- 9 Eylül 2007
- 4.310
- 370
- 363
- 43
- Konu Sahibi strawberrylips
-
Arkadaşlar hepinizin fikirlerine ihtiyacım var,şöyle anlatayım.Eşimle 3 yıllık evliyiz kısmet olursa yakında bide bebeğimiz olacak,bu arada evlendiğimizden beri hep ailelerimizden uzak memleketlerde yaşadık,önceleri benim için çok makul bişeydi bu yani pek dert etmezdim ama şimdilerde hem gurbet ellerde kapımı çalan tek bir kişinin bile olmaması ayrıca bebeğiminde gelecek olmasıyla aileme yakın olmak düşüncesi içindeyim..Bu zamana kadar benim ailem eşime her konuda destek oldu başımız ne zaman sıkışsa hep yardım ettiler ama eşimin aileme karşı çözemediğim bi kini ve düşmanlığı var,zamanında eşimin işi yokken babam bizi nişanlamıştı yani babam o derece sever damadını,asıl meseleye gelince,benim ailem bugün bana bi teklif yaptı,ellerinde bi miktar paraları var ve kendi memleketimde bi ev almak istediklerini ve bizim oraya gelmemiz karşılığında bu evi benim üzerime yapacaklarını söylediler,eşinle konuşup haber ver dediler,mükemmel bi fikir dedim,sonuçta biz hayatımız boyunca yıllarca çalışsak bile çok zor satın alabileceğimiz bi evi ailem bize alacaktı,ama tabiki eşim kabul etmedi,neymiş efendim ailesi karşı çıkarmış,arkasından biçok şey derlermiş,bu olayı gururuna yediremezmiş,oysa ben ne kadar çok umutlanmıştım artık buralardan kurtulucam diye üstelikte kendi evim olacaktı,annem babam yaşlı ve hasta insanlar onlara hasretlik çekmek zaten beni çok üzüyodu bide eşimin bu tavrı beni mahvetti,eşime göre ailem bize şantaj yapıyomuş,ya çok uzattım biliyorum siz olsanız ne yaparsınız çok denedim ikna etmeyi ama olmuyor bi nevi yazıp rahatlamak istedim çünkü kendi kendime konuşa konuşa çıldırıcam ya,bu arada ben memleketimden 12 saat uzaklıktayım ve bu sene hamile olduğum için hiç gitmedim yani 1 senedir oraları göremiyorum,eşimin annesi eğer o tarafa gidersen evlatlıktan reddederim seni demiş nasıl insanlar bunlar ya,çok bunaldım artık her yönden lütfen bişeyler söyleyin...
Öncelikle bebegini hayirlisinla dogurmani ve büyütmeni dilerim canim.:CüvCüv:
Bana hic garip gelmedi, cogu erkek böyle davranirdi diye düsünüyorum!!
Bir bakima yarin öbür gün yüzüne vurulur bizim sayemizde ev sahibi oldun gibi laflar duyar diye istemiyordur, tabiki ailen öyle birsey yapar demiyorum ama erkekler daha dogrusu erkeklerin tarafi böyle söyler ve düsünür....:1closedeyes:
Vallaha güzelim ne diyim, aslinda cok güzel bir firsat sizin icin ama esin istemiyorsa yapacak birsey yokk.... tekrar tekrar konus belki ikna edebilirsin ama zorla güzellik olmazbenneyaptımki
Akşam geldi yine konuştuk zaten ailemin böyle bi teklif yapmasını şantaj olarak nitelendiriyo,ailem yanına çağırdığı için..İleride dediğin gibi yüzüme vururlar diyor,tabi ailesinin baskısıda cabası,ama benim ailem öyle rahatsızlık verip her fırsatta bunu yüzüne vuracak insanlar değillerki,eşim bi kere anneme eğer ev alırsanız geliriz demişti,şimdi ailem ev almak istiyo iş ciddiye binince eşim geri çekiyo kendini,valla tekrar tekrar konuştum ama olmadı artık çok üzgünüm ama olmadı malesef..
Bu arada eşimin aileme olan nedensiz kinini bende anlamıyorum bişey sakladığımı filanda düşünmeyin sakın çünkü aralarında herhangibi husumet yok,kayınvalidem eşimi dolduruyo sanırım benim aileme karşı çünkü ailemi hiç sevmiyo
Kızmadım gülsüm sultan,sanada saol küllümangom ikinizde çok haklısınız kimisi demiş eşimin haklı olduğunu söylemişler ama ben yıllardır eşim için o kadar çok şeye katlandımki,onun yüzünden ruhsal bunalıma bile girdim ama hangi birini anlatayımki,artık bi bebeğim olacağı için bende bu sefer ondan bi iyilik bi özveri istedim,annecim bugün bana telefonda eşin bizi istemiyosa evine bile gelmeyiz doğru düzgün bile dedi,ama eşim malesef kabul etmedi herşeyi denedim olmadı,annem şeker hastası,babmda oldukça yaşlı zaten buraya gelmeleri bile çok zor,istedimki torunlarını yaşlılıklarında görsünler ama buna bile müsadem yok doğru düzgün,şans insanın bi kere gülüyo yüzüne bundan sonra ailem ne yapsın onlar yapabileceklerinin en güzelini yapmak istediler ama eşim buna bile şantaj dedi varın gerisini siz düşünün,desteğiniz için sağolun kızlar,siz siz olun eğer gurbetten biriyle evlenecekseniz en az iki kere düşünün ben dışarıda tek başına hayata tutunmanın ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum çünkü
Saolun arkadaşlar desteğiniz için,bunun zaten gurur meselesi filan olduğunu sanmıyorum eşimin tek derdi benim memleketime gitmemek,öyle olsaydı bana baban evi alsın bizde kiraya verelim demezdi,zaten sabah babamla konuştum babmda aynı şeyi düşünüyo madem kendini boynu bükük hissedecek gurur yapıyo neden o zaman kirayı almak kaidesiyle evi kabul ediyo dedi,biz sürekli gece gündüz sizi rahatsızmı edecektik dedi,çok mahçup oldum onlara karşıda sadece iyilik yapmak istedilerdi oysaki,eşime çok kırılmışlar,eşimde sözde ailemin bu davranışından çok tiksinmiş acaip soğumuş onlardan,ya ben kafayı yemek üzereyim adam soğumak için yer arıyo resmen,ailem kısmetse doğumum için buraya gelecek eğer bana tavır alırlarsa eve bile gelmem diyo,nelerle uğraşıyorum ya ben çocuğumlamı uğraşıcam bunların gerginlikleriylemi,ailem zaten bidaha bu konuyu hiç açmayı düşünmüyo ama eşim uzattıkça uzatıyo...Allah ım yardım etsin bana daha doğurmadan bu adam yüzünden yine bunalıma girmek üzereyim,neden bazı insanlar bu kadar sabit fikirli olurki(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?