Evlenince zaten oradan ayrılmayacak mıydın? Son bir sene zaten tam pandemi zamanı farkındaysan. Koskoca markalar battı kaç kişi işsiz kaldı. Kötü bir dönemden geçiyor tüm dünya. Tez zamanda feraha çıkılsın inşallahMüdürüm gitmeseydin seni personel şefi yapcaktım dedi yanına eleman verirdim( depertman olarak muhasebe diye geçiyor ama daha çok personel bakıyodum ben otelde muhasebe ik karışık yani).
Evet kendi mesleğimde devam edicem tabi. Muhasebeyi seviyorum. Evet düşündüm mali müşavirliği ama onda da sınava hazırlan . Sınava hazırlanmaktan o kadar çok bıktım ki. Artık kitap kalem göresim yok. O kadar yani. Bi de çok uzun bir süreç gibi. 3 yıl staj sonra tekrar sınav. Arkadaşın hazırlanıyor sayısını unuttum kaç kere girdi sınava olmuyor diyor. Zormuş. O yüzden cesaret edemedim.muhasebe konusunda devam etmek niyetinde isen mali müşavirlik sınavlarına hazırlanabilirsin. bu süre zarfında da sadece otellerle yetinmeyip bir çok firmanın muhasebe departmanlarında çalışabilirsin..
muhasebe departmanları çok para vermez ama hem sigortan olur hem mali müşavirlik stajın devam eder hem de maaşın olur..
Evet tabi ayrılcaktım. Ama 1 sene filan çalışıyor olcaktım. Ne bilim iş arama süreci o kadar yıprattı ki beni. Yine başa döncem farklı bir şehirde korku sardı şimdiden .Evlenince zaten oradan ayrılmayacak mıydın? Son bir sene zaten tam pandemi zamanı farkındaysan. Koskoca markalar battı kaç kişi işsiz kaldı. Kötü bir dönemden geçiyor tüm dünya. Tez zamanda feraha çıkılsın inşallah
Teşekkür ederim inş herşey daha iyi olur ama ben bir yerde işe girip emekli olmak istiyorum orda yükselmek terfi almak. değiştirdiğim iş sayısını unuttum artık aralarda kendi mesleğim olmayan 2 gün 1 ay filan çalıştığım işler hariç tabi.Yaşitlarınızdan bazilari evet terfi alacak durumda ama bazilari da daha kariyer hayatina yeni atılmış durumdalar sıfır deneyim ile iş arıyorlar. O kadar vahim değilsiniz emin olun
Sizin durumunuzdan iyisi de kötüsü de her zaman vardır, buralara takılmayın, hayatın kime ne zaman ne kapi açacağı bilinmez. Sizin için en önemlisi elinden geleni yapıyor olmak, ki bence yapıyorsunuz iste, iş begenmemezlik etmeyip 2 ay da olsa çalışmaya başlamışsınız.
Yeni gittiğiniz şehirde umarim gönlünüze göre iş bulursunuz, bence deneyiminiz -coronanin da araya girdiğini goz önüne alirsak- hiç fena değil
sınav geçilir deEvet kendi mesleğimde devam edicem tabi. Muhasebeyi seviyorum. Evet düşündüm mali müşavirliği ama onda da sınava hazırlan . Sınava hazırlanmaktan o kadar çok bıktım ki. Artık kitap kalem göresim yok. O kadar yani. Bi de çok uzun bir süreç gibi. 3 yıl staj sonra tekrar sınav. Arkadaşın hazırlanıyor sayısını unuttum kaç kere girdi sınava olmuyor diyor. Zormuş. O yüzden cesaret edemedim.
Evet kendi mesleğimde devam edicem tabi. Muhasebeyi seviyorum. Evet düşündüm mali müşavirliği ama onda da sınava hazırlan . Sınava hazırlanmaktan o kadar çok bıktım ki. Artık kitap kalem göresim yok. O kadar yani. Bi de çok uzun bir süreç gibi. 3 yıl staj sonra tekrar sınav. Arkadaşın hazırlanıyor sayısını unuttum kaç kere girdi sınava olmuyor diyor. Zormuş. O yüzden cesaret edemedim.
Merhaba cnm sorma işsizlik doğru düzgün bir iş bulmak artık çok zor .benim bir yakınım 17 yıllık turizm otelci sezonluk yerde çalışıyor (antalya)bir an önce normal şehire istanbula dönmek istiyor sezonluk yerler çok kötü ne iş var ne güç en azından evlendikten sonra ordan gidiceksin sanırım .benim nacizane tavsiyem turizm otelciliği boşver turizm insanı mahveder bilirim ,muhasebeye yönel ve muhakkak ingilizce öğren .bende işsiz kaldım iş yerim kapandı işsizlik zor Allah hepimize güç kuvvet versinMerhaba hanımlar
Ben 28 yaşındayım. Mezun olduktan sonra bir otelde muhasebe depertmanında işe girdim ve burda 1 yıl çalıştım. Usulsüzlük ve patronun tavırlarından dolayı yeni bir iş bulunca ayrıldım ve 2 sezon başka otelde devam ettim.ilk sezon iş bitince çıkardılar ben o kış işsizlik maaşı aldım
ve kpss ye hazırladım fırsatım varken.otele yeni bir bina daha yapılacaktı otel yaz kış olcaktı bende kadroya kalcaktım. Ama pandemi girdi araya.otel geçen sene Ağustosta anca açıldı ben bu süreçte iş aradım ama bulamadım. Kpss ye de hazırlanıyodum zaten.işimden de memnundum.
otele devam etmek istedim.kasımda otel yine kapandı. Ben yine işsiz kaldım. Kışın artık iş aradım bulamadım. Bu arada kpss de olmadı puanım iyi gelmedi.
