• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu öğrencilere ne yapayım???

Edep ailede başlar yoksa siz ne yapsanız boş maalesef , kazık kadar olmuşlar laf söz dinlemeyenden anlayış beklemeyin .Allahım yar ve yardımcınız olsun amin canım

Kimisi o kadar asi ki, onların telefonunu bir türlü alamıyorum, beni öldürseniz bu telefonu vermem diyor, kafa tutuyor, inatlaşamıyorum, inatlaşırsam ben kaybediyorum, genede vermiyor, iki tanede patlatacak gücüm yok , panda yavrusu gibiler
İdareden al cocuktan degıl

freedom writers filmini izlemenizi tavsiye ederim..
yasanmis bir hikaye ve belali bi sinifin nasil yola getirildiginin en guzel orneklerinden..
kesinlikle izleyin.

Lise yıllarimi hatırladım da sert asık suratli korktuğumuz ve notumuzu kırabilicek hocalarda sessiz dururduk yumuşak yüzlü hocalarda sınıf savaş alanı gibi olurdu dersleri de pek önemsemezdim heleki matematik dersinde not bile almazdım ne rahat gunlermiş ya:KK70:

Bu bence aile terbiyesiyle alakalı bi durum. Bu saatten sonra sizin yapacağınız şeylerin fazla kar edeceğini sanmam.

bizim lisedeyken psikoloji hocamız "çocuklar 25 dk ders anlatayım, 15 dk sizi serbest bırakıcam " derdi. sizde ilk 25 dk ders anlatmayı deneyin eğer iki ders ust uste veriyorsanız anlaşmaya varın bu ders ders anlatayım bir dahaki ders yarışma yapalım diyin. sınıfı ikiye ayırın ve ödül koyun herkesten para toplayın 50 kuruş 1 lira her neyse yarışmayı kazanana o paralarla yiyeceklerini karşılayın veya 2 3 haftanın parasını toplayıp ufak hediyeler alın. benim aklıma bu geldi bir öğretmen adayı olarak

Koca lise öğrencileri, ders esnasında benim önümde birbirlerine kötü sözlerle , lakaplarla hitap ediyorlar,birbirlerine şakasına küfrettikleri bile oluyor, hatta birbirlerinin üstlerine yürüyorlar, ben kızınca yerlerine oturuyorlar, ben bu öğrencilere ne yapayım, bi akıl verin kızlar, kaç defa konuştum, ahlaki, insani ve dini açıdan bu yaptıklarının yanlış olduğunu anlattım, idareye de durumu anlattım, sizde bir konuşun dedim ama daha fazlasını yapmak gerek, bana bi yol gösterin kızlar
Meslektaşız.. İnan benim çalıştığım okul seninkinden bile beter haldedir. Disiplin sıfır, idare zaten yok gibi birşey.. Ve biz öğretmenler o öğrencileri ne yapıp ettiysek adam edemedik. Güzel güzel konuştuk olmadı, kızdık olmadı, bağırdık olmadı.. Kızacağımız ne varsa gözümüzün içine baka baka inatla yapılıyor. Okulda ne idare var, ne bir rehper öğretmen.. Köy okulu.. Aileler ilgisiz, çocuklar da okumak istemiyor zaten..
Ve emin ol sen yada ben bu konuda yalnız değiliz. Başka okullarda çalışan öğretmen arkadaşlarımın da benzer sıkıntıları var. Ben bu durumun suçlusunun %50 Milli Eğitimin öğretmenini küçük düşüren abuk subuk kararları, %50 sorumlusunun ise ya çok ilgisiz ya da çok bilmiş velilerimiz olduğunu düşünüyorum. Bak yeni bir yasa geliyormuş öğrenciye bağırırsan o günlük ücretin kesilecekmiş. Ben artık diyecek hiçbirşey bulamıyorum. Öğrenciye parmağımızla dahi dokunamıyoruz, kızamıyoruz, bağıramıyoruz, not ile yada kalma ile korkutamıyoruz. Kim takar bu noktadan sonra öğretmeni ki zaten takmıyorlarda.. Artık öğretmenlik yapılacak meslek değil kardeşim..

