• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sebepten vazgeçilir mi

Bu durumda siz de böyle saçma korkular üretir miydiniz?

• Saçmalıyorsun

OY: 25 92,6%
  • Üretirdim

OY: 2 7,4%

• Ankete Katılan
    27

spoiler_bob

Allah'ım sen koru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
220
34
318
Ankara
Merhaba hanımlar konuya girmeden kendimi kısaca anlatmam gerekirse 1,5 yıl önce ilk sevgilim olan 4 yıllık sevgilim tarafından aldatıldım ve o günden beri hayatımda biri olmadı fakat ayrıldığımızdan yaklaşık 6-7 ay sonra neredeyse hiç tanımadığım birinden hoşlanmaya başladım.Hoşlanmaktan da ziyade bildiğiniz aşık oldum diyebilirim.İlk başta herkes boşluğa düştüğümü o yüzden böyle hissettiğimi söyledi.Ben de söylenenlere kulak verdim ve ona karşı herhangi bir adım atmadım her şey içimde yaşandı şimdiye kadar yani.

Gelelim asıl konuya; ben bu kişiyi hala aynı şekilde seviyorum görseniz resmen takıntı haline getirdim sürekli ondan bahsediyorum.Ayrıca bundan haberi olmayan ortak tanıdıklarımızın bizi birbirimize yakıştırma gibi durumları da var ve ona da bunu söylediklerinde olumlu yorumlar yapmış benim hakkımda ama bu yönde bir konuşma geçmedi aramızda.Fakat gün geçtikçe hoşlandığını hissettirecek hareketlerde bulunmaya başladı.Ben tabii ki olumlu yorum yaptığını ilk duyduğumda çok sevindim bir hafta yürümedim resmen uçtum.Peki sorun ne diyorsunuz değil mi?

Sorun şu ki bu bahsettiğim kişi çok kilolu ben görsel açıdan bunu asla umursamıyorum sonuçta ben görür görmez aşık oldum ve boyu kilosu umrumda olmadı.Fakat son zamanlarda o kadar çok şeker hastalığı haberi aldım ki şeker hastası olma ihtimalinin yüksek olması beni korkutuyor.Dedemi ve çok sevdiğim bir arkadaşımın babasını da şekere bağlı sebeplerle kaybettiğim için bende bir korku oluştu.Hasta olunca birini bırakacak değilim öyle bir yapım yok ama anksiyete bozukluğum olduğu için sürekli kötü senaryolar üretiyorum kafamda acaba kalp krizi mi geçirir,onu kaybeder miyim,çocuklarımızda böyle bir hastalık çıkar mı fobisi oluştu resmen.

Uzun oldu farkındayım aslında ne sormak istediğimi de bilmiyorum sadece öncesinde ilişkilere dair tüm güvenim yıkılacak şekilde aldatıldığım halde birini çok seviyorum ve ona şimdiden güveniyorum.İlk defa gerçekleşme ihtimali doğuyor ve ben saçma gözüktüğünü bildiğim sebeplerle kendimi harap ediyorum sizden akıl istiyorum

Bana gore sacmaliyorsun. Her insan belli bir yastan sonra her turlu hastaliga yakalanacak. Veya anne baba da bir hastalik olmamasina ragmen cocukta olabilir. Bunlari dusunme. Kotu dusunursen kotu olur.
Doğru söylüyorsunuz çok saçma olduğunun farkındayım ama şeker deyince hep o kadar korkuyorum ki ihtimali bile günlerdir kara kara düşündürüyor beni.Üstelik bir insanı uzaktan bu kadar sevmek mümkün bile gelmezdi önceden şimdi resmen gözümü onunla kapatıp onunla açıyorum ama böyle saçma bir nedenden acaba vazgeçsem mi diyorum böyle bir aptallık olabilir mi

Biraz alakasız olacak ama cümlelerinizde şu düşünce var mı? Bu insan çok kilolu olduğu için aldatılma potansiyelim daha düşük, sağlık sorununu da kafamda aşarsam rahatlarım.

Aldatılmakla kilo vurgusundan sebep böyle çağrışım yaptı. Böyle düşünüyor olsanız bile bence gayet mantıklı,nedendir bilmem hafif toplu insanlar genelde iyidirler, bana öyle gelir.

Şeker hastası olduğunu bile değil ileride şeker hastası olma ihtimalini düşünüyorum ve bunu yazarken ne kadar saçma olduğunu biliyorum yine de kendime söz geçiremiyorum
Anksiyete varmış sizde. Eminim elinizde değildir böyle düşünmek. Ne desem bilemedim. Tedavisi yok mu rahatsızlığınızın?

Biraz alakasız olacak ama cümlelerinizde şu düşünce var mı? Bu insan çok kilolu olduğu için aldatılma potansiyelim daha düşük, sağlık sorununu da kafamda aşarsam rahatlarım.

