Uzun zamandır ilk defa bir konuya cevap yazma gereği duydum konu sahibi arkadaşım bir edebiyat mezunu olarak şunları söyleyebilirim: Biz ne yazık ki ataması çok az, bekleyeni çok fazla olan bir bölümün mezunlarıyız. Şu anda yirmi bin civarında edebiyat mezunu atama bekliyor son alımlarda bin civarında bir alım yapıldı. Durumumuz içler acısı denilebilecek durumda ama bu demek değildir ki sen atanamazsın. Eğer gerçekten istiyorsan şansını sonuna kadar zorla fakat bu süreçte hayatı erteleme. ( Çocuk sahibi olmak, başkayerde çalışmak gibi.) Yani öğretmenlik ilk tercihin olsun ama tek tercihin olmasın. Ben uzun zamandır ücretli öğretmenlik yapıyorum bu da ayrı bir sorun zaten. Son olarak da fen edebiyat mezunlarını formasyon aldığı halde öğretmen olarak görmeyenlere cevabım sizler önce çocuklarımızı emanet etiiğimiz belli bir yaşın üstündeki sınıf öğretmenlerine bakın acaba kaç tanesi eğitim mezunu? Edebiyat öğretmenlerinin %90'ı zaten fen edebiyat çıkışlıdır çünkü bizim bölümümüzün eğitim fakültesi Türkiye genelinde çok az bulunur Konu sahibi arkadaşım şansın bol olsun. Lisede öğretmen olmak hayallerinin mesleği olmayabilir o nedenle sen karşına bir iş çıkarsa kaçırmamaya bak.