• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu muhabbet can sıkıcı değil mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sevgili bi çift var ciddi ilişki fakat henüz evliliğe gidip gitmeyeceği belli değil. Kızın da erkeğin de ailelerinin durumu iyi değil erkeğin ailesinin bir tık daha iyi sadece. kız durum olmamasına rağmen ben aza tahammül edemem ileride gibi yorumlar yapıyor partnerine, yokluk çekmek istemediğini söylüyor maddi konularda.

zaman içinde iki durum oluyor. bir gün normal sohbet ederken erkek kıza nişan vs mevzuları konuşulurken 'bazı yörelerde nişanda takılanlar kızın ailesine aittir deniyor. çok saçma bence.' Gibi bir şey söylerek kızın ve kızın ailesinin bu konulardaki görüşünü yoklarcasına konuşuyor.

Bir diğeride ailelerin durumundan konuşulduğu normal hayata dair bir sohbet esnasında, ailelerin durumu çok yokken ve iki taraf da henüz ev geçindirecek kadar iyi kazanmadığı için kız zaten bu şartlarda evlilik düşünülemeyeceğini söylüyor. erkek de evlilik konusu açılınca, ailesinin diğer erkek kardeşini de evlendirdiğini (giderleri masrafları oldu manasında), fakat kardeşinin karısının bu konularda anlayışlı olduğunu şımarıklık yapmadığını (takı vs çok istemediği anlamında söylüyor). Kardeşinin eşine mehir vs verildiğini fakat güçlerinin yettiği ölçüde minimumda yapıldığını ima ediyor.

Henüz evlenilip evlenilmeyeceğinin bile belli olmadığı bir durumda erkeğin bunları açıp kızı yoklarcasına konuşması ve bak diğer gelin şımarıklık yapmadı gibi bir cümle kurması hadsizce ve gözü açık bir davranış mı yoksa kızda biraz ferhunde imajı olduğu için onun önüne geçmek amaçlı mıdır görüşleriniz neler

images (3).webp

Herkes cin olmadan adam çarpma derdinde

Kızın aile evinde yoksa bir zahmet ya çalışıp en iyisini yapana kadar beklesin ya da aza tamah etsin kimse onun ailesinin karşılayamadığı şeyleri ona sunmak zorunda değil anlaşılan o kadar üstün önüne bişiler serilesi de değil sonra ananın evinde ne gördün derler adama

Erkek için bişi diyemeyeceğim açıkça sen görgüsüz düşüncesiz şımarıksın dememiş ama demek istemiş herkes gücüne kadar evlensin yav koskoca insanlar evlenirken aileden neden bişi bekliyor aileler bence maksimum kendi istedikleri ölçüde katılmalı kimse mecbur tutmamalı ya da en fazla hediye almalı o da sipariş gibi olmamalı şeyine güvenmeyen de evlenmesin sonra her sıkışınca anne baba desteği bekleniyor

Oğlan önden duyuruyor öbürüne ne yapıldıysa sana da o kadar . Bizde böyle sizi bilmeyiz die

şimdiden konuştukları şeylere bak para pul altın . Ailelerden çok beklentiye giriliyor . Kızların evleneceklerı adamla bunu konuşup eş adayının gücü kadarına razı olması /olmaması gerekiyor .
Aileler hediye yapmak isterse durumları müsade ettikçe yapmalılar şu kadar die şart koşan arabadan inmemek için bile kaynana kayınbabadan altın tapu talep edenleri anlamıyorum . Bu dönemde hem düğün istiyorlar hem altın hem eşya yahu bu ana babaya yazık değil mi sen herifinle sevıseceksın die kaynana kayınbabanın suçu ne ki mecburlarmış gibi . Dinen mehir erkeğin borcudur evleneceği adamın cebıne baksın onun ailesinin cebiyle ilgilenmesin. Bu benım düşüncem kendı düşüncesi farklı olan konu sahıbıne yorum yapsın bana bulaşmasın 🤣🤣

Valla bazı kadınlar çok şey bekliyor. Kendi ailenin durumu iyi değilken karşıdan bir şeyler beklemek hiç doğru değil. Kız ailelerinde inanılmaz şeyler istemesi de tuhaf. Damadın iyi bir insan mı, ahlakı nasıl, davranışı nasıl araştırmak yerine alacağı bileziği takacakları şeyleri düşünüyorlar. Valla benim babam 3 kız evlendirdi hiçbirinden tek kuruş bir şey istemedi. Hepsini tek tek araştırdı huyuna suyuna baktı beğendi evlendirdi.

sevgili bi çift var ciddi ilişki fakat henüz evliliğe gidip gitmeyeceği belli değil. Kızın da erkeğin de ailelerinin durumu iyi değil erkeğin ailesinin bir tık daha iyi sadece. kız durum olmamasına rağmen ben aza tahammül edemem ileride gibi yorumlar yapıyor partnerine, yokluk çekmek istemediğini söylüyor maddi konularda.

zaman içinde iki durum oluyor. bir gün normal sohbet ederken erkek kıza nişan vs mevzuları konuşulurken 'bazı yörelerde nişanda takılanlar kızın ailesine aittir deniyor. çok saçma bence.' Gibi bir şey söylerek kızın ve kızın ailesinin bu konulardaki görüşünü yoklarcasına konuşuyor.