Aldatılmakla kilo vurgusundan sebep böyle çağrışım yaptı. Böyle düşünüyor olsanız bile bence gayet mantıklı,nedendir bilmem hafif toplu insanlar genelde iyidirler, bana öyle gelir.
Arkadaşlarım da bunu sorguladılar ilk başta ama Hiç yok aksine kendisi bulunduğu konum itibariyle tam da bazı kızların dikkatini çeken birisi.Aldatmak istese aldatır ama nedense öyle bir şey yapmayacağına güvenim tam hem de hiç tanımadan

Anksiyete varmış sizde. Eminim elinizde değildir böyle düşünmek. Ne desem bilemedim. Tedavisi yok mu rahatsızlığınızın?
Aslında bendeki rahatsızlık daha sadece başlangıç aşamasındaydı yine de terapiyle bunu yenmiştim.Fakat 2 ay önce pozisyonel vertigo yaşadım ve yaklaşık 3hafta hastaydım.Bu hastalığın uzun süreceğini geçmeyeceğini vs söyleyen yakınlarım sağolsun kaygı bozukluğumu tam olarak geri getirdiler.Vertigo geçti geçmesine ama anksiyete kaldı sanırım geriye

Bahsettiğim kişiyi ilk gördüğüm anda evlenmek istediğim insan bu dedim ve zaman yavaşlamasının ne demek olduğunu yaşadım aslında.Buraya gelip evleneceğiniz insanı hissettiniz mi diye konu açmayı bile düşünürken bu saçma düşünce oluştu kafamda

Bende uretirdim oyle korkular....
ama beni bir iliskiden alıp koyamazdi...
endise etmen normal
aşmak onemli olan

Arkadaşlarım da bunu sorguladılar ilk başta ama Hiç yok aksine kendisi bulunduğu konum itibariyle tam da bazı kızların dikkatini çeken birisi.Aldatmak istese aldatır ama nedense öyle bir şey yapmayacağına güvenim tam hem de hiç tanımadan
He bir de aldatılmamdan konuya girmem öyle bir düşünce oluşturmuş gerçekten ama o kısmı büyük bir üzüntü yaşadıktan sonra karşıma çıktığını belirtmek istediğim için yazmıştım:KK16:

Daha once seker hastaligindan yakinlarinizi kaybettiyseniz hassasiyetiniz olabilir ,fakat hastaliga sahip olup olmayacagini bilmediginiz biri icin kaygilanmaniz normal degil.İdeal kiloda olup cok daha kotu hastaliklarada yakalanma ihtimali var, dahasi bu hepimiz icin gecerli.

Ben de sizin gibi sürekli saçma senaryolar üretirim kimsenin düşünmediği şeyleri düşünürüm ama sonra saçmaladığımı farkedip akışına bırakmaya çalışırım. Eğer aşamıyorsanız profesyonel yarım alın bence, ve karar vermeden önce olumsuz yönlerinin yanında olumlu yönleri de düşünmenizi tavsiye ederim. Olumlu veya olumsuz değil de mantıklı ve ya mantıksız olarak gidin sonuca.

Sizin mantığınızla düşünürsek mesela sapasağlam bir adamın güm diye birden gitme ihtimali de var (allah korusun)

Daha once seker hastaligindan yakinlarinizi kaybettiyseniz hassasiyetiniz olabilir ,fakat hastaliga sahip olup olmayacagini bilmediginiz biri icin kaygilanmaniz normal degil.İdeal kiloda olup cok daha kotu hastaliklarada yakalanma ihtimali var, dahasi bu hepimiz icin gecerli.
Doğru söylüyorsunuz aslında benim kaybettiğim yakınlarımın ikisi de ideal kilodayken ve genetik bir yatkınlıkları yokken şekere yakalanan insanlardı.Sanırım tedaviye ihtiyacı olan kişi ondan önce benim:KK51:

Ben de sizin gibi sürekli saçma senaryolar üretirim kimsenin düşünmediği şeyleri düşünürüm ama sonra saçmaladığımı farkedip akışına bırakmaya çalışırım. Eğer aşamıyorsanız profesyonel yarım alın bence, ve karar vermeden önce olumsuz yönlerinin yanında olumlu yönleri de düşünmenizi tavsiye ederim. Olumlu veya olumsuz değil de mantıklı ve ya mantıksız olarak gidin sonuca.

Sizin mantığınızla düşünürsek mesela sapasağlam bir adamın güm diye birden gitme ihtimali de var (allah korusun)
Allah korusun evet bu şekilde düşünceyi yıkmaya çalışıyorum.Diyorum ki hiç kimsenin garantisi yok sapasağlam insanlar trafik kazasında,depremde,selde,terör olaylarında yitip gidiyor sen ihtimal hesabı yapıyorsun.Dediğim gibi saçmalığın farkındayım ama birilerinden de bunu duymak saçmaladığımın teyit edilmesi daha da rahatlatıyor herhalde:KK48:

Back