buda benim hikayem..

İnşallah bu sefer hersey istediğiniz gibi yolunda gider ve sağlıklı bir hamilelikle birlikte kucağıniza alırsınız... Asla umutsuz olmayin... Kün fe yekün...

her çocuk kendi yaşamını hazırlayarak gelirmiş Allah yaşama fırsatı verirse evlatlarımız yaşar inşallah hayırlı evlatlar nasip etsin Rabbim Acılarını göstermesin inşallah bu kez herşey gönlünüzce olur

Neyin hayırlı neyin hayırsız olduğunu bizler bilemeyiz.Oğlunuz dünyaya gelse ilerleyen dönemde sizi daha çok üzecek durumlar meydana gelebilirdi.Hicbir acı karsılastırılamaz elbette ama cocugu dogup 20-30 yasında olenler var.Bebeğini ölü doğuranlar var.Yani bu bir süreç.Tüp bebekte defalarca kez bebeğini kaybedebiliyor insanlar.Bu yüzden kardeslerinin yanında alındı vs gibi dramatize etmeye gerek yok durumu.Zaten uzun bir süreç oldugunu bilerek bu yola girmek gerekiyor

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Umarım en kisa zamanda sağlıkla kavuşun.
Ben belki sizin ruh halinizi anlayamam,kırmak ta istemem ama bence biraz daha az stresli olsanız daha kolay olabilir sizin için. Kolay değil biliyorum yasadıklarınız ama kendinize zarar veriyorsunuz böyle.
Sakin olun,kafanıza birşey takmadan gidin yaptırın işlemlerinizi. Sabredin bekleyin,sürece kimseyi dahil etmeyin,gebelik oluşunca hemen herkese duyurmayın ki insanlara açıklama yapmak durumunda kalmayın dilerim olmaz ama aksi birşey olursa. 4 ay civarı söylersiniz,alışverişinizi de yaparsınız ufak ufak.
Rahat olmaya çalışın biraz. Kitap okuyun,gezin,sinemaya gidin kafanızı dağıtın, öyle geçirin süreci derim.
Kolaylıklar dilerim.

Kesinlikle katılıyorum size. Evet evlatla sınanmak zordur ama anlatım o kadar abartılı ki. Konu sahibesi hormondan demiş o hormonları alan birçok insan var kimse de bu tarz birşey duymadım görmedim. Bana iğneler için söyledikleri garip geldi o iğneler o kadar basitler ki strese gireni ilk kez gördüm helede çat diye soktu diyor ne yapacaktı acaba prova falan mı
Neyse sağlığı yerinde inşallah bu ilk ve son olur

Tüp bebekle gebe kaldım eşimin sperm değerleri sebebiyle. Aşağı yukarı anlıyorum yasadiklarinizi .. Rabbim en kısa sürede kucağını doldursun inşallah bu süreçte çevre baskısı mahfediyor insanı bu yüzden biz tedaviyi olduğumuzu dahi kimseye soylemedik sadece ailem biliyordu. Herşeyi kendi kendimize yaşadık ki olumsuz birşey olursa kimseye açıklama yapmak zorunda kalmayalim..

Burada tüp bebek konusunda birçok arkadaş tanıdım. 7 defa deneyip 8.de gebe kalan arkadaşımız var. Yani daha ilk tedavide umutsuz olup pes edemezsin. Maddi durum ve vücudun izin verdiği sürece yılmadan deneyeceksiniz ve sende bir gün anne olacaksın hep umut dolu ol

Merhabalar, burada anne olmadığı, anneliği tatmadığı halde “NE GEREK VAR BÖYLE HALLERE?” diyen insanları anlayamıyorum.

Kadın belli ki çok çekmiş, yorulmuş, kimselere anlatamamış, bizden destek almaya gelmiş. Ruhu yorgun olduğu için aklından geçeni kendi kendine konuşur gibi yazmış.

İnsanlar destek olup bazı duygusallıkları hoş görüp destek olmak yerine takmış prenses hissetmesine, çok üzülmesine. Sanki herkes taş, herkes çok cesur ve asla üzülmüyor.