Ben su an ogretmen degilim ama öğretmenken boyle hicbir sekilde bas edemediğim gürültü sorunu olan siniflarda sunu yapıyordum.ders 40 dakika ise diyordum ki ilk 20 dakika dikkatinizi toplayip beni dinleyin ben de son 20 dk sizi serbest birakacagim. Ama dinlemezseniz bırakmayacagim.Bunu kabul ediyorlardı.Zaten diger turlu de dur sus demekten ancak 20 dk isleyebiliyordum.
Yukarda biri yazmis herkesr basta 100 verip sonra eksiltiyordum diye. Bu iki yöntemi beraber kombo yapabilirsiniz. :)
öyle yaparsam o serbest bıraktığım anlarda birbirlerine bulaşıyorlar, adam gibi durabilseler ama yok rahat batıyor...birbirleriyle ilgili kötü şakalar yapmak hoşlarına gidiyor, çekinmeden birbirlerinin zayıf noktalarıyla uğraşıyorlar, hiçbiri diğerinden daha masum değil malesef

Bir de gercekten eğitim bilimsel bir iş.

Çok fazla okuyun, Güncel tutun bilgilerinizi.. Sadece Alan bilgisi değil kastettiğim, eğitim psikolojisi/ pedagoji alanlarını es geçmeyin. Uygulanabilir teoride kalmayan kuramları seçin kendinize, kendi deneyim süzgecinizden geçirerek tatbik edin.

YÖK ve MEB eşgüdümlü kurumlar değil maalesef; öğretmen eğitiminde edindiğiniz bir beceri çoğunlukla MEB yönetmelik engeline takılabilir o yüzden kendinizi geliştirmeye, yeni metotlar edinmeye devam edin. Mesela burda verilen pek çok öneri yönetmeliğe aykırı. Yönetmeliği de çok iyi bilin. Net durmanızı, kararlarınızın arkasında durmanızı sağlar.

Alanınızda da iyi olun tabi, zaten genç bir öğretmensiniz diye düşünüyorum ve muhtemelen alan bilginiz oldukça iyidir ancak körelmemeye dikkat edin.
dediğiniz gibi üniversite eğitimim sadece teoride kaldı, okullarda öğretmenlik yapmak bambaşka bir olay

Lise yıllarimi hatırladım da sert asık suratli korktuğumuz ve notumuzu kırabilicek hocalarda sessiz dururduk yumuşak yüzlü hocalarda sınıf savaş alanı gibi olurdu dersleri de pek önemsemezdim heleki matematik dersinde not bile almazdım ne rahat gunlermiş ya:KK70:
gözüme görünme:KK62:sende o yaramaz öğrencilerdensin demek ki:KK4:

Meslektaşız.. İnan benim çalıştığım okul seninkinden bile beter haldedir. Disiplin sıfır, idare zaten yok gibi birşey.. Ve biz öğretmenler o öğrencileri ne yapıp ettiysek adam edemedik. Güzel güzel konuştuk olmadı, kızdık olmadı, bağırdık olmadı.. Kızacağımız ne varsa gözümüzün içine baka baka inatla yapılıyor. Okulda ne idare var, ne bir rehper öğretmen.. Köy okulu.. Aileler ilgisiz, çocuklar da okumak istemiyor zaten..
Ve emin ol sen yada ben bu konuda yalnız değiliz. Başka okullarda çalışan öğretmen arkadaşlarımın da benzer sıkıntıları var. Ben bu durumun suçlusunun %50 Milli Eğitimin öğretmenini küçük düşüren abuk subuk kararları, %50 sorumlusunun ise ya çok ilgisiz ya da çok bilmiş velilerimiz olduğunu düşünüyorum. Bak yeni bir yasa geliyormuş öğrenciye bağırırsan o günlük ücretin kesilecekmiş. Ben artık diyecek hiçbirşey bulamıyorum. Öğrenciye parmağımızla dahi dokunamıyoruz, kızamıyoruz, bağıramıyoruz, not ile yada kalma ile korkutamıyoruz. Kim takar bu noktadan sonra öğretmeni ki zaten takmıyorlarda.. Artık öğretmenlik yapılacak meslek değil kardeşim..
öğrenciyi bu kadar şımartmanın bedelini toplumca ödeyecez, hatalarını bi gün anlayacaklar ama çok geç olacak

