Bugün iş kuracak olsaydınız???

crazy46

dilber-i rana...
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010
801
5
Evet hanımlar ,bir tür beyin fırtınasına ne dersiniz ?
Eğer bugün bir iş kuracak olsaydınız ,bu ne üzerine olurdu? İstanbulda ne iş yaparsan yap tutar derler sizce bu doğru mudur? Günümüz koşullarında kar edebilecek ne gibi yeni ve yaratıcı işler olabilir ? cevaplarınızı merak ediyorum:KK71:

ben bir butik otel açmak isterdim yada bir pastane cafe tarzı bişeylerrr ayy ne mutlu oldum şimdi kendi kendime:)

Kesinlikle bir kitap kafe.
Ama şöyle üç katlı ahşap bir binaya.
Bir katı kitap, diğer kat kitaplarını okuyup kahve içebilecekleri hafif müzik çalınan bir kafe.
En üst katın bir köşesinde tuvaller, şövaleler, boyalar. Bir köşesinde müzik aletleri, bir köşesinde oyun masaları...
İsteyen gelsin gitar çalsın, isteyen resim yapsın...
Öyle işte.
Günün birinde böyle bir yer açıp zamanımı üniversite öğrencileriyle geçirmek istiyorum.:)

Egitim ve Aile danismanligi üzerine olurdu.

Eşlerarası sorun yaşayan çiftler ve çocuk eğitimi konusunda yardıma ihtiyacı olanlar aileler için
"Aile Danışmanlığı Merkezi" kurmak isterdim :)
Haftada bir günü ise maddi durumu iyi olmayan ailelere ayirirdim.
Ne demisler kiminin parasi kiminin duasi.
Insanlara yardim etmek, aralarindaki sorunlari gidermek , yeni insanlar tanimak harika bir duygu :)

Ya da Almanca ve ingilizce olmak suretiyle iki yabanci dil ögreten "Butik Anaokulu" kurmak isterdim.
Okulumun tek özelligi iki yabanci dili cok iyi ögretmesi olurdu.
Böylece anaokulumda olan cocuklar ilkokula iki dili ögrenmis olarak baslarlardi.
Harika olurdu :)))

Son düzenleme:
bizde eşimle gıda üzerine işyeri açmak istiyoruz ama sermaye gerektiren
bir iş olduğundan baya zamanımız var
:KK31:

Egitim ve Aile danismanligi üzerine olurdu.

Eşlerarası sorun yaşayan çiftler ve çocuk eğitimi konusunda yardıma ihtiyacı olanlar aileler için
"Aile Danışmanlığı Merkezi" kurmak isterdim :)
Haftada bir günü ise maddi durumu iyi olmayan ailelere ayirirdim.
Ne demisler kiminin parasi kiminin duasi.
Insanlara yardim etmek, aralarindaki sorunlari gidermek , yeni insanlar tanimak harika bir duygu :)

Ya da Almanca ve ingilizce olmak suretiyle iki yabanci dil ögreten "Butik Anaokulu" kurmak isterdim.
Okulumun tek özelligi iki yabanci dili cok iyi ögretmesi olurdu.
Böylece anaokulumda olan cocuklar ilkokula iki dili ögrenmis olarak baslarlardi.
Harika olurdu :)))

Merhaba. Gerçekten yazdıklarınız muhteşem ve beni bile çok heyecanlandırdı. Ama birşey dikkattimi çekti neden İSTERDİMM yerine istiyorum diyerek düzeltmiyorsunuz bunu? Bence eğer hedef haline gelirse neden olmasın ki? Eğer çok kişisel ve özel bulmazsanız, sanki imkansız gibi düşünmenize veya bunların gerçekleşmesine engel olan şey nedir? diye sormak isterim. Gerçi mutlaka bir nedeni vardır belki yaptığınız iş veya mesleğiniz falan çok daha farklı olduğu için, bunların gerçekleşmesi için ekonomik olarak büyük paralar gerekli olduğundan gibi ama yine de bu güzel fikrinizi çok beğendiğimi yazarken paylaşmak adına bunu da sormak istedim işte.

bebek kadın giyim üstüne olurdu

ikinciside arkadasın dedıgı gibi bir anaokulu acmak ısterdım güzel bir yerde dil sevıyesi yuksek ogretmenlerle calısmak ısterdım

Devamlı iş yapıcak tek şey bence gıda üzerine pastane tarzı olabilir yada börekçi olabilir yeri çok iyi olursa çok para bırakabilir bence..

