- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.016
-
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
Kuzum sen henüz çok çocuk görmedin sadece kurumda devam eden çocukları gördün yani çevrende otizm havuzunda yer alan fazla çocuk yok.Arkadaşımın oğlu spektrumda otizm tanısı aldı..asperger mi yoksa atipik mi ayrımını yapamıyorlar..ama çocuk okuyor ,matematik işlemi çözüyor ve notayla piyanoda müzik çalabiliyor ..ama mesela parçanın bir notasını yanlış yaz ver bakıp "bu yanlış nota bu olmalı" diye düzeltiyor.Çocuk 4 yaşında bu aradaAslinda konularima hakimsin diye biliyordum anamnezHerzaman demisimdir konusma var ikili diyalogta sorun var.yoksa isteklerini soyleyebilen bi çocuk. Ama ona ornek veriyorum x okula gidecegiz hadi hazirlanalim desem karşılık olarak sadece okul der. Ekolali var cok tekrar yapıyor. Ve benim gozlemledigim kurumdaki otizmli cocuklardan suan tek derdini anlatabilen yani isteklerini örneğin çisim geliyor. Benim oglum söylüyor. Diger iki otizmli cocuk konusma suan hic yok ilerde ne olur bilemem ben bunun uzmani değilim.insallah onlarda konusur. Biri oglumla yaşit diğeri 3 yaşında. Ben doktorun soyledigi seyi yazdım
Yavrunuzu sağlıkla büyütün inşaallah.Günaydın kizlar cogunuz konuma hakimsiniz oglumun otizmi hakkinda.size 4. Martta dç doktora gidicegiz demistim ( daha dogrusu ben prof saniyordum esimin patronunun onerdigi bi doktoruldu ) olsun bu doktorumuzda süperdi kafamdaki cogu soru isaretlerini giderdi.. Farkli birsey söylermi diye aklimdan geçmedi degil acikcasi. Ama bi yandanda aynı şeyi söyler diye de hissediyordum.
Kapidan girdik otizmli dedi. Evet dedim..
Bilgilerini egiticimlerinden almanin daha dogru olacagini söyledi ( hem anaokul ogretmenini hemde ozel egitim ogretmenini aradi) anaokul ogretmenini cok begendi ve bana siz nerden buldunuz bu ogretmeni sakin birakmayin dedi :) bizde cok memnunuz ilgili bi öğretmen sagolsunozel egitim ogretmeninde hakkini yemeyelim oda elinden geleni yapıyor.ama daha cok anaokul olduğu için.konuyada en cok hakim olan o tabiki..
Konuştuk sonra güleryuzlu 0 ego bi doktordu cok sevdim onu. Bundan sonra yolumuza onunla devam edecegiz. 2 ayda bir kontrol.
Konusabilen otizmli yuzde 10 luk kisimdaki dedi. Yuzde 90 konusamiyor dedi.zihinsel bir sorunu olduğunu düşünmüyorum dedi.ama zeka testini 6 yaştan önce yapamicagimizi söyledi. Algısı acik dedi
Taninin neden gec konduğunu sordu.
3 yakışina aylar kala götürdüğümu söyledim konusma gecikmesi için.dokturumuzun anaokul kres önerdiğini soyledim o doktorunda supelendigini ama tani koymadigini söyledim.sonrs oglumun okulda uyum saglayamadigini tekrar gittimizi ve tanınin kondugunu söyledim.strateji uygulamis dedi doktorumuz ( yani anaokulla kreşle duzelebilirmi diye ) onu demeye getirdi sanırım.yada emin olmak icin bu yola girdigini.ama keske taninin daha erken konmasini istediğini söyledi. Oglum 4 yaşinda suan ozel eğitime baslayali 4 .5 ay oluyordur sanırım..
Bizim sansimiz konusucak oglum
İlacini degistirdi takintilari azalsin diye. 3 kitap yazdi bana en son okuyacagim kitapta otizm rehberi olucakmiş. Balık yağı önerdi.
Baya baya konuştuk suan aklimda kalan bunlar. Bu süreçte yanimda olanlar için actim konuyu. Teşekkür ederim
Oğlunuzu sağlıkla büyütün, inşaallahGünaydın kizlar cogunuz konuma hakimsiniz oglumun otizmi hakkinda.size 4. Martta dç doktora gidicegiz demistim ( daha dogrusu ben prof saniyordum esimin patronunun onerdigi bi doktoruldu ) olsun bu doktorumuzda süperdi kafamdaki cogu soru isaretlerini giderdi.. Farkli birsey söylermi diye aklimdan geçmedi degil acikcasi. Ama bi yandanda aynı şeyi söyler diye de hissediyordum.
