Bu yüzden ben bunalıma gireceğim..

Imsh3kill

Guru
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
803
303
323
Kırklareli
merhabalar,

Aileme özellikle anneme düşkünlüğüm beni bunalımın eşiğine getirmek üzere..
Babaannem 10 yıldır bizimle yaşıyor. Annem istemese de kendi ısrarıyla beni büyütmüş bakmış sağolsun.
dedem vefat edince de annem kıyamayıp bizim yanımıza almış. Almış almış da böyle olucağını bilse alır mıydı hiç sanmıyorum.
hatta bana baktırdığına bile pişman olmalı. Amcam halam öyle sorumsuz aile bağları olmayan insanlarki. sadece bayramlarda gelirler
arada bir de telefon. Ve babaannem annemin yanında hep kendi çocuklarını tutar haksız olsalar bile tek laf söyletmez onlara
Eee bu da bizim sinirimize dokunuyor tabiki. arada çağırsalar evlerine biz de bakalım deseler iki nefes alsak...
81 yaşında babaannem artık yürüyemiyor desem yeridir.. şu bir ayda iyice gitmez oldu bacakları.
Bugünkü olay sinirlerimi iyice yıprattı. annemin iş yemeği vardı geçen senede babaannemin evde yalnız kalamama korkusu
yüzünden gidememiştik iftar yemeğine. bu sene de gitmek istedik haliyle. alarmı kilitli demir kapıları olan bi evde yaşıyoruz oysa.
bi komşumuz var ona gitmek istedi. iftar saatine yakın bıraktık bizde. allahtan eve erken döndük de daha rezil olmadık.
almaya gittiğimizde kendisinin lavaboda olduğunu söylediler. bekledik biraz annemle çıkmasını. neyse çıktı gidiyoruz falan nasıl bir koku ama
rahatsız olunmycak türden değil. eve gittik bişey yok aslında niye kokuyo demeye başladı. bi baktık eve girince bütün elbisesi batmış. yıkandı zar zor ama
inanın eve sindi sanki koku. biliyorum elinde değil yaşlılık..ama üzülüyorum sonuçta.. annem zaten çalışan bi bayan kendi annesi de değil sıkıntı içinde. iyice elden ayaktan düşerse bi kadın tutarız diyo. o hale gelince eminim ne halam ister yine ne amcam. sağlığında istemiyolarki zaten. kuzenlerim biz onla uğraşamayız diyolar..
bilmiyorum inanın bu sene üniversiteye gidicem zaten. anneme üzülüyorum bünyesi zayıf bi kadın zaten. kayınvalidesine bakıcam derken ya o hasta olursa

Amcanızın, halanızın sorumsuzluklarına pes ama anneniz takdir edilesi bir bayan oda bakmasa ne olurdu Babannenizin hali. Emin olun şu an ne kadar zorluk çeksenizde kazanan siz olursunuz. Annenizin dediği gibi bir süre sonra bir kadın tutarsınız. Bu saatten sonra diğer çocuklarının bakacaklarını hiç sanmıyorum.

hiç üzülme canım allah onun mükafatını verecektir annene... zor evet kıyamıyorsun ama atacak değilsiniz ki yaşlı kadını... annen de evlatlarından yana mutlu olur, yaşlanınca öyle olmaz inşallah... benm annm de büyükbabama baktı 2 yıl, düşünün kayınpederi... son zamanlarda altını bezlıyorlardı babamla birlikte, çünkü çok uzun boylu bir insandı rahmetli büyükbabam yetmıyordu babamın gücü tek başına... anneme dua ederek verdi son nefesini... hiç üzülme rabbim yapılan hiçbir iyiliği karşılıksız bırakmaz....

Ne acı ya.Aciz doğuyoruz,yaşlanıp aciz ölüyoruz.Kimbilir ne zordur babaannen için de,annen için de bu durum.Allah yardımcınız olsun.Zor ama bence biraz daha sabret.Sıkıntı veren Allah dayanma gücünü de veriyor.Rabbim kimseye muhtaç olmadan eli ayağı tutarak,sağlıklı yaşlanıp ölmeyi nasip etsin hepimize...

evet kesinlikle.. annem öyle temiz kalpli bi bayanki bizde böyle olucaz kızım napıyım diyor ama gerçekten diğer gelinin rahatlığı halamın bomboş oturması bizi çileden çıkarıyor. birgün lafı geçti de halam şöyle dedi ayy anne anca bize misafir olarak gelirsin artık. aynen böyle söyledi. kendi kızı düşünmüyor rahatlığından olan anneme oluyor ...

gerçekten çok zor.. annem zaten yoğun bir kadın hastalanıcak diye korkmasam bişey değilde. 2-3 yıl önce tümörden ameliyat oldu zaten. korkuyorum umarım allah anneme dayanma gücü verir

bakana da zor yatana da derler ya işte aynen öyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…