• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu süreci nasıl atlattınız?

Kızlar selam fikir ve yorumlarınıza çok güveniyorum o nedenle size sormak istedim. Ben kilo konusunda çok takıntılı biriyim fazladan 1-2 kg bile alsam bana çok gelir kendime aynada bakmaktan hiç hoşlanmam, Çeşitli diyetlerle veya gerekirse aç kalarak hemen bu kiloyu veririm.
Gelelim esas meseleye, altı aylık hamileyim ve şu ana kadar yaklaşık 9 kg aldım. Tüm süreç için doktorum bana doğuma kadar toplam 10 kg hakkım olduğunu Ve kilo alımına bu şekilde dikkat etmemi söylemişti fakat ben gerçekten çok dikkat etmeme rağmen (sağlıklı besinlerle besleniyorum ve hiç ekmek tüketmiyorum) Şu anda zaten 9 kg almış durumdayım. Duyduğum kadarıyla bundan sonra çok daha hızlı kilo alınıyormuş, Sizler bu sürecin üstesinden nasıl geldiniz lütfen bana yardımcı olun, gerçekten su içsem yarıyor 🤷🏽‍♀️ Her tartıldığımda çok geriliyorum, Bu meseleyi çok kafama takıyorum doğumdan sonra kilo vermekle uğraşmak istemiyorum, Zaten lohusalık sendromuydu sütüm geldi mi vesair Bir çok sıkıntım olacak eğer kilo olarak istediğim şekilde olmazsam kendimi biliyorum benim psikolojim çok daha fazla etkilenecek ve özgüvensiz bir süreç geçireceğim.
Diyetisyene gidip profesyonel destek almayı çok istiyorum fakat o kadar yoğun çalışıyorum ki ne gidecek vaktim var ne de onun verdiği listeyi uygulayabilecek bir yemek yapma veya sipariş etme ortamı. İşim dolayısıyla gün içerisinde çok yer değiştiriyorum ve bazen önüme gelen ilk temiz yerde yemek zorunda kalıyorum, Bu nedenle genel bir beslenme düzeni oluşturmaya çalışıyorum. Çok dikkat etmeme rağmen başaramıyorum demekki aldığım 9 kg’da bunun ispatı... Uzun yazdığım için kusura bakmayın lütfen inanın çok gerginim bu konuda,yardım ve önerilerinize talibim 🙏🏼
Not : 50 kg ile hamile kaldım şu an 59 um
Hamilesiniz, çocuk git gide büyüyor, sağlıklı besleniyorsanız bence gayet normal. Ödeminiz de olabilir kilolar dikkatli olduğunuz takdirde verilir merak etmeyin. Ben 12 kilo almıştım hamilelik sürecinde. İştahım açıktı midemin bulandığı şeyler hariç baya yiyordum. Aman çocuğum zayıf kalmasın diye de yedim bir de kendime fazla güvendim kolay kilo veriyorum diye ama olmadı. 53 kiloyla hamile kaldım 65 kiloyla doğum yaptım ödemim de çoktu. Yani aslında asıl yanlışı emzirme döneminde yaptım. Asıl kiloyu o dönemde aldım. Sütüm azdı her kafadan bir ses çıktı şunu ye süt yapar bunu iç süt yapar diye diye tatlıları şerbetleri gömdüm. Ama aslında tatlıdan uzak durup sağlıklı beslenmem ve bol bol su içmem gerekiyordu sütü yapan sudur tatlı değil,tabi ben bunu öğrendiğimde çok geçti 75 kilo olmuştum. Psikolojim bozuldu hala hamile sananlar mı dersin, tanıyamayanlar mı dersin... Annem sağolsun kafamı yedi şunu ye bunu ye diye aha gördük süt de olmadı 6 ay emzirebildim kilolarım da yanıma kâr kaldı. Dediğimi yapın, yaptığımı yapmayın. Eskiler tecrübelidir kulak ardı etmeyeyim belki şeker de süt yapar demeyin! Kesinlikle kulak ardı edin sadece doktorları dinleyin. Aah ah öyle pişmanım ki ona buna uyduğuma... Çocuk stresi evin işinin stresi derken kendime de bakamadım zaten psikolojikmen mantıklı da düşünemedim saldım kendimi. Yeni yeni hızla zayıflamaya başladım 64 kiloyum, yavaş yavaş eski m beden kıyafetlerime sığmaya başladım. Diyet yapmıyorum ama çok enerji harcadığımdan galiba günden güne süzüldüğümü hissediyorum ve bu beni motive etti eşimle beraber spora başladık hadi hayırlısı. :KK49:

