- 26 Nisan 2015
- 3.859
- 3.058
- 63
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İdareden al cocuktan degılKimisi o kadar asi ki, onların telefonunu bir türlü alamıyorum, beni öldürseniz bu telefonu vermem diyor, kafa tutuyor, inatlaşamıyorum, inatlaşırsam ben kaybediyorum, genede vermiyor, iki tanede patlatacak gücüm yok , panda yavrusu gibiler
Meslektaşız.. İnan benim çalıştığım okul seninkinden bile beter haldedir. Disiplin sıfır, idare zaten yok gibi birşey.. Ve biz öğretmenler o öğrencileri ne yapıp ettiysek adam edemedik. Güzel güzel konuştuk olmadı, kızdık olmadı, bağırdık olmadı.. Kızacağımız ne varsa gözümüzün içine baka baka inatla yapılıyor. Okulda ne idare var, ne bir rehper öğretmen.. Köy okulu.. Aileler ilgisiz, çocuklar da okumak istemiyor zaten..Koca lise öğrencileri, ders esnasında benim önümde birbirlerine kötü sözlerle , lakaplarla hitap ediyorlar,birbirlerine şakasına küfrettikleri bile oluyor, hatta birbirlerinin üstlerine yürüyorlar, ben kızınca yerlerine oturuyorlar, ben bu öğrencilere ne yapayım, bi akıl verin kızlar, kaç defa konuştum, ahlaki, insani ve dini açıdan bu yaptıklarının yanlış olduğunu anlattım, idareye de durumu anlattım, sizde bir konuşun dedim ama daha fazlasını yapmak gerek, bana bi yol gösterin kızlar
öyle yaparsam o serbest bıraktığım anlarda birbirlerine bulaşıyorlar, adam gibi durabilseler ama yok rahat batıyor...birbirleriyle ilgili kötü şakalar yapmak hoşlarına gidiyor, çekinmeden birbirlerinin zayıf noktalarıyla uğraşıyorlar, hiçbiri diğerinden daha masum değil malesefBen su an ogretmen degilim ama öğretmenken boyle hicbir sekilde bas edemediğim gürültü sorunu olan siniflarda sunu yapıyordum.ders 40 dakika ise diyordum ki ilk 20 dakika dikkatinizi toplayip beni dinleyin ben de son 20 dk sizi serbest birakacagim. Ama dinlemezseniz bırakmayacagim.Bunu kabul ediyorlardı.Zaten diger turlu de dur sus demekten ancak 20 dk isleyebiliyordum.
Yukarda biri yazmis herkesr basta 100 verip sonra eksiltiyordum diye. Bu iki yöntemi beraber kombo yapabilirsiniz. :)
dediğiniz gibi üniversite eğitimim sadece teoride kaldı, okullarda öğretmenlik yapmak bambaşka bir olayBir de gercekten eğitim bilimsel bir iş.
Çok fazla okuyun, Güncel tutun bilgilerinizi.. Sadece Alan bilgisi değil kastettiğim, eğitim psikolojisi/ pedagoji alanlarını es geçmeyin. Uygulanabilir teoride kalmayan kuramları seçin kendinize, kendi deneyim süzgecinizden geçirerek tatbik edin.
YÖK ve MEB eşgüdümlü kurumlar değil maalesef; öğretmen eğitiminde edindiğiniz bir beceri çoğunlukla MEB yönetmelik engeline takılabilir o yüzden kendinizi geliştirmeye, yeni metotlar edinmeye devam edin. Mesela burda verilen pek çok öneri yönetmeliğe aykırı. Yönetmeliği de çok iyi bilin. Net durmanızı, kararlarınızın arkasında durmanızı sağlar.
Alanınızda da iyi olun tabi, zaten genç bir öğretmensiniz diye düşünüyorum ve muhtemelen alan bilginiz oldukça iyidir ancak körelmemeye dikkat edin.
gözüme görünmeLise yıllarimi hatırladım da sert asık suratli korktuğumuz ve notumuzu kırabilicek hocalarda sessiz dururduk yumuşak yüzlü hocalarda sınıf savaş alanı gibi olurdu dersleri de pek önemsemezdim heleki matematik dersinde not bile almazdım ne rahat gunlermiş ya![]()
öğrenciyi bu kadar şımartmanın bedelini toplumca ödeyecez, hatalarını bi gün anlayacaklar ama çok geç olacakMeslektaşız.. İnan benim çalıştığım okul seninkinden bile beter haldedir. Disiplin sıfır, idare zaten yok gibi birşey.. Ve biz öğretmenler o öğrencileri ne yapıp ettiysek adam edemedik. Güzel güzel konuştuk olmadı, kızdık olmadı, bağırdık olmadı.. Kızacağımız ne varsa gözümüzün içine baka baka inatla yapılıyor. Okulda ne idare var, ne bir rehper öğretmen.. Köy okulu.. Aileler ilgisiz, çocuklar da okumak istemiyor zaten..
Ve emin ol sen yada ben bu konuda yalnız değiliz. Başka okullarda çalışan öğretmen arkadaşlarımın da benzer sıkıntıları var. Ben bu durumun suçlusunun %50 Milli Eğitimin öğretmenini küçük düşüren abuk subuk kararları, %50 sorumlusunun ise ya çok ilgisiz ya da çok bilmiş velilerimiz olduğunu düşünüyorum. Bak yeni bir yasa geliyormuş öğrenciye bağırırsan o günlük ücretin kesilecekmiş. Ben artık diyecek hiçbirşey bulamıyorum. Öğrenciye parmağımızla dahi dokunamıyoruz, kızamıyoruz, bağıramıyoruz, not ile yada kalma ile korkutamıyoruz. Kim takar bu noktadan sonra öğretmeni ki zaten takmıyorlarda.. Artık öğretmenlik yapılacak meslek değil kardeşim..
Kimisi o kadar asi ki, onların telefonunu bir türlü alamıyorum, beni öldürseniz bu telefonu vermem diyor, kafa tutuyor, inatlaşamıyorum, inatlaşırsam ben kaybediyorum, genede vermiyor, iki tanede patlatacak gücüm yok , panda yavrusu gibiler
O zaman derse alma o arkadaşları ya kurallara uyacaklar ya da uyacaklar. Müdürün odasına gönderin böyle yapanları
Derse almama hakkımız yok.
İşin çok zor allah kolaylik versin. Diğer öğretmenlerin derslerinde de aynı davraniyorlardir. Onlar nasıl hareket ediyor? Okul yönetimi ne düşünüyor bu konuda. Sonuçta okulda çocuklar arasında ki yaygın davranış şekli buysa tek bir öğretmenden ziyade okulun yönetim olarak bir icraate girişmesin gerekiyor bu konuda.
Konu sahibi ben değilim, yanlış olmasın : )
Ama çok kötü bi okulda çalıştım, meslek lisesini tutturamayan öğrencilerin gönderildiği genel lise.
Tekrar sınıflarında çoğu ders işlemezdi.
Hı ben işliyordum da ne oluyordu, hiç.
Dersten çıkıp gideni bile engelleyemiyorsun ve o öğrencinin başına bi şey gelse sorumluluk senin.
Amaaan bilmiyorum bunun çözümü nasıl olacak.
İçi acıyor insanın.
Öyle sınıflara girdim ki, manevi değer sıfır.
Vatan millet yok, hiçbir şey umrunda değil.
Çok umutsuzum gelecekten.
Bu arada okul yönetimi saldım çayıra havasındaydı bizde.
Tuvaletten yayılan sigara kokusundan/dumanından koridorlarda durulmazdı ve bunun bile önüne geçilmedi.
Rezalet.