• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu para ile geçinilir mi?

elperdon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
735
289
303
Eşiniz veya evleneceğiniz insan 2.000-2.5000 arası maaş alıyorsunuz diyelim. Siz de bir o kadar maaş alıyorsunuz. Evlendiğimizde geçiminizi rahat sağlayabilir misiniz? Sevgilimle evlendiğimizde gelirimiz yaklaşık bu civarlarda olacak ancak ben geçinip geçinememeyi şimdiden dert ediyorum. Sizlerin fikrine ihtiyacım var. Yani örneğin bu parayla yeme içme ve eğlence, tatiller dahil bütün istediklerimizi yapabilir miyiz?

Ya Allah aşkına ben bir maasimla 4 çocuk bakıyorum...
Biraz aza kaanat edin. Kaldı ki aldığınız maaş benden çok!

4 çocuk da sana mı ait canım?

Gelirden çok gider önemli konu sahibi. Mesela ben sahil beldesinde yaşıyorum. Tatilim beleş, ev lojman beleşe yakın, sıcak yer yakacak masrafı çok az. Ona ragmen ev kredisi ödediğimiz için ay sonu zor geliyor. İstanbul'da kirada olacaksan mesela ancak ölmeyecek kadar yaşarsın gibime geldi.

eşimin maaşı 2000 liraydı bundan 2 ay öncesine kadar.
ben çalışmıyorum 1 yıl 2000 ₺ maaşla geçindik gayette yetti.
kirada oturuyoruz üstelik.
kanaat ve iktisat sahibiyseniz neden geçinemeyesiniz? bu arada biz de büyük şehirdeyiz

4 çocuk da sana mı ait canım?

Gelirden çok gider önemli konu sahibi. Mesela ben sahil beldesinde yaşıyorum. Tatilim beleş, ev lojman beleşe yakın, sıcak yer yakacak masrafı çok az. Ona ragmen ev kredisi ödediğimiz için ay sonu zor geliyor. İstanbul'da kirada olacaksan mesela ancak ölmeyecek kadar yaşarsın gibime geldi.
Büyük şehirde olacağım ama İstanbul'da olmayacağım.

kirada mı oturacaksınız kendi eviniz mi?
hobileriniz, beklentileriniz nedir?
yeme içme gezme alışkanlıklarınız nasıl?
düzenli tedavi gördüğünüz hastalığınız var mı?
bunların hepsine göre değişir.
mesela dün 3 kişi sinemaya gittik bir de yemek yedik 200+ tl puffff, bunu haftada bir yaptığınızı düşünürsek ayda 800-1000 tl eder vs vs

kirada mı oturacaksınız kendi eviniz mi?
hobileriniz, beklentileriniz nedir?
yeme içme gezme alışkanlıklarınız nasıl?
düzenli tedavi gördüğünüz hastalığınız var mı?
bunların hepsine göre değişir.
mesela dün 3 kişi sinemaya gittik bir de yemek yedik 200+ tl puffff, bunu haftada bir yaptığınızı düşünürsek ayda 800-1000 tl eder vs vs
Kirada oturacağız büyük ihtimalle. Güzel yerlerde yiyip içmeyi severim ama her zaman değil, evlenince de bunu her zaman yapamayız zaten, arada bir olur. Yazları tatillere gidebilelim, konser vs bir etkinlik olduğu zaman gidebilelim vs. Çocuğumuz olunca güzelce büyütebilelim, iyi okullara gitsin...Aslında aileler yardım eder ama biz kimsenin yardımı olmadan yapmak istiyoruz her şeyi.

Ev kredisi ödüyorum ben bu parayla herhafta sonu gezmeme yılda 10gün iyi bi otelde tatil yapmamada yetiyor 5yaşında 1oğlum var gayet iyiyiz kirada olunca tabi biraz daha dikkat edilirse gayet güzel geçim olur

Kirada oturacağız büyük ihtimalle. Güzel yerlerde yiyip içmeyi severim ama her zaman değil, evlenince de bunu her zaman yapamayız zaten, arada bir olur. Yazları tatillere gidebilelim, konser vs bir etkinlik olduğu zaman gidebilelim vs. Çocuğumuz olunca güzelce büyütebilelim, iyi okullara gitsin...Aslında aileler yardım eder ama biz kimsenin yardımı olmadan yapmak istiyoruz her şeyi.

işte bakın güzel okul bile çok göreceli,
kimisi için güzel okul evinin yakınındaki devlet okuludur,
kimisi için kolejdir.
özel okulun bile yıllık 12 bin tl olanı da var 55 bin tl olanı da (ilkokul 1. sınıf için bu rakamlar)
ama madem fikir olsun diyorsunuz, kiradayız, kızım orta karar bir özel okulun anaokuluna gidiyor, ayda 2-3 kere dışarda yiyoruz, yazları en az 2 kez tatil yapıyoruz ama çok pahalısına kaçmıyoruz (mesela ucuz diye bayram öncesini aldım uhd 6 gece 2 bin tl, ama asıl istediğim otel 6 bin tlydi) giyim kuşam konusunda çok az alışveriş yapıyoruz pahalı markalar giyinmiyoruz, gelirimiz sizinkinden biraz fazla, ancak yetiyor, birikim yapamıyoruz, arabayı değiştirmek istiyoruz değiştiremiyoruz mesela, ya da diş yaptırma v.s gibi ekstra bişey çıktığında zorlanıyoruz. beklentilerinizi düşük tutarsanız olur, diğer türlü mutsuz olursunuz.

