Erkekler için maalesef gezilecek kız, eğlenilecek kız, arkadaşım olan kız, evlenilecek kız diye keskin hatlarla bir ayrıştırma var. Gezip-eğlenilecek kız birçok kriteri taşımayabilir ama evlenilecek kız hem çocuklarının annesi olacak hemde geniş ailesinin içine sokulacağından, belli başlı özellikler taşımalı diye bakıyorlar. Bu özellikler de aileden aileye değişir. Hayır sanki sanırsın hepsi de iyi baba, iyi koca kriterine uyuyormuş gibi.
Üzülerek söylüyorum ki aile yapısı duyguların çok önünde aşılamaz bir kale gibi.Tabi böyle bir bakış açısı pek kadınlarda yok. O nedenle Allahın dangul dungulunu da, kazanovasını da, maçosunu da, beş kuruşsuzunu da, içeni de, kokanı da evinin erkeği-çocuklarının babası yapıyor. Sonuç kk böyle kadınların isyanıyla dolu. Tabi iyi seçip kötü çıkanlarda var, o da ayrı bir konu. Ben insanın önce kendisini sevmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Kızlarımız birini çok sevip sonra tüm yaşamlarını değiştiriyor sonra içi boş kabuk gibi kalıyor ortada. Bir şeyin günah olup ya da zararlı olup ya da ben kokusunu sevmiyorum midemi bulandırıyor diyip bırak bu alışkanlığı demesi başka benim eş ve aile içime girme kriterlerime uymuyor demesi başka şey. Değişebilirsin ama sırf onun ailesine uyacaksın diye değişirsen geçmiş ola ilerde buraya bol bol yazarsın. Ama çok da sevmediğin, günah zaten biliyorum dediğin (bu inancı da taşıyorsan), hayatımda çok da önemli bir yerde durmuyor bu alışkanlık dediğin şeyleri de bırakmak istersen sen bilirsin. Tabi erkek arkadaşın bu kadar hassas bir insansa neden 2 yılını alıp şimdi böyle kestirip atıp kul hakkına giriyor onu da anlamak mümkün değil. Senin giden yıllarının hesabını kim verecek. İnançsal, gelenek-görenek ve kültürel farklılıklar, tabular, arzu-istekler, kişinin iradesi-iradesizliği gibi konular çelişkili durumlara sebep oluyor maalesef. İnsanın bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyesi geliyor. Kafası karışık milletiz o kesin. Peki sen ne yapabilirsin. Barışmak için arayıp alkolü bıraktığını söyleyebilirsin, aramayıp hayır, ben içmeyi seviyorum sen bana karışamazsın bye bye diyebilirsin yine arayıp mevzu içip içmemek değil yaklaşım; ben bu adamla olabilirim-olamam diyebilirsin. Ki ben olsam barışmayı düşünmüyorsan kesinle zahmet edip aramam bile. Zaten benim fikrimi sormadı bile 2 yılımı çöpmüş 🗑 gibi attı diyebilir şeytan görsün yüzünü de diyebilirsin. Hayat senin, seçim senin. Allah utandırmasın.