- 19 Mart 2015
- 117
- 61
Kimimizin de mizacı kaygılı oluyo. Bu da risk faktörü olabiliyo. Hele de içinize atan biriyseniz durum daha kotu.Dışsallaştırma biz kadınlar için daha koruyucu.evet ilk önce okb dendi
ama ben anımsıyorum 11 yaşımdan beri derin depresyon geçiriyordum sık sık (ailem sağolsun)
şimdi büyüdükçe anladım bayağı ağır atlatıyordum şu durumum bile gayet normal vallahi delirmedim ya maşşallahım varmış
Kimimizin de mizacı kaygılı oluyo. Bu da risk faktörü olabiliyo. Hele de içinize atan biriyseniz durum daha kotu.Dışsallaştırma biz kadınlar için daha koruyucu.
belirli dönemler arttığını belirtmişsiniz bu dönemler genellikle adet olduğunuz dönemler mi. Benim o dönemler artıo özellikle.malum hormonlar değişiyor :/ mutluluk hormonu düşünce kaygılar artıo
anksiyete bozuklugu neymis, hic duymadim, ama anxiety den geliyor sanirim. Endise manasinda. hep endiselisiniz, oyle mi?
Kafamda felaket senaryolari uretiyorum...
Aslinda bunu korktugum icin ve korkularimdan kurtulmak icin yapiyorum.
Ama donup dolasip felakete donusuyor.
Tv'de izledigim haberlerden bile etkileniyorum.
Burada bir kadin dereye dustu ben bundan cok etkilendim hayal kuruyorum Allah korusun ben dussem ne yapardim diye ..
Yuzmeye calisiyorum derken bir yere tutunuyorum derken o tutundugum yer kayiyor ben mucadele veriyorum bir bot bana yaklasiyor ama tak basimi tasa vuruyorum yari baygin ilerliyorum bata cika derken ip atiliyor tam tutucam kaciriyorum kollarim yoruluyor mucadele edemiyorum isin en ilginc yani bu bir ruya degil bir HAYAL...
Yani bir insan hayalinde neden kurtulamaz ve battikca batar..
Ruya olsa anliycam ama bildiginiz ipler benim elimde olan bir hayal.
Herhangi biriyle tartissam bu olaydan da etkileniyorum ve tekrar hayal ettigimde olay daha daha buyumus bicaklar filan cekilmis oluyor genelliklede ben zarar goruyorum.
Bu bir hastalik bir psikolojik sorun netten baktim tam anlamiyla bulamadim..
buna benzer seyler yasayan yada bu bir hastalik mi bilen var mi???
Not;psikologa ve psikiyatrise basvurdum tani Yaygin anksiyete bozuklugu.
İlac kullanamiyorum emziriyorum.
Psikologda yok bulundugum yerde 2-3 seans gidebildim hem cok uzak hem bebegim kucuk ustelik memnun kalmadim test cozdurup gonderdi
Ha bir deEuyku duzenini iyi dengele bu cokbonemli o ilaclar uyutur zaten uyusturur dinlenmesi isin noronlarin hizini yavaslatmak icin ama uzun vadede iyi degil
teşekkür ederim..Canım bu anlatiklarin yaygin anksiyete bozukluğu . Tedavi olmadan malesef zor gecer. Çünkü su an anladigim kadariyla atakta. Eger dr a gidemiosanizda internetten biraz arastirabilirsiniz. Rahatlama ve nefes egzersizleri var onları yapabilirsiniz. Allah yardımcınız olsun.
Amerikalıların güzel bir lafı vardır. Biri böyle henüz olmamış bir olayı olmuş gibi dert edince "dert ödünç alma" derler. Olmuş bir şey yok. Olup olmayacağı belli olmayan bir felaketin derdini gelecekten ödünç alma.
Seninki tabii biraz daha ciddi bir durum. Bak teşhisin konmuş. Sen belli ki farkındalığı yüksek bir insansın. Yani hayal ettiklerinin gerçek olmadığını çok iyi biliyorsun. Bu konuda birkaç kitap bulup okusan neyle başa çıkman gerektiğini daha iyi anlarsın.
Terapi görebilseydin daha iyiydi ama sen tek başına kötü hayallerle savaşmak için kendine özel yöntemler geliştirebilirsin.
1. Kendine "bu güzel bir hayal değil, bu hastalığımın bir sonucu, gerçek değil, gerçek olmayan şeylerden korkmama gerek yok" diye telkinde bulun.
