• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu olayın hikmeti sizce nedir?

mervecaglarr

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2021
287
216
23
37
Babam kanser hastası olduğu, doktorlar ömür biçtiği için devamlı canlı cenaze gibi geziyordum ve her daim mutsuzluğum yüzümden okunuyordu.

Ozamanlar bir flörtüm vardı bana babama üzüldüğüm için "-melankolisin" demişti. "-Evli olsan babanın ölmesi umrunda olmazdı, bir hayatın olmadığı için bu kadar takıyorsun şimdi peşinden 30 sene yas tutarsın" falan demişti.. Senin başına gelse ne yapardın demiştim "-metanetli olurdum senin kadar mahvetmezdim kendimi de düşünmek zorundayım, üzülmemek zeka ile ilgili" demişti.

Bana destek olmak yerine acımı küçümsemesi çok canımı acıtmıştı ve aynı acıyı yaşamasını dilemiştim. İnsallah senin benim gibi önceden haberinde olmaz kalp krizinden aniden küt diye gider de görürüm ben seni ozaman metanetli olunuyor mu olunmuyor mu diye içimden geçirmiştim.

Babam kanserden vefat etti bana baş sağlığı mesajı yazmış bende cevaben bana konuşurken beylik laflar ettiğin bu acı senin anlayabileceğin paylaşabileceğin bir acı değil sadece yaşayan anlar yazmıştım. 1 hafta sonra onunda babası hiç biseyi yokken aniden kalp krizinden vefat etti.

Şimdi oğluna kızıp aynı acıyı yaşamasını dilerken babasının ondan ayrı bir birey olduğunu unutup öfkemle ah etmiştim. Şimdi tamda ah ettiğim şekilde adamın kalpten gitmesi bende büyük vicdan azabı yarattı, inanılmaz derecede suçlu hissediyorum. Bu olayın hikmeti nedir aklım almıyor..

Bir yandan da şöyle düşünüyorum; benim duam bedduam yaratıcı nezdinde çok mühim olsaydı dualarım kendi babamı yaşatırdı ama yaşatmadı, ahım mı başkasını öldürecek.. ama yinede çok suçlu hissediyorum..

Bence sadece denk gelmiş
Ama içinizden geçene, ağzınızdan çıkana dikkat edersiniz artık en azından
Birilerinin ölümünü dilemek kabul edilebilir bir şey değil
Sonuçta Allah rahmet eylesin ikinizin babasına da ama onunkinin ölmesi sizinkini geri getirmedi

Flörtünüz de halden anlamazın tekiymiş
Ben görüşmeyi keserdim en baştan senin de baban ölsün de gör muhabbetlerine girmek yerine

Bence sadece denk gelmiş
Ama içinizden geçene, ağzınızdan çıkana dikkat edersiniz artık en azından
Birilerinin ölümünü dilemek kabul edilebilir bir şey değil
Sonuçta Allah rahmet eylesin ikinizin babasına da ama onunkinin ölmesi sizinkini geri getirmedi

Flörtünüz de halden anlamazın tekiymiş
Ben görüşmeyi keserdim en baştan senin de baban ölsün de gör muhabbetlerine girmek yerine
Ya normalde böyle biri değilim ama hayatımın en büyük acısını yaşarken babam için acı çekmemi bekar olmama bağlaması beni çok sinirlendirdi. Evli olan insanlar sanki babasının ölümüne üzülmüyormuş gibi..

Ya normalde böyle biri değilim ama hayatımın en büyük acısını yaşarken babam için acı çekmemi bekar olmama bağlaması beni çok sinirlenirdi. Evli olan insanlar sanki babasının ölümüne üzülmüyormuş gibi..
Sinirlenmekte haklısınız
Onun hatası acınızı küçümsemesi
Sizin hatanız da onun babasına ölüm dilemeniz
Ağzınızdan çıkanlara bundsn sonra dikkat etmeniz için bir işaret olarak düşünün adamın ölümünün sorumluluğunu üstlenmek yerine bence

Çok üzüldüm ben.
Her iki babaya da ayrı ayrı üzüldüm.
Allahım rahmet eylesin,nurlar içinde uyusunlar inşallah.
Sizin bedduanızla onun babasının ne günahı var ki?
Yine de hiç kimseye öyle ağır laflar etmeyin. Kişi hoşunuza gitmiyorsa yollarınızı ayırın ama sözlerinizi tartarak konuşun.

Babam kanser hastası olduğu, doktorlar ömür biçtiği için devamlı canlı cenaze gibi geziyordum ve her daim mutsuzluğum yüzümden okunuyordu.

Ozamanlar bir flörtüm vardı bana babama üzüldüğüm için "-melankolisin" demişti. "-Evli olsan babanın ölmesi umrunda olmazdı, bir hayatın olmadığı için bu kadar takıyorsun şimdi peşinden 30 sene yas tutarsın" falan demişti.. Senin başına gelse ne yapardın demiştim "-metanetli olurdum senin kadar mahvetmezdim kendimi de düşünmek zorundayım, üzülmemek zeka ile ilgili" demişti.

