• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu sefer hem hüzün hem mutluluk

yapılamayan bir kına olsun... zaten düğünün olacakmış. ki babası öldüğü için nişanlın düğün olmasın da diyebilirdi...

ayrıca kına olsun istiyorsan çok ucuza mekanlar var. o zamana kadar kendin birikim yapıp kınanı yapabilirsin. okulların salonlarını tutabilirsin mesela...

kuzeninin de haklı olduğu yerler var. sonuçta deden ikinizin dedesi. dedesinden bir şeyler beklemeye hakkı var...

Ben olsam böyle bencil ve merhametsiz bir adamdan korkarım babası ölmüş düğün yeri arıyor ayıp be..
Babasını anasını takmayan seni ne kadar takacak ben çoook merak ediyorum..

kızlar çok öfkeliyim...

az çok tanıyanlar var beni.düğün sorunlarım kv beraber yaşama sorunları vs...

en baştan anlatıyorum umarım vaktiniz vardır biraz uzun olabilir...

8 gün önce kayınpederim vefat etti.. Allah nur içinde yatırsın canım babamı..eşim asker.askerden çıkardım eşimi güzelce anlattım durumu.aldım götürdüm ailesinin yanına.1 hafta işten izin aldım ayrılmadım yanından. askeriye 12 gün izin verdi.şimdi o ailesinin yanında 2-3 güne dönecek buraya..

Babam vefat etmeden önce kayınvalideme gelinimizi üzme istedikleri gibi olsun herşey diye söz verdirmiş.
sağolsun.. annem ilk 3-4 gün çok kötüydü elde ayaktan düşmüş bi halde daha 42 yaşında zaten gencecik.. hep destek oldum hepsine.. eşim 5. günün akşamı gel biraz konuşalım seninle dedi.. konuşalım dedim. biran önce düğün tarihi belirleyelim gidip yerimizi tutalım kaporamızı verelim ben askere gitmeden dedi. şimdi bunun sırası mı dedim.. babam eminim şuan bizi izliyor.hayatta olsa o da böyle isterdi dedi..
gittik gezdik.. çok içime sinen bi yer bulduk.. eşim dün parayı toparladı bugün kapora verip o günü kapatacak bi aksilik çıkmazsa.. '29 agustos 2015'

sonra beraber otururken salonda biz hemen kendi evimize çıkcaz dedi eşim kv iyice bozuldu ben yalnız mı kalcam falan dedi.eşimde kardeşim var ya onunla kal işte hem aynı apartmandayız uzağa gitmiyoruz ya dedi.. neyse ben şok üstüne şok yaşıyorum.. eşimden bu tarz hareketler beklemiyodum hele de babası öldükten sonra nasıl böyle keskin kararlar verdi hala şaşkınım.. annesi bişey demedi tamam siz nasıl isterseniz o zaman bende çocuğunuza bakarım yine hep beraber oluruz ben size yemek yaparım ama herkesin kapısı başka olur dedi eşimde aynen öyle dedi.. ben döndülten sonra herkes arkamdan bir sürü güzel şey söylemiş eşimde dün aradı merak etme herşey istediğin gibi olarak annemin yeri ayrı seninki ayrı dedi.. neyse..

kayınvalidem eşime biraz kızdı baban öldü sen düğün ev derdine düştün diye eşimde babam böyle olsun isterdi arada 9 ay var daha düğün yapılacak dedi kestirdi attı.. bana da o gün biraz bozuk attı haklı olarak.

olay burda başladı.. eşim dedemi aradı. ben gün alıyorum bu bu tarihler boş siz ne dersiniz dedi..

kuzenimde evleniyor ona yakın bi tarih olsun demiş dedem.. benim buradaki düğünümle dedem ilgilenecekti.. anne baba ayrı olduğundan.. neyse...

dün döndüm direkt gittim dedeme.. bana normalde olduğundan daha iyi davranmalar böyle bi garip bi hali vardı dedim kesin altından bişey çıkacak..

dedem benim burdaki düğünümü yapacaktı şehirler uzak olduğu için burdaki herkes oraya gelemez diye burda biz kına düğün tarzında 150 200 kişilik ufak bi organizasyon yapacaktık bunuda dedem ben karşılarım demişti.. benimle aynı zamanda evlenecek olan kuzenim dedeme kalabalık bi ortamda demiş ki...