Kaç kilo aldınız peki. Ben 11 haftalık hamileyim ama hamur işine düşkünlük başladı. Bir an evvel toparlanıp kilo alacaksam da sağlıklı gıdalarla almam şart.
Benim doktorum da hedefimiz 10kilo almak demisti. Ki ben cok takdir ettim o konuda sinirlama getirmesini. Cunku kontrolsuz yiyerek asiri kilo alan insanlar da oluyor. Bunye meselesi,az yiyerek de cok kilo alinabilir ama bunu zaten doktor soyluyor,hedefimiz bu,bir bakalim nasil olacak gidisatiniz diye. Diyet listesini de doktorumun kendisi vermisti hatta. Dolu dolu ogunler vardi. Toplamda 13 kilo alarak tamamlamistim. Zaten ilerleyen aylarda kilonun ne kadarini anne almis ne kadarini bebek almis ayrintili soyluyorlar bilincli doktorlar

44 kiloyla hamile kaldım 70le doğum yaptım.emzirmeyi bırakınca 55 e düştüm(44 olmak istemezdim zaten)
Hamileliginizin tadını çıkarın derim

Hamilesiniz, çocuk git gide büyüyor, sağlıklı besleniyorsanız bence gayet normal. Ödeminiz de olabilir kilolar dikkatli olduğunuz takdirde verilir merak etmeyin. Ben 12 kilo almıştım hamilelik sürecinde. İştahım açıktı midemin bulandığı şeyler hariç baya yiyordum. Aman çocuğum zayıf kalmasın diye de yedim bir de kendime fazla güvendim kolay kilo veriyorum diye ama olmadı. 53 kiloyla hamile kaldım 65 kiloyla doğum yaptım ödemim de çoktu. Yani aslında asıl yanlışı emzirme döneminde yaptım. Asıl kiloyu o dönemde aldım. Sütüm azdı her kafadan bir ses çıktı şunu ye süt yapar bunu iç süt yapar diye diye tatlıları şerbetleri gömdüm. Ama aslında tatlıdan uzak durup sağlıklı beslenmem ve bol bol su içmem gerekiyordu sütü yapan sudur tatlı değil,tabi ben bunu öğrendiğimde çok geçti 75 kilo olmuştum. Psikolojim bozuldu hala hamile sananlar mı dersin, tanıyamayanlar mı dersin... Annem sağolsun kafamı yedi şunu ye bunu ye diye aha gördük süt de olmadı 6 ay emzirebildim kilolarım da yanıma kâr kaldı. Dediğimi yapın, yaptığımı yapmayın. Eskiler tecrübelidir kulak ardı etmeyeyim belki şeker de süt yapar demeyin! Kesinlikle kulak ardı edin sadece doktorları dinleyin. Aah ah öyle pişmanım ki ona buna uyduğuma... Çocuk stresi evin işinin stresi derken kendime de bakamadım zaten psikolojikmen mantıklı da düşünemedim saldım kendimi. Yeni yeni hızla zayıflamaya başladım 64 kiloyum, yavaş yavaş eski m beden kıyafetlerime sığmaya başladım. Diyet yapmıyorum ama çok enerji harcadığımdan galiba günden güne süzüldüğümü hissediyorum ve bu beni motive etti eşimle beraber spora başladık hadi hayırlısı. :KK49:
+Şekerin zararlarından bahsetmiyorum bile. Neyin kafasını yaşıyordum cidden şaşıyorum şimdi kendime.

