Bu sorunu yaşayan var mı ?

Temiznevresimkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
1.394
1.355
53
Selam herkese.
Sabah 8de evden çıktım şimdi girdim ve üzerimi değiştirirken sol bacağımın sağ bacağımdan daha şiş olduğunu farkettim. Ikisini kontrol ettiğimde de sol bacağım daha sert.
Yoğun ve yorucu bir işte çalışıyorum. Hiç oturmuyorum desem yeridir. Bugün de akşam arkadaşlarla oturdum 7den 10a kadar hiç kalkmadım yerimden..
Sizce neden olabilir? Aranızda yaşayan var mı ? Şuan acile gidemem ama sabah geçmezse gideceğim. Endişelendigim için öğrenmek istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim

Asimetrik sekilde oturuyorsaniz ondan olmustur.
Bacak bacack ustune atiyor musunuz? Otururken fark etmeden sol tarafa yukleniyor olabilir misiniz?

Asimetrik sekilde oturuyorsaniz ondan olmustur.
Bacak bacack ustune atiyor musunuz? Otururken fark etmeden sol tarafa yukleniyor olabilir misiniz?
Bacak bacak üste atıp oturuyorum genelde. Iş çok yoğun sürekli ayaktayım ve genelde hergun böyle. Ama 5 aydır hiç bu sorunu yaşamamıştım.
Biraz da evhamlıyım tedirgin oldum ama şuan gidemem acile. O yüzden kendimi buraya attım

bende varis ve dolasim bozuklugu var yorulunca sol bacagim siser. tuzlu su ile ayaklarinizi bileklerinizi yikayin. havaya dikin biraz otururken. gece de ayaginizin altina yastik koyup yatin sabaha gecer.

bende varis ve dolasim bozuklugu var yorulunca sol bacagim siser. tuzlu su ile ayaklarinizi bileklerinizi yikayin. havaya dikin biraz otururken. gece de ayaginizin altina yastik koyup yatin sabaha gecer.
Allah razı olsun deneyeceğim. Ben ilk kez bu sorunu yaşadım. Biraz da sert sol bacağım. Çok panik bir insan olduğum için korktum

Çok pardon, konuyu tamamen yanlış anlamışım, mesajı düzenliyorum.
Gün içinde sürekli aynı şekilde calısıyorsanız, oturarak yada ayakta, bu sürekliliği kırmanız gerekir
Aksi halde dolaşım probleminden dolayı sorunlar yaşarsınız :)

Hiç oturmuyorum desem yeridir. Sürekli ayaktayım ve ölçüm yapıyorum. Oturdugum saat dilimi sınırlıdır. Bende memnun değilim çalışma koşullarından ama şuan iş bulamıyorum ayrılmak için.

Hiç oturmuyorum desem yeridir. Sürekli ayaktayım ve ölçüm yapıyorum. Oturdugum saat dilimi sınırlıdır. Bende memnun değilim çalışma koşullarından ama şuan iş bulamıyorum ayrılmak için.
Mesajı tekrar düzenledim. Sürekli oturarak çalıştığınızı üşümedik yazmıştım.
Ana zaten burada önemli olan süreklilik
Sürekli olarak aynı pozisyonda iseniz mutlaka saat başı 10 dakika kadar kendşnşze vakit ayırmalısınız.
Ayakta çalışan için, ayaklarını hareket ettirmek, Sanem’e hareketleri, mümkünse bacaklarını biraz uzatmak gibi..
Sürekli ayakta kalarak bacak damarlarınıZı gitgide genişleterek önce odem, zamanla varislere sebep olursunuz.
Bir bacak diğerinden farklı olabilir, damar yerleşiminde kişisel farklılıklar olsa da, bir tarafın dolaşımı nispeten daha zayıf olabiliyor.

Peki dinlenme ve sıcak tutma ile eski haline döner mi ?

Peki dinlenme ve sıcak tutma ile eski haline döner mi ?

Sıcak tutmayın. Zaten ayakta durmaktan genişleyen damarları iyice genişletirsiniz.
Ayaklarınızı kalp seviyenizden yukarıda tutun.
Diz altınızı degil , ayaklarınızı. Dolaşımı kesmeyecek rahat kıyafetler giyin. Ve gaz pedalına basar gibi yapın ayaklarınızı ve kendinize çekin. Bu hareketi yatana kadar saatte 30-40 tekrar yapın.
Sabaha bir şeyiniz kalmaz

Ay çok teşekkür ederim. Allah kalbinize göre versin. Şuan ayağımı kalp hizasından yukarı doğru koydum. Umarım geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…