- 14 Kasım 2019
- 868
- 3.249
-
- Konu Sahibi pure hazel
- #85.721
Bizde de kar çoktu Pure ama fırtına şeklinde değildi o yüzden elektrik kesintisi falan olmadı. Ama bu karlar nasıl eriyecek bilmiyorum, yol açmak için kenara kürenen karlar kaldırım kenarlarında 1 metreyi buluyor, mayısa kadar zor kalkar heraldeCanım bazi eyaletlere çok kar yagmis.icerde tesisatlar bile donmus,sizin ora nasil
Gule gule kullanin canim.Kamp mi yapiyorsunuz?Biz de çadır kamp sandalyesi kamp masası ve yatak aldık çok işimize yarıyor.
Evet canım. İçinde yatıyoruz,çocuklar için de birebir.Gule gule kullanin canim.Kamp mi yapiyorsunuz?
Daha önce hic kamp deneyimimiz olmadi.Oğlum biraz daha buyusun istiyorum en azindan bir kere denemeyi. Cadirkentlerde mi kaliyorsunuz yoksa kendiniz daha sakin yerlerde mi kuruyorsunuz? Bir de cocukla nasil oluyor zorlandin mi?Evet canım. İçinde yatıyoruz,çocuklar için de birebir.
Kendimiz çocuk yokken kalıyorduk,fakat cocuklarlar olunca kamp alanları tercihimiz oldu. Uzun uzadıya kalmiyouz. 1 gün ve gece sabahliyoruz diyelim. Malzemelerimizi alıyoruz. Hiçbir sıkıntı olmuyor. Çocuklar uyuyor,biz disarda oturup manzaranın tadını cikariyoruzDaha önce hic kamp deneyimimiz olmadi.Oğlum biraz daha buyusun istiyorum en azindan bir kere denemeyi. Cadirkentlerde mi kaliyorsunuz yoksa kendiniz daha sakin yerlerde mi kuruyorsunuz? Bir de cocukla nasil oluyor zorlandin mi?
Kulağa cok keyifli geliyor ama daha garanti olsun diye oglum bi 4 yasina gelmeli saniirm. Kizim.da cok istiyor.kamp yapmayi. Bakalim.ne zaman nasip olacak. Sagol canim.bilgiler icinKendimiz çocuk yokken kalıyorduk,fakat cocuklarlar olunca kamp alanları tercihimiz oldu. Uzun uzadıya kalmiyouz. 1 gün ve gece sabahliyoruz diyelim. Malzemelerimizi alıyoruz. Hiçbir sıkıntı olmuyor. Çocuklar uyuyor,biz disarda oturup manzaranın tadını cikariyoruz
Zeynep aynı benim kızımı anlatmışsın resmen..Benim kizin yemesi fena degil, ama oglan o kadar zor ki anlatamam, yemiyor ya yemiyor. Zaman zaman buraya da yaziyorum. Her gun ayni seyleri yiyor. Kahvalti olarak haslanmis yumurta ki sarisini da zorla yiyor, pogaca, acma, pankek yapmissak yer, recelli ekmek yer ve sut icer o kadar. Hepsi ayni anda degil, bunlardan biri sadece. Gun icinde yogurt corbasi, kendi yaptigimiz pizza, 3-4 tane kofte, salatalik, tereyagli eriste, makarna bu kadar. Cocuk cesitlere kapali, evde yapmadigimiz yemek yok, ama yok yok, en sevdigi sey bos ekmek. Hafta sonu yarim lahmacunu zorla yedi. Beslenme uzmanina goturecektim, pandemi girdi araya kaldi, sonra benim is arama surecim derken ilgilenemedim. Boyle abur cubura da duskun degil, yani onlarla karnini doyurmuyor, zaten eve az almaya calisiyoruz. Cocuk yemek yemeyi sevmiyor galiba.
O kadar haklısın ki..Herkese günaydınlar
Haberleri izledikçe moralim bozuluyor. Kongrelere gidenler evinde aç oturan garson temizlikçi gibi işçilerin esnafın kul hakkına giriyor.onlar böyle yaptığı için vaka azalmıyor yasaklar kalkmıyor. Kaç gün daha aç kalacağız diye evinde soğukta oturuyor insanlar. Allah herkesin yardımcısı olsun. Ne kadar zor zamanlar...
Hiç yemedim ama ben de cok merak ediyorum tadını.Merhaba kızlar
Bugün yine harcamalı bir gün 200 TL market
Babası iş çıkışı oğlanın eksik ihtiyaçlarını alacak onlar da tutar bir o kadar
Akşama Maklube yapıyorum ilk defa yapacağım bir kaç yerde önüme çıktı canım çektiyanına salata ve yoğurt
Seni cok iyi anliyorum Boza, yemeyen cocuk cok zor, bir de calisan anneysen kendini sorguluyorsun yeri geliyor sucluyorsun. Benim oglan kucukken daha iyi yiyordu cunku kontrol bizdeydi ama o zaman bile yeme konusunda mizmizdi. Anane babane isin icine girince de biraz sorun oluyor, cocuk tek elden yetisecek diyorlar ama bizim durumlar buna elvermiyor. Oglan cay ister bazen, acik ve sekersiz veririz oyle alisti ama babannesi seker de atmis vermis, oyle tadi olmaz diye, esim verme anne zaten biz oglanin seker tuketimini azaltmaya calisiyoruz dedi ama alisinca seker atin diye tutturdu zor unutturduk tekrar.Zeynep aynı benim kızımı anlatmışsın resmen..