Ev kredisi ödüyorum ben bu parayla herhafta sonu gezmeme yılda 10gün iyi bi otelde tatil yapmamada yetiyor 5yaşında 1oğlum var gayet iyiyiz kirada olunca tabi biraz daha dikkat edilirse gayet güzel geçim olur
Teşekkür ederim, içimi rahatlattınız. Ben de güzel otellerde tatil yapmayı seviyorum çünkü. Ve çocuğum olunca ona güzel bir gelecek de vermek istiyorum. Umarım biz de altından kalkabiliriz.

Bu tip soruları anlamıyorum,herkesin beklentisi hayat görüşü farklı, sana göre sinema tiyatro olmazsa olmazdır başkasına göre israftır oturur evde film izlerim der, sen sosyalleşmek istersin başkası çayımı demler otururum evimde der, bu miktara çanta alanda var vay anasını ne çok para diyen de...

Kime göre neye göre, burda asgari ücret alıp geçinene ayıp oluyo biraz

Teşekkür ederim, içimi rahatlattınız. Ben de güzel otellerde tatil yapmayı seviyorum çünkü. Ve çocuğum olunca ona güzel bir gelecek de vermek istiyorum. Umarım biz de altından kalkabiliriz.
Nekadar gelirse okadar gider lafı çok doğru eskiden 2maaş bide kira gelirim vardı zor yetişiyorduk bazı aylar 7bin falan oluyordu yani şimdi 5500düştü yine hemen hemen aynı standartlardayız

Bu tip soruları anlamıyorum,herkesin beklentisi hayat görüşü farklı, sana göre sinema tiyatro olmazsa olmazdır başkasına göre israftır oturur evde film izlerim der, sen sosyalleşmek istersin başkası çayımı demler otururum evimde der, bu miktara çanta alanda var vay anasını ne çok para diyen de...

Kime göre neye göre, burda asgari ücret alıp geçinene ayıp oluyo biraz
Evet farklı. Bu konuyu açarken ona buna ayıp olur diye düşünmedim açıkçası. Neden birisi bir konu açtığında kişinin konusunu başka şeylerle kıyaslamak zorundasınız ki? Çoğu bdv konularında bu yapılıyor sürekli bir kıyas, sürekli böyle olanlar napsın demeler... Fikir almak için konu açıyoruz burada. Benim istediğim hayat şartları tatillerimizi yapabilelim, istediklerimizi yiyip içebilelim, çocuğumuz olunca güzel yetişsin vs... Bunları karşılar mı diye sordum bu soruyu. Sorarken de bu paradan daha az alanları düşünmedim açıkçası, bana ve sevgilime yönelik sordum soruyu. Ona göre de cevaplarımı aldım zaten.

işte bakın güzel okul bile çok göreceli,
kimisi için güzel okul evinin yakınındaki devlet okuludur,
kimisi için kolejdir.
özel okulun bile yıllık 12 bin tl olanı da var 55 bin tl olanı da (ilkokul 1. sınıf için bu rakamlar)
ama madem fikir olsun diyorsunuz, kiradayız, kızım orta karar bir özel okulun anaokuluna gidiyor, ayda 2-3 kere dışarda yiyoruz, yazları en az 2 kez tatil yapıyoruz ama çok pahalısına kaçmıyoruz (mesela ucuz diye bayram öncesini aldım uhd 6 gece 2 bin tl, ama asıl istediğim otel 6 bin tlydi) giyim kuşam konusunda çok az alışveriş yapıyoruz pahalı markalar giyinmiyoruz, gelirimiz sizinkinden biraz fazla, ancak yetiyor, birikim yapamıyoruz, arabayı değiştirmek istiyoruz değiştiremiyoruz mesela, ya da diş yaptırma v.s gibi ekstra bişey çıktığında zorlanıyoruz. beklentilerinizi düşük tutarsanız olur, diğer türlü mutsuz olursunuz.
Teşekkür ederim. Benim içinde asıl önemli olan şey tatil vs gibi eğlenceli aktivitelere paramızın yetecek mi olacak oluşu... bende otel tatillerini severim çünkü. Ve ileride çocuğumu ben de orta halli bir özel okula göndermeyi isterim. Umarım sizin gibi başarabiliriz biz de bunları. Öyle çok büyük beklentilerim Yok yani aman en lüks şeyler benim olsun, kirada oturmayayım gibi vs...

Muğla da büyükşehir,İstanbul da.
2000 Tl ile tek başınıza bir ay o dediklerinizi yapıyorsanız,4500 Tl ile 2 kişi rahat rahat yapar.

Ana baba evinde yasamayla evin tüm yükünü çekme aynı şey değil. Elektrik,su,internet, telefon,bozulan eşyalar,evin bitmeyen eksik gedikleri.zor yani zor. :)))

Konu sahibi düğün borcuyla evlenmezsen yine bir nebze durumun iyi. Gurur yapma ailelerin durumu iyiyse yardım al. Yoksa yardım almadın diye kimse sana madalya takmıyor. Borçsuz evlenirsen bu parayla gecinirsin. Yılda bir kez tatil yaparsın ama özel okul zor.

Ana baba evinde yasamayla evin tüm yükünü çekme aynı şey değil. Elektrik,su,internet, telefon,bozulan eşyalar,evin bitmeyen eksik gedikleri.zor yani zor. :)))

Konu sahibi düğün borcuyla evlenmezsen yine bir nebze durumun iyi. Gurur yapma ailelerin durumu iyiyse yardım al. Yoksa yardım almadın diye kimse sana madalya takmıyor. Borçsuz evlenirsen bu parayla gecinirsin. Yılda bir kez tatil yaparsın ama özel okul zor.
Ana baba evinde yaşamadım desem yeri :D
Yetinmeyi ve yetirmeyi bilince sanırım oluyor her istediğimiz.
Çok şükür,bana hep yetmişti.

Back
X