• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu para ile geçinilir mi?

Evet farklı. Bu konuyu açarken ona buna ayıp olur diye düşünmedim açıkçası. Neden birisi bir konu açtığında kişinin konusunu başka şeylerle kıyaslamak zorundasınız ki? Çoğu bdv konularında bu yapılıyor sürekli bir kıyas, sürekli böyle olanlar napsın demeler... Fikir almak için konu açıyoruz burada. Benim istediğim hayat şartları tatillerimizi yapabilelim, istediklerimizi yiyip içebilelim, çocuğumuz olunca güzel yetişsin vs... Bunları karşılar mı diye sordum bu soruyu. Sorarken de bu paradan daha az alanları düşünmedim açıkçası, bana ve sevgilime yönelik sordum soruyu. Ona göre de cevaplarımı aldım zaten.

O zaman cevap veriyorum yetmez, 2 kişi iken yeter ama 3 olunca zor 4 olunca imkansıza yakın,bence,tek çocuğu belki özel okula yollarsın ama.2.yi aile yardımı olmadan yollayamazsın bence şimdiden aileleri yardıma hazırla almayız etmeyiz deme

Bu soruya cevap vermek Zor
Hayır desem geçinen var
Evet desem yetiremeyen var

Nasıl bir hayat sürersiniz bilemediğimiz için..

Benim kız kardeşim geçinemez mesela o parayla ama kuzenime versen Gül gibi geçinir .

Endişeleriniz varsa evlenmeyin madem yemek içmek bu kadar sizin için kıymetli
İnsanlar evlenirken geçinebilirmiyiz diye evlenmez bir ömür hayatın size neler getireceğini bilmemezsiniz
Ben evlendim eşim işten ayrıldı boşanmalımıydım
Her iki tarafta özelinden feragat edecek ve geçim yolunu bulacak bu kadar ince düşünürsemiz mutlu olamazsınız!

Teşekkür ederim. Benim içinde asıl önemli olan şey tatil vs gibi eğlenceli aktivitelere paramızın yetecek mi olacak oluşu... bende otel tatillerini severim çünkü. Ve ileride çocuğumu ben de orta halli bir özel okula göndermeyi isterim. Umarım sizin gibi başarabiliriz biz de bunları. Öyle çok büyük beklentilerim Yok yani aman en lüks şeyler benim olsun, kirada oturmayayım gibi vs...

yani yeter o zaman, ama dediğim gibi rixos otellerine gidemezsiniz de palm wings otellerine gidersiniz.
şık bir restorana sadece özel günlerde gidebilirsiniz.
ayağınızı her zaman yorganınıza göre uzatmak zorunda kalırsınız.
her sezon güneş gözlüğünüzü değiştiremez, modayı takip edemezsiniz, ama açıkhava konserlerine gidersiniz.

Ankara'da yaşıyorum.
Aldığınız ücretle çok rahat geçinen de var, geçinemeyen de.
Çünkü her ilde semte göre pazar fiyatı bile değiştiğinden, net bir şey söylemek imkansız.
Çok iyi yaşayamazsınız ama orta standart bir hayat sürebilirsiniz bence.

Back
X