Valla 8. ayıma yeni girdim 8 kilo aldım ve iki ayım var doktorum bana kilo üst sınırımı falan söylemedi ne zaman tartsa çok iyi gidiyosun zaten zayıf gebe kaldın harika muhteşem normal doğum yapabilirsin büyük olasılıkla diye motive ediyor. Bence doktorunuz da bir sorun var yani çokta kilo almamışsınız ayrıca zaten gayet iyi bir kiloda hamile kalmışsınız. Sizin gibi bende kilo verme endişesi duyuyorum hayatımda ilk kez bu kilolara çıktım ama sonuçta doğumda bir kısmı gidecek ben kalan kısmıyla uğraşacağım oda bence çok abartılacak bişey değil. Şimdiden kendinizi bu şekilde negatif düşüncelere sokmayın hem belki doğum sonrası bahsettiğiniz sıkıntıların hiç birini yaşamayacaksınız. Ön yargılı olup negatif enerji yi yaymayın. Şimdiden hayırlı doğumlar

Bence doktorunuzun bir doktora görünmesi gerekiyor. Neye dayanarak 10 kilo sınırı koydu size, merak ettim. Tamam, hamileliklerde abartıp, ne kendi sağlığımızı ne bebelerimizin sağlığını tehlikeye sokacak kadar obezleşmeyelim ama öyle beş kilo fazla alınca da dünyanın sonu gelmiyor. Bakınız, misal ben. Spor benim için bir yaşam biçimi. Sıkılınca bile ruhuma iyi gelsin diye spor yaparım. Gayet fitim falan filan. Ama iki hamileliğimde de 25'er kilo aldım. Hamile kalma kilom gayet iyi olduğu için doktorum dikkat et demek dışında bir sınır koymadı ama ben çok kilo alıyorum diye düşündüğümden diyetisyene gittim, buna rağmen 25 kilo aldım. =)) Küçük bebeğim şuan 10 ayı devirdi ve o 25 kilo zaten 3-4 ay önce gitmişti. Çünkü emziriyorum, doğumdan 2 ay sonra yine spora başladım, abur cubura gömülmüyorum ama genel olarak yediklerimi de çok kısıtlamıyorum. Doktorunuz abartmış. 10 kilo değil de 15 kilo alsanız ne olacakmış, onu bir açıklasın. Ha abartıp benim gibi 25 kilo almayın tamam da, hamilelik bu yahu, sağlığımız tehlikeye girmediği sürece her kadın farklı miktarda kilo alabilir. Standart fabrika ürünleriyiz sanki.

Ben de cok kilo takintisi olan biriydim. 33. Haftam 20 kilo aldim😨 bi 5 daha gelir gibi🙄 mutlu muyum bundan? Degilim. Ama napalim. Bu da benim bunyem. Yillarca zaten zayif kalabilmek icin hep dikkat ettim. Hep spor yaptim. Birakinca da sonuc bu. Dogum sonrasi cilginlar gibi spor ve diyet yapmam gerekecek. Zavalli ben😂 bazi bunyeler boyle. Yapacak bir sey yok. Allah saglikla dogmalarini nasip etsin. Gerisi hal olur. Takilma

Eskiler, aynı ben de doğumdan sonra bulgur ye dere otu ye kompostuları hiç söylemiyorum, bunların yanında 4 litre su iç. benim bünyem günde 2 bardak suya bile alışık değilken bunları yapmam imkansızdı. bebeğimin daha 1 aylık olmadan 11 kilo verdim. mideme resmen kilit koyulmuş gibi oldum. bir yudum yemek yiyemez oldum. hep annem kayınvalidem bitirdiler beni yemek yemiyorum sütüm olmayacak diye. hiç alakası yok dedi doktor yemekler süt yapmaz çok yanlış biliyor eski zaman anneleri demişti. oğlumu sadece 40 gün emzirdim (bu 40 günde bebek %80 hep açtı tabi. sütüm 10 cc kadardı hep) ama bunun vicdan azabını hiç yaşamadım. Sadece emzirmekle annelik olmuyor. Mama veren de, emziren de, Allah korusun hasta bebeğini direkt mideden besleyen de annedir. Eskiler emziremiyorsun diye yargılamaya başlayıveriyor hemen, yemek yemezsen suçlusun onlara göre. 6 ay emzirmişsin maşallah canım.