Bilgilerini egiticimlerinden almanin daha dogru olacagini söyledi ( hem anaokul ogretmenini hemde ozel egitim ogretmenini aradi) anaokul ogretmenini cok begendi ve bana siz nerden buldunuz bu ogretmeni sakin birakmayin dedi :) bizde cok memnunuz ilgili bi öğretmen sagolsunozel egitim ogretmeninde hakkini yemeyelim oda elinden geleni yapıyor.ama daha cok anaokul olduğu için.konuyada en cok hakim olan o tabiki..
Konuştuk sonra güleryuzlu 0 ego bi doktordu cok sevdim onu. Bundan sonra yolumuza onunla devam edecegiz. 2 ayda bir kontrol.
Konusabilen otizmli yuzde 10 luk kisimdaki dedi. Yuzde 90 konusamiyor dedi.zihinsel bir sorunu olduğunu düşünmüyorum dedi.ama zeka testini 6 yaştan önce yapamicagimizi söyledi. Algısı acik dedi
3 yakışina aylar kala götürdüğümu söyledim konusma gecikmesi için.dokturumuzun anaokul kres önerdiğini soyledim o doktorunda supelendigini ama tani koymadigini söyledim.sonrs oglumun okulda uyum saglayamadigini tekrar gittimizi ve tanınin kondugunu söyledim.strateji uygulamis dedi doktorumuz ( yani anaokulla kreşle duzelebilirmi diye ) onu demeye getirdi sanırım.yada emin olmak icin bu yola girdigini.ama keske taninin daha erken konmasini istediğini söyledi. Oglum 4 yaşinda suan ozel eğitime baslayali 4 .5 ay oluyordur sanırım..
W21
İlacini degistirdi takintilari azalsin diye. 3 kitap yazdi bana en son okuyacagim kitapta otizm rehberi olucakmiş. Balık yağı önerdi.
Baya baya konuştuk suan aklimda kalan bunlar. Bu süreçte yanimda olanlar için actim konuyu. Teşekkür ederim
Kuzum sen henüz çok çocuk görmedin sadece kurumda devam eden çocukları gördün yani çevrende otizm havuzunda yer alan fazla çocuk yok.Arkadaşımın oğlu spektrumda otizm tanısı aldı..asperger mi yoksa atipik mi ayrımını yapamıyorlar..ama çocuk okuyor ,matematik işlemi çözüyor ve notayla piyanoda müzik çalabiliyor ..ama mesela parçanın bir notasını yanlış yaz ver bakıp "bu yanlış nota bu olmalı" diye düzeltiyor.Çocuk 4 yaşında bu aradaBenim kızım kendini güvende hissettiği yerde konuşuyor..güvende hissetmediği,tanımadığı ortamda konuşmuyor..kreşin mutfak ekibi "kızınız bıcır bıcır konuşmaya başladı" diyor..öğretmeni "sesini duymuyorum üzülüyorum " diyor. dün bana "yemekte pilav yok..makarna yok ..aç kaldım ..karnım guruldadı" dedi.Kreşte yemekte ne vardı sordum "çorba ve börek yedim" dedi..kreş menüsüne baktım gerçekten çorba,börek ve komposto varmış.Şöyle söyleyeyim istek temelli ..şaka ,benzetme,hiciv ,duygu kullanmadan konuşan çok çocuk var.Bunları yapmaya başladıkça başka takıntılar vs.otizm bulguları ,öğrenme güçlükleri olsa da "mizaç ,karakter , yaradılış" olarak değerlendirilip otizm havuzunun dışında değerlendiriliyor kişiler ama otizm gözü olan birisi kesinlikle görüyor yinede otizme uyan yönlerini..ama bunların yoğunluğu,türü de önemli tabi
Aryaa bastan söyleyimfake diyiceksen beni yorma.
Doçent doktor bu bahsettiğim belki goz temasindan anladi belki sistemdeki tanisini gördü.ben bunu bilemem. Ben birebir yasananlari anlattim.s oglumda ekolali var karsidaki insani taklit ediyor.bundan bile anlamak cok kolay aslında.ha bu isin icinde değilken anlamazdim oglum papaganmisin sen der güler geçerdim.bizzat icine girdiğim icin ve araştırdığım için az cok biliyorum kendi oglumdan yola cikarak....
Otizm tanisi 18 aylik bile konuluyor.6 yaş nerden çıkardın ben onu pek anlamadim.
Öğretmeni aramasi tabikide daha güzel ben bu davranisini cok begendim. Egitim veren insandan bilgi alması daha dogru olur.kurumda okulda neler yaptigini öğrendi. Ve ozel egitim ogretmenini ekolali cok var dedi.
