Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Hım. Evet işte böyle yorumları okuyuncada direkt vazgeçiyorum. Hayırlısı ne bileyim. Teşekkürler bilgiler için

Emin evimde soyle bir işleyiş var sanırım. Taksitlendirdigin ayın ortasında en geç alıyorsun paranı, daha önce de kurada çıkması tamamen şans işi.

Emin evime girilirken bence, hesabını tahattur edilen ayda paranı alacak şekilde yapacaksın, önce çıkarsa sa şansına artik

Ya bu eminevimi bizde cok dusunduk ama bilemedik ya
Tanidigim biri 3-4 yildur kura cikmasini bekliyor
Ne bilim bana gore degil ben daha garanticiyim

Hayir iyi arastirman gerek evet evler artiyor ama turkiye de hala gelismekte olan istanbulda bile kendini gelistiremeyen yerler var henuz.. Pes pese cikmasi herkese ciktiginda dogrulugunu veriyor. Ay da 1 bi kisiye cikmasi ve Kurada pesinatli pesinatsiz bi cok kisinin olmasi zaten parayi dönduruyor. Matematik hesabiyla zaten cozuluyor. Tercih meselesi. Cok yaygin ve bilinen birsey. Gizli sakli kose bucak olunan birsey degil.. ve kac bin insanin ev sahibi ve araba sahibi olusu.. yani bu sekilde devam eder umarim. Bu 30 40 kisinin birikip ev almsi gibi birsey.

Zaten asagi yukari bi ev alacak olsan yillardir borcun odenmesini bekliceksin bu gibi isleyisler dede tavsiye tabiki cok uzun vadeye girmemek. Bankada bile 10 yila gidip girmeyi kendimde dusunmem sahsen
Tercih meselesi tamamen.
Bankaya girer 50 milyar faiz odersin alternetif yapar 5 10 milyar odersin

[

Ben şans değilde mudahale işi olduğunu düşünüyorum, etrafımda da memnun olan hiç kimse yok. Ben hesap yapsamda TL durduğu yerde durmuyor enflasyon oranlarınıda iyi hesaplamak gerek.
Herkes içine sinen şekilde yaşamakta özgür, ben denedim ve memnun kalmadım. Ev almak nasıl kısmet olur bilmiyorum ama, eminevim tarzı yerler çok ta güven vermiyor. Bir yerlerde delik var ve kapanmıyor

Ya bu eminevimi bizde cok dusunduk ama bilemedik ya
Tanidigim biri 3-4 yildur kura cikmasini bekliyor
Ne bilim bana gore degil ben daha garanticiyim
Süre 2 yıl yani 24 ay içinde ya kurada çıkmalısınız yada biriken paranızı iade etmek zorundalar eşimin arkadaşına 2 yıl kurada çıkmadı ona biriken parasını ve ödediği peşinatı geri verdiler bizim çevremizde genelde emin evim tercih ediliyor son 5 yılda bir çok tanıdıgımız aldı ama sorun yaşamadılar bilmiyorum sanş meselesi galiba antalyadaki kuzenime 1.ayda Konyada ki kuzenime 22. ayda dayıma ise 1.senesinde çıktı

Allah allah ben yanlis mi biliyorum acaba
Bir ogretmen arkadasimda bu sekilde yapiyordu
Yarin gorunce tekrar sorayim
Bayadir bekliyorlardi ama son durumu epeydir sormuyorum
Hatta o beni tesvik etti anlatti ama ben tam icime sinmeyince kredi cekip aldik evi

ben bugün eve gidince bitmek üzere ihtiyaçlarımı listeleyeceğim.
Bende bir okul defteri aldım ve 2 haftadır herşeyi yazıyorum günlük neye ne kadar vermişiz gibi bide şekeri sabunu vs açtıgım tarihi yazdım ne kadar gidecek diye
Şuan gerginim ve aglamak üzereyim hiçbirşey harcamasak bile maaş tan tek kuruş kalmıyor az önce anneme mesaj attım işe girmem hayırlı mı değil mi diye bi istihareye yatsan diye cevapı yatamam sen yat oldu işe girip daha hasta olup maaşını ilaçlara mı dökeceksin dedi sana bişey plsa kocan arkasına bile bakmaz dedi
Tamam haklısın anne ama şuan açlık sınırının bile altındayız eve hiç para girmeden kira fatura ve borca gidiyor dedim sabret dedi
Evet iş bulamadım çocuguma kimse bakmıyor ve çok az maaş veriyorlar şaşırdım artık
Ben umdum ki yavrum biz çocugun gıdasını karşılarız sen üzülme desin ama hata etmişim
Neyse böyle işte

5 yıl içinde yakın çevremden 6 kişi aldı sorunsuz aldılar bu senede teyzem ve halamlar girdi teyzeme 5 .çekilişte ev çıktı bütçesi 75.000 tl ev arıyor şuan

Ya canim biraz durumuna gore degisiyor iste. Mesela en fazla 2 ...4 sene de cikma zorunlulugu da var yani paran birikiyor vazcayarsan komisyonu vermeyebilirler sadece. O da bi sistem kuruyor ve bu sisteme giriyorsun dogal olarak. Ama kendi parani veriyor evet. Girdigin vadeye ve paraya degsiiyor tamamen. Buda kendi terch hakkin.. oyle ya da boyle kredi cekmek istemeyen bekliyor iste. Sozlesmeyi iyi okuayacaksin bilgileneceksin yani gozu kapali kimse girmek istemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…