• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları bu yıl 1.sınıfa başlıyacak kızım için fikirlerinize ihtiyacım var..

kafadar

Guru
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2008
370
214
323
slm arkadaşlar kızım şuan kreşe gidiyor ve benim telaşım şimdiden başladı.
çalışıyorum ve burada yalnızız yani bize yardımcı olabilecek kimsemiz yok.
nasıl yaparız diye eşimle düşünüp duruyoruz.1.sınıfların ders saatleri nasıl oluyor?
kayıt yaptırırken herhangi bir engelle karşılaşabilirmiyiz ev,okul mesafesi olarak?
okul iş yerime yakın olsun istiyoruz çünkü düşüncemizde okul saati bittiken sonra yanımda olması kararındayız.birde aylık masraf olarak giderimiz ne olur tahmini?
off kafam çok karışık yardımlarınız bekliyorum :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
valla canım çalıştığın için işyerine yakın bir okula kayıt yaptırabiliyosun böyle bi yasa var MEB da bildiğim kadarıyla......................

büyük şehirlerde okullar genelde tam gün orda nasıl bilemem sabah 8.30 15.00 arası ...
servis ücreti 90 tl.............

okuldan sonra etüte bırakırsan oda saati 2 tl...........

a.s.merhaba arkadaşım.
benimde bu sene 1. sınıfta okuyan bir oğlum var.sana sadece şunu söyleyeyim bugüne kadar hiç sorun yokmuş canım.1. sınıf kabus gibi çok zor.çünki müfredat çok değişmiş.harf diye birşey yok sesler var.alfabe olarak öğrenmiyorlar.el yazısı tuzu biberi zaten.. özelliklede bizim gibi daha önce okul öncesi eğitim almış çocukları olanlar dahada zorlanıyorlar. çünki bir çok şeyi bildikleri için uzun uzun işlenen aynı konulardan çok sıkılıyorlar. ama sen şanslısın kız çocuğun var. onlar kesinlikle daha dikkatli ve hevesliler. tavsiyem kesinlikle okuldan çok öğretmendir araştırman gereken. benim oğlum evimizin yanında iki adet okul olmasına karşılık sırf öğretmeni için servisle okula gidiyor. ve kesinlikle erkek öğretmen tavsiye ederim..şimdiden kolay gelsin işin zor ama bir okadarda güzel...

a.s.merhaba arkadaşım.
benimde bu sene 1. sınıfta okuyan bir oğlum var.sana sadece şunu söyleyeyim bugüne kadar hiç sorun yokmuş canım.1. sınıf kabus gibi çok zor.çünki müfredat çok değişmiş.harf diye birşey yok sesler var.alfabe olarak öğrenmiyorlar.el yazısı tuzu biberi zaten.. özelliklede bizim gibi daha önce okul öncesi eğitim almış çocukları olanlar dahada zorlanıyorlar. çünki bir çok şeyi bildikleri için uzun uzun işlenen aynı konulardan çok sıkılıyorlar. ama sen şanslısın kız çocuğun var. onlar kesinlikle daha dikkatli ve hevesliler. tavsiyem kesinlikle okuldan çok öğretmendir araştırman gereken. benim oğlum evimizin yanında iki adet okul olmasına karşılık sırf öğretmeni için servisle okula gidiyor. ve kesinlikle erkek öğretmen tavsiye ederim..şimdiden kolay gelsin işin zor ama bir okadarda güzel...

canım benim güzel yorumun için teşekkürler öncelikle.bende farkındayım işimin zorluğunun bunun için fikir istedim sizden.birde ben çalışıyorum ne yapsam diye şimdiden başladım düşünmeye.tam gün seçip okul çıkışı yanıma mı alsam,yoksa yarım gün ü seçip diğer yarım gün için bakıcı mı bulsam bilmiyorum :1no2:
kafam çok karışık anlıcaınız.
birde maddi boyutu nedir.mesela şuan kreşe 400 lira veriyorum doğruyu söylemek gerekirse sarsıyor.önümüzdeki yıl durum ne olur bilgi verirseniz sevinirim. a.s.

Selamgamyoncuiremsu

Kızım şu anda 1.sınıfta. Kıdemliyiz yani(bitirmek üzereyizya hani kaydirigubbakcemile3 )
Ben ve eşim çalışıyoruz. Birde kardeşimiz var 4 yaşında. Bizim babamız öğlene kadar evde olduğu için sorunumuz yok. Kızım öğlenci, babamız okula bırakıp, akşam alıyor.