Egitimcisinden bizzat bilgi almak daha mantikli degilmi sencede ? doktorun odasinda araba vardi yere çöktü ve arabayı sürdü dr masasinda sürdü.bizzat yakindan gördü zaten
Sonra biz konustuk olan bu iste
Esimin patronunun kardeside otizm tanili bir üniversiteli simdiYavrunuzu sağlıkla büyütün inşaallah.Bu arada belki duymuş olabilirsiniz Dr. Natasha Campbell McBride 'in hikayesini lütfen bir araştırın. Oğlunu tamamen iyileştirmişti. Beslenme düzenini değiştirerek. Bağırska florasını, düzenleyince sorunun çözüleceğini farkediyor. Kendiside beslenme uzmanı, zaten sanırım. Hatta oğlu sonradna ünivwrsite falan bitirdi yanlış hatırlamıyorsam. Sağlıklı Mutlu bir hayat
Oğlunuzu sağlıkla büyütün, inşaallahbu arada belki duymuşsunuzdur. Dr. Natasha Campbell McBride, hikayesini lğtfen bir araştırın ıplunu, tamamen iyileştirmişti ve oğlu üniversiteye bile gitmiişti sonradan. Sağlıklı mutlu, bir hayatt dilerim size
Off arya simdi burda bilim ilimmi tartisicagiz yahuDoktor kendisi test yapmiyormu? Nasil sadece başka doktorun testine güveniyor? Ne demek "bir bakiştan bile belli olur" Hii testler niye ki canim.
Eğitimciden tabiki fikir almak zorunda, fakat bu bir telefon ile olmaz. Soru listesi ile olur, septomlari tarama adina. Ve o anda yapilmaz, ne alaka eğitimcinin o anda zamani felan olmasi? Max 5-10 dakika görüstügü bir eğitimciye ne notu veriyor? Bu adam kahinmi ilk 5 dakikada oğluna teshis koyup, harika öğretmeni olduğunu anlamasi?
Sirf otizmde konuşma olmadiğini söylemesi bile bilgisizliğin zirvesi. Ekolali ayrica sadece otizmde olmuyor, birçok farkli hastaliklardada oluyor.
Hayir yani gerçekten tuhafima gitti istisnasuz her gittiğin uzmanin yanliş bilgiler vermesi.
Kuzum ben senin çocuğuna konulan tanı yanlış demiyorum ..doktorun "otizmli çocukların %90 ı konuşamaz " cümlesine katılmadığımı söylüyorum.Geçmişte bu böyle olabilir.. ama o zamanlar tanı konulan çocuklar gerçekten bu işin mutfağında olmayan kişiler tarafından bile farkedilebilen ..sese veya başka bir uyarana aşırı duyarlı ,takıntıları insanı yoracak kadar fazla ..belki girdiği her ortamda çığlık çığlığa ağlayan , göz kontağı hiç olmayan çocuklardı.Çocuk bu şekilde olup konuşuyor ve bilişsel olarak da algısı açıksa "asperger " olarak tanılanıyordu.Takıntılar çok fazla değilse ve birşekilde hafif göz kontağı varsa tanı almıyordu bile.. İnanın çocuk psikiyatrislerinin o dönem atipik olarak değerlendirdikleri çocuklara bu gün hafif/orta düzey otizm deniliyor.Tabikide olabilir..bizim doktor konusma acisindan soyledi bunu yüzde 10 luk kisma atipik otizm diyoruz biz. Yüzde 90 konusma yok dedi..dedigim gibi ben olani aktariyorum bildiklerim neyse onu söylüyorum. Zaten doktor asperger o bu demedi. Kii zaten zeka testinide 6 yastan once yapamayiz dedi. Ama zekasinda sorun oldugunu dusunmuyorum algisi acik dedi... Oglumu goren doktorlar ayni şeyi söyledi.otizm dedi onlarda bu işin uzmanı sonucta biliyorlar. Ki bu taniyi aldiktan sonra gözlemledim evet dedim var oglumda bisiler.ondan oncesi en fazla konusma gecikmesi derdim.kizinin durumu farkli benim oglumun durumuda farkli ama bildigim tek birsey var butun doktor ayni anda yanilamaz. Kii ben devletede ozelede gittim belki dehp belki baska bisi farkli uzman gorusleri aldim.. belki kizin utangac bir yapiya sahiptir benim oglum öyle değil.
