Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Rabbim yardımcınız olsun umarım alırsınız evinizi :) emin evimi araştırdınız mı benim bi çok akrabam oradan aldı evi

Teşekkür ederim ALLAH hepimizin yardımcısı olsun... Ben biraz peşinat biriktirdikten sonra mecburen kredi çekeceğim.
emin evim vs... gibi uygulamalar beni biraz korkutuyor .

Herkese harcaması ihtiyaç dışı olmayan bir hafta diliyorum. Cumartesi dışarda kahvaltı yaptık iki arkadaşa da ısmarlayınca 145tl harcamamız oldu. Market için Migros kartımızda 630tl paramız kaldı. O bitene kadar mümkün oldukça sadece Migros'tan alacağız. Ben deterjan rinso kullanıyorum çok memnunum.

Canim nasil bir sistem bahseder misin.
Eminevimi de merak ediyorum
Canim simdi bankada 90 milyara mesela 20 milyar faiz oluyor diye dusunursek ki degisir bu artabilir de.
Burda onlara komisyonunu pesin verip 3 milyar filan 90 milyara..
Taksitlendirme yapiyorsun meselea en az 40 ay vade en fazla artaraak gidiyor alacagin paraya gore taksitlendirmene gore degisebiliyor. Emin evim 10 ay da bi kez 10 kisiye cikacak sekilde kura cekiyor. Cikti diyelim sana parani alip yeni mulklerden alabiliyorsun kacak olmayacak tapusu hisseliler genellikle eskidir yani belli bir evin icin olmasi gereken sartlsr var. Taksitlerin de artiyor cunku sen bir ev aldin icine girdin veya kiraya verdin gelirin oldu diger cikmayanlara taksit tutarlarina gore 100 200 vs kira yardimi olarak tasitkerine yansiyarak fazla odeme yapiyorsun onlara yardim etmis oluyorsun yani onlar senden daha az oduyor dogal olarak.
Diyelimki cikmadi taksitlerini odemeye devam ediyorsun vadende ilerlemis oluyor hem 10 ay sora tekrar kuraya katiloyorsun girdigin aya gore cikma suren degisiyor. Elinde hem cikinca nakit oluyor cikmassada borcunu oduyorsun. Ama fuzulev ve eminev sartlari degisiyor. Bize fzulev sartlari bazi hassassiyetlerimz acisindan vs daha cazip geldi. Ona girdik. Dedigim gibi eminevime neye gore kime gore aliyor cozemedim ben mesela fuuzulevde 90 bin alacaksam nabarsam yapayim taksit azaldada yukselsede 90 odicem ama eminevimde boyle degil 100 flan da artisa inise gore gore sabit odemen degil.arsa ya girebilirsin arabaya girebilirsin araba parasi biriktirmek icin. Yani ikisinin sartlsri degisiyor farkliliklar var.

Bizimki her ay kura cekiliyor mesela.. :) hakkimizda hayirlisi olsun 25 yildir olunca herkeste mulk sahibi olunca cazip geliyor. Ama ne olursa olsun riski fazla almamak lazm bu hersey ici gecerli. Gidip direk 300 tl ye filan girmekte mantikli gelmez benim icin.. kredi de de goze alamam bunu. Banka da babamin oglu degil dokuyor faizi veriyor garantiyi tabi :) ama bizim hayatimiz garanti degil is durumu vs. O oyuzden her zaman kararli sabirli olmakta fayda var. Bu arada banlanmistin gozunaydin gelmissin :)

Evet mAlesef birgun hüküm giydim

Evde kirmizi mercimek bitmis. Cikista alayim . Dün aksam kiymali mayali ekmek yapmiştim firinda 3 tepsi. 1tepsisi duruyor. Yanina da mercimk corba yapayim havuc sogan sarimsak rendeleyeyim icine oğlişe faydali olur.
A101de 2.5kg kirmizi mercimek 10 lira

Teşekkür ederim ALLAH hepimizin yardımcısı olsun... Ben biraz peşinat biriktirdikten sonra mecburen kredi çekeceğim.
emin evim vs... gibi uygulamalar beni biraz korkutuyor .
Kendin bilirsin canım benim kardeşim kuzenlerim vs akrablardan 8 kişi aldı 3 ayrı ilden
Amcam krediyle aldıgına pişman

Biz çok istedik ama malesef nasip olmadı kuzenim 60.000 tl lik bir ev aldı diğer kuzenim ise 80.000 tl lik dayımlar 140.000 tl lik kardeşimse 90.000 tl lik herkes bütçesine uygun olanı aldı şimdide çok huzurlular az odası var ama olsun kira derdim yok dedi kuzenim evi 2+1 çocukları yok 90 metre kare
Rabbim herkese nasip etsin
Ben 1+1 eve 500 tl veriyorum evi görsen bide banyo oda kadar mutfak salon kadar odalar ufak
Aslinda değerlendirmek lazim.

Kenarima para ayirabilen girmeli bencede. Diger turlu bekle bekle yok. Hic olmassa cikiyor eline nakit para geliyor ona gorede yol aliyorsun. Istanbulda evlendigimiz de ilk 850 kira verdik faturasi isinmasi vs cabasi. Sora 1.000 cikti ev degistirdim 3 kere. Kiraci olmak kolay degil hakkaten.her yeni evde yeni masraf sartlsr vs
ALLAHTAN o evden o eve depozitosuydu filan evin masraflrini halleettik. Dogalgaz aboneligi bile 500 u geciyor dusunun ustune aliyorsun dogal olarak. Smdi tayine geldik ve burdayken degerlendirmelerde bulunalim dedik. Babamla ilk kendi isimizi actigimizda gayrimenkul arsa vs kira.. istanbulda evler 150 milyara fistik gibi ev buluyordun o zaman evli olsaydim oldugum muhitten eve girerdim 24 yasimda evlendim ve o gecen 4 sene de o daire 250 300 lere ve en son 400 lere cikti. Ev aradik taradik girmek icin bodrum kat en az 190 milyar kimi leri 300 dü. Istanbulda eve girmek kira odemek cok zor. Yani allah herkrse yardim etsin evin yoksa isin zor istanbulda. Biz kp katkisiyla ve babam yardimiyla alsat isine de cok girdik. Alsatta cok karli bi istir biraz da sanstir. Yani ailenizin kenarinda paralari varsa alsat yaptirabilir para artinca geri verebilirsiniz. Kenarda para duracagina isler. Kelepir ve haciz acil islemlerde satilan cok mulk var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…