Bir diğeride ailelerin durumundan konuşulduğu normal hayata dair bir sohbet esnasında, ailelerin durumu çok yokken ve iki taraf da henüz ev geçindirecek kadar iyi kazanmadığı için kız zaten bu şartlarda evlilik düşünülemeyeceğini söylüyor. erkek de evlilik konusu açılınca, ailesinin diğer erkek kardeşini de evlendirdiğini (giderleri masrafları oldu manasında), fakat kardeşinin karısının bu konularda anlayışlı olduğunu şımarıklık yapmadığını (takı vs çok istemediği anlamında söylüyor). Kardeşinin eşine mehir vs verildiğini fakat güçlerinin yettiği ölçüde minimumda yapıldığını ima ediyor.

Henüz evlenilip evlenilmeyeceğinin bile belli olmadığı bir durumda erkeğin bunları açıp kızı yoklarcasına konuşması ve bak diğer gelin şımarıklık yapmadı gibi bir cümle kurması hadsizce ve gözü açık bir davranış mı yoksa kızda biraz ferhunde imajı olduğu için onun önüne geçmek amaçlı mıdır görüşleriniz neler
Canım olay örgüsü 0 ya tam anlayamadım maalesef ama şunu söyleyeyim her şey baştan netlik ve şeffaflık ile konuşulmalı zarf atmak dünyanın en saçma ve ezikçe davranışı kardeşim ben bunu alabiliyorum maaşım bu kirada vs oturacaz bunu takıcam kabul mü ? Ben iyi durumlu bi ailenin kızıyım dublex deniz manzaralı bi evden gelin çıktım 2+1 E ben kabul ettim kiradayım ama mutlu muyum evet durumum orta iyi denilebilir açık açık konuşmak çok mantıklı eğer açık konuşursan beklentin belli olursa her şey güzel olur

Bi kere ferhundeye laf yok. O dizinin neredeyse en masum karakterlerindenn biri. 😂
Sizin hikayedeki kız, biraz leyla gibi geldi bana. Gözü yüksekte ama nereden geldiğinden habersiz. Görmemiş. Bu kafayla giderse pembe ceketi giyer ela gözlü çöl delisi 😂

Oğlan önden duyuruyor öbürüne ne yapıldıysa sana da o kadar . Bizde böyle sizi bilmeyiz die

şimdiden konuştukları şeylere bak para pul altın . Ailelerden çok beklentiye giriliyor . Kızların evleneceklerı adamla bunu konuşup eş adayının gücü kadarına razı olması /olmaması gerekiyor .
Aileler hediye yapmak isterse durumları müsade ettikçe yapmalılar şu kadar die şart koşan arabadan inmemek için bile kaynana kayınbabadan altın tapu talep edenleri anlamıyorum . Bu dönemde hem düğün istiyorlar hem altın hem eşya yahu bu ana babaya yazık değil mi sen herifinle sevıseceksın die kaynana kayınbabanın suçu ne ki mecburlarmış gibi . Dinen mehir erkeğin borcudur evleneceği adamın cebıne baksın onun ailesinin cebiyle ilgilenmesin. Bu benım düşüncem kendı düşüncesi farklı olan konu sahıbıne yorum yapsın bana bulaşmasın 🤣🤣
Şimdi seni çiğ çiğ yemez miyiz biz kızım 😂 bir başka konuda bana mı yürümüştün sanki sen ? 😂😂😂😂

3 oğlum olacak Allah ın ıznıyle doğumdan sonra 3 üne de hıc bı şey yapmıcam gıcı yiyen hatun isteyen kendı çalışsın biriktirsin yapsın . 🤣🤣🤣
Ben de böyle diyorum sizi okutuyorum özel okula da gönderiyorum üniversite de okuturum düğünde de içimden geleni yaparım ama ben mecbur hissetmiyorum ayrı eve gitmek isteyen gider destek olmam düğüne gelir hediyemi veririm eve canım bişi almak isterse alırım ama bana yapacaksın isteriz diyene alacağımı da almam bana mı güveniyorlar

Bemce erkeğin tavrının ve duruşunun ne olduğunu bilmek kızın avantajına. Bu koşulları istemiyorsa en baştan hiç ilerlemeden yolunu ayırabilir. Sonrasında öğrenmekten ve baş etmeye çalışmaktan çok daha iyi baştan bilerek kararını vermek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X