• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizm

.Canim benim 11 haftalik hamileyim yeni öğrendim ilk 3 ayda yüksek dozda folik asit kullanimi da otizmi tetikliyormus ve ben maalesef yüksek dozda kullanmisim( Folbiol 5 mg) yani 5000 mg oysa 400 olmaliymis ...size sorum şu sizde böyle bir hap kullanmismiydiniz ? Cok merak ediyorum psikolojim bu ara cok kötü:KK43:
Merhaba; ben bu hapı ilk oglumda kullandım. Kaç mg hatirlamiyorum ama ben hem hamileliğin başında, hem de hamilelikten önce folik asit kullanmıştım. Oğlum saglikli bir çocuk. Denk gelmiş olmasın?

Götürdünüz mü çocuğunuzu, merak ettim? İnşallah iyisinizdir
Sağolun götürdüm .hafif düzeyde otizm spektrum bozukluğu ve dehp tanisi aldi.ozel egitime gidiyor simdi.ekstra anaokulunada kaynaştırma ogrencisi olarak gidecegiz tam gun.yani dolu dolu gecirecegiz bu süreci.insallah faydasi olur.ki olunucak inaniyorum ben

.Canim benim 11 haftalik hamileyim yeni öğrendim ilk 3 ayda yüksek dozda folik asit kullanimi da otizmi tetikliyormus ve ben maalesef yüksek dozda kullanmisim( Folbiol 5 mg) yani 5000 mg oysa 400 olmaliymis ...size sorum şu sizde böyle bir hap kullanmismiydiniz ? Cok merak ediyorum psikolojim bu ara cok kötü:(
İnanın hiç hatırlamıyorum. Doktor ne verdiyse onu kullandım. Zaten bu saatten sonra pekde bir önemi yok. Biz önümüze bakalım

.Canim benim 11 haftalik hamileyim yeni öğrendim ilk 3 ayda yüksek dozda folik asit kullanimi da otizmi tetikliyormus ve ben maalesef yüksek dozda kullanmisim( Folbiol 5 mg) yani 5000 mg oysa 400 olmaliymis ...size sorum şu sizde böyle bir hap kullanmismiydiniz ? Cok merak ediyorum psikolojim bu ara cok kötü:KK43:
Canım bende senin gibi bir durum yaşadım. Hamile olduğumu bir hafta önce öğrendim. Folbiol 5 mg başladım 6 gün içtim bir şey olur mu ? Öncesinde icmemistim hiç. Sende bı sorun çıktı mı umarım çıkmamıştır. Çok korkuyorum cevaplarsan sevinirim

Son düzenleme:
Çok geç vakitte gördüm mesajı büyük ihtimalle doğum yaptınız bile. Ancak sizin gibi tedirgin olan anne adayları için cevap vereyim en azından. Kızıma hamileyken ilacı iki gün kullanabildim bulantı, kramp vb yaptı doktor bıraktırdı ama kızım çok ağır otizmli. Oğluma (9 sene sonra oldu) tüm ilaçları kullandım folik asit, vitaminler vb maşallahı var şu an. O yüzden hemen enerjinizi düşürmeyin. Folik asit kullanılmaması da çok ciddi sorunlara yol açabiliyor Allah korusun. Doktorunuza güvenin

Back