Kimisi o kadar asi ki, onların telefonunu bir türlü alamıyorum, beni öldürseniz bu telefonu vermem diyor, kafa tutuyor, inatlaşamıyorum, inatlaşırsam ben kaybediyorum, genede vermiyor, iki tanede patlatacak gücüm yok , panda yavrusu gibiler

O zaman derse alma o arkadaşları ya kurallara uyacaklar ya da uyacaklar. Müdürün odasına gönderin böyle yapanları

Derse almama hakkımız yok.

İşin çok zor allah kolaylik versin. Diğer öğretmenlerin derslerinde de aynı davraniyorlardir. Onlar nasıl hareket ediyor? Okul yönetimi ne düşünüyor bu konuda. Sonuçta okulda çocuklar arasında ki yaygın davranış şekli buysa tek bir öğretmenden ziyade okulun yönetim olarak bir icraate girişmesin gerekiyor bu konuda.

İşin çok zor allah kolaylik versin. Diğer öğretmenlerin derslerinde de aynı davraniyorlardir. Onlar nasıl hareket ediyor? Okul yönetimi ne düşünüyor bu konuda. Sonuçta okulda çocuklar arasında ki yaygın davranış şekli buysa tek bir öğretmenden ziyade okulun yönetim olarak bir icraate girişmesin gerekiyor bu konuda.

Konu sahibi ben değilim, yanlış olmasın : )
Ama çok kötü bi okulda çalıştım, meslek lisesini tutturamayan öğrencilerin gönderildiği genel lise.

Tekrar sınıflarında çoğu ders işlemezdi.
Hı ben işliyordum da ne oluyordu, hiç.
Dersten çıkıp gideni bile engelleyemiyorsun ve o öğrencinin başına bi şey gelse sorumluluk senin.

Amaaan bilmiyorum bunun çözümü nasıl olacak.
İçi acıyor insanın.
Öyle sınıflara girdim ki, manevi değer sıfır.
Vatan millet yok, hiçbir şey umrunda değil.
Çok umutsuzum gelecekten.

Bu arada okul yönetimi saldım çayıra havasındaydı bizde.
Tuvaletten yayılan sigara kokusundan/dumanından koridorlarda durulmazdı ve bunun bile önüne geçilmedi.
Rezalet.

ne öğretmenissiniz?
otoritenizin sağlam olduğundan emin misiniz?
deyin bakalım, bir küfredene sözlün 10 diye,bir daha yapacaklar mı?
tek sözlünüzü sadece davranışlarınızdan vereceğim, birbirine her hakaret ettiğinizi gördüğümde 20 puan düşer sınavınız 100 bile olsa vermem not deyin.

