Tuvalet Eğitimi bugün 2.günümüz ama sabrımda kilotta kalmadı:(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

melisnaz

ömrümün sahibi...
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
683
119
123
dün başladım bismillah amabugün pişmanım.bırakmak yok çünkü kızım 29aylık geç bile kaldım.havaların ısınmasını bekledim ama yeter
dün bir defa lazımlığa yaptı 2defa altına bugün üç defa altına yaptı bir defa lazımlığa.nasıl gider nasıl olur bilmiyorum haa gecede bez başladım ama bir damla bile ıslatmamış bezini benimle aynı durumda olanlar yardımlarınızı bekliyorum iyiyyemi gidiyorum kötüyemi yada nasıl yyapmalıyım...

benimde sabrım kalmadı, bugün tam 1 hafta ara ara söylesede çişini kakasını altına yapıyor,delireceğim üstelik benim ikiz
diğerine başlamadım bile üstelik biz 3 yaşımızı 6 gün var diğer kardeş hiççç yanaşmıyorrrrrrr .....bıktım kilot ,alt eşofman kalmıyor çöpe giden bile var......kaç gün beklemem gerek geceleri yanında yatıyorum baş ucumda maşraba yatıyorum tuvalet soğuk diyee birileri yazsın bu iş kaç günde çözülüyor

Merhaba , bende şuan bu eğitimi vderen biri olarak diyorum ki sabır sabır sabır:) çünkü gerçekten zor bir süreç.bizim olduğu kadar çocuklarımız için de öyle.Onlar için daha zor hatta.Bende zaman zaman kendime hakim olamıyor ve ümitsizliğe kapılıyordum ama doğru zamanda herşey yolunu buluyor.Onlara anlayış göstermeliyiz anneleri.Onlar için kıymetli olan birşeyden vazgeçmelerini bekliyoruz.parçaları olarak gördükleri birşeyi onlardan alıyoruz:)Ama dediğim gibi zamanla hepsi olacak yeterki kuzularımızı yıpratmayalım.

ben eğitime başladığım ilk günden itibaren yaşadıklarımı ,

http://www.kadinlarkulubu.com/tuval...12414-kizimin-tuvalet-egitiminde-ilk-gun.html

burada yazdım.tekrar uzun uzun yazmak yerine faydası olur diye umut ediyorum.

hepinize kolay gelsin ,

Sevgiler...

dün başladım bismillah amabugün pişmanım.bırakmak yok çünkü kızım 29aylık geç bile kaldım.havaların ısınmasını bekledim ama yeter
dün bir defa lazımlığa yaptı 2defa altına bugün üç defa altına yaptı bir defa lazımlığa.nasıl gider nasıl olur bilmiyorum haa gecede bez başladım ama bir damla bile ıslatmamış bezini benimle aynı durumda olanlar yardımlarınızı bekliyorum iyiyyemi gidiyorum kötüyemi yada nasıl yyapmalıyım...

ya ben bunu bi yerde okumuştum cocuklar kaslarını ne zaman kullanabiliyosa o zaman bırakır cişini diye. bence zorlamamalısın yada yakınmak yok devam edeceksin. sonra sinirlenip çocuğa kızarsan daha fena psikolojisi bozulacak

canım allah kolaylık versin valla kız çocukları biraz zor alışıo tuvalete
çevremde ne kadar erkek çocuğu varsa 1 haftata alıştı benimkide dahil ama kızlara bakıorum tık yok :)
kızlar üşenio biraz sabırla bu işi halledersin
benim oğlumun psikoloğu var o zaman anlatırken bize şey deişti ne zaman çişini kakasını yaparsa mutlaka bir ödül verin ilk olarak ufk bi çikolata ile başlayın sonra farklı şeylere çekin demişti gerçekten çok faydasını gördük biz sende böyle ödüllerle deneye bilirsin birde lazımlığını wc den başka yere sakın koyma tuvalette durması şart alışması açısından çocuk bilincine koymalı bu iişin sadece wc de gerçekleşebileceğini

çevremde ne kadar erkek çocuğu varsa 1 haftata alıştı benimkide dahil ama kızlara bakıorum tık yok :)
benim oğlumun psikoloğu var o zaman anlatırken bize şey deişti ne zaman çişini kakasını yaparsa mutlaka bir ödül verin ilk olarak ufk bi çikolata ile başlayın sonra farklı şeylere çekin demişti gerçekten çok faydasını gördük biz sende böyle ödüllerle deneye bilirsin birde lazımlığını wc den başka yere sakın koyma tuvalette durması şart alışması açısından çocuk bilincine koymalı bu iişin sadece wc de gerçekleşebileceğini

benim kızım tam 2 yaş 3 aylıktı birgunde çişini bıraktı. gece ise 1 2 hafta 2 saate bir kaldırarak alıştırdım. şimdi bi dama kaçırsa altına gece ağlıyo utancından :)