Kızlar selam fikir ve yorumlarınıza çok güveniyorum o nedenle size sormak istedim. Ben kilo konusunda çok takıntılı biriyim fazladan 1-2 kg bile alsam bana çok gelir kendime aynada bakmaktan hiç hoşlanmam, Çeşitli diyetlerle veya gerekirse aç kalarak hemen bu kiloyu veririm.
Gelelim esas meseleye, altı aylık hamileyim ve şu ana kadar yaklaşık 9 kg aldım. Tüm süreç için doktorum bana doğuma kadar toplam 10 kg hakkım olduğunu Ve kilo alımına bu şekilde dikkat etmemi söylemişti fakat ben gerçekten çok dikkat etmeme rağmen (sağlıklı besinlerle besleniyorum ve hiç ekmek tüketmiyorum) Şu anda zaten 9 kg almış durumdayım. Duyduğum kadarıyla bundan sonra çok daha hızlı kilo alınıyormuş, Sizler bu sürecin üstesinden nasıl geldiniz lütfen bana yardımcı olun, gerçekten su içsem yarıyor 🤷🏽‍♀️ Her tartıldığımda çok geriliyorum, Bu meseleyi çok kafama takıyorum doğumdan sonra kilo vermekle uğraşmak istemiyorum, Zaten lohusalık sendromuydu sütüm geldi mi vesair Bir çok sıkıntım olacak eğer kilo olarak istediğim şekilde olmazsam kendimi biliyorum benim psikolojim çok daha fazla etkilenecek ve özgüvensiz bir süreç geçireceğim.
Diyetisyene gidip profesyonel destek almayı çok istiyorum fakat o kadar yoğun çalışıyorum ki ne gidecek vaktim var ne de onun verdiği listeyi uygulayabilecek bir yemek yapma veya sipariş etme ortamı. İşim dolayısıyla gün içerisinde çok yer değiştiriyorum ve bazen önüme gelen ilk temiz yerde yemek zorunda kalıyorum, Bu nedenle genel bir beslenme düzeni oluşturmaya çalışıyorum. Çok dikkat etmeme rağmen başaramıyorum demekki aldığım 9 kg’da bunun ispatı... Uzun yazdığım için kusura bakmayın lütfen inanın çok gerginim bu konuda,yardım ve önerilerinize talibim 🙏🏼
sagligini ve bebeginin sagligini etkileyen bir durum yoksa kilo konusinda bu kadar strese girmen sana kilodan daha cok zarar verir. ben tam tamina 27 kilo aldim hamileliklerimde ve oyle saglikli da beslenmedim. emzirirken hicbirsey yapmadan 20 kilosunu zaten verdim sonrasa da yavas yavas gitti. ben cok sonrasinda kendi iradesizligimle kilo aldim onu da akuounkturla verdim. yani kilo alinir verilir takma su surecin keyfini cikar...

ben ilk hamileligimde 13 kilo aldim,
sadece gobegim vardi, baska hic bir yerim sismedi, gobegim de iyi sisti ama :KK53: 13 kilo safi gobek.

neyse dogumdan sonranki gun 7 kilo gitmisti, 2 haftaya kalanlar da gitti.

Yani aslinda fazladan hic kilo almamisim.

Cocugum iri oldugu icin suyu da fazlaydi.

Simdi hamileyken kiloya dikkat elbette onemli, saglikli ve dengeli beslenmeniz gerekir,
ama bu sekilde yaparsaniz bebeginize zarar vermeniz de olasi.
Daha bebeginizin tahmini kilosu vs belli degilken, doktorunuzun size 10 kilo demesi sasirtici gelmiyor mu size?