Arkadaşım, ben de 2,5 yıldır anne olmayı bekliyorum. Ama nasip bu olmuyor. Seni anlayabiliyorum. Kadınız, çok normal bu hisler ve serzenişler. Lütfen kendini topla, olacak de öyle gir transfere.
Tüm dualarım seninle...

Haklısınız ben de iki tüp bebek negatif iki de normal yolla gebelikten sonra kürtaj oldum hiç bu kadar abartı yaşamadım ha üzüldüm baya ama böyle değil asla

Ya normalde de zaten ilk gebelik her zaman en riskli olani ve bazen farkında bile olmadan hamile kalıp düşük yapıyor regl dönümünde kadınlar.
Bir şeye kafayı bu kadar takmak doğru değil ne olursa olsun bu kadar dramatize etme. Evet hassas oluyor bazıları onu anladım nihayet ama abartma ya

Yanlış anlamayın bu yazdıklarım sadece anlatisinizdaki gereksiz abartilara.ama o da ne şok oldum pat fie böyle abartılı değişik bir anlatiniz var.umarım en kısa zamanda sağlıklı b ebekleriniz olur

Daha yolun çok başındadınız inşallah hayırlı zamanda evladınız olur

Yaklaşık 6 senelik evliliğime 6 gebelik sığdırdım ki bildiğim 6 çünkü evlendiğimizden beri hiç korunmamıştık çocuk istediğimiz için ve benim 2 kimyasal gebeliğim oldu
yakın bir ilde tavsiye üzerine bir doktora başladık bu arada o doktor öncesi yaşadığım şehrin araştırma hastahanesinde de 2 aşılama denemem vardı
Sonra bu doktora başladık ve yapılan testlerde menepoz için 1.derece risk grubunda olduğumu öğrendim AMH değerim çok düşüktü doktorumun tavsiyesiyle hemen tüp bebek yaptık ilk denemede 1 yumurtam oldu transferde edildi ama sonuç negatif oldu 2. Denemem de çok şükür oğluma kavuştuk şuan 2.5 yaşında doğumdan sonra doktorumunda tavsiyesiyle ve bizde oğluma kardeş istediğimiz için hiç korunmadık geçen sene Ocak ayında hamile olduğumu öğrendim Nisan ayında kalp atışları durduğu için kürtaj oldum Ağustos ayında tekrar hamileydim ama boş gebelik oldu ve yıl oldu 2019 25 Ocak’ta bebek gelişmediği için tekrar kürtaj oldum
Normal yolla hamile kalamasam kabullenmem çok daha kolay olucak kendiliğinden hamile kalamıyorum diyip sineye çekicem ama ne yazıkki kendiliğinden hamile kalıyor ve devamı gelmiyor
Bi süre sonra insan bu acıya alışıyor ama kabul edemiyor bu arada tüm genetik testlerimiz normal
Benimde imtihanım bu.

9. Haftada kalp atışının durması sebebiyle kürtaj oldum bende. Ne o 9 hafta boyunca prensesler gibi geziniyorum moduna girdim nede kürtaj sonrası evde bebek falan gördüm. İnsan üzülüyor tabi ama sizin psikolojiniz pek normal değil gibi.

Sakinleşin,bu kadar germeyin kendinizi.
Benim de ilk gebeligim, kalp atışı alınamaması sonucu kuretajla sona erdi 8.haftada.
6 ay toparlanmayı bekledim ve bu arada kan tahlillerine yöneldim. Sonra da çok şükür her sey yolunda gitti.

Size önerim pıhtılaşma testini falan yaptırın ben gebelik sürem boyunca kan sulandırıcı igne oldum kuzenimde aynı şekilde.

Belki sizde de benzer bir durum oluşmuştur.