Yazında evleniyorum şehir değiştircem. Şuan kurumsal bir markette çalışıyorum 1 ay oldu ağustosa kadar çalışcam zaten. Kendi mesleğim değil. Otelde beni kabul etmedi sezon ortasında işten çıkılmaz diye tabi haklı olarak.
yani genel detayları anlattım. Doğru düzgün iş bulamadım. Sezonluk filan. 2 sene deneyimim var muhasebede ama. Bu yaşımda parça parça çalışmak çok kötü ya. Yaşıtlarım kimbilir kaç senedir aynı yerde belki de terfi alacak konumdalar ben resmen bi baltaya sap olamadım. Şimdi şehir değiştircem yine dön başa. Nerdeyse 1 yıldır kendi mesleğimde çalışmıyor olacağım iş ararken. Şimdi beni işe alırlar mı? İş bulur muyum telaşleri sardı beni. Bugün sabah işe giderken otelin servisini gördüm kötü oldum şimdi benim yerimde başka biri var. Müdürüm gitmeseydin seni personel şefi yapcaktım dedi yanına eleman verirdim( depertman olarak muhasebe diye geçiyor ama daha çok personel bakıyodum ben otelde muhasebe ik karışık yani).bi kariyerim olcaktı orda bunları düşününce gözlerim doluyor. Kendimi başarısız hissediyorum.
Kariyer derken muhasebe şefi. Muhasebe müdürü olmak gibi. Hep eleman olarak kalmak istemem. Mali müşavirlik bilmiyorum belki düşünürüm elime kitap kalem alasım yok artık. Emek verip olmadığını görünce soğudum artık.Abartıyorsun. Denetçi ymm smmm gibi kariyer hedefin yoksa kariyerim diye ağlamanın pek bir anlamı yok.
Sonuçta ortalama bir iş ortalama bir ücret.
Nereye gitsen aynı. Ha bir yıl ha iki.
Gittiğin yerde iş seçerken uzun vadeli çalışma hayaline göre iş bak.
Şu sıralar ekonomi pandemi derken zaten ortalık kötü, acele etsende fark etmez yani.
Üzülmene gerek yok, paraya bak sen.
Yok turizm olmaz artık taşınacağım şehir zaten turizme yönelik değil. Normal işyerlerine bakcam.Merhaba cnm sorma işsizlik doğru düzgün bir iş bulmak artık çok zor .benim bir yakınım 17 yıllık turizm otelci sezonluk yerde çalışıyor (antalya)bir an önce normal şehire istanbula dönmek istiyor sezonluk yerler çok kötü ne iş var ne güç en azından evlendikten sonra ordan gidiceksin sanırım .benim nacizane tavsiyem turizm otelciliği boşver turizm insanı mahveder bilirim ,muhasebeye yönel ve muhakkak ingilizce öğren .bende işsiz kaldım iş yerim kapandı işsizlik zor Allah hepimize güç kuvvet versin
Yok öyle bir şey demem. Ben çalışmadan yapamam. Kimin ne olcağı belli değil hayatta kadının her zaman bir işi olmalı diye düşünüyorum.Ben mesleğinize hakim değilim ama şunu gördüm maşallah azimlisiniz o iş bu iş ayırmamış rızkınızın peşine düşmüşsünüz. Zaten evleneceğim aman evimin hanımı olurum da dememişsiniz diyene de saygım var ama zor olan sizinki ve bence takdire şayan olan da bu. Üzülmeyin bugün olmasa yarın olur siz kendinizi geliştirmeye ve pes etmemeye devam edin. Klişe bir söz olsa da
“Gecenin en karanlık anı, şafak sökmeden az önceki andır.”
İşletme okudum. Kpss geçen sene gecemi gündüzüme katıp çalıştım dersaneye gittim. Ama olmadı. Çok emek verdim ama kötü geçti. Bi daha o kadar çalışamam o puanı bile alamam. Düşünmüyorum artık kpss yi. Gideceğim şehirde çok var eleman alımı muhasebe olarak. Ama iyi yerler mi. Bi de neresinde yaşayacağım yerin bilmiyorum anca taşınınca belli olur. Ya hemen bulamazsam 1 senedir çalışmıyor olacağım iş ararken her şey beni korkutuyor bide ailemden uzakta başka şehir hepsi endişelendiriyor benisınav geçilir de
Smmm dense kpss kasmanı tavsiye ederim
Bir sen hangi şehire gideceksin belki daha çok olanak olan bir yer olursa daha rahat iş bulursun
Bu arada meslek ne ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?