Eskiler, aynı ben de doğumdan sonra bulgur ye dere otu ye kompostuları hiç söylemiyorum, bunların yanında 4 litre su iç. benim bünyem günde 2 bardak suya bile alışık değilken bunları yapmam imkansızdı. bebeğimin daha 1 aylık olmadan 11 kilo verdim. mideme resmen kilit koyulmuş gibi oldum. bir yudum yemek yiyemez oldum. hep annem kayınvalidem bitirdiler beni yemek yemiyorum sütüm olmayacak diye. hiç alakası yok dedi doktor yemekler süt yapmaz çok yanlış biliyor eski zaman anneleri demişti. oğlumu sadece 40 gün emzirdim (bu 40 günde bebek %80 hep açtı tabi. sütüm 10 cc kadardı hep) ama bunun vicdan azabını hiç yaşamadım. Sadece emzirmekle annelik olmuyor. Mama veren de, emziren de, Allah korusun hasta bebeğini direkt mideden besleyen de annedir. Eskiler emziremiyorsun diye yargılamaya başlayıveriyor hemen, yemek yemezsen suçlusun onlara göre. 6 ay emzirmişsin maşallah canım.
İlk 4 ay sadece anne sütü, sonra giderek azaldığı için mama takviyesi yapmaya başlamıştım. Artık 6. Ayda günde 2 defa falan emziriyordum süt yoktu çünkü ve çocuk doymuyordu ağlamaya devam ediyordu mama veriyordum üstüne. Sonra da çocuk tiksindi saçlarım beslensin diye (çok dökülüyordu) saçıma kına yaktım kınanın kokusundan mı ne tiksindi emmedi bir daha. Keşke doktoru dinleseydim çocuk aç da kalsa sadece emzir sen sanıyorsun ki iki yudum içiyor sandığından daha çok sütün var ayrıca emzirdikçe çoğalır demişti ama annemin baskılarına dayanamadım vicdan yaptırdı bana çocuk aç mama ver diye. Aah ah valla şimdiki aklım olsa asla karıştırtmam da işte son pişmanlık neye yarar.

Bence sorun kilo degil, asil sorun kendi degerini kiloya endekslemen. Bunun için bir psikologa gitmeni tavsiye ederim. Ister 20 kilo al, sen halen sen olacaksin. Heleki hamilelikte bu gayet normal. Önemli olan saglikli olman ve ve bebeginde saglikli olmasi.

Doktorlar uyarılarda bulunur fazla tatlı yemeyin vs diye ama o ne öyle en fazla 10 kg bunu doktorum hiç söylemedi kimsedende duymadım.bence 12-13 alsanız ideal.Lohusalıkta sütüm gelsin diye abanmazsanız yiyeceklere zaten emzirdiğiniz için gider kilolarınız.Zaten bebekler yemek yemeye fırsat vermiyor tam yemeğe otururum hop ağlamaya başlar,koştur koştur banyo yap vs herşey koşturmayla geçtiği için kolaylıkla gider.Artık çevremde doğum kilosu kalmış insanları görmüyorum
Ne kadar sacma doktorlar var ulkemizde.. normali 12 kiloyken sana sinir 10 kilo oyle mi?
Boyle yaparsa bi doktor cevre ne yapmaz? Kadin kafasina takip diyete girse?

