Bu kişiyle evlilik olur mu bilemem ama ister bu kişi olsun yada farklı kişi olsun bence anneniz sizin hayatiniza daha çok müdahale eder ileride evlendiginizde bile evliliğinize karışır gibi duruyor.Bence genel olarak cok haklisiniz ama iste cok ayrintili dusunen biri kendisi.. Neden bilmiyorum..
Ben yirmili yaslarin basindayim mimarlik okuyorum, erkek arkadasim da ayni yaslar ve muhendislik okuyor..Siz kaç yaşındasınız?
Cok haklisiniz sinir cizmem gerek farkindayimBu kişiyle evlilik olur mu bilemem ama ister bu kişi olsun yada farklı kişi olsun bence anneniz sizin hayatiniza daha çok müdahale eder ileride evlendiginizde bile evliliğinize karışır gibi duruyor.
Benim böyle çok çocuğum var, hiçbiri ailesine bela olma derdinde değil. Aileleri bıraksa da kendileri bata çıka özgür kalsalar, diye bekliyorlar. Yüzünüze bile bakmama ihtimali var kendi yoluna giderse.Iste diyor ki ac evsiz kalirsa tabi ki siz eve kalmak zorunda kalirsiniz diyor.. Bana gore de asiri sacma..
Cocugunuz derken kendi cocuklariniz miBenim böyle çok çocuğum var, hiçbiri ailesine bela olma derdinde değil. Aileleri bıraksa da kendileri bata çıka özgür kalsalar, diye bekliyorlar. Yüzünüze bile bakmama ihtimali var kendi yoluna giderse.
Ben yirmili yaslarin basindayim mimarlik okuyorum, erkek arkadasim da ayni yaslar ve muhendislik okuyor..
Yok zaten daha dusunmuyorum evlilik ama fikir sormak acisindan sordum..Ben 15 yaşında uslu uslu duran ergenden korkarım. Bunda kesin bir arıza var derim. Ayrıca ikinizin de yaşı çok genç. Evlilik filan daha uzak.
Benim eşim son derece hayta, ders başarısı düşük, lisede dört işlem dahi bilmeyen ancak zeki bir çocukmuş. Lise üçteyken ablası eniştesiyle evlenmiş. Enişte mühendis, abla da sözel branşlardan birinde öğretmen. Enişte allah razı olsun, sıfırdan matematik öğretmiş eşime. Ama her gün almış eve saatlerce çalıştırmış. İlk iki sene tırıvırı bölümler tutturmuş Enişte göndermemiş ileride işsiz kalır diye. Össye 3. Girişinde marmara üniversitesi hukuk fakültesi kazanmış eşim. Eniştemiz sayesinde. Yani hiçbir şey sabit kalmıyor insanlar değişiyor ilerliyor. Önyargılar saçma. Çocuğun ileride ne yapacağını bilemezsiniz. Ticarete de atılabilir, dersine çalışıp güzel bir meslek sahibi de olabilir.
Evet onyargi berbat birseyBenim eşim son derece hayta, ders başarısı düşük, lisede dört işlem dahi bilmeyen ancak zeki bir çocukmuş. Lise üçteyken ablası eniştesiyle evlenmiş. Enişte mühendis, abla da sözel branşlardan birinde öğretmen. Enişte allah razı olsun, sıfırdan matematik öğretmiş eşime. Ama her gün almış eve saatlerce çalıştırmış. İlk iki sene tırıvırı bölümler tutturmuş Enişte göndermemiş ileride işsiz kalır diye. Össye 3. Girişinde marmara üniversitesi hukuk fakültesi kazanmış eşim. Eniştemiz sayesinde. Yani hiçbir şey sabit kalmıyor insanlar değişiyor ilerliyor. Önyargılar saçma. Çocuğun ileride ne yapacağını bilemezsiniz. Ticarete de atılabilir, dersine çalışıp güzel bir meslek sahibi de olabilir.
Sanirim senaryo kurmak annelerin isiYurt dışına gitmek istiyorum dediğimde annemin kafasında yarattığı senaryolar;
Cok haklisin ama bu sefer asla ben demedim anneme iliskimi, arkadasim bosbogazlilik yapti ve kusuz hatta su an..Bence senin annenin psikolojisi bozuk.
Gerçekten, tek bu konu bazında değil,öyle birisi.
Yoksa aklibasinda kim gencecik kızıni sevgilisinden 'onun 15 yasinda kardesi okumaz size musallat olur' diye ayırmak ister ki .
Şey gibi aynı annen, bir kız çocuğu ağacın başında agliyormus. Niye ağlıyorsun demişler. "Vay ben büyüyüp evlenince bir oğlum olursa, oğlum haylaz olup bu ağaca çıkarsa da kafa üstü düşerse,beyin kanaması geçirirse. O zaman ben ne yaparım" demiş
Hah, bu kız çocuğu eşittir annen.
AmA hata annede mi yoksa annen bunu her zaman yaptığı halde hala annene her şeyini bir şekilde duyuran sende mi, bilemiyorum
Yok zaten daha dusunmuyorum evlilik ama fikir sormak acisindan sordum..
Yok, çok öğrencim var derste gözü yok ama hayalleri olan. Okuldan soğumuş olabilir çocuk ama öyle becerikliler ki bazen yanlış türde okulda köreliyorlar. Çocuk aşçı olmak istiyor, ailesi Anadolu Lisesine zorluyor. Çocuk başarısız oluyor ama bu, niteliksiz olduğu anlamına gelmiyor.Cocugunuz derken kendi cocuklariniz mi
Ne guzel siz dizginleyebilirmussunuz ama.. Peki niye boylesiniz, hic dusundunuz mu? Yapisal birsey mi?Anneniz biraz tuhaf. Ben de çok düşünen, en küçük bir detay için senaryo yazan bir insanım. Ama bu yönümün farkındayım ve kontrol altında tutmaya çalışıyorum. Eşim durumu bildiği için beni düşüncelerimden çekip çıkartabiliyor. Siz de annenizi kırmadan güzel güzel ona yaptığının ne kadar yorucu olduğunu ve sizi ne kadar huzursuz ettiğini anlatmaya çalışın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?