Ayy bi bilsenz neler yapıyorum inan gece uyandığımda dişlerinin arasına bişey sıkıştıraym elimi koyayım falan diye bile düşündüm yani o şeyle. Kendimi alıştırmaya çalışıyorum en sonunda öyle uyuyorum ama gerçekten çok gıcık bi sesO zaman bilemedim.
çene muayenesi için kbb
diş için dişçi
stresle baş etmesi için psikiyatri
3-4 şehirdeki bütün çene cerrahlarına çene eklemlerimi gosterdim röntgen çekip cnm sıkma:) dışında bi sey yapmadılar. KBB mi denesem bide. Aynı sorunu yaşayan biri olarak kbb nin çeneye de bakabileceğini hic düşünmemiştim
Canim öncelikle geçmiş olsun. Diş klinik hemşiresi yim. Eşinizin sitresli bi işi olabilir ve ya da gün içinde sitres yaşıyo olabilir. İlk önce eşiniz dişlerini gicirdatmaya başlayınca kesinlikle uyandırın bu onun iyiliği için çene ve eklem kemiklerinin daha fazla zarar görmemesi için, daha sonra bunu eşinize belirtin ve her gün kendine ben dişlerimi siktiğimda uyanicam diye kendine telkinler versin, beynini uyarsın yani. Mutlaka ama mutlaka ortodonti uzmanına gidip gece plağı yaptırın geç olmadan. Büyük ihtimalle eşinizin dis minelerinde düzleşme vardır ve ileride aşırı eklem ağrılarına neden olur. İnşallah anlattiklarim işine yarar canum. Tekrardan çok geçmiş olsun..
çene cerrahları en fazla 20lik diş çeker :))
kbb çene eklemini de muayene eder, açılıp kapanmayı vs. çok ileri durumdaysa ameliyat önerebiliyorlar.
Canım çok geçmiş olsun ama dediğim gibi şu an için tedavisi gece plağı. Ama seninki ilerlediyse eklemlerini hiç hareket ettiremeyip çok agri yasiyosan periodontoloji uzmanları botox diye bir uygulama var ve onunla tedavi ediyorlar ve iyileşme gözleniyor. Beyninize telkinler verin olur mu ben sıktığım zaman gece uyanicam diye.3-4 şehirdeki bütün çene cerrahlarına diş hekimlerine dişlerimi sıkmam sonucu ağzımı kısıtlı acmam, bir tarafta agrı olması, kıtır kıtır ses gelmesi şikayetleriyle gittim. Su an sıkmıyorum ama çene eklemlerim berbat durumda hissediyorum sıkmaktan mahvetmişim. Sıkmayı önlemenin dışında hasarı onarmak adına tedavi var mı bildiginiz? Bir umut size de sormak istedim
Bunun çözümü doktor.Kendi sağlığı için.İleride daha büyük sorunlarla karşılaşırKızlar aslında her zaman değilde ara ara olan ama son günlerde her gece yaşanan büyük bi sıkıntım var. Bilenler Allah rızası için bi çözüm söylesin.
Eşim dişlerini gıcırdatıyor, öyle böyle değil o sese kendisi nasıl uyanmıyor ben hayret ediyorum. Uzun süredir olmuyodu yine başladı ve gün içinde canı sıkıldığında, sinirlendiğinde geceleri aşırı gıcırdatıyor ya hadi bikaç kez olsa neyse, iki dakikada bir, 5 saniyeden uzun sürüyor. Normalde uykum ağırdır uyanmam kolay kolay ama beni bile uyandırıyor. Çözüm için;
Bikaç gece uyandırdım yapma diye olmadı çünkü kendi farkında değil.
Bikaç gece çenesini tuttum uykumda bile bu sefer sürekli o uyandığı için kıyamıyorum dokunmaya.
Doktora gidelim diyorm dişçiye gidelim ağıza yerleştirilen aparat alalım yok onuda kabul etmiyor. Ki alsak ta her gece mümkün değil onu takmaz ki her gece de yapmıyo zaten.
Ay nolur bişey deyin bi çözüm söyleyin yoksa yataktan kalkıp başka odada yatmaktan başka çarem kalmıcakkçok üzülüyorum.
diş gıcırdatmak ciddi bir rahatsızlıktır ve çok ciddi sonuçlar doğurabilir.onun için agız içi aparatalar kullanmak lazım.eşinizin bilmediğiniz bir stresi felan olabilir mi?Kızlar aslında her zaman değilde ara ara olan ama son günlerde her gece yaşanan büyük bi sıkıntım var. Bilenler Allah rızası için bi çözüm söylesin.
Eşim dişlerini gıcırdatıyor, öyle böyle değil o sese kendisi nasıl uyanmıyor ben hayret ediyorum. Uzun süredir olmuyodu yine başladı ve gün içinde canı sıkıldığında, sinirlendiğinde geceleri aşırı gıcırdatıyor ya hadi bikaç kez olsa neyse, iki dakikada bir, 5 saniyeden uzun sürüyor. Normalde uykum ağırdır uyanmam kolay kolay ama beni bile uyandırıyor. Çözüm için;
Bikaç gece çenesini tuttum uykumda bile bu sefer sürekli o uyandığı için kıyamıyorum dokunmaya.
Doktora gidelim diyorm dişçiye gidelim ağıza yerleştirilen aparat alalım yok onuda kabul etmiyor. Ki alsak ta her gece mümkün değil onu takmaz ki her gece de yapmıyo zaten.
Ay nolur bişey deyin bi çözüm söyleyin yoksa yataktan kalkıp başka odada yatmaktan başka çarem kalmıcakkçok üzülüyorum.
diş gıcırdatmanın kökeninde stress yatar zaten..geceleri yatarken takılan bir plak var..bu gibi durumlarda kullanılır..hem ses çıkmasını önler hem de diş gıcırdatmanın dişe ve çene eklemine vereceği zararların önüne geçer..diş hekimine gidip kolayca yaptırabilirsiniz..devlet diş hastanelerinde bile ücretsiz yapılıypr..Kızlar aslında her zaman değilde ara ara olan ama son günlerde her gece yaşanan büyük bi sıkıntım var. Bilenler Allah rızası için bi çözüm söylesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?