• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu ses yakında beni çıldırtır.

Canim öncelikle geçmiş olsun. Diş klinik hemşiresi yim. Eşinizin sitresli bi işi olabilir ve ya da gün içinde sitres yaşıyo olabilir. İlk önce eşiniz dişlerini gicirdatmaya başlayınca kesinlikle uyandırın bu onun iyiliği için çene ve eklem kemiklerinin daha fazla zarar görmemesi için, daha sonra bunu eşinize belirtin ve her gün kendine ben dişlerimi siktiğimda uyanicam diye kendine telkinler versin, beynini uyarsın yani. Mutlaka ama mutlaka ortodonti uzmanına gidip gece plağı yaptırın geç olmadan. Büyük ihtimalle eşinizin dis minelerinde düzleşme vardır ve ileride aşırı eklem ağrılarına neden olur. İnşallah anlattiklarim işine yarar canum. Tekrardan çok geçmiş olsun..

çene muayenesi için kbb
diş için dişçi
stresle baş etmesi için psikiyatri

3-4 şehirdeki bütün çene cerrahlarına çene eklemlerimi gosterdim röntgen çekip cnm sıkma:) dışında bi sey yapmadılar. KBB mi denesem bide. Aynı sorunu yaşayan biri olarak kbb nin çeneye de bakabileceğini hic düşünmemiştim

3-4 şehirdeki bütün çene cerrahlarına çene eklemlerimi gosterdim röntgen çekip cnm sıkma:) dışında bi sey yapmadılar. KBB mi denesem bide. Aynı sorunu yaşayan biri olarak kbb nin çeneye de bakabileceğini hic düşünmemiştim

çene cerrahları en fazla 20lik diş çeker :))

kbb çene eklemini de muayene eder, açılıp kapanmayı vs. çok ileri durumdaysa ameliyat önerebiliyorlar.

Canim öncelikle geçmiş olsun. Diş klinik hemşiresi yim. Eşinizin sitresli bi işi olabilir ve ya da gün içinde sitres yaşıyo olabilir. İlk önce eşiniz dişlerini gicirdatmaya başlayınca kesinlikle uyandırın bu onun iyiliği için çene ve eklem kemiklerinin daha fazla zarar görmemesi için, daha sonra bunu eşinize belirtin ve her gün kendine ben dişlerimi siktiğimda uyanicam diye kendine telkinler versin, beynini uyarsın yani. Mutlaka ama mutlaka ortodonti uzmanına gidip gece plağı yaptırın geç olmadan. Büyük ihtimalle eşinizin dis minelerinde düzleşme vardır ve ileride aşırı eklem ağrılarına neden olur. İnşallah anlattiklarim işine yarar canum. Tekrardan çok geçmiş olsun..

3-4 şehirdeki bütün çene cerrahlarına diş hekimlerine dişlerimi sıkmam sonucu ağzımı kısıtlı acmam, bir tarafta agrı olması, kıtır kıtır ses gelmesi şikayetleriyle gittim. Su an sıkmıyorum ama çene eklemlerim berbat durumda hissediyorum sıkmaktan mahvetmişim. Sıkmayı önlemenin dışında hasarı onarmak adına tedavi var mı bildiginiz? Bir umut size de sormak istedim

çene cerrahları en fazla 20lik diş çeker :))

kbb çene eklemini de muayene eder, açılıp kapanmayı vs. çok ileri durumdaysa ameliyat önerebiliyorlar.

Hic aklıma gelmemişti ya sağolun gerçekten bide bunu deneyeyim

Diş gıcırdatan tanıdık kim varsa o plakalardan kullanıyor. başka çözümünü hiç duymadım. ben derin nefes sesine bile tahammül edemiyorum misofonyak deniyormuş benimkine. hemen her gece kulaklarıma pamuk tıkıp uyuyorum.. başka türlü uykuya geçmem imkansız.

incecik bir silikon birşey var alt dişlere takıyorsun işe yarar belki, arka kesme dişlere sürülen bir ürün var etkisi 7 8 saat uyku süresi kadar sürüyor, dişlerin birbirine temasını önler.

3-4 şehirdeki bütün çene cerrahlarına diş hekimlerine dişlerimi sıkmam sonucu ağzımı kısıtlı acmam, bir tarafta agrı olması, kıtır kıtır ses gelmesi şikayetleriyle gittim. Su an sıkmıyorum ama çene eklemlerim berbat durumda hissediyorum sıkmaktan mahvetmişim. Sıkmayı önlemenin dışında hasarı onarmak adına tedavi var mı bildiginiz? Bir umut size de sormak istedim
Canım çok geçmiş olsun ama dediğim gibi şu an için tedavisi gece plağı. Ama seninki ilerlediyse eklemlerini hiç hareket ettiremeyip çok agri yasiyosan periodontoloji uzmanları botox diye bir uygulama var ve onunla tedavi ediyorlar ve iyileşme gözleniyor. Beyninize telkinler verin olur mu ben sıktığım zaman gece uyanicam diye.

