Tuvalet Eğitimi bugün 2.günümüz ama sabrımda kilotta kalmadı:(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
:nazar::nazar::nazar::nazar:allahıma şükür başardıııııkkkk :nazar::nazar::nazar::nazar:
küçük kızım tuvalet eğitimini tamamladı artık uğraşmıyorum artık sürekli çişin varmı diye sormuyorum kendisi gelip söylüyor çişim var diye dün 1buçuk saat uzak biyere gezmeye gittik akşama kadar gezdik çarşı pazar :nazar:altına bez bağladım nolur nolmaz diye bikaç kere sordum yok dedi orda öğle gibi çişim var dedi bi tuvelet bulup yaptırdım sonra tekrar bağladım eve geldiğimde bez kupkuruydu okadar gezdi tozdu yedi içti ama hiç yapmadı altına eve kadar tutmuş :9:
artık başardık artık ben size tecrübelerimi paylaşıcam nacizane darısı bütün bebek annelerine yardımlarınız için teşekkürler...

haaa unutmuşum bugün tam olarak 15 gün oldu kızım 15 günde başardı bu işi şükür ...:nazar:

:nazar::nazar::nazar::nazar:allahıma şükür başardıııııkkkk :nazar::nazar::nazar::nazar:
küçük kızım tuvalet eğitimini tamamladı artık uğraşmıyorum artık sürekli çişin varmı diye sormuyorum kendisi gelip söylüyor çişim var diye dün 1buçuk saat uzak biyere gezmeye gittik akşama kadar gezdik çarşı pazar :nazar:altına bez bağladım nolur nolmaz diye bikaç kere sordum yok dedi orda öğle gibi çişim var dedi bi tuvelet bulup yaptırdım sonra tekrar bağladım eve geldiğimde bez kupkuruydu okadar gezdi tozdu yedi içti ama hiç yapmadı altına eve kadar tutmuş :9:
artık başardık artık ben size tecrübelerimi paylaşıcam nacizane darısı bütün bebek annelerine yardımlarınız için teşekkürler...

maşallah canım aman nazar değmesin:nazar::nazar::nazar::nazar: ben çocuklar küçükken ne zaman çiş yapmıyor desem o gün altına yapardı:1::1::1::1::1:annemde bana kızardı söyleme nazar değiriyorsun diye :1:

çok teşşekkür ederim başarmak güzel bi duygu hep korktuğum bişeydi ya başaramazsam alışmazsa diye hep yazdım burayada alışmıycak gibi duruyodu kızım diyodumki acaba 1 ay sonra halimiz nice olur ama allaha şükür 2 haftada tamamladık nazar değmez inş.tekrar o günlere dönmeyiz en güzelide artık bez almıycaz kurtulduk:9::nazar:

merhaba...ben de oğluma 3 gündür başladım.ama 3 günde 3 defa bile tuvalete yapmamıştır..gecede 3 gecedir zombi gibiyim havada cok ısınmadı yaparda kalırsa diye ödüm patlıyor.ilk defa gece biraz önce tuvalete götürdüm ve yaptı...kaç gün sürecek bu iş ben de sabır falan kalmadı...bazen eşofmanlarını kilotsuz giydirmek zorunda kaldığım oluyor..dün 12 tane eşofman altı ve kilot vardı balkonda askıda..banada yazık dedim ve çok sinirlerim bozuldu...bugun dünden iyiydi ama hiiiççç söyleyecekmiş gibi görünmüyor sanki sonsuza kadar ben sorucam oğlum çiş var mı gidelim mi hadi gidip suyla oynayalım...

kakaya şekil vermeye başladık..ilk yaptığında annne benden yılan çıktı dedi....korkmasın die dedimki oooo ne güzel hadi şimdide çiçek şeklinde yapmaya çalış..yapabilirmisin olmadıysa yarın deneriz diorum ama kaka gelınce koltuklara sıgınıor hala...resim ve boyayı sevior die 3 gündür anne baba çocuk elele tutuşmuş çiş yapmaya gidiorlar kaka yapmaya gidiorlar resımleri çizioruz..halimiz çook komık ve sınız bozucu...yıprandım ben.4 gün tatilim var umarım bu iş biraz daha iyileşir okul açılana kadar...

gece bezliyorum ewt ama yapmadı hiç.1nisandan bu yana gece hiç yapmadı havanın biraz ısınmasını bekliyorum birde gündüz tam anlamıyla tamam oldu artık gece başlama zamanı geldi ...

