Bu ne böceği? (Fotoğraflı)

bensarkimisoylerken

🛫 🛫
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2020
285
1.369
63
25
Arkadaşlar hepinize merhaba,
2-3 haftadır uyuz gibi kaşınıyorum bu böcekler yüzünden. Yurtta yaşıyorum ve yurt sistemi şu şekilde 1 daire de 2 oda var ortak mutfak ve banyo var. Ben tek yaşıyorum karşı odam 2 kişi kalıyor bu dönem yeni geldiler. Geldiklerinden beri bulaşık yıkamıyorlar ve yedikleri de masa da kalıyor,mutfakta 3-4 poşet çöp torbası birikiyor,uyarınca atıyorlar,yıkıyorlar. Ben sabahtan okula, akşamdan geceye işe gidiyorum zaten yemekle işim yok. Gece geldiğimde bir kaç minik böcek görmüştüm ama yakalayamamıştım çünkü aşırı hızlılardı çokta önemsemedim şahsen bitmiş bir şekilde yurda geliyorum çünkü.
2-3 hafta önce o minik böceklerin kocaman haliyle tanıştım ve artık kaşınmadan duramıyorum. Ciddi bir böcek fobim var. Kızlarla konuştum ve konuşurken mutfak sandalyesinde oturdum montumdan odama gelmiş aklımı kaçırıyordum zor öldürdüm. Şimdi de ya odamda varsa diye kendi kendimi yiyorum. Şimdi tekrar mutfakta olan böceği arkadaşım öldürdü. Türkiye'de yaşamıyorum marketlerde böcek ilacı da yok. Eczane gibi bir yerden borik asit aldım patatesle karıştırın koyun heryere diyor. Acaba bu işe yarar mı? Yemekler dışarda kaldığı için mi oldu yoksa kızların mı günahını alıyorum bilmiyorum. Ormanın içinde yaşıyoruz ancak geçen dönem böyle bir sorunum yoktu.
Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim şimdiden

Eklentiler

• WhatsApp Image 2022-03-14 at 11.44.13.jpeg
    30,2 KB · Görüntüleme: 792
  • WhatsApp Image 2022-03-17 at 14.17.36.jpeg
    47,3 KB · Görüntüleme: 855
Hamam böceği bu. Ev temiz olsa da eğer bina eski ise kapı pervazlarından bile çıkıyorlar. Eğer ilaç bulabilirsen hemen yok olurlar. Patates gibi alternatifleri bilemiyorum
Hamam böceği değil bu. Bizim işyerinde de var büyümüyor bu boyutta kalıyor

Benim evde de doluydu bunlardan, sinirden akşama kadar sandalye tepesinde oturuyordum yemek bile yapmıyordum önüme çıkacak diye. 1 aydır hiç görünmüyorlar acaba bitmiş olabilir mi ilaçlatmam gerekir mi yoksa soğuktan mı kayboldular

Hamamböceğine çok benziyor benim evde de cikiyor malesef bir müddet sonra beslenip büyüyorlar. Ilaclatman lazım temizlikle pek alakasi yok hergün temizliyorum evi ama cıkıyor

Bu alman böceği. Çok hızlı çoğalır. Mutfak dolaplarının içlerinden, kuytu kose her yerden çıkar. Işığı hiç sevmez. Karanlık bocegidir bu. Bütün evi alt üst eder. Bir gece de iki bin yumurta bırakır. Bahar gelmeden jel ilaç alin enjektörlerin içinde satilanlardan. Minik boncuklar halinde insanların ulaşamayacağı yerlere koyun.

Bahar gelmeden dedim çünkü bahar da yumurtalari catliyormus bildiğim kadariyla.

10 katlı yurdu nasıl ilaçlatacağız Eczaneden falan bulup kendimiz yapsak hiç mi işe yaramaz ya kaşınmaktan yara oldum resmen
Eczaneden toz böcek ilaçları var yada tablet olanlar onlardan alın köşeye koyun içinde yem var yiyince hakkın rahmetine kavuşuyor başka çözümü yok bunun yada yurt ilaçlanacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…