Bir meslek lisesinde değilim ama o minvalde bir özel okulda öğretmenim. Sene başında göreve başladığımda 1 sınıf vardı ki Allah düşman başına vermesin ilk derse girdiğimde soru şuydu geçen sene 7 tane ingilizce öğretmeni değiştirdik eee siz ne zaman gidiyorsunuz? Düşünebiliyor musunuz tabloyu dersten ağlaya ağlaya çıkan hocalar varmış ve benim de öyle olmam için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştılar. Sert tutumla başladım sene başı. Ama maksimum 2 hafta içinde benim de ne kadar kararlı olduğumu gördükten sonra tutumlarında hafif hafif kırılmalar başladı. Özellikle hem veli toplantısında velilerine hem de kendilerine şunu söyledim. Bana istediklerini yapsınlar ben onlar yüzünden bu okuldan gitmeyeceğim. Ciddi bir sağlık problemim ve yönetimle çok ciddi bir problemim olmadıkça ben burdayım haberiniz olsun dedim. Ve çark o zamandan sonra dönmeye başladı. Başta çok ciddi saygısızlık boyutunda laflar söylüyorlardı bana ders huzuru zaten hak getire siz de onlara tak tak tak cevap verdiğinizde biz bu kadına laf yetiştiremiyoruz psikolojisine girdiler yaramazlığa döndürdüler orda da onlara empati uyguladım. Huzuru çok ciddi bozan arkadaşa bir ders boyunca göz temasıyla kitlendim. Yaklaşık 30 dk bıyunca gözümü ondan çekmeden dikkatli bir şekilde dik dik baktım. O sırada sınıf yıkıldı umrumda olmadı ve o çocuk karşımda kıvranmaya başladı hocam yalvarırım size artık bakmayın bana diye devamında da tabi bir konuşma işte ben de size bir şeyi yapmanızı istemediğimde siz devam edince böyle oluyorum. Tabi bu empatiden sonra ciddi değişimler başladı öğrencilerde. Ve onlara söylediğim hiç bir sözü unutmadım. Güvenlerini kazandım. Geyik de yapacağız derste işleyeceğiz dedim ve dediğimi de yaptım bu tavırlarımdan sonra durum artık şu: en güvendiğimiz sevdiğimiz hocaların başında geliyorsunuz hocam.
Demem o ki vazgeçmeyin. Hayatlarına dokunmaya çalıştığınızı anladıklarında tutumları gerçekten değişiyor. Aile onları anlamadığı için bir nevi bu davranışları devam ettiriyorlar

Konu sahibi ben değilim, yanlış olmasın : )
Ama çok kötü bi okulda çalıştım, meslek lisesini tutturamayan öğrencilerin gönderildiği genel lise.

Tekrar sınıflarında çoğu ders işlemezdi.
Hı ben işliyordum da ne oluyordu, hiç.
Dersten çıkıp gideni bile engelleyemiyorsun ve o öğrencinin başına bi şey gelse sorumluluk senin.

Amaaan bilmiyorum bunun çözümü nasıl olacak.
İçi acıyor insanın.
Öyle sınıflara girdim ki, manevi değer sıfır.
Vatan millet yok, hiçbir şey umrunda değil.
Çok umutsuzum gelecekten.

Bu arada okul yönetimi saldım çayıra havasındaydı bizde.
Tuvaletten yayılan sigara kokusundan/dumanından koridorlarda durulmazdı ve bunun bile önüne geçilmedi.
Rezalet.

İşte okul yönetiminin hatası bunlar. :(

Acaba siz bizim okuldamı hocasınız ya :P bizim okulda aynı özel okul, öğrenciler sımartılmış bende öğrenciyim ama bu kadsr terbiyesizlik görmedim hiç biryerde, kız çok zengin kalkmıs butun dolabını hergun sayıyo derslte arkadsslarına, derste muzik acıyolwr filan benim önerim bence okul yönetimine gidin ailelerini aratın bağırmak çözüm değil malesef yine tekrarlıyor aileleri aramak mudure söylemek dsha iyi dersi dinliyem öğrencilere yazık.. Ben çalıskan biriyim derste 4 kız arkada moda programının tekrarını izliyor erkekler dersi kaynatmaya calısıyor bende bu konudan çok sikayetçiyim gittim mudure söyledim dayanamadım mudur ailelerini aradı 1 haftadır çıt çıkmıyor insallah böyle gider :)) allah kolaylık versinn

Back
X