• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu süreci nasıl atlattınız?

İlk kontrollerinden birinde henüz yaklaşık iki veya üç aylık hamileyken doktoruma 3 kg aldığımı söyledim kendisi de bunun hiç sağlıklı olmadığını ve tüm gebelikte toplam maksimum 10 kg almam gerektiğini gerekirse profesyonel destek almamı fakat Bu durumu normal karşılamamı söyledi. Hatta bebeğe faydası olmayan ekmek makarna pilav tatlı gibi yiyeceklerden uzak durmamıda özellikle belirtti. Öyle ciddi ve uyarıcı bir konuşma yaptı ki ilerleyen süreçte gebelik şekeri olur eğer öyle bir durum olursa bundan sonraki hayatın etkilenir vesair tarzda. Zaten kilo takıntısı olan beni bu konuşmadan sonra hayal edebilirsiniz 🤷🏽‍♀️
senin yerinde olsam doktorumu degistiririm..ekmek makarna pilav patates hic mi yenmiyecek? yani iyice suyunu cikarmasalar olmaz. sporcular bile pirinc yiyorlar, karbonhidrat ihtiyaci yok mu vucudumuzun? valla anlamiyorum gunumuz doktorlarini bazen.

59 kilo çok değil ama boyun kaç ki ?
biraz abartmış doktorun. 120 kiloyla doğum yapanlar var sonuçta. şuan önceliğiniz bebeğin sağlığı olsun.
elbette bende 2 aydır kilo almaktan korkuyorum ama sonunda sağlıkla bebeğime kavuştuktan sonra onun için aldığım kilolarla 1 bilemedin 2 seneye verilir zaten. yeter ki sağlıklı beslenelim aburcubur yemen hamileyim diye fazla fazla yemek yemeden geçirelim bu dönemi. şuan mucizevi bir meselenin içindeyiz. ben kendimi çok şanslı ve değerli hissediyorum, şükrediyorum bugünleri yaşadığım için. hakkımızda hayırlısı olsun. sağlıkla kavuşalım bebeklerimize önce sağlık gerisi önemli değil.

Hiç kafanıza takmayın. Ben son aylarda nerdeyse hiç kilo almadım ama toplamda 18 kilo aldım. İlk zamanlarda ben de çok dikkat etmeme rağmen ayda 2 kilo alıyordum. İlk 6 ay tatlı çikolata bile yemedim. Sanırım yapısal bir durum bu.
Şu an bebeğim 10 aylık ve kilolarımın hepsi gitti. Hem de hiç dikkat etmeme rağmen 😄 muhtemelen bebişe yalnız bakmam etkili oldu. Etrafımda anne kayınvalide olmadığı için eski beslenme düzenim gibi yiyorum.

Boyunuz kaç?
Doktorunuz biraz abartmış.
14 kilodur normali
Eğer 14 kilo alırsanız ve doğumda normal ilsçsız olursa, doğumda ortalama 7/8 kilo gidiyor. Bebiş ne kadar doğarsa bi o kadar da plesenta ediyor.
Ve ardındaki 6 ay içinde de kalan 6 kilo doğalıyla gidiyor diyolar.
Benim ideal 60-63 arasıydı, 66 ile gebe kaldım, bende korkup daha ilk aydan diyetisyene başladım, ama gebelik çok mide yanması yaptığı için ben gercekten çok çok az ve sık ve sağlıklı beslendim.
Sdce 7 kilo aldım, 3.5 kilo doğdu oğlum, 7.5 kilo doğumda verip çıktım. Sonraki ilk sene dahasını bilerek vermedim, sütüme etkisi olmasın diye. Çünkü zaten çok az kilo almıştım ve sütümü azaltabilirdi daha fazlasını vermek.
Sonra 3 ay diyet yapıp 59 a indim, hah ok derken emzirme bitince 2 ayda da 2 kilo gitti 57 ye indim. Bi anda fazla vermiş oldum.
Niye anlattım bu kadar uzun kusura bakmayın ama;
Sebebi şu
Gebelikte 14 kiloya kadar üzerinizde kalmıyor.
Çünkü emzirme sürecinde annenim üzerinde memelerde göbekte fln biraz yağ olmadı daha iyi oluyor, normal kilonuzun 3 kilo kadar üzerinde kalıyorsunuz çoğunluk, bu süt için iyi oluyor. Ayrıca emzirme bitince bişi yapmadan gidiyor bu kilo rahat olun.
Bir de bana da aynen son 3 ay en çok alınanı dediler, ben de20 haftalık gebeyken 7 kilo almıştım, ben de yandım derken, 42. Haftada doğuma da o 7 kiloyla gitmiştim. Ben bidaha hiç almadım. Oğlan aldı ben verdim resmen ,
Son aylar çok hareketliydim sanırım ondan oldu bu durum.
Yani ben son 3 ay hiç kilo almamış oldum.
Süpermiş arkadaşım darısı başıma. Boyum 1.60 suan çok abartı durmuyorum

