- 12 Nisan 2019
- 2.548
- 7.428
-
- Konu Sahibi pure hazel
- #85.781
Geçmiş olsun Pure, oglusun daha iyidir umarım.Selam kizlar.
Oğluşumun biraz ishali var. Hemen önlemimi aldım,kendini iyi hissediyor,ilerlemez umarım.
Son dersim kaldı bugünlük.
İlikli kemikler ocakta kaynıyor.
Yemekler eşimden bugün. Yaban ördeği yapacak
Aynen devam ediyor canım teşekkür ederim ilgin için. Haftaya cuma kontrolüm var bakalım dr ne diyecek.
Ben varım canım. Çiğ sütten yoğurt mayalarız hep. Hamileyken de yiyordumHerkese günaydınlar bir şey sormak istiyorum. Pastörize sütten hazır yoğurt mayası ile yoğurt mayalayan var mı ben beceremedim de. Hamile iken çiğ sütten yoğurt yiyeniniz var mı yoksa siz de mi pastörize süt ile mayaladınız hep?
Açıkçası çiğden mayaladığımı yiyordum sonra sikencubin pastörize olması gerekiyor dedi. Beş kilo süt çöp oldu şimdiye kadar çünkü yoğurt tutturması zor geliyor bana zaten. Beceremedim 10 gündür hiç yoğurt yemiyorum. Zaten bulantım var bir şey yiyemiyorum yoğurt mayam da yok pastörizeyi de beceremedim çöp olduğBen varım canım. Çiğ sütten yoğurt mayalarız hep. Hamileyken de yiyordum
Canım sütü aldığın kişiye güveniyorsan ve yeterince kaynatirsan sorun olmaz diye düşünüyorum. Köylerde öyle yoğurt yapıliyor sonuçta. Çiğ gıda salam gibi şarküteri ürünlerinde, suşi de falan yasak.Herkese günaydınlar bir şey sormak istiyorum. Pastörize sütten hazır yoğurt mayası ile yoğurt mayalayan var mı ben beceremedim de. Hamile iken çiğ sütten yoğurt yiyeniniz var mı yoksa siz de mi pastörize süt ile mayaladınız hep?
Ben hep çiğ süt alıp kaynatıp yaptım hamileyken deHerkese günaydınlar bir şey sormak istiyorum. Pastörize sütten hazır yoğurt mayası ile yoğurt mayalayan var mı ben beceremedim de. Hamile iken çiğ sütten yoğurt yiyeniniz var mı yoksa siz de mi pastörize süt ile mayaladınız hep?
Hamileyken annem çiğ sütten mayalayıp gönderiyordu ben beceremiyorum diye..sonra bebek 6 aylık olunca yoğurt makinesi aldım kıza onda mayalıypodum günlük süt alıp. Tire sütün cam şişede değil de poşette satılanın fiyatın uygundu.maya olarak da hazır prebiyotik mayalardan kullanıyordum. İsterseniz yoğurt makinesi alın bir seferde size 6 porsyon falan yoğurt çıkar . Yani bütğn eve kullanmalık olmaz da sadece size olur.Bebek oluncada ona kullanırsınız. Benimki tembel işiHerkese günaydınlar bir şey sormak istiyorum. Pastörize sütten hazır yoğurt mayası ile yoğurt mayalayan var mı ben beceremedim de. Hamile iken çiğ sütten yoğurt yiyeniniz var mı yoksa siz de mi pastörize süt ile mayaladınız hep?
Ben de cig sütten yoğurt yaptım hamilelik dönemimde.Aileden de böyle gördüğüm öğrendiğim için başka türlüsünü denemedim hiç.Cok tatlı bir dönemdesin,ilerledikçe daha tatlilasicak AlyaÖneriler için teşekkürler son kez hazır toz probiyotik maya ve günlük süt ile denedim tadına daha bakmadım oldu ise o mayayı günlük süt ile devam ettireceğim. Çiğ sütü de marketten alıyoruz . Plastik şişesi var. Gebelik başlarında öyle yedim de şimdi pastörize süt ile yapmaya kalkınca tutturamadım kaç gündür. Bakalım olmultur inş.