2. O anda hayal ettiğin felaketin başına gelme ihtimalinin ne kadar düşük olduğunu düşün.
3. Düşünüp özene bezene kendine çok güzel bir hayal yarat. Hayal ederken aklına kötü şeyler geliyorsa bu güzel hayalin detaylarını bir kağıda yaz. Bir film gibi hafızana kaydet. Kötü hayaller geldiğinde "ben şimdi bu kanalı değiştirip güzel hayalimin oynadığı kanala geçiyorum" de. Eğer başlarda kötü hayaller güzel hayaline baskın gelirse hayal etmekle kalma kağıttan oku.
3. Eğer tekrar eden kötü hayallerin varsa (boğulmak, trafik kazası, annenin ölmesi, uçak düşmesi vs.) her kötü hayale iyi bir hayal ekle. Boğulmakla ilgili hayalin yerine Bahama adalarında serin sulara dal veya uçak düşmesi yerine uçağın camından Paris'in ışıklarını seyret.
Bir de olumlama denen bir şey var. Faydasını gören çok kişi olmuş. Tüm hastalıkların zihinsel nedenleri olduğu ve yeni düşünce modelleriyle iyileşebileceği düşünülüyor. Her hastalık için ayrı olumlamalar var. Devamlı tekrarlanınca beyin bu olumlu cümlelerin doğru olduğuna inanıyormuş. Kitaptan senin için baktım.
Anksiyetenin zihinsel nedeni hayatın akışına ve yaşam sürecine güvenmemekmiş. İyileştirici olumlama ise şöyle: "Kendimi seviyor ve onaylıyorum, ve yaşam sürecine güveniyorum. Emin ellerdeyim.
Gün içinde aklına geldiğinde bu cümleleri tekrarlamayı deneyebilirsin. Belki işe yarar. Çok geçmiş olsun. Umarım bebeğin şifanı da beraberinde getirmiştir.
Son bir tavsiye: Haberleri seyretme, gazete okuma, internette sadece kedili köpekli videoları izle.
Genelde garantici kimselerde olur bu durumlar en.guzelu kendi k3ndine telkin iraden kuvvetliyse basladigin anda imlemeye yani kafanda canlandirmaya ya sacmalama kizim bosver baska konuya hadi de kendine odaklan baska biseye yuzeysel dudunup kapatmayi ogren kafandaki konulari yoksa kurtulamazsin
bu olayı çok çok iyi bilirim.saplantılı düşünme obsesifliğe giden yol.ilaçlar faydalı ama olayı bitirmez.ben başaramadım ama dine sarıl derim.hayır ve şer Allah tandır olayı.bi yazı okumuştum din insanları depresyondan koruyodu.beyindeki bi maddeyi kalınlaştırıyodu neydi hatırlayamadım.bence oku derim bişey kaybetmezsinKafamda felaket senaryolari uretiyorum...
Aslinda bunu korktugum icin ve korkularimdan kurtulmak icin yapiyorum.
Ama donup dolasip felakete donusuyor.
Tv'de izledigim haberlerden bile etkileniyorum.
Burada bir kadin dereye dustu ben bundan cok etkilendim hayal kuruyorum Allah korusun ben dussem ne yapardim diye ..
Yuzmeye calisiyorum derken bir yere tutunuyorum derken o tutundugum yer kayiyor ben mucadele veriyorum bir bot bana yaklasiyor ama tak basimi tasa vuruyorum yari baygin ilerliyorum bata cika derken ip atiliyor tam tutucam kaciriyorum kollarim yoruluyor mucadele edemiyorum isin en ilginc yani bu bir ruya degil bir HAYAL...
Yani bir insan hayalinde neden kurtulamaz ve battikca batar..
Ruya olsa anliycam ama bildiginiz ipler benim elimde olan bir hayal.
Herhangi biriyle tartissam bu olaydan da etkileniyorum ve tekrar hayal ettigimde olay daha daha buyumus bicaklar filan cekilmis oluyor genelliklede ben zarar goruyorum.
Bu bir hastalik bir psikolojik sorun netten baktim tam anlamiyla bulamadim..
buna benzer seyler yasayan yada bu bir hastalik mi bilen var mi???
Not;psikologa ve psikiyatrise basvurdum tani Yaygin anksiyete bozuklugu.
İlac kullanamiyorum emziriyorum.
Psikologda yok bulundugum yerde 2-3 seans gidebildim hem cok uzak hem bebegim kucuk ustelik memnun kalmadim test cozdurup gonderdi