Bugün ne aldin kaç tl harcadin

boza boza mucver yemesi cok iyi, keske benimki de yese daha ne isterim. Mucver en sevdigim yemekler arasindadir, bir ara yabanci arkadaslarimin coguna da yapardim, esim her misafir cagirdigimizda benimle dalga gecerdi, evimizin milli yemegi mucheri de yapacakmisin diye.

Gozlemlerime gore yeme isi biraz genetik (benimki ayni babam, ikisinin de en sevdigi sey kuru ekmek), biraz karakter (bebekliginde de agzini zor acardi), biraz aliskanlik ve cevresel faktorler. Yani mesela eve abur cubur almasak cocuk nereden bilecek, ya da cok kararli olsaydim secenek sunup bunlardan birini yemen gerek deyip yemezse ac kalmasina goz yumsaydim, yapamadim, karni doysun diye musamaha gosterdim. Bir de kres de cok etkiledi, nerde bizdeki ev yemegi kulturu, burada kresteki yemekler neredeyse fast food kivaminda.

Ama bu sefer kararliyim, hazir is stresim de bitti, daha cok ilgilenecegim.

Benim kiz dun annanesiyle kabuska yemis, umarim abisine baka baka kararmaz.
Kiz ikizler oglan aslan burcu, cok burclarla ilgili degilim ama aslan biraz dedigim dedik galiba zorluyor beni, gerci ben de akrebim hepsinin hakkindan gelmem lazim ama dogum tarihinden emin degilim yanlis yazilmis olabilir, evde dogum benimkisi.

55 tl tepsi aldm
IMG_20210224_071337.jpg

Günaydın gençlik 😎
Erken kalktım. Eşime kahvaltı hazırladım işe yolladım.

Çamaşır bulaşık makineleri çalıştı, günlük rutin 😏

1 kg kadar kıyma vardı onları yuvarladim yemeklik buzluğa attım.
Akşam arkadaşımla konuştuk yarın okula gelecegim sana da geleceğim dedi anlaştık. 2 de dersim bitiyor buçuk gibi gelir.
Browni yaptım çayın yanına 🥮.
Kahve yaparım bir de.

Benim kiz dun annanesiyle kabuska yemis, umarim abisine baka baka kararmaz.
Kiz ikizler oglan aslan burcu, cok burclarla ilgili degilim ama aslan biraz dedigim dedik galiba zorluyor beni, gerci ben de akrebim hepsinin hakkindan gelmem lazim ama dogum tarihinden emin degilim yanlis yazilmis olabilir, evde dogum benimkisi.
Ben de akrebim ama akrebin adı çıkmış bana hep karşı taraf baskın çıkar mesela. Akrepler uyumlu bence.

Selam kızlar
Eşim bugün geç gitti. Beraber kahvaltı yaptık.
O gittikten sonra mutfağı topladım, bulaşığı doldulrdum. Mutfak dolaplarını dıştan sildim.
Evi havalandırdım. Oğlumun yastığı geçenlerde aşağıya düştü kedi kendine yatak yapmış bir kaç gündür üstünde uyuyor :) 🐈
Akşam için köfte yoğurup dolaba koydum.
Bir kaç tane de oğluma pişirdim öğlen için.
yanına çorba ve havuç tarator olucak belki pilavda yaparım.
Kargolar geldi. İkisinin de değişmesi lazım.
yarın sabah eşim gitmeden mudoya gidebilirim.
oğluma aldığım tavşancık ve gece macerası kitabını çok sevdi. Uyku öncesi okuyorum baskısı çok güzel.

Eklentiler

• 7147CA72-AA19-4C52-A5D1-E252662FFF47.jpeg
    7147CA72-AA19-4C52-A5D1-E252662FFF47.jpeg
    165,5 KB · Görüntüleme: 44
  • E8A9F217-8DA3-4EF3-878F-0B5F5258DB41.jpeg
    E8A9F217-8DA3-4EF3-878F-0B5F5258DB41.jpeg
    136,8 KB · Görüntüleme: 47
Selam kızlar
Eşim bugün geç gitti. Beraber kahvaltı yaptık.
O gittikten sonra mutfağı topladım, bulaşığı doldulrdum. Mutfak dolaplarını dıştan sildim.
Evi havalandırdım. Oğlumun yastığı geçenlerde aşağıya düştü kedi kendine yatak yapmış bir kaç gündür üstünde uyuyor :) 🐈
Akşam için köfte yoğurup dolaba koydum.
Bir kaç tane de oğluma pişirdim öğlen için.
yanına çorba ve havuç tarator olucak belki pilavda yaparım.
Kargolar geldi. İkisinin de değişmesi lazım.
yarın sabah eşim gitmeden mudoya gidebilirim.
oğluma aldığım tavşancık ve gece macerası kitabını çok sevdi. Uyku öncesi okuyorum baskısı çok güzel.
Biz de cok seviyoruz bu kitabı :)

Size dün haftasonu diş hekimine gideceğimden bahsetmiştim. Gece ağrıdan uyuyamayınca sabah gittim. Kendi doktorum haftaiçi karşıda haftasonu burada. Cumartesi gününe kadar idare edecek ilaç tedavisi verdiler. Cumartesi de kanal tedavisine başlanacak. 2 ay önce o dişe dolgu yaptılar ama tutmamış demek ki. Şimdi sadece aradaki farkı alacaklar işlem ücreti olarak. Çok sıkıntım var ama. Hiçbir sey yiyemiyorum. Su içmek bile çok zor. İyi yanından bakayım belki biraz kilo veririm Cumartesi gününe kadar :)
Kuru fasulye ve pilav yapıyorum bu akşama. Çiğnemeden yutarım inşallah :)

Size dün haftasonu diş hekimine gideceğimden bahsetmiştim. Gece ağrıdan uyuyamayınca sabah gittim. Kendi doktorum haftaiçi karşıda haftasonu burada. Cumartesi gününe kadar idare edecek ilaç tedavisi verdiler. Cumartesi de kanal tedavisine başlanacak. 2 ay önce o dişe dolgu yaptılar ama tutmamış demek ki. Şimdi sadece aradaki farkı alacaklar işlem ücreti olarak. Çok sıkıntım var ama. Hiçbir sey yiyemiyorum. Su içmek bile çok zor. İyi yanından bakayım belki biraz kilo veririm Cumartesi gününe kadar :)
Kuru fasulye ve pilav yapıyorum bu akşama. Çiğnemeden yutarım inşallah :)
Geçmiş olsun canım 🙏

X