Aslında şu simit sarayı ,bardakta mısır standı gibi yeni bir fikir geliştirerek piyasada yer edinileceği kanaatindeyim, ama nasıl birşey olmalı işte onu bilemiyorum maalesef???

bence iş yerı acacagın muhit önemli..

eger okul cevresıne acacaksan ; kırtasıye,netcafe,bakkal,borekcı,pastane,..gibi..

halk egıtım kurslarına yakınsa yine kırtasiye,tuhafiye,borekci,pastane,yüncü,manifatura-kumascı-,vs..

carsıda ise bence en cok ayakustu yemek için donerci,tantunisi,yada hamburger pizza yenilebilcek fast-foot ürünler...

güzel bir mekan denız kenarı yada carsı içi buyuk parklar varsa cay bahcelerı (borek,pasta,sıcak-sıcak içecekler,menemen,pataes kızartması vs bu cesitler cogaltılabilir illaki,)

Allah nasip kısmet ederse yüncü açmayı düşünüyorum...
benim gibi 10 müşterim olsa köşeyi dönerim...:KK9:

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle şurası gibi bir cafe açardım, ama bu cafe yine benim sahibi olduğum kitapçı dükkanıyla iç içe olurdu, ya da yan yana. Böyle kocaman bir kovboy kapısı yaptırırdım geçişler için :KK70:
http://img40.imageshack.us/img40/5180/img3310f.jpg

Merhaba. Çok hoş, çok sevimli, çok sıcak ve çok samimi gerçekten. Ama niye açardım, yapardım. Yani hemen bunu yapmak üzerine adımlar atmak yerine yapardım dediniz ki? Anladığım kadarıyla sahibi olduğunuz bir kitapço dükkanınız var. Süperrr ne güzel birşeydir kimbilir sürekli kitaplar arasında olmak. Sınırsızca istediğinizi okuyabilmek. Harika bir duygu olmalı. Ben de hedeflediğim kazançları elde ettiğimde sırf hobi olsun diye ve çok ama çok sevdiğim için aynen sizin düşündüğünüz gibi bir kitap + cafe yapmayı düşünüyorum. Ama bunu ekonomik kaygıdan kurtulmuş olarak yaptığınızda ne kadar hoş olacağını sanırım en iyi anlayaileceklerden birisinizdir. Çünkü işler iyi gitti kötü gitti, dükkan kirası masrafları vergiler vb. hususları düşünmeyecek kadar sadece keyif almak olursa tadından doyulmaz değil mi sizce de? İşte onun için şu anki işimde hedeflediğim aylık kazanca ulaştığımda bu sürekli gelir olacağı için ilk düşündüklerimden biri. Siz de böyle foto ekleyip bir de aynı zamanda sahibi olduğum kitapçıyla beraber deyince ben de çok heyecanlandım ve paylaşmak istedim. Görüşmek üzere sevgimle.

rehabilitasyon merkezi açardım. bir okul öncesi öğretmeni olarak söylüyorum bunu. anaokulu çok masraflı ve uğraştıran bir iş.

rehabilitasyon merkezi açardım. bir okul öncesi öğretmeni olarak söylüyorum bunu. anaokulu çok masraflı ve uğraştıran bir iş.

Merhaba.

Şu an ana okulu öğretmenliği mi yapıyorsunuz? Çok zor ve çok güzel olmalı. Çünkü pek çok insan gibi, benim de sevdiğim bir meslek. Çocuklar ve hayvanlar hakikaten çok güzel varlıklar. Ana okulu öğretmenliği veya veterinerlik benim bu açıdan sevdiğim meslekler olmuştur hep.

Haa bir de rehabilitasyon derken sanırım kafanızda oluşmuş bir yapılanma var bu konuda. Ancak rehabilitasyon kapsamı çok geniş olduğu için, sizin düşündüğünüz boyutu hangi türünde onu merak ettim. Çünkü bu anlamda bir iş yapmak da hep iyiye giden sonuçlara vesile olmak bakımından ayrıca manevi olarak müthiş güzel bir iş diye düşündüğüm için ilgimi çekti.

Sevgi ve selamlarımla

Aslında okul öncesi öğretmenlik veya okul öncesi eğitim gibi ifade etmek belki daha doğru olurdu tabi ki ve ben bu ayrıntıyı pas geçtim farkında olmadan klasik ağız alışkanlığımızla ana okulu diye alışmış olduğumuz için öyle kullanmışım. Kapsam olarak tabi ki çok önemli ve geniş, insan kişiliği ve hayatının temellerinin atıldığı süreçler bu süreçler, siz buları benden çok çok daha biliyorsunuz mutlaka. Yani ana okulu öğretmenliği olarak kullanmış olmamda bir eksiklik veya tanımlama olarak yeterli olamıyorsa diye kendimce böyle küçük bir açıklama yapma gereği hissettim.

X