çok teşekkür ederim desteğiniz için

İnşallah en kısa zamanda sağlıkla alırsınız evlatlarınızı kucağınıza.
Olacaktır bir gün.
Siz yeterki stresten uzak durun. Bir kere kötü oldu diye yine öyle sonuçlanacak değil.
Ha, yine aksilik olabilir, bu da olur tabii.
Önemli olan siz tedavinizi olun, sakin olun, gerisi Yaradana kalmış.

Kafanızı dağıtın bu süreçte.
Herkes biliyor mu tedavi sürecinizi?
İnşallah bilmiyordur.
Mümkün olduğunca insanlarla bu konuyu konuşmayın.
Sizi güldüren eğlendiren şeyler yapın.
Dua edin, inancınız varsa.
Kendinize dikkat edin.
Olur inşallah
Dileyen isteyen herkesin olsun inşallah.

Bu arada benim de 9 haftalık zorunlu kürtajım oldu, biz genetiğe göndermedik, onun hakkında cinsiyetine kadar bilgi sahibi olmadık.
"Çocuklarımın kardeşiydi" psikolojisine bürünmedim yani.
Sizi eleştirmiyorum kırılmayın ama o biten gebeliğe o kadar anlam yüklememelisiniz.
Bu sizi çok olumsuz etkiler.
Yineliyorum, inşallah evladınız olacaktır.
Haydi hayırlısı.

Yaşınız çok genç ve pco yumurta sayısını azaltan bir durum değil doktor nasıl vaktimiz yok 2 ay bile beklenemez dedi anlamadım

Zor bir süreç. Çok iyi anlıyorum sizi. İki yıl boyuca tedavi gördük. Klomen tedavileri, rahim filmi, varikosel ameliyatı, kocakarı yöntemleri, soğan kürü, keçiboynuzu kürü, 3 defa aşılama vs derken en sonunda başka yol kalmadı tüp bebek dedi doktorum.
Zordu... İnsanların soruları, patavatsızlıkları, çoğu arkadaşın hamile olması, sürekli bebek muhabbetleri... İnsanların zevk alarak elde ettikleri bir durumu, bizim ne zorluklara rağmen elde edemememiz.
Ama hepsi geçti. 2 çocuğumuz var. İkisi de tüp bebek yöntemiyle oldu. Birisi taze embriyo, diğeri dondurulmuş embriyo. İlkinde maddi olarak sıkışıktık, ailelere söylemek zorunda kaldık. Yardımları dokunur belki diye. Kendi ailem sağolsun yardım ettiler. Eşimin ailesinin yardımı dokunmadı ve onlara duyurduğumuza çok pişman oldum. Daha sonraları eşimin tarafından başkalarının dilinde de duydum bu konuyu. Aile içinde kalmamış. Başkalarına da anlatmışlar.
Görümcemin evine gitmiştik. “Görümcemin görümcesi” de oradaydı ve bana “2. çocuk da mı tüp bebekle oldu?” diye sordu kalabalık bir ortamda. Şok oldum, cevap vermedim. Görünceme baktım. O cevap verdi. Şimdiki aklım olsa kesinlikle ilk çocukta tüp bebek olduğunu söyletmezdim eşime. İkinciyi söylemedik. Tüp bebek mi dediler. Doğal olduğunu söyledi eşim.
Bunları neden anlattım ben de bilmiyorum ama paylaşmak istedim. İnsanlar konuşur. Mümkün olduğunca kimseye duyurmamayı tercih ediyorum ben. Tüp bebek sürecinde kendinizi oyalayacak bir şeyler bulun.
Transferden sonra test gününe kadar ben idrar testi bile yaptırmadım her iki çocuğumda da. Sabırla bekledim. Tavsiye ederim, acele etmemeye çalışın.
Allah hayırlı, sağlıklı bir hamilelik ve doğum nasip etsin inşallah.

Allah yardımcınız olsun en kısa zamanda hayırlı evlat nasip etsin
Benim de kızımda değerlerim düzensiz artıyordu alacağım demişti birden o geldi aklıma sonuna kadar inşallah doktora güvenip aldırmamıştır diye okudum ama sonu daha üzücüydü
Tahmin etmeye çalışıyorum zorluğunu ama umut var en azından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…