benim kızım 3yaşında yaklaşık 4 hafta kadar önce bıraktık bezi
tabi bunun önceside var
geçen yazın 2.5 yaşında başladım ben tam bir hafta boyunca sürekli altına işedi ne lazımlığa oturdu nede tuvalete
sonrasında tutmaya başladı bende ne sinir kaldı ne sabır kızımda hırçınlaştı
bende tekrar beze döndüm
ve bütün kış bezliydik arada hatırlatıyordum bahar gelsin ağaçlar çiçek açsın bezi bebeklere verelim annecim dyordum
itiraz ediyordu vermme diyordu okula gitmeye çok hevesli bende onu kullanıyordum okuldan bile vazgeçiyordu bez için :)))
sonra bir gün kakasını yapıcak baktım çok zorlanıyor kabız olmuş gibi hemen altını açtım lazımlığına oturtmak istedim ama oturmadı klozete oturmak istedi
bende oturttum sohbet ettim onunla rahatlattım
hadi kakaları cup yapalım yüzssünler dedim ve kakasını yaptı
sonrasında bezi takmadım sürekli lazımlığına oturtuyordum ama yapmadan kalkıyordu
2 gün boyunca altına yaptı ben anlattım o altına işedi alıştırma kilodu filan kar etmiyor şırrr diye başlayınca herşey
![KK52 :52: :52:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk52.gif)
batıyor
neyse 3 gün sabahı yataktan kalktı her zamnaki gibi lazımlığını oturttum ve yine yapmıyacak diye umursamadım
bıdır bıdır bişeyler söylüyor bana bende başka şeyle meşgülüm birden bak anne yapıyorum çişimi dedi
![KK53 :53: :53:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk53.gif)
ve o ses
![KK1 :1: :1:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk1.gif)
tabi hemen evde bayram havası esmeye başladı onu övdüm bol bol babayı ananeyi aradık
konuştum sürekli sen bunu başardın büyüdün artık dedim bakkala gittik isdeği çikolataları aldık
dans ettik evde pepenin şarkısıyla göklere çıkardım onu öyle sevindiki zafer kazandığını hissetti
çok mutluyum anne çişimi tuvaletimi yaptım diye dolaştı evdee
![KK9 :9: :9:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk9.gif)
sonrası maşallah
![Nazar Boncuğu :nazar: :nazar:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk02.png)
![Nazar Boncuğu :nazar: :nazar:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk02.png)
çorap söküğü gibi geldi
ve ben anladımki bu iş için önce çocuk hazır olucak
sonra anne hazır olucak
ilk çiş kaka tuvalete düştüğü andan itibarende övgü şart çok önemli bence
kendilerini büyümüş ve başarmış hissediyorlar
benim evde ilk günler ağzımdan sen başardın kelimesi hiç düşmedi
kızımda her sefeirnde aynı zaferi yaşamak için daha çok sarıldı hırslandı bak nasıl yapıyorum anne
babam çok beğenicek ben başardım anne dedi sürekli
allah kolaylık versin zor iş bu tuvalet olayıı