Bana destek olmak yerine acımı küçümsemesi çok canımı acıtmıştı ve aynı acıyı yaşamasını dilemiştim. İnsallah senin benim gibi önceden haberinde olmaz kalp krizinden aniden küt diye gider de görürüm ben seni ozaman metanetli olunuyor mu olunmuyor mu diye içimden geçirmiştim.

Babam kanserden vefat etti bana baş sağlığı mesajı yazmış bende cevaben bana konuşurken beylik laflar ettiğin bu acı senin anlayabileceğin paylaşabileceğin bir acı değil sadece yaşayan anlar yazmıştım. 1 hafta sonra onunda babası hiç biseyi yokken aniden kalp krizinden vefat etti.

Şimdi oğluna kızıp aynı acıyı yaşamasını dilerken babasının ondan ayrı bir birey olduğunu unutup öfkemle ah etmiştim. Şimdi tamda ah ettiğim şekilde adamın kalpten gitmesi bende büyük vicdan azabı yarattı, inanılmaz derecede suçlu hissediyorum. Bu olayın hikmeti nedir aklım almıyor..

Bir yandan da şöyle düşünüyorum; benim duam bedduam yaratıcı nezdinde çok mühim olsaydı dualarım kendi babamı yaşatırdı ama yaşatmadı, ahım mı başkasını öldürecek.. ama yinede çok suçlu hissediyorum..
Ne alakası var, kendinizi bu kadar önemsemeyin bence. Bunu kötü anlamda demiyorum yanlış anlamayın. Dediginiz gibi beddualarımız bu kadar adrese teslim olsa kimse sağ kalamazdı. O adamı da def edin bence hayatınızdan. Zekayla ilgiliymis yas tutmak ne alakası var? Başınız sağ olsun.

Sizin babanız vefat ederken sarf ettiği cümleler gerçekten çok talihsiz söylemler olmuş. yine de buna karşı beddua etmemeliydiniz. Onun yaptığından bir farkı kalmamış sizin yaptığınızın.
diğer konuya geleceksek düşünce gücüyle insan öldürene rastlamadım dahaca. O yüzden sadece tesadüf olmuştur. Adamın eceli gelmiş vefat etmiş hepsi bu

yahu sızınle ne alakası var

hanı adam ya ben buyuk laf ettım ben sınandım dese anlarım da sız ne alaka sucluluk duyuyorsunuz
bır lafınıza ınsanlar ölmez merak etmeyın karma derız sadece buna ... eger ılla da bır suclu arayacaksanız adamın kendısı boyle atıp tutmadan once dusunseydı bırı kendını suclayacaksa o sız olmamalısınız yanı

Ya normalde böyle biri değilim ama hayatımın en büyük acısını yaşarken babam için acı çekmemi bekar olmama bağlaması beni çok sinirlendirdi. Evli olan insanlar sanki babasının ölümüne üzülmüyormuş gibi..

ben sızın yerınızde olsam ılk cumlesınde daha hadı sana selametle der kapatır daha da konusmazdım bıle... boylelerının sinirinizi bozmasına ızın vermeyın durur dınlersenız cevap verırsenız adam yerıne koymus olursunuz ona o fırsatı vermeyın baktınız kı konusmanın gıdısatı bellı dırekt kestırıp atıp gorusmeyı kesın .

Sizin bedduanızla ilgili değil, insanların sözlerine konuşmalarına dikkat etmesiyle ilgili bence.
Benim de benzer bir şey başıma geldi, yıllar önce kardeşim trafik kazasında hayatını kaybetti. O zaman mahallemizde bir çocuk, da çok küçük değil aklı başında, kardeşimin trafik kazasında kaybettiğimle ilgili dalga geçer gibi herkesin içinde bağıra bağıra söylemiş be gülmüştü. Ben o zaman ona bişey demedim beddua da etmedim sadece yaptığı şey için üzülmüştüm. Tam bir yıl sonra onun abisi, gencecik insan trafik kazasında feci şekilde hayatını kaybetti. Abisi için çok üzüldüm ama benim çektiğim acıyı, üzüntüyü o zaman daha iyi anladığını düşünmüştüm. O an anladım ki insanlar ağzından çıkan sözlerden dolayı da sınanır eğer bir kalbi kırarsa veya acıyı küçümserse onun aynısı veya daha fazlası başına gelir. Yani demek istediğim siz beddua etmeseydiniz de o kişi öyle bir imtihanla sınanacaktı. Sözlerimizin hayatımıza yön vermesiyle ilgilidir belki.

Söyledikleri çok talihsiz olmuş, insanın bilmediği acıyla ilgili konuşması kolay oluyor tabi. Ama ben sizi de haksız buldum. Oğlunun sözlerinden bağımsız, kimse için böyle beddua etmemelisiniz. Tabiki sizin söylemenizle olacak değil, eceli gelmiş o ayrı konu ama en azından bundan sonrası için daha dikkatli konuşursunuz

Back