Ben ilk 2 gebeligimde normal yedigim halde 25 kilo almistim, sislik cokmus.. cunku 40 gun sonra sadece 10 kilo fazlam vardi. 6 ay sonrada eski kilomdaydim. Senin doktor beni öldürürdü sanırım😂
Ben 69 ile hamileydim. Kilom fazla oldugu için benim doktorum bana 11 kg sınır koydu. Siz 50 kg mışsınız. Doktorunuz aşırı abartmış. Ha bu arada 10 kg aldım ben. Altı aylık hamileyim :)
Dikkat etmeye çalışıyorum tabiki. Kaçamaklar da oluyor. Ne yapayım hiç olmadıgı kadar aşırı canım çekiyor :)
Valla 8. ayıma yeni girdim 8 kilo aldım ve iki ayım var doktorum bana kilo üst sınırımı falan söylemedi ne zaman tartsa çok iyi gidiyosun zaten zayıf gebe kaldın harika muhteşem normal doğum yapabilirsin büyük olasılıkla diye motive ediyor. Bence doktorunuz da bir sorun var yani çokta kilo almamışsınız ayrıca zaten gayet iyi bir kiloda hamile kalmışsınız. Sizin gibi bende kilo verme endişesi duyuyorum hayatımda ilk kez bu kilolara çıktım ama sonuçta doğumda bir kısmı gidecek ben kalan kısmıyla uğraşacağım oda bence çok abartılacak bişey değil. Şimdiden kendinizi bu şekilde negatif düşüncelere sokmayın hem belki doğum sonrası bahsettiğiniz sıkıntıların hiç birini yaşamayacaksınız. Ön yargılı olup negatif enerji yi yaymayın. Şimdiden hayırlı doğumlar
Bence doktorunuzun bir doktora görünmesi gerekiyor. Neye dayanarak 10 kilo sınırı koydu size, merak ettim. Tamam, hamileliklerde abartıp, ne kendi sağlığımızı ne bebelerimizin sağlığını tehlikeye sokacak kadar obezleşmeyelim ama öyle beş kilo fazla alınca da dünyanın sonu gelmiyor. Bakınız, misal ben. Spor benim için bir yaşam biçimi. Sıkılınca bile ruhuma iyi gelsin diye spor yaparım. Gayet fitim falan filan. Ama iki hamileliğimde de 25'er kilo aldım. Hamile kalma kilom gayet iyi olduğu için doktorum dikkat et demek dışında bir sınır koymadı ama ben çok kilo alıyorum diye düşündüğümden diyetisyene gittim, buna rağmen 25 kilo aldım. =)) Küçük bebeğim şuan 10 ayı devirdi ve o 25 kilo zaten 3-4 ay önce gitmişti. Çünkü emziriyorum, doğumdan 2 ay sonra yine spora başladım, abur cubura gömülmüyorum ama genel olarak yediklerimi de çok kısıtlamıyorum. Doktorunuz abartmış. 10 kilo değil de 15 kilo alsanız ne olacakmış, onu bir açıklasın. Ha abartıp benim gibi 25 kilo almayın tamam da, hamilelik bu yahu, sağlığımız tehlikeye girmediği sürece her kadın farklı miktarda kilo alabilir. Standart fabrika ürünleriyiz sanki.
sadece gobegim vardi, baska hic bir yerim sismedi, gobegim de iyi sisti ama :KK53: 13 kilo safi gobek.

Simdi hamileyken kiloya dikkat elbette onemli, saglikli ve dengeli beslenmeniz gerekir,
Daha bebeginizin tahmini kilosu vs belli degilken, doktorunuzun size 10 kilo demesi sasirtici gelmiyor mu size?

İlk kontrollerinden birinde henüz yaklaşık iki veya üç aylık hamileyken doktoruma 3 kg aldığımı söyledim kendisi de bunun hiç sağlıklı olmadığını ve tüm gebelikte toplam maksimum 10 kg almam gerektiğini gerekirse profesyonel destek almamı fakat Bu durumu normal karşılamamı söyledi. Hatta bebeğe faydası olmayan ekmek makarna pilav tatlı gibi yiyeceklerden uzak durmamıda özellikle belirtti. Öyle ciddi ve uyarıcı bir konuşma yaptı ki ilerleyen süreçte gebelik şekeri olur eğer öyle bir durum olursa bundan sonraki hayatın etkilenir vesair tarzda. Zaten kilo takıntısı olan beni bu konuşmadan sonra hayal edebilirsiniz 🤷🏽‍♀️

Umarım ben de sizin gibi olurum 🙏🏼

Bir cümle de bebeğin sağlığıyla ilgili kursaydınız keşke
Allahım hayırlı sağlık sıhhatli bir bebek nasip etsin

Konuyu açma sebebim belli, Allaha şükür Bebekte sağlığına ilişkin bir problem yok, bu nedenle uzatmamak adına durup dururken bebeğin sağlığına değinme ihtiyacı hissetmedim kusuruma bakmayın

Umarım ben de sizin gibi olurum 🙏🏼

ben acikcasi ozel bir sey yapmadim kilo kontrolune dair, normal beslenmeme devam ettim.
Ama cok aktif bir hamileydim.

