Boyunuz kaç?
Doktorunuz biraz abartmış.
14 kilodur normali
Eğer 14 kilo alırsanız ve doğumda normal ilsçsız olursa, doğumda ortalama 7/8 kilo gidiyor. Bebiş ne kadar doğarsa bi o kadar da plesenta ediyor.
Ve ardındaki 6 ay içinde de kalan 6 kilo doğalıyla gidiyor diyolar.
Benim ideal 60-63 arasıydı, 66 ile gebe kaldım, bende korkup daha ilk aydan diyetisyene başladım, ama gebelik çok mide yanması yaptığı için ben gercekten çok çok az ve sık ve sağlıklı beslendim.
Sdce 7 kilo aldım, 3.5 kilo doğdu oğlum, 7.5 kilo doğumda verip çıktım. Sonraki ilk sene dahasını bilerek vermedim, sütüme etkisi olmasın diye. Çünkü zaten çok az kilo almıştım ve sütümü azaltabilirdi daha fazlasını vermek.
Sonra 3 ay diyet yapıp 59 a indim, hah ok derken emzirme bitince 2 ayda da 2 kilo gitti 57 ye indim. Bi anda fazla vermiş oldum.
Niye anlattım bu kadar uzun kusura bakmayın ama;
Sebebi şu
Gebelikte 14 kiloya kadar üzerinizde kalmıyor.
Çünkü emzirme sürecinde annenim üzerinde memelerde göbekte fln biraz yağ olmadı daha iyi oluyor, normal kilonuzun 3 kilo kadar üzerinde kalıyorsunuz çoğunluk, bu süt için iyi oluyor. Ayrıca emzirme bitince bişi yapmadan gidiyor bu kilo rahat olun.
Bir de bana da aynen son 3 ay en çok alınanı dediler, ben de20 haftalık gebeyken 7 kilo almıştım, ben de yandım derken, 42. Haftada doğuma da o 7 kiloyla gitmiştim. Ben bidaha hiç almadım. Oğlan aldı ben verdim resmen ,
Son aylar çok hareketliydim sanırım ondan oldu bu durum.
Yani ben son 3 ay hiç kilo almamış oldum.