Ben götürdüm doktora üstelik. Değerleri normal, gelişimi yerinde hatta boyu yaştılarından ileride. Ama yemiyor. Sabah bir haşlanmış yumurtanın beyazını şanslıysak zorlaya zorlaya bir omlet. Bazen dr fındık ezmesi yapmıştım evde kendim ekmek ile ondan. Öğlen biraz corba. Akşam da sevmediği bir yemek varsa yemin ederim 3 kaşık yiyor en fazla 4 olmuyor yani. Ama benim kızım her şeyi az da olsa yiyen bir cocuktu. Ben zaten porsiyon değil de yiyecek çeşitliliğine takıyorum. Ama pandemi öncesi ben okula giderken babannesi bakardı. Her gün yemeğini bile taşırdım bana dedi ki burası ev değil mi getirme ben yaparım. Ama yapmadı. Köfte, makarna/pilav, tarhana ve yoğurt corbası. Bu dördünü yaptı yaptı yedirdi başka bir sey yediremiyorum diye. Aldı bakkala götürdü abur cubura alıştırdı. Ne kadar yapma desem de beni dinlemedi. Şimdi diyor ki bu kız niye böyle. Ah cok dertliyim arkadaşım. Pandemide evde kaldık birlikte de biraz biraz sebze çeşitliliği arttı.
Çok güzel oldu tavsiye ederimHiç yemedim ama ben de cok merak ediyorum tadını.
Seni cok iyi anliyorum Boza, yemeyen cocuk cok zor, bir de calisan anneysen kendini sorguluyorsun yeri geliyor sucluyorsun. Benim oglan kucukken daha iyi yiyordu cunku kontrol bizdeydi ama o zaman bile yeme konusunda mizmizdi. Anane babane isin icine girince de biraz sorun oluyor, cocuk tek elden yetisecek diyorlar ama bizim durumlar buna elvermiyor. Oglan cay ister bazen, acik ve sekersiz veririz oyle alisti ama babannesi seker de atmis vermis, oyle tadi olmaz diye, esim verme anne zaten biz oglanin seker tuketimini azaltmaya calisiyoruz dedi ama alisinca seker atin diye tutturdu zor unutturduk tekrar.
Yogurt corbasi bunlarin favorileri yemeyen cocuk duymadim, her hafta pisiriyorum. Pizza yedigi icin, bol kasarli ince pizza yapiyorum, peyniri pizza disinda yemiyor.
Ben yeni bir taktik uzerinde calisiyorum suan, hedefim diger cesitlere biraz alistirmak. Boya yapmak karsiliginda domates corbasi iceceksin dedim, yok dedi, peki dedim boya yapamazsin, bu arada el boyasi bu her taraf batiyor elleri yuzleri kiyaferleri baya bi temizlik gerektiriyor. Iyi icme boya da yapamayiz o zaman dedim, tamam 1 kasik iceyim dedi, yok 10 tane dedim, en son 7 kasikta anlastik. Icti bir sey de demedi, sevdi tadini. Bu aksam kuru dolma deneyecegim, 3-5 kasik. Kofte yemezdi, tarif degistirdik, simdi karbonatli yapiyoruz daha yumusak oluyor yiyor. En azindan eti ordan karsiliyoruz, yumurta ve sut az cok tuketiyor ama sebze uzerinde calismam gerek, bir de yogurt.
Birbirimize tecrubelerimizi aktaralim.
Peyniri sade yemez ama bir seylerin içinde sorun etmez. Bu sabah peynirli maydanozlu kaşık dökmesi yaptım mesela. Ya da erişte, kuskus vs yapıp sıcakken karıştırıyorum eriyor içinde peynir. Sıkıntısız yiyor.Aynen tecrübeleri anlatalım.
Mesela yoğurt sade yemiyor,makarnaya yoğurt döküyorum.
Peyniri pizzada yiyor.
Köfte genelde yiyor fakat çorbaya da atıyorum.
Kısır bol yeşillikli yapıyorum
Eti incecik pisirip döner yaptik sana diyip veriyoruz. Ekmek arası domates vs koyuyoruz kandırıyoruz vs vs
Kofte disinda et kaynagi yok suanda, hazir nugget seviyor evde yapilani begenmedi, hazir olani da az vermeye calisiyoruz. Parca et yemiyor, yazin mangalda biraz yiyor, keyifci bizimki galiba. Aklima sey geldi, haftasonu bir tane yemegi onunla yapacagim, zaten karistirmasina falan musade ediyorum ama bu sefer biraz yikama dogramada yaptirayim diyorum, sonrada aaa ama sen yaptim, yemen gerek biraz diye kandirabilir miyim acaba. Mesela pizzasinin kasarini kendi rendeler, domatesli sosunu biz hazirlariz ama kendi surer. Biraz daha kendim cabalayacagim ama sonra devam ederse bir uzmanla gorusecegim. Doktoruyla, ogretmeniyle konustum, ogretmeni sagolsun derste saglikli besinleri falan isledi. Degerlerinde bir sorun yok.Aynen tecrübeleri anlatalım.
Mesela yoğurt sade yemiyor,makarnaya yoğurt döküyorum.
Peyniri pizzada yiyor.
Köfte genelde yiyor fakat çorbaya da atıyorum.
Kısır bol yeşillikli yapıyorum
Eti incecik pisirip döner yaptik sana diyip veriyoruz. Ekmek arası domates vs koyuyoruz kandırıyoruz vs vs
Tesekkur ediyorum Piraye, nerelerdeydin, hosgeldinİyi akşam hanımlar yazamadım ama takip ettim sizleri.Zeynep Gulru yeni işin hayırlı olsun çok mutlu olursun inş. A Alya_sura88 tebrik ederim seni de çok sevindim sağlıkla kucağına alırsın inş.
Oğlumda bir ara yememeye başlamıştı. Ben de et ve sebze yemeklerini ekmek arası dürüm şeklinde sundum bir süre. Zamanla tabak da servis ettim alıştı yavaştan.