Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Iyi geceler kızlar
Kızıma birkaç kitap, bepanthen, birkaç kırtasiye malzemesi sipariş verdim $35 ödedim.
Kocaman soğanlar vardi çürümeye başlamış yaklaşık 1 kg soğanı temizledim yemeklik kavurdum, kavanozla dolaba koydum.. yemeklere hazır rahat oldu. Yarına etli nohut yapacağım, konserve nohut ve buzluktan haşlanmış et kullanacağım icin kolay olacak 🙃
Hava cok soğuk ama illa ki her gun 30 dk disari çıkıyoruz, kızım evde cok sıkılıyor ya minicik şey pencereden dışarı bakıp mizmizlaniyor ağlıyor. Dışarı çıkıp gelince sakinlesiyor. Bahçede azcık dolanıp, hav hav diye kopek gezdirenleri kovalıyoruz.

nedemistimkibenn nedemistimkibenn aşı icin geçmiş olsun, atlatmaniza sevindim.
Sevgiyeyolculuk Sevgiyeyolculuk
Kızlar ben 6. Aydan beri izimin çamaşırlarıni bizimkilerle normal deterjanı yıkıyorum. Parfümlü yumuşatıcı kullanmiyorum. 3 aylikken kizimin tum vücudu agir egzama oldu Parfümlü ve sabunlu ürünleri o zamandan beri kullanmiyorum. Su an kış oldugu icin egzama var ama cok cok az, deterjandan değil, onu da gunde 2-3 kere nemlendirici sürerek kontrol altında tutuyorum.
Evimizin sıcaklığı gecen yıl yeni doğanken 22-23 derece idi bu sene 21 derece.

uzaklardabiz uzaklardabiz ben de bazen böyoe patlarim ve sanki her sey daha binyoluna girer😂
nedemistimkibenn nedemistimkibenn gecmis olsun canim .oglum her asida ateslendi bebekliginden beri. Cok sukur asilar biti uzun sure yok.
Çok teşekkür ederim canım ♥️
Oyle valla surekli inişli çıkışlı ruh hali, enerjini topla hooop 2-3 saat sonra aynı🙄
Sağol canım, benim de kizim olduktan sonra cok sık olmaya başladı, gerçekten bazen is yapmaktan değil ağrı acıdan yoruluyorum.
Geçmiş olsun dilegin için çok teşekkürler canım ♥️ Evet bazen ağrı acı daha yıpratıcı.Benim de belime dün iğne saplanır gibi bir şeyler oluyordu.Cok eğildim kalktım kızım sağolsun,ben topladım o boşalttı derken 😳
Çok şükür canım sevindim 🙏

Bizimde geçen sene 21 dereceydi doktor özellikle söyledi 21 derece olsun kışın diye .
Tabi bizim geçen sene kombidede sıkıntı vardı ısıtmıyordu. 🙂
ama maşallah oğlum hiç hasta olmadı.
Şuan geceleri 23 derece filan üstünü aşırı kalın giydirmiyorum.
Gündüzleri güneş görünce ev 26 dereceye kadar çıkıyor.
oğlumun cilddi hassas hala yenidoğan ıslak mendil kullanıyorum. Kuzenimn bebeği benimkinden 4 ay büyük o normal deterjana geçmiş bile. Alışsın diyor.
Eviniz sicacikmis, bizim güneşte görse kuzey cephe ve kış olunca mayıstan önce göremiyoruz bunu 😅 Bir yerden alıştırmaya başlamak lazım evet, belki bu şekilde daha da hassas olucaklar onlara özel diye.

Maalesef aşı konusunda ben çok umutlu olamıyorum. En gelişmiş ülkeler bile asilama hızı ve aşı üretimi bakımından beklenenin çok çok altında şu an. Kaldı ki salgının bilebilirsin icin dünya nüfusunun da en az %50 sinin aşılanması gerekiyor. Ama su an aşıya ulaşamayan ve yakin zamanda da ulasma imkanı olmayan bir sürü ulke var. Afrika mesela neredeyse 1 milyon nüfusa sahip ama bazı ülkelerd elektrik krizi yüzünden buzdolabi kullanmak bile mümkün değil, kaldı ki aşı saklanacak. Hem de bu ülkelere yetecek kadar aşı yok piyasada. Mesela kanada nüfusundan cok daha fazla sayıda aşı alim anlaşması yapmış🤔
Dunya sağlık örgütü bu durumun onune geçmek için covax diye bir program oluşturdu, gelişmiş ulkeler ihtiyaç fazlası aşılarını gelişmemiş ülkeler için bağışlasın diye. En son duyduğumda 25 aşı bagislanmisti, sadece 25, şaka gibi.
Durum böyle olunca Dünya Sağlık örgütü covax programi icin şubat ayında teslim edilmek üzere pfizer(biontech) ile 40 milyon doz icin anlasma yapmış. Ama bu talebin karsilanabilecegi meçhul.
Mesela Hindistan 1.5 milyar nüfusu ile ne yapıyor, aşı işini napti hic duymuyoruz.
Gecenlerde Brezilyalı bir arkadaşla konusurken kadın hüngür hüngür ağladı, durum cok kötü, ülke kaos halinde, aşı tedavi vs kim ne yapıyor bilmiyoruz, çaresiz ve ortada kaldık falan dedi.