Kızlar aslında her zaman değilde ara ara olan ama son günlerde her gece yaşanan büyük bi sıkıntım var. Bilenler Allah rızası için bi çözüm söylesin.
Eşim dişlerini gıcırdatıyor, öyle böyle değil o sese kendisi nasıl uyanmıyor ben hayret ediyorum. Uzun süredir olmuyodu yine başladı ve gün içinde canı sıkıldığında, sinirlendiğinde geceleri aşırı gıcırdatıyor ya hadi bikaç kez olsa neyse, iki dakikada bir, 5 saniyeden uzun sürüyor. Normalde uykum ağırdır uyanmam kolay kolay ama beni bile uyandırıyor. Çözüm için;
Bikaç gece uyandırdım yapma diye olmadı çünkü kendi farkında değil.
Bikaç gece çenesini tuttum uykumda bile bu sefer sürekli o uyandığı için kıyamıyorum dokunmaya.
Doktora gidelim diyorm dişçiye gidelim ağıza yerleştirilen aparat alalım yok onuda kabul etmiyor. Ki alsak ta her gece mümkün değil onu takmaz ki her gece de yapmıyo zaten.
Ay nolur bişey deyin bi çözüm söyleyin yoksa yataktan kalkıp başka odada yatmaktan başka çarem kalmıcakk :KK43: çok üzülüyorum.
Bunun çözümü doktor.Kendi sağlığı için.İleride daha büyük sorunlarla karşılaşır

Kızlar aslında her zaman değilde ara ara olan ama son günlerde her gece yaşanan büyük bi sıkıntım var. Bilenler Allah rızası için bi çözüm söylesin.
Eşim dişlerini gıcırdatıyor, öyle böyle değil o sese kendisi nasıl uyanmıyor ben hayret ediyorum. Uzun süredir olmuyodu yine başladı ve gün içinde canı sıkıldığında, sinirlendiğinde geceleri aşırı gıcırdatıyor ya hadi bikaç kez olsa neyse, iki dakikada bir, 5 saniyeden uzun sürüyor. Normalde uykum ağırdır uyanmam kolay kolay ama beni bile uyandırıyor. Çözüm için;
Bikaç gece çenesini tuttum uykumda bile bu sefer sürekli o uyandığı için kıyamıyorum dokunmaya.
Doktora gidelim diyorm dişçiye gidelim ağıza yerleştirilen aparat alalım yok onuda kabul etmiyor. Ki alsak ta her gece mümkün değil onu takmaz ki her gece de yapmıyo zaten.
Ay nolur bişey deyin bi çözüm söyleyin yoksa yataktan kalkıp başka odada yatmaktan başka çarem kalmıcakk :KK43: çok üzülüyorum.
diş gıcırdatmak ciddi bir rahatsızlıktır ve çok ciddi sonuçlar doğurabilir.onun için agız içi aparatalar kullanmak lazım.eşinizin bilmediğiniz bir stresi felan olabilir mi?

Stresten olan bir durum.
Babamda vardı, sonra tam damak yaptırmak zorunda kaldı (bütün diş etleri mahvolduğu için).
Eşine bunu anlatabilirsin, damaklarını mahvediyor aslında farkında olmadan.
Genç yaşta dişlerinden olabilir, çünkü bu bir rahatsızlık.

Bu şekilde anlatırsan belki ikna olur bir doktora gitmeye.
Çünkü doktora gitmesi gerekir, diş ve ağız sağlığı için de önlem almalı.

benim eşimde de var çok stressli olduğu zamanlar yapıyor plaka yaptırdık onuda parçaladı nasıl becerdiyse yine yaptırcaz bakalım :kahve:

diş gıcırdatmanın kökeninde stress yatar zaten..geceleri yatarken takılan bir plak var..bu gibi durumlarda kullanılır..hem ses çıkmasını önler hem de diş gıcırdatmanın dişe ve çene eklemine vereceği zararların önüne geçer..diş hekimine gidip kolayca yaptırabilirsiniz..devlet diş hastanelerinde bile ücretsiz yapılıypr..

İstemsiz şekide okurken güldüm gerçekten o dişlerini gıcırdaturken kalk ağzına vur yetr be diye:KK70::KK70:

Benim teyzemde de o sorun var.Dişçide ağızlık yaptırdı kendine yatarken onu takıyo daha ses çıkarmıyo.

o aparatlar berbat salya akiyor uyumasi cokkk zorrr. benimesim de gicirdatmiyor ama cenesini kutletiyor gece. bildigin elini kutletir gibi cenesini kutletiyor. saga sola oynatiyor. artik uyandiriyorum cunku sabah kalktiginda cenesi agriyor. baska caresi yok sanirim.

Gece koruyucusu var o aparatı taktığı anda rahat edersiniz. Onun içinde tehlikeli dişinin kırılma ihtimali de var

Aynı problemi benim eşimde yaşıyor dolayısı ile bende.
Bu hem stresle hemde dişlerde problem varsa o zaman oluyor.
Disciye gitsin eşiniz ona dişlerine gece yatarken takması için özel bir plaka verirler.
Benim eşim almadı onu ama ben her yaptığında tekmeliyorum, susuyor.şimdilik bu yöntem ise yarıyor.

bu durum hem psikolojik hem de dişlerindeki yapısal bozuklarla da ilgili olabilir
mesela dolgunun yanlış ölçüde yapılması neden olabilir ya da kişilik olarak eşiniz içine kapanık bir yapıya sahipse bu da neden olabilir
hem dişçiye hemde psikoloğa gitmesinde fayda var
devlet hastanelerinde ağzın ölçüsünü alıp özel olarak aparat yapıyorlar

Back