Ben sizin yerinizde olsam, (devlet okuluna verecekseniz sabahçı yada öğlenci olacaktır kızınız) yarım gün okula verir, yarım günde etüte veririm. E haliyle etütün servisiyle gidip gelecek okula. Öyle kafanızı yorduğunuz gibi zor değil. Bakıcı fikri bence iyi değil. Çünkü etütte hem derslerini yapmış olur hem oyununu oynar. Sizde akşam derslerini bir tekrar edersiniz yaptığı ödevleri kontrol edersiniz,İşte bu kadar.

Herşey hallolur, lütfen şimdiden stres yapmayın kendinize. Okumaya geçmesi elbetteki zor, biz kafayı sıyıracaktık ilk dönemlaelaelaelaelae

birinci sınıfta da etüt oluyormu demek :uhm: hımm
etüt servisi dediniz berabermi bunlar birdeee kaçtan kaça kadar oluyor etüt,ücertlidir tabiki..oyun falan dediniz nasıl yanii çok soru sordum farkındayım ama dedim ya kimsemiz yok burada
verdiğiniz fikir için teşekkür ederim umarım herşey bu kadar basit olur fisfisfis

birinci sınıfta da etüt oluyormu demek :uhm: hımm
etüt servisi dediniz berabermi bunlar birdeee kaçtan kaça kadar oluyor etüt,ücertlidir tabiki..oyun falan dediniz nasıl yanii çok soru sordum farkındayım ama dedim ya kimsemiz yok burada
verdiğiniz fikir için teşekkür ederim umarım herşey bu kadar basit olur fisfisfis

Tabiki etüt var. E ücretli elbette:delphin: Ama serivisi filanda içinde olunca değer bence. hem derslerini yapmış oluyorlar öğretmenler eşliğinde hemde arkadaşlarıyla oyun oynuyorlar, yemek de yiyorlar. İkindi kahvaltısı veriliyor. Sen işten çıkınca gidip etütten alabilirsin yada servis evine bırakır. Etütler sabah ve öğlenci öğrenciler içindir.

İstersen bir etüt merkezini ara bir sor bakalım. İyice öğren herşeylerini.

Şimdiden niye bu telaşeniz, herşey hallolur, hele bi vakti gelsin:delphin::teselli:

tamam canım çok çok sağoll :1hug: a.s.

canım devlet okulu olmasına karşılık artık okullar çok modern. oğlumun sınıfında bilgisayar ve projektör var. ve daha birçok teknolojiyi kullanıyorlar.artık hemen hemen hr okulun güvenlik görevlileri,kameraları var. tabikii bunların küçük bir bedeli var.yılda iki kez olmak üzere 20 tl. temizlik ve katkı payı veriyoruz. bunun dışında başka bişey istenmiyo.(zaten toplanan o paralar ödüyor bu kadar teknolojiyi )ama servis ve etüd olursa senin için sanırım baya masraf olacak. ama bakıcı yerine etüd çokdaha mantıklı.benim iki çocuk olduğu için çok zorlandım.okumaya çabuk geçiyorlar fakat sorun yazmada. çok sıkılıyo ve parmakları ağrıyo. neyse artık 1. sınıfı bitireceğiz neredeyse geriye dönüp bakınca ne keder zor olursa olsun insan gurur duyuyor. çünki onlar artık okuyor ve yazıyor.darısı sana inşallaha.s.

slm arkadaşlar kızım şuan kreşe gidiyor ve benim telaşım şimdiden başladı.
çalışıyorum ve burada yalnızız yani bize yardımcı olabilecek kimsemiz yok.
nasıl yaparız diye eşimle düşünüp duruyoruz.1.sınıfların ders saatleri nasıl oluyor?
kayıt yaptırırken herhangi bir engelle karşılaşabilirmiyiz ev,okul mesafesi olarak?
okul iş yerime yakın olsun istiyoruz çünkü düşüncemizde okul saati bittiken sonra yanımda olması kararındayız.birde aylık masraf olarak giderimiz ne olur tahmini?
off kafam çok karışık yardımlarınız bekliyorum :çok üzgünüm:

canım yavrunu yazdıracağın okulu ve özellikle öğretmenini iyi seç inan öğretmen çok öenmli.ben anaokulu öğretmeniyim staj yaptığım zamanlarda öğretmenlerin tutumunu hiç beğenmiyodum mümkünse birebir konuş öğretmenlerle eğitimleri hakkında bilgi al.ve korkma canım sen onlara bi fidan emanet ediyosun ona en iyi şekilde bakmaları lazım yoksa bu ülke ne olurturkbayragi

Back
X