• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ameliyat oldum :)

Geçmiş olsun zormuydu ameliyat ben çok korkuyorum bende panik atak var sanki beni uyutacaklarda sonrasında uyanamayacagım gibi hissediyorum :KK43: bundan bahsettiğimde herkes bana gülüyor. Bende uzun zamandır girmediğim kk ye derdimi paylaşmak için girdim. psikolojik olarak hazırlanmam gerek.:KK51:

Canım geçmiş olsun bir şey olmaz benimde dün atrl varken elim çarptı burnuma :) ya ben çok şiştim canım açık ameliyattı dikişlerim sızlıyor burnum tıkandı oksijen suyuyla açmaya çalıştık çok acıdı bıraktık yüzüm zaten tanınmıcak halde şiş ve pancar gibi
Benim kapalı olması avantaj oldu sanırım. Doktorum fazla morarmayacağımı söylemişti hiç olmadı şükür ama gozlerim çöktü epey. Canım burnunu temiz tutmaya çalış. Bende tuzlu su çözeltisi var doktor verdi, sık sık şırınga işe boşaltıyorum 2şer ml. Hatta ilk gün ameliyattan 6 saat sonra, Her yarım saatte bir yapın dedi, 6 saat devam ettikten sonra 1.5 saatte bir yaptım sabaha kadar. İçinde kan kuruyor oda acı veriyor.yaralarda daha iyi toparlar. Sık sık yap birde merhem verdi, antibiyotikli, kulak çubuğu ile deliklerin iç kısmına ondan sürüyorum 3-4 kere.

Geçmiş olsun zormuydu ameliyat ben çok korkuyorum bende panik atak var sanki beni uyutacaklarda sonrasında uyanamayacagım gibi hissediyorum :KK43: bundan bahsettiğimde herkes bana gülüyor. Bende uzun zamandır girmediğim kk ye derdimi paylaşmak için girdim. psikolojik olarak hazırlanmam gerek.:KK51:
Teşekkür ederim. Anestezi korkusu herkeste var sanırım ama merak etme. Ameliyat da çok ağır değil. Zaten ilk gün serum vs derken ilk ağrıları atlatıyorsun. Sonrası daha kolay geçiyor. Ben taburcu olduğum günün akşamı yemeğe bile gittim.

5. Günüm. Çarşamba ameliyat olmuştum. Arada hafif sızı oluyor. İnşallah içeride her şey yolundadır :D

Eklentiler

• Phototastic-17_4_2016_7a3a5143-3318-4207-a13e-1720874a116a.jpg
    Phototastic-17_4_2016_7a3a5143-3318-4207-a13e-1720874a116a.jpg
    39,6 KB · Görüntüleme: 383
DoLL_ DoLL_ bende 12 nisanda ameliyat oldum morluk ağrı hiç yok ancak ödem tuttu 2-3ve 4.gunde ben sadece çene bölgemde kaldı gecmıs olsun sanada burun içi için neler yapıyorsun bnm alçı yrn alınacak

DoLL_ DoLL_ bende 12 nisanda ameliyat oldum morluk ağrı hiç yok ancak ödem tuttu 2-3ve 4.gunde ben sadece çene bölgemde kaldı gecmıs olsun sanada burun içi için neler yapıyorsun bnm alçı yrn alınacak
Teşekkür ederim. Bende olmadı sanki ödem hiç. Tek farkedilir şey gözlerim yorgun bakıyor gibi. Burun içine bunu verdiler sık sık şırınga ile sıkıyorum. Birde merhem var, kulak pamuğu yardımıyla tam sokmadan onu sürüyorum. Temiz tutmaya çalış dedi doktorum.

Eklentiler

• WP_20160414_001.jpg
    WP_20160414_001.jpg
    32,7 KB · Görüntüleme: 316
DoLL_ DoLL_ yrn çıkarıyor bnmde bant takıcak persembede dikişler alınıyor.. Ama burun alnım ve üst dudak hissiz sende de öyle mi?
Üst dudağımı kıpırdatamıyordum pek bugün düzeldi biraz daha. Üst dişlerimi 4 gündür göremiyordum :) burun uç kısmında hissizlik mi desem garip bişey var ama alnımda yok.

Bugün atel alındı bant taktı doktorum. Cuma günü bantları çıkaracak. Benim kemer kısmına kıkırdak eklendi biraz eksik vardı orada. Şuan iyi görünüyor dedi inşallah tutar. Banttan dolayı ucu biraz kalkık açınca normale döner dedi Gürcan bey. Tabi uç kısım falan top gibiydi epey uğraşmışlar. Sol taraf baya sıkıntılıymış. Şimdi çok kibar duruyor açınca ne olacak bakalım :)

Eklentiler

• WP_20160420_036.jpg
    WP_20160420_036.jpg
    39,9 KB · Görüntüleme: 523
Son düzenleme:
Önce ve sonram. Burada biraz kalkık duruyor. Ucunu çok değiştirmedim demişti doktorum. Uç kısım top gibiydi onu toparlayıp. Nefes problemimi halletti. Kırık olan kıkırdağımı halletti.çukur kısmı doldurdu.

