Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Merhaba kizlar. Saat 1 olunca attik cocuklari arabaya markete gittik. Hava da fena degil. Migrosa gittik. 214 lira hardim. Icinde sadece elle tuulur 1 kilo kiyma var. O var yani iyiki buzlukta koy tavugum varsi 1 parrca. Onu cikarttim. Haslayip didikleyip kavuracagim.az yag ile. Yanina da pirinc pilavi var. Pirincimi geceden soguk.suya koyuyorum. Aklinizda olsun kizlar bu sekilde icindeki arsenik tamamen cikiyormus.

Bu menüyü çok yapardım afiyet olsun
Buzlugumdaki köy tavukları çöp oldu yapamam artık

böyle haftalık menüler iyi oluyor dimi :)) alışveriş de ona göre yapılıyor evde boşa giden olmuyor
bu arada keki yaptım dilimledim poşetledim bile :)) gerçekten de çok güzel tarifmiş sünger gibi oldu saolasın canım tekrar. havuçlu tarçınlı kek pişerken eve yayılan kokuya hasta biri olarak bu koku da favorilerime girdi :))

Afiyet olsun canım, Keki beğenmene çok sevindim
Evet çok iyi oluyor hergün ne yapıcağım derdinden kurtuluyorum, ve dediğin gibi alışverişide ona göre yapılıyor

Kızlar benim pırasalı yemeğim pırasalı böreğe dönüştü. Bu yufka ekmek ne güzel bişeymiş
Hemen ev tadında börek oluyor.
Püre üzgünüm burayı yemek sayfasına dönüştürdüm
Bu arada memlekette misin, görünmüyorsun

Eklentiler

• F29618AE-CA34-4A90-BE10-AB2FD7FDE8EB.jpeg
    110 KB · Görüntüleme: 74
  • 95203562-973D-446D-8BE6-5000D07041AD.jpeg
    114 KB · Görüntüleme: 67
pure bi geliyor hepimizin elinde oklava hamur açıyoruz

Selam kızlar
Yok burdayım memlekete gitmedik. Eşim izinde . Pek gelemiyorum. Çocuk gibi ilgi istiyor hizmet istiyor.

Bugün yürüyüş yaptık çocukları teyzeye bıraktık.
Sohbet ettik yürüdük.
Akşama tavuk döner yapalım dedik. Su ve tavuk almak için gördük,250 lira bırakıp çıktık. Ortada bir şey yok,bir poşetle çıktık abidik gubidik fos şeyler bı ton para , şöyle bir fiyatlara baktım..

Yemeğimizi yedik, mutfağı toparladım.
Bı bütçe yapmalıyım. Belki gelecek hafta gideriz memlekete,bu hafta hava durumu raporlarına göre çoğu bölge yağışlı,soğuk. Yollar da tehlikelidir şimdi. Gelecek hafta duruma göre cikariz

Maalesef aşı konusunda ben çok umutlu olamıyorum. En gelişmiş ülkeler bile asilama hızı ve aşı üretimi bakımından beklenenin çok çok altında şu an. Kaldı ki salgının bilebilirsin icin dünya nüfusunun da en az %50 sinin aşılanması gerekiyor. Ama su an aşıya ulaşamayan ve yakin zamanda da ulasma imkanı olmayan bir sürü ulke var. Afrika mesela neredeyse 1 milyon nüfusa sahip ama bazı ülkelerd elektrik krizi yüzünden buzdolabi kullanmak bile mümkün değil, kaldı ki aşı saklanacak. Hem de bu ülkelere yetecek kadar aşı yok piyasada. Mesela kanada nüfusundan cok daha fazla sayıda aşı alim anlaşması yapmış
Dunya sağlık örgütü bu durumun onune geçmek için covax diye bir program oluşturdu, gelişmiş ulkeler ihtiyaç fazlası aşılarını gelişmemiş ülkeler için bağışlasın diye. En son duyduğumda 25 aşı bagislanmisti, sadece 25, şaka gibi.
Durum böyle olunca Dünya Sağlık örgütü covax programi icin şubat ayında teslim edilmek üzere pfizer(biontech) ile 40 milyon doz icin anlasma yapmış. Ama bu talebin karsilanabilecegi meçhul.
Mesela Hindistan 1.5 milyar nüfusu ile ne yapıyor, aşı işini napti hic duymuyoruz.
Gecenlerde Brezilyalı bir arkadaşla konusurken kadın hüngür hüngür ağladı, durum cok kötü, ülke kaos halinde, aşı tedavi vs kim ne yapıyor bilmiyoruz, çaresiz ve ortada kaldık falan dedi.

Ayrica kıtlık konusunda sana kesinlikle katılıyorum, harcamalarimizi dikkatli yapmamız ve mumkun olduğunca borçtan kacmamiz lazım. tüm dünyada gıda fiyatları artıyor diye ekonomistler bas bas bağırıyor. Temiz icme suyuna, güvenli gidaya ulaşamamak 2021 yılında hala var olan bir gerçek. Bizim başımıza gelmez diye düşünmemek lazım.

Oyle valla surekli inişli çıkışlı ruh hali, enerjini topla hooop 2-3 saat sonra aynı Sağol canım, benim de kizim olduktan sonra cok sık olmaya başladı, gerçekten bazen is yapmaktan değil ağrı acıdan yoruluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…