Ben seni gayet iyi anlıyorum. Ben geçen yıl mezun oldum. Ailemele geçinemiyceğimi bildiğim için üni okuduğum şehirden iş buldum çünkü atanamadım. Hem özelde çalışıp hem kpss ye hazırlandım yine olmadı. Bu yıl özel okulda 2.yılım. Aslında senin gibi herşeyi bırakıp kpss ye odaklanıyım dedim. Ama yazın evde babama 1 ay katlanamadım. zaten o da bana katlanamadı git çalış dedi evde durmamı istemedi. Geçen yıl kurduğum hayaller, verdiğim emekler, hepsi tuzla buz oldu. Gecemi gündüzüme katıp ders çalışmıştım, hem de işe gitmiştim. Lanet olsun ösym puanımı eksik hesapladı. dilekçeler işe yaramadı. 1 yıl daha bu aptal özel okula dayanmak zorundayım hem de 3 kuruş maaş için. Bugün velinin biri gelip sinirlerimi bozdu yine. parayla satın aldıklarını düşünüyorlar öğretmenleri. İngilizce öğretmeniyim bu arada. Ve aynen senin gibi en büyük destekçim erkek arkadaşım. Yazın nişanlanıcaz ama daha çeyiz yapmaya bile başlayamadım. O kadar moralim bozukki şu anda. oturup ağladım bugün. ben odtüyü bitirdim, türkiyenin en iyi üniversitelerinden birini. 3 kuruşluk insanlarla çalışıyorum, emek veriyorum o okula ama her gün ağlatıyolar, her gün başka bi sorun. bıktım artık. bu yıl da atanamazsam nolucak die düşünüyorum. kendime olan güvenimi, iyimserliğimi kaybettim ben bu kpss yüzünden.[/QUOTE
ah canım benım çok üzüldüm ama sakın kendne olan güvenini kaybetme...benım senden daha çok atanma şansım az...benm hiçinancım yoktu ama bi arkadaşı işi gücü bırakıp kpssye yoğunlaşıp atanınca(oda resim öğretmeni)bende yaparım dedim ve işimi bıraktım..ben bi and lisesnde öğretmenlik yaptım 30 saat ders maaşım 1 e yakındı çok şükr aileden yana maddi sktım olmadğndan çalşma şartım yok tabi yinede zoruma gidio belli bi yaştan sonra...
devletmz böle seni ingilizce öğretmeni yapıcaz oku diplomanı aldiyolar,alıyosun ama ingilizce öğretmeni olamadın hala birde kpssye gir diyolar...ye vermesnle oz aman diplomayı bide kontenjanlar artmış onaşaşardım kaldım sanki patır patır atanıyoruzda....inanki bu nişan çeyz vss acayp stres dolu şmdiden buna hazırla kendni..özel okul gerçekten zor ben devlette olduğum için çok keyflydı..hatta nişanmda 500 tl takmşlardı okul:)1 yıl çalşmama ve ücretli olmama rağmen herzaman devlet en iyisi arkadaşım...birazda dua edelim..allah büyük elbette bundada vardır bi hayır...sakın canını sıkma...erkek arkadaşına sıkı sıkıya sarıl onu hiç bırakma...en zor dönemleriniz bunlar ama emin olun atlatacaksınız...benımde inancım var...sen yine çalşıp kafanı dağıtıyosun hoş yoruluosun ama inan tüm gün evde kalp ders çalşmak mide bulandırıcı....inş önmzdeki sene olur arkadaşım hiç skma canını..herşey geçici..buda bizim sınavımız