Eklentiler

• wp_ss_20160413_0002.png
    wp_ss_20160413_0002.png
    120,9 KB · Görüntüleme: 459
Önce ve sonram. Burada biraz kalkık duruyor. Ucunu çok değiştirmedim demişti doktorum. Uç kısım top gibiydi onu toparlayıp. Nefes problemimi halletti. Kırık olan kıkırdağımı halletti.çukur kısmı doldurdu.
cok guzel minicik olmus .

gürcan beyin daha çok hasta fotoğrafını görmem lazım..ankarada yaşamıyorum karar verip öyle gelicem..
Siz ilk randevuyu ne zaman sonraya aldınız..1 ay sonraya mesela hem görüşme hem ameliyat tarihi alınabilirmi?

gürcan beyin daha çok hasta fotoğrafını görmem lazım..ankarada yaşamıyorum karar verip öyle gelicem..
Siz ilk randevuyu ne zaman sonraya aldınız..1 ay sonraya mesela hem görüşme hem ameliyat tarihi alınabilirmi?
Kendi takvimine göre uygun zamanı verir sanırım. Benim 30 nisan sonrasına kalacaktı takvimi dolu olduğu için ama o dönemde ben ameliyat olamazdım araya aldı mecburen. O size uygun zaman söyler sanırım. Ben görüştüm 1 hafta sonra göz 13 gün sonra burun oldum. Kendi bilgisayarında arşivi var tabi , sürekli paylaşmıyor sanırım. Facebook sayfası üzerinden de bilgi alabilirsiniz, kendisi yazıyor mesajları kısa surede dönüş yapıyor genelde.
Şöyle söyleyeyim yani, sabahları genelde operasyona giriyor, diğer zamanlarda odasında oluyor, bir günde çok fazla ameliyata girmiyor sanırım, bölüm şefi. Yani ben aradığımda 2 gün sonra görüşmeye gitmiştim.

Kendi takvimine göre uygun zamanı verir sanırım. Benim 30 nisan sonrasına kalacaktı takvimi dolu olduğu için ama o dönemde ben ameliyat olamazdım araya aldı mecburen. O size uygun zaman söyler sanırım. Ben görüştüm 1 hafta sonra göz 13 gün sonra burun oldum. Kendi bilgisayarında arşivi var tabi , sürekli paylaşmıyor sanırım. Facebook sayfası üzerinden de bilgi alabilirsiniz, kendisi yazıyor mesajları kısa surede dönüş yapıyor genelde.
Şöyle söyleyeyim yani, sabahları genelde operasyona giriyor, diğer zamanlarda odasında oluyor, bir günde çok fazla ameliyata girmiyor sanırım, bölüm şefi. Yani ben aradığımda 2 gün sonra görüşmeye gitmiştim.
Görüşme sonrası insanın içine sinmesi önemli tabi..muayene ne kadar sürdü mesela isteklerinizi önemseyen bi doktormu kendisi..mesela doğallığı gerçekten önemseyen bi doktormu?bölüm şefi olması sanırım tecrübesinden kaynaklanıyor.size gürcan beyi kim tavsiye etmişti

Görüşme sonrası insanın içine sinmesi önemli tabi..muayene ne kadar sürdü mesela isteklerinizi önemseyen bi doktormu kendisi..mesela doğallığı gerçekten önemseyen bi doktormu?bölüm şefi olması sanırım tecrübesinden kaynaklanıyor.size gürcan beyi kim tavsiye etmişti
Bana ilk söylediği zaten ucu sıkılmış gibi burun, domuz gibi hava da duran burun yapmam, mümkün olduğunca doğal burun tercih ediyorum sözüydü. Benim birkaç sene önce yengem farklı bir operasyon olmuştu kendisine, abimde benden 1 ay önce göz kapağı estetiği oldu, bende o sebeple niyetlendim, sonra asıl olayının burun ameliyatı olduğunu öğrenince o ameliyata da karar verdim ki benim aklımda hiç yoktu. Burnumu sevmezdim ama ameliyat ergenlikten sonra kafamdan sildiğim bir fikirdi :) ben göz için gelip gittikçe zaten burun üzerine konuştuk, bir gün önce de resimlerimi çekti ve yapılabilecekleri anlattı , bendeki kemer kısmı dolması gerekiyordu kaburga yada kulaktan almak yerine varolan burnumdaki kıkırdaklardan yararlanmayı tercih etti . Ben sorduğum kafama takılan her şeye cevap aldım, hatta ameliyatın bir gün öncesi anestezi doktoru onay vermedi önce (kan pıhtılaşma sürem 1 saniye geçmiş) hoca baya bekledi beni en son 4.30 da iptal edelim artık onaylamazlar dedi.ozamana kadar sürekli aradım sabırla cevapladı. Sonra ben anestezi uzmanı ile tekrar görüştüm oda şefini aradı sanırım, aradığı kişi bir sorun olmayacağını onaylamasını söyledi. ( normalde sorun olmayacak bir şeymiş minimum değer olduğu için ve 15 gün önce göz ameliyatımda zaten bir sorun yaşamamıştım hızlı şekilde iyileşmiştim ) tekrar aradım Gürcan beyi saat 5i geçiyordu. Tekrar ameliyat listesine aldırıp geldi yanıma. Resimleri çekti epey anlattı yapılacakları. Ben memnun kaldım yani ilgisinden. Whatsappdan mesaj atıyorum aklıma takılanları hemen dönüş yapıyor.

öncelikle geçmiş olsun.. çok beğendim burnunu darısı başıma diyorum.. ameliyatı hangi hastanede oldun ve ne kadar a mal oldu yazarsan çok sevinirim..

Bugün atel alındı bant taktı doktorum. Cuma günü bantları çıkaracak. Benim kemer kısmına kıkırdak eklendi biraz eksik vardı orada. Şuan iyi görünüyor dedi inşallah tutar. Banttan dolayı ucu biraz kalkık açınca normale döner dedi Gürcan bey. Tabi uç kısım falan top gibiydi epey uğraşmışlar. Sol taraf baya sıkıntılıymış. Şimdi çok kibar duruyor açınca ne olacak bakalım :)

canım maşallah çok güzel burnun aynı gün ameliyat olduk ama ben dahalık burnumu göremedim 5 günüm var hayırlısıyla umarım senin gibi güzel sonuç alırım :)

Back