Ayrica kıtlık konusunda sana kesinlikle katılıyorum, harcamalarimizi dikkatli yapmamız ve mumkun olduğunca borçtan kacmamiz lazım. tüm dünyada gıda fiyatları artıyor diye ekonomistler bas bas bağırıyor. Temiz icme suyuna, güvenli gidaya ulaşamamak 2021 yılında hala var olan bir gerçek. Bizim başımıza gelmez diye düşünmemek lazım.
O kadar doğru anlatmışsın ki... insan yine de Umut ediyor işte aşılar işe yarasın az da olsa işe yarasın istiyor. İnanmak istiyor. Gıda sorunu son yılların en büyük sorunu olacak.Meral Akşener i izliyorum ilçe ilçe esnaf ziyareti yapıyor ve koronanın bize gösterdiği en büyük tehlike diye o da gıdaya ulaşmakta zorlanacağımızı vurguluyor sürekli.

Çok teşekkür ederim canım ♥️

Geçmiş olsun dilegin için çok teşekkürler canım ♥️ Evet bazen ağrı acı daha yıpratıcı.Benim de belime dün iğne saplanır gibi bir şeyler oluyordu.Cok eğildim kalktım kızım sağolsun,ben topladım o boşalttı derken 😳

Eviniz sicacikmis, bizim güneşte görse kuzey cephe ve kış olunca mayıstan önce göremiyoruz bunu 😅 Bir yerden alıştırmaya başlamak lazım evet, belki bu şekilde daha da hassas olucaklar onlara özel diye.
Haklısın canım

Iyi geceler kızlar
Kızıma birkaç kitap, bepanthen, birkaç kırtasiye malzemesi sipariş verdim $35 ödedim.
Kocaman soğanlar vardi çürümeye başlamış yaklaşık 1 kg soğanı temizledim yemeklik kavurdum, kavanozla dolaba koydum.. yemeklere hazır rahat oldu. Yarına etli nohut yapacağım, konserve nohut ve buzluktan haşlanmış et kullanacağım icin kolay olacak 🙃
Hava cok soğuk ama illa ki her gun 30 dk disari çıkıyoruz, kızım evde cok sıkılıyor ya minicik şey pencereden dışarı bakıp mizmizlaniyor ağlıyor. Dışarı çıkıp gelince sakinlesiyor. Bahçede azcık dolanıp, hav hav diye kopek gezdirenleri kovalıyoruz.

nedemistimkibenn nedemistimkibenn aşı icin geçmiş olsun, atlatmaniza sevindim.
Sevgiyeyolculuk Sevgiyeyolculuk
Kızlar ben 6. Aydan beri izimin çamaşırlarıni bizimkilerle normal deterjanı yıkıyorum. Parfümlü yumuşatıcı kullanmiyorum. 3 aylikken kizimin tum vücudu agir egzama oldu Parfümlü ve sabunlu ürünleri o zamandan beri kullanmiyorum. Su an kış oldugu icin egzama var ama cok cok az, deterjandan değil, onu da gunde 2-3 kere nemlendirici sürerek kontrol altında tutuyorum.
Evimizin sıcaklığı gecen yıl yeni doğanken 22-23 derece idi bu sene 21 derece.
Cevabın için teşekkür ederim canım.
İnşallah yavrucun en yakın zamanda egzamadan kurtulur 🙏

Günaydın hanımlar. Eşimin ailesindeyiz hala. Pek harcamamız olmuyor şimdilik. Oğluma karne hediyesi haçlık verdiler altın alırım onun için. Zaman kavramının izafi olduğunu insan en iyi kayınvalidesinde anlıyor bence 🤣 dakikalar geçmiyor. Artık akıllandım ama ben de saka yapar gibi dokunduruyorum inceden. 😅☺️

Günaydın hanımlar. Eşimin ailesindeyiz hala. Pek harcamamız olmuyor şimdilik. Oğluma karne hediyesi haçlık verdiler altın alırım onun için. Zaman kavramının izafi olduğunu insan en iyi kayınvalidesinde anlıyor bence 🤣 dakikalar geçmiyor. Artık akıllandım ama ben de saka yapar gibi dokunduruyorum inceden. 😅☺️
Bende öyle ama aynı ortamdayken 3 üncü dördüncüden sonra kafam atıyor.
Ne kadar az o kadar iyi bence.
Hislerim hep çıkıyor eşimde diyor,en son ikinci gece kalmadan gidelim dedim eşime yollar kötü gitmeyin dediler o gece hiç hoş olamayan seyler oldu 😂

Çok katılıyorum coook 😂 Gerçekten benim icinde kv evinde zaman kavramı akmayan,sabitlenen,geçmeyen bir şey.Yarin gidiyorum bende kendisine ama bir guncuk kalacağım için moral bozmuyorum.Yoksa karalar bağlamıştım 😄

X