'ilk torunun benim hekzaya ne yapıyosan bana daha fazlasını yapman lazım.. dedemde madem öyle seninde kınanı ben yapayım demiş yok ben kına istemiyorum hekza ya 6 bin masraf ettiysen banada 7 bin tak düğünde' demiş.. yani bana ne yapıldıysa o nakit olarak istiyomuş daha fazlasını...

ben şok oldum. nişan zamanı da herşeye karışmıştı. daha önceki konularımı okuyanlar belki hatırlar.. neyse ben başladım ağlamaya sinir oldum.. kızın ihtiyacı yok. kesinlikle yok belli ki kıskanmış fesatlık peşinde.. dedem demiş ki annesi babası ayrı eşinin durumu ortada senin öyle bi durumun yok falan o da olsun annesi babası sağ sana mı kaldı düğün yapmak madem yaacak durumun var bende istiyorum demiş herkesin içinde dedemi de rezil etmiş beni de.. nişanlısı da yanındaymış bunu söylerken beni toplum içinde küçük düşürmüş..

ben çok üzüldüm bozuldum tabiki kırıldım yani... düşman değiliz sonuçta.. dedeme söyledim ne sen zor durumda kal ne de ben boynum bükük kalayım istemiyorum kına burdan bi otobüs tutarız düğüne gelmek isteyen gelir dedim.. dedem de sen bilirsin dedi.. benim ikinizede yardım edebilecek gücüm yok dedi.haklı da zaten.. ama ben yine de dedemin orda kuzenime posta koymasını beklerdim resmen açlık yapmış.. bu arada gerçekten hiç bi şekilde paraya ihtiyaçları yok şuan bi tek eksiği bile yok düğüne kaç ay var herşeyi hazır.. desem ki ihtiyacı var o yüzden bozuk atıyor ama yok.. bende dedeme kırıldığımı da kuzenime kızdığımıda biraz belli ettim.. çıktım gittim eve.. babamla konuştum o da boşver otobüs tutarz kim gelmek istiyosa gelir oraya dedi.. eşime anlattım durumu o da üzülme burdaki düğünde herşey senin istediğin gibi olacak zaten kimseye ihtiyacımız yok dedi.. kına yapmaktan vazgeçtim ama çok kırgınım aşırı derecede ezik hissediyorum kendimi.. hem annemi babamı aşağılamış hemde benim planımı iptal etti.. kuzenime bişey söylemedim çünkü halamın hatırı var.. dedeme de bişey söylemedim gelecek yardımı kabul da etmem bundan sonra..

ama içimde çok pis bi öfke var böyle her an birine patlayacakmış gibi.. kendimi durduruyorum..

Üzülme arkadaşım. Kuzenin densizlik etmişse deden, karışmayın bana kime ne istersem diyebilirdi. Hiç olmadı halan kendi kızını kenara çekip, o nasıl konuşma sus diyebilirdi. Babanla konuşmuşsun, annen baban ayrı bile olsa, kına yapmaktan vazgeçme. Gerekirse evinde yap, çağır en yakın bir iki arkadaşını, tüm akrabalarını çağırmak zorunda değilsin zaten, yapın evinde kınanızı. Bir arkadaşım bekar evinde sadece arkadaşları anne-baba, kv, kp, damatla yapmıştı kınasını :) Bence elinizden bütçenizden ne geliyorsa onu yapmak en güzeli, kimseye minnet etmezsin. Nişanlın da haklı. Doğum da ölüm de nikah da Allahın emri. Evlerinizin ayrı olması en doğrusu. Sıkma canını. Düğün zamanı neler neler olur.... Mutluluklar....

Başınız sağolsun. Canını çok sıkma. Düğün arefesinde illa çıkar böyle maddi sorunlar. İnsanı bezdirir. Kına yapmak istersen uygun fiyatlı bir yer arayışına gir. O zamana kadar biriktirirsin biraz. Kına zaten daha az masraflı. kuru pastayla bile ağırlanır gelen. Eşinin ailesine çok yansıtmayın bu konuları. Sonra erkek tarafından birileri de gereksiz laflar edebiliyorlar. Ne yapacaksan senin kararın olsun. Çok karıştırma diğerlerini. Baban yardımcı oluyorsa ona danış.

adamı ne kadar kolay yargılamışsınız? merak ediyorum, kaçınız babanızı toprağa verdiniz? verdiyseniz kaçınız aynı şeyleri hissettiniz?

