bu nasıl evlilik

ada212011

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
352
1
46
Edirne
Selam hanımlar;
Yine depresyondayım,kaç gündür uyku haram bana, sinirden ne yapacağımı şaşırdım...

Günlerdir formda bir sürü yorum okudum, nedir bizlerin bu erkeklerden çektiklerimiz ((

Herkesin derdi aynı, kocası kaynanası, görümcesi....Okuyan bilir bende eşim ve sülalesinden muzdaripim ki neyseki gözüm görmüyor onları da sinirim

azıcık hafifliyor...Ya peki kocaman yaptıkları, onu kendi uşakları haline getirmelerine ne demeli...Girmiyim diyorum şu aile işine olmuyor, dönüp dolaşıp parmaklarım

onları yazıyor malesef...Yazılmıycak gibi de değilki, kocam yine inceden inceye bensiz planların içinde...Malum önümüz bayram, kocamda ailesiyle birlikte olmak adına

beni sepetlemek derdinde...Annemler dayıma gitmek istiyorlar hep beraber gidelim diyorlar, bizimkide ailesinde kalmak istediği için sen git ben çalışacam diye yalan söy-

lüyor...Ortak bi noktayı bulmak mı asla, o bişeye karar verir plan yapar, uygulanmazsa da sorun çıkar...

Geçenlerde de gitmiş bankadan birsürü kredi çekmiş, ne bileyim gitmiş tv falan almış ki daha bu kış bi tv almıştı borcu ödeniyor, ihtiyacımızda yok kesinlikle (2 tane var

zaten evde)...Bide utanmadan aldıktan sonra sölüyor,şimdi bayram içinde plan yapmış ailesiyle ben gideyim ki rahat etsinler...

Bende gitmiyorum annelerlede, evde oturup bekliycem bakalım ne olacak...Gerçi olan gene bana olacak, gözümün yaşıyla bir bayram daha geçecek de neyse...

Anlayamıyorum bu adam ne yapmaya çalışıyor, oturup iki kelime konuşamayız,istiyorki herakşam arkadaşlarla olalım, ee ben neyim, ne derdimi anlatabiliyorum ne başka

bişey, bıktım usandım artık...

Kızlar konu bütünlüğünü bile sağlayamıyorum kusura bakmayın kafam öyle karışık ki, ne olur bir şeyler yaazın...

kafasına buyruk demekki eşin canım.insanı sinir eder hakveriyorum.oturup konuşulmaz üste çıkar böyle insanlar.

benim bildiğim bayramda herkes bir arada olur.neden herkes kendi ailesine gidiyorki

3. tvyi ne yapıcakmış tövbe tövbe..
bizde eşimin arkadaş olayı falan yok allaha şükür..
sonra birbirimize danışmadan hiç bir şey almayız..tartışma çıkar..
anca beraber kanca beraber evlilik budur zaten...
üzülüp duracağınıza planlar yapın onun bayram planını bozun kabuğunuza çekilmeyin..

Anladığım kadarıyla evlilik sorumluluğunun henüz farkına varmamış bir eşin var canım.Sanki bekarmış gibi hareket ediyor,eşine danışması gereken konularda kafasına göre hareket ediyor.Allah sabır versin canım,çok zor bir durum.Bayram konusuna gelince,benim bildiğim çiftler bayram ziyaretine beraber giderler,gelenleride beraber ağırlarlar.Eşin ne yapmaya çalışıyor,anlamış değilim.Bunu onunla konuştun mu?Neden böyle davrandığını,sana sormadan hareket ettiğini sordun mu?

kafasına buyruk demekki eşin canım.insanı sinir eder hakveriyorum.oturup konuşulmaz üste çıkar böyle insanlar.

benim bildiğim bayramda herkes bir arada olur.neden herkes kendi ailesine gidiyorki

hemde ne buyruk bişeyi kafasına koyduysa mutlaka yapar ve gözü hiçbirşeyi görmez...Zar zor da olsa ona benden habersiz birşey yapmamaya alıştırdım ama

onun anladığını söyleyim, şimdi birşey yapacaksa yapıyor yaptıktan sonra söylüyor, hadi bakalım buyur burdan yak...

Ben zaten babamdan beri bayramları sevmem evlendiğim günden beride daha bi nefret ediyorum...Eşimin ailesiyle görüşürken aman Allahım tam bir facia koca gün

yalanlarını dinlerdim, şimdi gitmiyorum bayramdada ailesine ama kocam benimleyken ailesiyle olmaktan çekinen adam gider bide orda kalır...Bende ağlamaktan şişen

gözlerim yüzünden odamdan bile dışarı çıkamam (

bence 2 tv yi kendine aldı öncekini ailesine verecektir yoksa ikinciye ne gerek ne tuhaf bir adammış ya sormadan alışverişler krediler plan yapmalar o evi beraber paylaşıyorsanız vede hayatı,:95: size sormadan bir iğne bile alamaz dingonun ağırı değil orası afedersiniz ama sinirimi bozuyor böyle erkekler yaaaa

