha sonra da eğitim için yardımda bulunmaya çalışırım. Bu hafta bu yönde yardımlarımı yaptım. Keşke elimizden gelse de hiçbir çocuğun kalbinin kırılmadığı boynunun bükülmediği bir dünya sağlayabilsek.
Allah kabul etsin yardimlarinizi cok guzel.

X