Ikinci hamileligimde o kadar aktif degildim, ayni beslenme duzeni ile 17 kilo aldim.

Ama sizin bu kadar kafaya takmaniz cok dogru gelmedi bana, bu kadar takiyorsaniz da muhakkak diyetisyene danisarak hareket edin.

Saniyorum ki doktorunuz sizin kilo hassasiyetinizi bilmeden,
biraz gozunuzu korkutmak icin hedefin 10 kilo demis, yoksa 10 asla gecmemelisin gibi bir durum yok.

İlk kontrollerinden birinde henüz yaklaşık iki veya üç aylık hamileyken doktoruma 3 kg aldığımı söyledim kendisi de bunun hiç sağlıklı olmadığını ve tüm gebelikte toplam maksimum 10 kg almam gerektiğini gerekirse profesyonel destek almamı fakat Bu durumu normal karşılamamı söyledi. Hatta bebeğe faydası olmayan ekmek makarna pilav tatlı gibi yiyeceklerden uzak durmamıda özellikle belirtti. Öyle ciddi ve uyarıcı bir konuşma yaptı ki ilerleyen süreçte gebelik şekeri olur eğer öyle bir durum olursa bundan sonraki hayatın etkilenir vesair tarzda. Zaten kilo takıntısı olan beni bu konuşmadan sonra hayal edebilirsiniz 🤷🏽‍♀️
kesinlikle doktorunu değiştir gebe bir kadının psikolojisini bozuyor doğum zamanı gelince neler söyler o zaman. ilk gebelikte zaten fazla kilo alınır,hormanlara bile ayak uyduramıyor beden çok iştahsızdım ve fazla yemediğim halde 20 kilo aldım. hormonlarla balon gibi şiştim doğumdan sonra da balon gibi söndüm, doğum kilolarıydı kendiliğinden gitti spor da yapmadım diyette tekrar 50 kiloya düştüm

Boyunuz kaç?
Doktorunuz biraz abartmış.
14 kilodur normali
Eğer 14 kilo alırsanız ve doğumda normal ilsçsız olursa, doğumda ortalama 7/8 kilo gidiyor. Bebiş ne kadar doğarsa bi o kadar da plesenta ediyor.
Ve ardındaki 6 ay içinde de kalan 6 kilo doğalıyla gidiyor diyolar.
Benim ideal 60-63 arasıydı, 66 ile gebe kaldım, bende korkup daha ilk aydan diyetisyene başladım, ama gebelik çok mide yanması yaptığı için ben gercekten çok çok az ve sık ve sağlıklı beslendim.
Sdce 7 kilo aldım, 3.5 kilo doğdu oğlum, 7.5 kilo doğumda verip çıktım. Sonraki ilk sene dahasını bilerek vermedim, sütüme etkisi olmasın diye. Çünkü zaten çok az kilo almıştım ve sütümü azaltabilirdi daha fazlasını vermek.
Sonra 3 ay diyet yapıp 59 a indim, hah ok derken emzirme bitince 2 ayda da 2 kilo gitti 57 ye indim. Bi anda fazla vermiş oldum.
Niye anlattım bu kadar uzun kusura bakmayın ama;
Sebebi şu
Gebelikte 14 kiloya kadar üzerinizde kalmıyor.
Çünkü emzirme sürecinde annenim üzerinde memelerde göbekte fln biraz yağ olmadı daha iyi oluyor, normal kilonuzun 3 kilo kadar üzerinde kalıyorsunuz çoğunluk, bu süt için iyi oluyor. Ayrıca emzirme bitince bişi yapmadan gidiyor bu kilo rahat olun.
Bir de bana da aynen son 3 ay en çok alınanı dediler, ben de20 haftalık gebeyken 7 kilo almıştım, ben de yandım derken, 42. Haftada doğuma da o 7 kiloyla gitmiştim. Ben bidaha hiç almadım. Oğlan aldı ben verdim resmen ,
Son aylar çok hareketliydim sanırım ondan oldu bu durum.
Yani ben son 3 ay hiç kilo almamış oldum.

Back