İki arkadasim var iki cocukta otizm ama anne bile diyemiyor maalesef
Galiba yanlış hatırlamıyorsa karbonhidrattan uzak tutup protein ağırlıklı beslemişti. Ve paça çorbasının çok etkili olduğunu söylemişti. Otizmli öğrencilerim olmuştu benim bir velimden duybuştum abur cubur yemesi özellikle guliten yemesi hırçnlaştırıyor demiştiEsimin patronunun kardeside otizm tanili bir üniversiteli simdi
Siz beslenme diyince aklima geldive gulumsedim doktorumuz rica ediyorum internetten gördüğünuz besleme sut ve sut urunleri yasak gibi şeylere itibar etmeyin dedi her besinden alsin abur cubur yemesin dedi.birde eski anne baba usulu olun dedi.toza topraga karışsın cocukla pazara komsulara gidin selamlasma olsun dedi. Sizin icin hikayeye goz aticam ama cok teşekkür ederim
Keşke çocuk doktorları da annelere kitap yazsa recetelerine. Ne kadar Güzelİlacini degistirdi takintilari azalsin diye. 3 kitap yazdi bana en son okuyacagim kitapta otizm rehberi olucakmiş. Balık yağı önerdi.
otizmde beslenme diye aratıırın , baya olumlu sonuç alanlar var , bilgiler için teşşekküerlerrGünaydın kizlar cogunuz konuma hakimsiniz oglumun otizmi hakkinda.size 4. Martta dç doktora gidicegiz demistim ( daha dogrusu ben prof saniyordum esimin patronunun onerdigi bi doktoruldu ) olsun bu doktorumuzda süperdi kafamdaki cogu soru isaretlerini giderdi.. Farkli birsey söylermi diye aklimdan geçmedi degil acikcasi. Ama bi yandanda aynı şeyi söyler diye de hissediyordum.
beslenme çok farkediyor, galiba . benim oğlumda 3 yaşa kadar konuşmadıDr.beslenme şekli ile birsey sordunuzmu yada diyetler falan var.sanirim bizde otizim suphesi ile 2.pedagog girusmemiz olacak 1.dr otizim suphesi var ozel egitim almali dil terapisi ile dedi dun geceden beri agliyorm Allah yardımcımiz ola.
Olabilir bilemiyorum. Dedigim gibi zeka testinide belki bu yuzden yapmiyorlardir ilerde nolacagini bilemedikleri için.yada zatan yapilmiyordur emin degilim o konudaKuzum ben senin çocuğuna konulan tanı yanlış demiyorum ..doktorun "otizmli çocukların %90 ı konuşamaz " cümlesine katılmadığımı söylüyorum.Geçmişte bu böyle olabilir.. ama o zamanlar tanı konulan çocuklar gerçekten bu işin mutfağında olmayan kişiler tarafından bile farkedilebilen ..sese veya başka bir uyarana aşırı duyarlı ,takıntıları insanı yoracak kadar fazla ..belki girdiği her ortamda çığlık çığlığa ağlayan , göz kontağı hiç olmayan çocuklardı.Çocuk bu şekilde olup konuşuyor ve bilişsel olarak da algısı açıksa "asperger " olarak tanılanıyordu.Takıntılar çok fazla değilse ve birşekilde hafif göz kontağı varsa tanı almıyordu bile.. İnanın çocuk psikiyatrislerinin o dönem atipik olarak değerlendirdikleri çocuklara bu gün hafif/orta düzey otizm deniliyor.
A ben hep yaparim paca corbasi ama oglan ağzını sürmez sevmiyor hicGaliba yanlış hatırlamıyorsa karbonhidrattan uzak tutup protein ağırlıklı beslemişti. Ve paça çorbasının çok etkili olduğunu söylemişti. Otizmli öğrencilerim olmuştu benim bir velimden duybuştum abur cubur yemesi özellikle guliten yemesi hırçnlaştırıyor demişti
DeğilmiKeşke çocuk doktorları da annelere kitap yazsa recetelerine. Ne kadar Güzel
Sagolun ilk basta uzulmeniz normal ama alisicaksiniz hem dunyanin sonu değil.onlar yine bizim yavrumuz onlar sadece diger çocuklardan farkli hepsi bu. Cocuklarin uzerinde internetten gördüğünuz diyet vs boyle seyler uygulamayin dedi.cocuk her besinden alsin faydasını görsün sadece abur cubur vermeyin dediDr.beslenme şekli ile birsey sordunuzmu yada diyetler falan var.sanirim bizde otizim suphesi ile 2.pedagog girusmemiz olacak 1.dr otizim suphesi var ozel egitim almali dil terapisi ile dedi dun geceden beri agliyorm Allah yardımcımiz ola.
Teşekkür ederim sosyalim bizde seni kocaman optukKuzum çok sevindimne güzel doktora denk gelmiş yolunuz çok şükür bugüne, her şey daha da iyi olacak . Gözünüz aydın canım, kocaman öpücük size
Kuzum benim sende öylesin iyiki varsinGonlude, kendide guzel arkadasim sen cok ilgili bir annesin.Oglusun da herseyin ustesinden sayende gelecek..Guclu ol yanindayim ❤