benim kızım tam 2 yaş 3 aylıktı birgunde çişini bıraktı. gece ise 1 2 hafta 2 saate bir kaldırarak alıştırdım. şimdi bi dama kaçırsa altına gece ağlıyo utancından :)

arada bi tane çıkıo demekki :)))
çok şanslıymışsın valla canım yaa
ben kaç tane kız annesi gördüysem çok dertlilerdi bi wc konusunda:)

arada bi tane çıkıo demekki :)))
çok şanslıymışsın valla canım yaa
ben kaç tane kız annesi gördüysem çok dertlilerdi bi wc konusunda:)

valla ne yalan soliyim cok şanslıyım her konusunda şimdi 2. bebek hamileyim dua ediyorum onunda her huyu ona benzesin diye

amin herkezn evladını allah anasına babasına bağışlasın uzun ömur sağlık sıhhat hayırlı kısmet okuma azmi hayırlı evlar versin amin. unuttuğum bişe varsa söleyin

Benim kızoşta tam 2 yaş 2 aylıkken başladık 18 temmuz günü bezi hayatımızdan tamamen çıkardık bu nokta çok önemli bence tamamen çıkarmak hadi bakalım bezimin bitti artık bu son bunuda çöpe atıyoruz ve artık tuvalete yapıyoruz dedik ve attık..geceleride dahil....şu anda geceleride çişi gelince uyanıyor bir defa yapıyor benim bildiğimde kızların daha kolay alıştığı ama aslında bu cinsiyetle değilde bence çocuğa ve annenin yönteminede bağlı çok sabırlı olmalı ve çocuğa kesinlikle kızmamalısınız sabır şevkat sevgi...kaçırdığı zaman aaa bebeğim yanlışlıklamı yaptın annecim bak şimdi yeni cicilerimizi giyiyoruz ohh mis gibi buna sakın kaçırmayalım tamammı gibi gibi gibi haa o mis gibiye kaçmadımı evet kaçtı ama sabır sabır eninde sonunda öğrenecek altı bezli büyük bir çocuk gördünüzmü hiç görmediniz tabiki :)) sevgiler allah kolaylık versin...

Benim kızımda 29 aylık ara ara denedim bu kış,daha 3 gün önce yine açtım akşamı tekrar bezledim.3 gün uğraşsam alışacak gibi ama havaların iyice ısınmasını bekliyorum.çamaşırları kurumuyor çünkü,yaz olsa yapsın yıkarım hemen kurur çamaşırları, şimdi kurumuyor.bir günde ne kilot kaldı ne külotlu çorap.ben haziranı beklicem kızlar:) korkmuyorda değilim ama korkunun ecele faydası yokkkkkkkkk:( kimileride 3 yaşını bekle diyorlar ama kışa denk geliyor kışın daha zorrrr bence:)

Benim kızımda 29 aylık ara ara denedim bu kış,daha 3 gün önce yine açtım akşamı tekrar bezledim.3 gün uğraşsam alışacak gibi ama havaların iyice ısınmasını bekliyorum.çamaşırları kurumuyor çünkü,yaz olsa yapsın yıkarım hemen kurur çamaşırları, şimdi kurumuyor.bir günde ne kilot kaldı ne külotlu çorap.ben haziranı beklicem kızlar:) korkmuyorda değilim ama korkunun ecele faydası yokkkkkkkkk:( kimileride 3 yaşını bekle diyorlar ama kışa denk geliyor kışın daha zorrrr bence:)

tabiki yazı bekle ac altını işersede silersin bişe olmaz. cocukda hazır olmalı bence benimki bırakmış olabilir ikinci ne zaman bırakacak onu bilmem. o yuzden bencede zorlamayın fındığınızı elbet bırakacak

Canim cikolata bence ufak bir hediye degil. Once alkistan, sarilmadan opmeden koklamadan cok ilgi vermekten baslayin.
Altina isedigi zaman ilgisiz davranin, kizmayin. Cunku buda bir ilgi cesidir. Negatif bir sekilde ilginizi toplamak icin
altina iseyen cocuklarda var. Birde bazi cocuklar uyun oynarken cislerinin geldiklerini unutuyor.
bu yuzden 2 saatte bir siz sormalisiniz, cisin geldimi diye.yoksa kendileri unutabilirler..