48 kg ile hamile kaldım.65 kg ile doğum yaptım. Doğumdan sonra 58 kg'dim. Emzirme döneminde hiç iştahım açılmadı, yeme şeklim her zaman ki gibiydi ama hemen eski kiloma dönmedim (emzirme döneminde kilo veriliyor deniyor) aşırı yemek yemediğim halde. Emzirme süreci bitince, 1,5 sene sonunda 50-51 kg'yi gördüm. Benden çok zor gitti, bende buna takılmıştım. Biraz araştırma sonucunda bazı bünyelerde süt üretimi için vücudun yağı koruduğunu öğrenmiştim, tam tersi iştahsızdım ben, öğünleri atlardım canım istemediği için, süt oluşumu için yağı korumasa vücut belki emzirme sürecim kısa olacaktı.

Çok takılmayın o yüzden, süreç hızlı ilerlemeyebilir ama siz zaten yediklerinize dikkat ediyorsanız mutlaka verirsiniz. Şuan oğlum 3 yaşına girecek ben 46,5 kg'yim.

Son düzenleme:
Süpermiş arkadaşım darısı başıma. Boyum 1.60 suan çok abartı durmuyorum
Boyuna göre gebe kaldığın kilo aslen tam ideal. Yani 14 kilo alma hakkın var yahu. İlla böyle olacak düye bişi de yok tabii. Bi arkadasım gayet 26 kilo aldı.
Kızı 2 yaşındayken vermişti

İlk kontrollerinden birinde henüz yaklaşık iki veya üç aylık hamileyken doktoruma 3 kg aldığımı söyledim kendisi de bunun hiç sağlıklı olmadığını ve tüm gebelikte toplam maksimum 10 kg almam gerektiğini gerekirse profesyonel destek almamı fakat Bu durumu normal karşılamamı söyledi. Hatta bebeğe faydası olmayan ekmek makarna pilav tatlı gibi yiyeceklerden uzak durmamıda özellikle belirtti. Öyle ciddi ve uyarıcı bir konuşma yaptı ki ilerleyen süreçte gebelik şekeri olur eğer öyle bir durum olursa bundan sonraki hayatın etkilenir vesair tarzda. Zaten kilo takıntısı olan beni bu konuşmadan sonra hayal edebilirsiniz 🤷🏽‍♀️
Dogru soylemis doktorunuz. Bebeginizin de sizin de su evrede karbonhidrata ihtiyaci yok. Makarnagillere,unlu mamullere hic ihtiyaci yok. Ozellikle mayali olan her seyden uzak durmaniz lazim. Cunku bunlari vucut yakamazsa dogrudan sekere cevirip depoluyor. Cok zararli.

Ben hamileligim boyunca toplam 19 kilo almistim. Bir ayda verdim. Emzirdikce vucutta depo edilen yaglar sute donusuyor.

Sen o doktoru bi değiştir önce 🤣 32. Haftadayım 41 kg ile hamile kaldım . Şuan 9 kg almış durumdayım bebek 2 kg . Doktora söyleniyordum çok mu aldım diye doktor saçmalama ben 25 kg aldım dedi 🤣🤣🤣🤣 her gördüğüm kg değil rahmin bile büyüyoR vücudunda su oluşuyor kanın bile normalden fazla dedi

Back