adam babasını kaybetmiş ya! bu adam ölüm görmüş. hayatın bi anda sonlanabileceğini görmüş. büyük ihtimalle de ölmekten veya nişanlısının ölmesinden korkmuş bi an önce evlenmek istemiş.

burda konu kaybedilen babanın ardından çocuk sahibi olmak isteyen eş olsa eminim çoğunuz desteklerdi. ama konu evlenmek isteyen erkek olunca tepki koymuşsunuz.

ha bi de o kuzen var ya, sana yapılacak düğün masrafından fazla para istemiş ve bunu nişanlısının da olduğu bi ortamda söylemiş, seni degil kendini rezil etmiş. nişanlısı olsam nişanı atardım.

torun ayrımını en iyi bilen insanlardanım, bi gün rezillik çıkarmadım böyle. allaha havale ettim. o senin kuzeninin kendi terbiyesizliği.

arkadaşlar bu düğün zaten teee ağustos ayında yapılacakmış ,adamın ölüsünün üstüne düğün yapılacakmış gibi bir algı yaratmayın..babasının vasiyeti var ortada çocuğun ,çocuk bu sebeple yapılacak şeyleri hekzanın istediğine göre ayarlamaya çalışıyor babasının sözleri üzerine ..

düğün zamanlarında illaki böyle şeyler olur..hiç kafana takma...deden kuzenin yokmuş gibi davran..öfkeni kontrol et hiç oratalığı karıştırma kuzenin gibi germe..ama üstüne gelirlerse sakin bir şekilde lafınıda esirgeme...

Canım bırak onu bunu eşin iyi olsun kv tadınızı bozmasın gerısı kapının dışında kalır.uzulme bunlara doldurma kendini . Allah hayırlı gecim versin

Sen en iyisi mi dedenden bir kuruş alma.
Çok başın ağrıyacak belli ki.
Senin bu düğün öncesi hazırlık dönemin çok sıkıntılı geçiyor.
hep aynı konu içeriklerin.
az ama öz tarafından halletmeye bakın,gerekirse sade nikah yapın.
kimseyle yüzgöz olmayın.

Senin yerinde ben olsam o kuzenimle yüzyüze bakacağım bir günde bütün içimdekileri boşaltırdım. . .
Gerçekten çok fesat ve kıskançmış . . ne demek ona harcadığından daha fazla bana yap demek. .
Sırf seni değil kendisinide rezil etmiş merak etmeyin. .
Dedenizin içinden gelmiş size yardım etmek istemiş bundan doğal birşey olamaz bence. .
İhtiyacı olana yapmakla en doğru tavrı takınacakken işgüzar kuzen yüzünden herşey yarıda kalmış. .
Nasıl olsa düğüne daha çok vakit var. . Toparlayın paranızı neyi nasıl yapmak istiyorsanız öyle yapın. .Ve bence o kuzeninizi düğüne bile davet etmeyin

Ben her torunun eşit olmaması gerektiğini düşünüyorum. Mesela benim de eşim dedesinin elinde büyümüş kuzeniyle, babasından daha düşkündü dedesine ve her yardımında ihtiyacı olmadığını bile bilse gönlü olsun diye yanında olurdu haftada bir görmeye giderdik sürekli arardı annesinden babasından daha çok görüşür severdi ama diğer kuzeni ay da yıl da bir gelir hiçbir yardımı dokunmaz bencilin tekiydi..şimdi bu dede niye iki torunu da eşit sevsin ki? Nitekim öyle de olmadı zaten..cenazesinde eşimin dünya başına yıkılırken kuzeninin bi zil takıp oynamadığı kaldı yani o yüzden ben olsam bende dedeme beni savunmadı diye bozulurdum..

Her akrabalarda böyle arızalar cıkar zaten.
Sen neden canını sıkıyosunki boşver. :KK14:

Bunda ofkelenecek ne var iki dugunun olmasin da tek dugunun olsun nedir yani? Dedenin 6 bin masraf yapip dugun yapmasi nasil sinecekti icine? Ben olsam kabul etmezdim bastan

yalnız eski konularına bi göz attım da, bi şey eklemek istiyorum: sen kuzenlerini kıskandıkça, onlara yapılıp sana yapılmayanları kıyasladıkça, onlara hasetlendikçe işlerin daha da ters gidiyor farkında mısın?

Başınız sağolsun
Bence gücünüz neye yeterse o şekilde yapin kimseden zırnık almayın kimsenin ağzına laf vermeyin

Back