- 5 Mart 2018
- 1.394
- 1.355
- 53
- Konu Sahibi Temiznevresimkokusu
-
Bacak bacak üste atıp oturuyorum genelde. Iş çok yoğun sürekli ayaktayım ve genelde hergun böyle. Ama 5 aydır hiç bu sorunu yaşamamıştım.Asimetrik sekilde oturuyorsaniz ondan olmustur.
Bacak bacack ustune atiyor musunuz? Otururken fark etmeden sol tarafa yukleniyor olabilir misiniz?
Allah razı olsun deneyeceğim. Ben ilk kez bu sorunu yaşadım. Biraz da sert sol bacağım. Çok panik bir insan olduğum için korktumbende varis ve dolasim bozuklugu var yorulunca sol bacagim siser. tuzlu su ile ayaklarinizi bileklerinizi yikayin. havaya dikin biraz otururken. gece de ayaginizin altina yastik koyup yatin sabaha gecer.
Ben hiç ilaç kullanmayı bilmediğim için içsem zararı olur mu acaba ? Öyle bir sorun yaşamıyor olsam dahi zararı olur mu kiAllah korusun ama bacakta pıhtı atma olabilir,hemen acile gidin hatta evde varsa kan sulandiricı aspirin için
Sabaha geçmez ise gideceğim. Korktum şuan. Yorgunluktandır ınsallah.Kalp ve damar cerrahisine gorunun.
Hiç oturmuyorum desem yeridir. Sürekli ayaktayım ve ölçüm yapıyorum. Oturdugum saat dilimi sınırlıdır. Bende memnun değilim çalışma koşullarından ama şuan iş bulamıyorum ayrılmak için.Çalışma tarzınızın ölüm riski var desem abartmış olmam sanırım
O kadar saat oturduğunuzda dolaşım yetersiz kalır ve ödemden pıhtı atmaya kadar geniş bir skalada başınıza bir sürü şey gelebilir..
1 saat oturup, 10-15 dakika mutlaka hareket etmelisiniz.
Kalkabiliyorsanız ayağa kalkıp yürüyerek, kalkma imkanı yoksa oturduğunuz yerde egzersiz yaparak.
deneyin, gecmezse yarin doktora gidersiniz..gecmis olsun.Allah razı olsun deneyeceğim. Ben ilk kez bu sorunu yaşadım. Biraz da sert sol bacağım. Çok panik bir insan olduğum için korktum
Mesajı tekrar düzenledim. Sürekli oturarak çalıştığınızı üşümedik yazmıştım.Hiç oturmuyorum desem yeridir. Sürekli ayaktayım ve ölçüm yapıyorum. Oturdugum saat dilimi sınırlıdır. Bende memnun değilim çalışma koşullarından ama şuan iş bulamıyorum ayrılmak için.
Bekleyince geçer mi acaba ? Panikten mantıklı düşünemiyorumÖdem yapmış olabilir
Peki dinlenme ve sıcak tutma ile eski haline döner mi ?Mesajı tekrar düzenledim. Sürekli oturarak çalıştığınızı üşümedik yazmıştım.
Ana zaten burada önemli olan süreklilik
Sürekli olarak aynı pozisyonda iseniz mutlaka saat başı 10 dakika kadar kendşnşze vakit ayırmalısınız.
Ayakta çalışan için, ayaklarını hareket ettirmek, Sanem’e hareketleri, mümkünse bacaklarını biraz uzatmak gibi..
Sürekli ayakta kalarak bacak damarlarınıZı gitgide genişleterek önce odem, zamanla varislere sebep olursunuz.
Bir bacak diğerinden farklı olabilir, damar yerleşiminde kişisel farklılıklar olsa da, bir tarafın dolaşımı nispeten daha zayıf olabiliyor.
Çok teşekkür ederimdeneyin, gecmezse yarin doktora gidersiniz..gecmis olsun.
Peki dinlenme ve sıcak tutma ile eski haline döner mi ?
Ay çok teşekkür ederim. Allah kalbinize göre versin. Şuan ayağımı kalp hizasından yukarı doğru koydum. Umarım geçerSıcak tutmayın. Zaten ayakta durmaktan genişleyen damarları iyice genişletirsiniz.
Ayaklarınızı kalp seviyenizden yukarıda tutun.
Diz altınızı degil , ayaklarınızı. Dolaşımı kesmeyecek rahat kıyafetler giyin. Ve gaz pedalına basar gibi yapın ayaklarınızı ve kendinize çekin. Bu hareketi yatana kadar saatte 30-40 tekrar yapın.
Sabaha bir şeyiniz kalmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?