Bir bilsem ne yapacağını adam alma hastası, yeni bir şey çıkmaya görsün illede alacak...Buarada sanmayım öle çok çok zengin bir ailede değiliz,haa çok çalışır eşim

parasınıda kazanır kimseye de muhtaç olmaz(banka kredisi ve benim maaşım dışında) ama inanılmaz borcu var, artık borcumuz bile diyemiyorum çünkü hepsi benim

dışımda gerçekleşen şeyler, çoğundan haberim bile yok ((

Buarada arkadaş ortamlarınada birlikte de gideriz, yani oturup birşey konuşmak yerine gezelim gülelim, sorunları unutalım istiyor...Ama ben unutamam ki, bugün evde

olmak adına arkadaşın davetini geri çevirdim bayram planıı yaparız diye, sadece 2 dk konuştuk ve koca gece o bilgisayar başında bende tv karşısında tek kelime bile

etmeden geçti...Bide bana diyor benim işim var sen git annenlerle, işide ailesiyle olacak her bayram yaşanan gerçek...

sen de onun davrandığı gbi davran kafana göre ailenle falan planlar yap bakalım hoşuna gidecek mi... beki hatasını farkeder böylelikle...

off canım ya kıyamam.evlilik zaten bütün olup herşeyi birlikte yapmak değilmi.bekar gibi kafasına göre yaşamaya hakkı yok.benim eniştemde böyle.kafasına göre yüklü miktarda para harcıyor ablamla bu konuda çok atışıyorlar.ablam küsüyor konuşmuyor söz veriyor gene aynısını yapıyor.ablamda boşanırım senden diye tehdit ediyor ama hiç oralı olmuyor eniştem.

canım bayramda sen ailesine gitmiyorsan oda senin ailene gitmiyordur büyük ihtimal.bu çok kötü bişey işte.eşinin bencillikleri yüzünden ailesinede cephe almışsın.sen ağlarken o ailesinde kalabiliyorsa sende git ailende kal.evde ağlama üzülme öyle

Aynen öyle 5 yıldır evlilik sorumluluğunu alamadı, bide ne akla hizmet ediyorsak çocuk yapmaya çalışıyorz, bende bi salağım...

Canım bizim bayramlar ayrı gayrı geçer, ailelerimiz aynı ilde ikamet ediyor biz ilçedeyiz, arife günü gideriz annemde kalırız, bu sabah kahvaltı yapar gider annesine

gece de orda kalır, ertesi gün laf olmasın diye bi uğrar tabi bende beş karış surat tekrar geri gider tüm günü ailesiyle geçirir, geç vakit kalmaya gelir anneme böyle

rotasyonlu bir şekilde geçer bayramlarımız...Bende tek başıma hiç kimseye gidemem bayramlaşmak için, bi kaç yakın arkadaşa da yalnız giderim o kadar...

bende kayınvalidemle ilgili nişanlılıgımdan beri sorunlar yasıyorum nişanlılıgımda parasal alıncaklardan sorun yasadık neyse evlenelim bitecek dedik bi hengame evlendk ohh..rahatladm alıncaklar bitti artık herkes evinde dedim..bu sefer de aynı apartmanda ouruyoruz diye bugün gelmedi iki gündr gelmio yok bana sormadan gezmeye gitti yok bana sormadan kıyafet aldı annesine gitti annesi kardeşi geldi kayınpederime söylendi söylendi annemle k,st,ler aman küssünler onlar görüşmesn biz iyi olalm dedik bu sefer de ben anneme cok gitmişim ona az gitmişim yok evlendgnden beri oglu değişmiş en son olayda gecen gün onlarla bayram alısverişine cıktım kendme elbse aldm ertesi akşam da elbisemi terziden almam gerekiyordu kendi kzıyla alısverişe gitti beni cagrmadı bende terziye annemle gittim yolda beni annemle gördü ya bu akşamda eşimden yani oglundan kola parası istedi eşimdede yokmus olsa tabiiki verr..öle biri değil ama ben alrlm diye trip yaptı kızıyla beraber bu sefer basladılar tartsmaya o ne dese ben susuyorum ama ogluna yetmedi bana taş attı bu sefer de dedi ki babana sölücem para biriktrmiyorlar karına sahip cık orada burada paara harcıyor ben biliyorum nerde kimlere harcıyor zannediyor ki annemlere aldım bişiler ama Allah bilio bir kurus harcamadm anneme hatta o bana bi tane daha bayramlık almak istedi yolun ortasında böle karına saip cok orada burada kimlere para harcıyor biliyorum diye bagrdı eşimde ne demek istiyorsun git diye bagrdı ama sonucta oglu da olsa o bi erkek ve eşine yolun ortasına bagrması agrına gidio sonra aramıs kayınpedermi hemen haber vermiş bizde gittk yanına anlattık o da o büyük biraz hasta hoş gör anne hakkı ödenmez özrdile falan dedi ama bu bir değil iki değil hep laf sokuyor hep ogluna laf sokuyor iki kızı var onları tutuyo bi de beni sucluo ben ona annecm annecm diye yaklasmamsm benm yapım bu ben biraz resmi biinsanm sıcak kanlı değilm kendi annem dahl kimseye sarmas dolaş olamıyorum bunu ona kac kere anlattm ama bunca sey yapmasına ragmen nişanlıyken yaptklarını bilmek bile istemezsnz hala nereye cagrsa eşim ne zaman götrse gidiyorum bnöle kavgalarda da gazımı acıp brşey demiyorum ama gene ben sucluyum bii de 6 aylık hamileym bana bunları yasatıo ve beni bi kere bile hamilesn bi istedgn var mı diye aramadı ben ne yapayım artık bosanayım da rahat mı etsn ama karnımda cocukla ne yaparım ama artık kaldramıyorum BANA DUA EDİN ...