Belki seyde isinize yarar. Kilotunu bezinin icine giydirin, madem altina isiyor, 5-10 dakika islak islak gezsinde rahatsiz olsun keratalarr.
Belki tiksinirler:37:

Bilmiyorum yazan oldumu ama alıştırma külotları var,içi pamuklu dışı naylon.Üstündeki kıyafetlere geçmiyo en azından 2 yada 3tane alın ögrenene kadar idare eder sizi.Çok kalın olmadıgından fön makinesiyle bile kurutabilirsiniz.

benim kızım 3yaşında yaklaşık 4 hafta kadar önce bıraktık bezi
tabi bunun önceside var
geçen yazın 2.5 yaşında başladım ben tam bir hafta boyunca sürekli altına işedi ne lazımlığa oturdu nede tuvalete
sonrasında tutmaya başladı bende ne sinir kaldı ne sabır kızımda hırçınlaştı
bende tekrar beze döndüm
ve bütün kış bezliydik arada hatırlatıyordum bahar gelsin ağaçlar çiçek açsın bezi bebeklere verelim annecim dyordum
itiraz ediyordu vermme diyordu okula gitmeye çok hevesli bende onu kullanıyordum okuldan bile vazgeçiyordu bez için :)))
sonra bir gün kakasını yapıcak baktım çok zorlanıyor kabız olmuş gibi hemen altını açtım lazımlığına oturtmak istedim ama oturmadı klozete oturmak istedi
bende oturttum sohbet ettim onunla rahatlattım
hadi kakaları cup yapalım yüzssünler dedim ve kakasını yaptı
sonrasında bezi takmadım sürekli lazımlığına oturtuyordum ama yapmadan kalkıyordu
2 gün boyunca altına yaptı ben anlattım o altına işedi alıştırma kilodu filan kar etmiyor şırrr diye başlayınca herşey:52::52::52: batıyor
neyse 3 gün sabahı yataktan kalktı her zamnaki gibi lazımlığını oturttum ve yine yapmıyacak diye umursamadım
bıdır bıdır bişeyler söylüyor bana bende başka şeyle meşgülüm birden bak anne yapıyorum çişimi dedi :53:ve o ses :1::1::1:
tabi hemen evde bayram havası esmeye başladı onu övdüm bol bol babayı ananeyi aradık
konuştum sürekli sen bunu başardın büyüdün artık dedim bakkala gittik isdeği çikolataları aldık
dans ettik evde pepenin şarkısıyla göklere çıkardım onu öyle sevindiki zafer kazandığını hissetti
çok mutluyum anne çişimi tuvaletimi yaptım diye dolaştı evdee :9:
sonrası maşallah :nazar::nazar::nazar::nazar: çorap söküğü gibi geldi
ve ben anladımki bu iş için önce çocuk hazır olucak
sonra anne hazır olucak
ilk çiş kaka tuvalete düştüğü andan itibarende övgü şart çok önemli bence
kendilerini büyümüş ve başarmış hissediyorlar
benim evde ilk günler ağzımdan sen başardın kelimesi hiç düşmedi
kızımda her sefeirnde aynı zaferi yaşamak için daha çok sarıldı hırslandı bak nasıl yapıyorum anne
babam çok beğenicek ben başardım anne dedi sürekli :nazar:
allah kolaylık versin zor iş bu tuvalet olayıı

Bilmiyorum yazan oldumu ama alıştırma külotları var,içi pamuklu dışı naylon.Üstündeki kıyafetlere geçmiyo en azından 2 yada 3tane alın ögrenene kadar idare eder sizi.Çok kalın olmadıgından fön makinesiyle bile kurutabilirsiniz.

canım malesef 3 yaşındaki bir çocuğun çişini alıştırma kilodu filan tutmuyor
ben ilk zamanlar gece alıştırma kilodu giyipde yatırmıştım bir baktım ne pijama ne yatak kalmış her yer çişşşş:37::37:
fön makinası nere kurutsun :27:

arkadaşlar yaptığınız bütün yorumlara yardmlarınıza teşekkürler.3.günümzdeyiz çok yavaş ilrliyoruz ama biraz alta bşraz tuvalete yapmaya devam ediyoruz 2gecedir geceleri altına hiç yapmıyor bez bağlıyorum gece tabii ama kuru oluyor bazen gündüzleride bez yapıyorum çünkü günün yarısında bütün kilotlar bbitiyor dün 2defa makinaya attım yıkanıp kuruyana kadar boş durmaz altı mecbur bez yaptım ama sürekli çırartıp tuvaletini yaptırmaya çalıştım çok su içiriyorumki her oturduğunda yapsınki hemen alışsın istiyorum ama dediğim gibi yavaş gidiyor sabır dediğiniz gibi sabretmek lazım

benim kilottan kastım zaten alıştırma kilodu hiçç faydası yok sadece yerlere akmasını engelliyor yoksa kızımın çoraplarına kadar akıyor sızan kilottan:9:

benim 1 hafta bitti....ödül olayı uygulayamıyorum ikizide var çünki...oda istiyor eee o tuvaletini yapmadan alınca haksızlık oluyor...2 haftadaız bugün lazımlık aldım dikkatini çekti umarım bu sefer olurr

Back