Benim kızım 26 aylık dün sabah atını son kez aldım kararlıydım ona öğretmeye ne olursa olsun bez kullanmaamaya karar vermiştim tabiki onunda hazır olduğunu hissetmiştim ve gün başladı 2 kere altına çişini kaçırdı ilkinde anlayamadı ikincisinde çok rahatsız oldu ağlamaya başladı artık tuvalete yapalım bak üztün kirlendi ge sen lazımlığa otur bi deniyelim dedim fakat lazımlı istemedi klozete oturdu ve yaptı çok azda olsa ve ben onu ödüllendirdim çok mutlu oldu her yarım saatte bir tuvalete gittik her seferinde yaptı kakasınıda yaptı biraz korktu kakadan sifonu çekince anne gitti die sevindi kuzum gece altını bağladım bir kaç gün sonra onuda bırakıcaz kısmetse ve bugün dışarı çıktık 3 saat dışardaydık ve hiç altına kaçırmadı evden çıkmadan yaptırdım çişini ve dışarda biyerde tuvalete oturtum oradada yaptı eve gelince kakasınıda yaptı ve çok mutluyum bende oda 2 günde tuvalet eğitimimizi nerdeyse tamamladık tek sorunumuz kaldı oda gece onunda üztesinden gelicez inşallah tüm anne adayların darısı başına allah kolaylık versin hepinizee:)

arkadaşlarzor bi süreç ama başarınca mutlu oluyoinsan biz şuan hepsini başardık allahın izniyle cece bez bağlamıyorum artık ve işn iyi tarafı nazar değmesin gece hiç kaldırmadım çişe kızım kendi kalkıyor çiş gelince yanıma gelip söylüyor uykudan uyanıp allah bozmasın iyiyiz yani ...

merhaba...ben de oğluma 3 gündür başladım.ama 3 günde 3 defa bile tuvalete yapmamıştır..gecede 3 gecedir zombi gibiyim havada cok ısınmadı yaparda kalırsa diye ödüm patlıyor.ilk defa gece biraz önce tuvalete götürdüm ve yaptı...kaç gün sürecek bu iş ben de sabır falan kalmadı...bazen eşofmanlarını kilotsuz giydirmek zorunda kaldığım oluyor..dün 12 tane eşofman altı ve kilot vardı balkonda askıda..banada yazık dedim ve çok sinirlerim bozuldu...bugun dünden iyiydi ama hiiiççç söyleyecekmiş gibi görünmüyor sanki sonsuza kadar ben sorucam oğlum çiş var mı gidelim mi hadi gidip suyla oynayalım...

kakaya şekil vermeye başladık..ilk yaptığında annne benden yılan çıktı dedi....korkmasın die dedimki oooo ne güzel hadi şimdide çiçek şeklinde yapmaya çalış..yapabilirmisin olmadıysa yarın deneriz diorum ama kaka gelınce koltuklara sıgınıor hala...resim ve boyayı sevior die 3 gündür anne baba çocuk elele tutuşmuş çiş yapmaya gidiorlar kaka yapmaya gidiorlar resımleri çizioruz..halimiz çook komık ve sınız bozucu...yıprandım ben.4 gün tatilim var umarım bu iş biraz daha iyileşir okul açılana kadar...

Merhaba sevgili Ayangell;
Benim kızım şu anda 26 aylık ve dün itibarıyla tuvalet eğitimine başladık, ama başlamak denilirse tabii. Siz de benzer şeyler yaşamışsınız, okuyunca fark ettim ve belki bana önerebileceğiniz şeyler olur diye düşündüm. Çünkü mesaj tarihi yaz başları, herhalde şu anda öğrenmiştir sizin kuzucuk tuvaletini yapmayı. Biz dün başladık ve sinirlerim çok zorlandı. Aynen dediğiniz gibi, evde ne külot kaldı, ne de eşofman, pijama. Sürekli yıkayıp kurutuyorum, giydiriyorum, tekrar, tekrar, tekrar. Lazımlık aldık, iki defa ona çiş yaptı. İki gündür de kaka hiç yapmadı. Kabız diye ona uygun gıdalar verdim, ama yok, yapmadı. Çişini de gözümüzün içine baka baka altına yapıyor. Çok gerildim. Sabaha kadar da kaç defa altına baktıysam ıslanmış ve baştan aşağı değiştirmek zorunda kaldım. BEn iki günde bittim yıkayıp yıkayıp kurutmaktan. Ne yapacağım, bilmiyorum. Siz neler denediniz, anlatırsanız çooook sevinirim.
Sevgiyle kalın.

paradise benimde ilk başlarda öyle oldu 2 hafta ara verdim bez bağladım tepkilerini ölçtüm ve üşenmeden 30 dk. da 1 oturağına oturttum ilk başta oturmuyordu bile ama şimdi en azından oturuyor oturduğunda suyu açtım su sesini duyması açısından arada şırrr.... çişşşş.... gibide söylüyorum zor bi dönem çocukta çok geriliyor bence çocuğunun hazır olup olmadığınıda ölçmelisin...

sizlerin yazılarını okuyunca rahatlıyorum.Oğlum 28 aylık ve dün sabah kendisi bezini çıkarmamı istedi dün sabahtan beri hiç takmadım ama arada kaçırıyor ve kaçırınca yanıma geliyor söylüyor.Sürekli wc deyiz.Bu gün ikinci günümüz ama nasıl sabredicem bilmiyorum.Dün bi ton çamaşırını yıkadım sabaha kadar radyatörün üzerinde sürekli değiştirerek kuruttum.
Sabretmek çok zor ama öğrenecek şimdi öğretmezsem ben bunu birdaha başaramam :50:

Back