ya nedir bu erkeklerde aile sevgisi.ailene bağlı olacaktın ki neden evleniyorsun(evde kalmaktan korkuyolar)ne saçmalık ya sen yeni aile kuruyosun çoluğun çocuğun olacak.onlarada git ama eskisi gibi olmaz herkesin kendi evi...

Böyle bayram mı olur canım ya,bayramların amacı insanları bir araya getirmektir.Çok sorumsuz,kafasına buyruk bir eşin var.Allah sabır versin canım ya,çok zor senin için.Çocuk yapmayı biraz ertele canım bence,böyle sorumsuz bir adama çocuk mu yapılır,bayramda çocuk nerede olacak,oda ayrı gezer herhalde...

Son düzenleme:

Aynen öyle 5 yıldır evlilik sorumluluğunu alamadı, bide ne akla hizmet ediyorsak çocuk yapmaya çalışıyorz, bende bi salağım...

Canım bizim bayramlar ayrı gayrı geçer, ailelerimiz aynı ilde ikamet ediyor biz ilçedeyiz, arife günü gideriz annemde kalırız, bu sabah kahvaltı yapar gider annesine

gece de orda kalır, ertesi gün laf olmasın diye bi uğrar tabi bende beş karış surat tekrar geri gider tüm günü ailesiyle geçirir, geç vakit kalmaya gelir anneme böyle

rotasyonlu bir şekilde geçer bayramlarımız...Bende tek başıma hiç kimseye gidemem bayramlaşmak için, bi kaç yakın arkadaşa da yalnız giderim o kadar...

gitmeyin ailelerin yanına telden arayın..
alın karşınıza konuşun ..yok olmadı.tartışın..ben 9 yıllık evliyim çok mücadele verdim..

Bunu bende düşünmedim değil aslında ama hele bi yapsın öle bişey daha önce yiğenine bilgisayar almak için aynı yöntemi denedi haa yaptıda ama bu ikimiz içinde çok kötü dönemdi, ben boşanmaya kadar gittim ki annemim sayesinde barıştık ama işte gel gör ki olmayınca olmuyor, kim girerse girsin araya...Erkek kendi bildiği yoldan vazgeçmiyorsa birşeyler eninde sonunda tükeniyor...Benim içimdekiler ne zman tükenecek tamamen yok olacak çok merak ediyorum...Şimdilik böyle zamanların ardındaki kalan kırıntılarla idare etmeye çalışıyorum ((

Amin canım da bak işte sbrede sabrede ne hale geldim((Bide eşim derdi hep ailesinin bize yaptıklarının sonucunda birazcık zaman ver bana bak ben herşeyin hesabını soracam, nerdee hep hesap sorulan ben oldum, bu şekilde gelişen her olayın sonunda en az 10 gün süren küslükler...
Çocuğuda eteleyecek halim kalmadı ki zaten var bi sorun kaç aydır yok olmuyor bunu bile kimseyle paylaşamıyorum, belki yüce Rabbim biliyor sonumuzun olmadığını da onun için olmuyor, artık aklıma başka bişey gelmiyor....

Allah sana da sabır versin arkadaşım, bir kadın normal birdönemde bu sorunlarla baş edemiyorsa hamileyken çok çok zor olmalı...Benim sana nacizane önerim görmemeye duymamaya çalış, hamilelikte bebekler annenin her halinden etkileniyor, en azından bu dönemi üç maymunu oynayarak geçir...Allah yardımcın olsun...

sen de onun davrandığı gbi davran kafana göre ailenle falan planlar yap bakalım hoşuna gidecek mi... beki hatasını farkeder böylelikle...

Nerdee o yaptığını hata olarak bile görmüyor ki, adamın umrunda değil ki sende git diyor annenlerle önemli değil yani birlikte olup olmamamız...

Benimde öyle kötü bir huyum varki örneğin bu kadar borcu bildiğim halde alış veriş yapmak bana işkence gibi gelir, yada ona inat başka birşey yapacak olayım, hiç zevk almadığım gibi öyle mutsuz görünürümki herkesi rahatsız ederim...Kahretsinki böyleyim, oysaki şeytan neler neler diyor...Git 5 yıldızlı bir otele rezervasyon yaptır
ye iç gez ama yapamıyorum işte (((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…