Amacim sadece bilgi vermek ve belirtmeden gecemeyecegim.
Kamu da istihdamin tek yolu memurluk degildir. Sirket elemani olarak alir, sozlesmeli alir, 5 ay 29 gun calistirabilir, surekli isci olarak alabilir hepsinin farkli sartlari vs var. Hepsinin farkli konumu ve zorlugu var getirisi goturusu var. Evet sartlar uydurulur, isme ozel ilanlar acilir. Elemek icin bahane bulunur Ama ornegin teknik bir kadroya o sarti saglamayan birini alamazlar. Veya belli sartlar disinda aciktan atama ile memur alamazlar.
Amacim sadece bilgi vermek ve belirtmeden gecemeyecegim.
Kamu da istihdamin tek yolu memurluk degildir. Sirket elemani olarak alir, sozlesmeli alir, 5 ay 29 gun calistirabilir, surekli isci olarak alabilir hepsinin farkli sartlari vs var. Hepsinin farkli konumu ve zorlugu var getirisi goturusu var. Evet sartlar uydurulur, isme ozel ilanlar acilir. Elemek icin bahane bulunur Ama ornegin teknik bir kadroya o sarti saglamayan birini alamazlar. Veya belli sartlar disinda aciktan atama ile memur alamazlar.
Senden daha beterleri de var mesela BENAynı sitede yan blokta bir Komşum var ve şu an hamile. Aralık gibi doğum yapacak. Lise mezunu ve belediyede memur olarak çalışıyor. Bana çocuk doğunca sen bakabilir misin başka kimseye guvenemem dedi. Çok çok üzdü bu teklif beni.
Neden mi?
Bu Komşumun amcası bir partinin il yönetimindeymiş ve bu arkadaşı bi kaç yıl önce kpss siz belediyeye sözleşmeli olarak aldirmis. Sonrada belediye sözleşmeli calişanlari kadroya alininca 1 yol sözleşmeli calistiktan sonra memur olmuş. Sosyal yardımlaşma müdürlüğünde calisiyor. Ben ise sosyoloji mezunuyum formasyon aldim iyi derecede İngilizce biliyorum şimdi de ozel bir unide yuksek lisans yapiyorum. 2012kpssden 76 2014 KPSS den 78 aldim. Defalarca belediyeye CV biraktim ama yok yok yok.
Adalet bu mu kizlar. Adami olan pat diye hak etmediği yere gelsin adami olmayan da onların çocuğuna baksin.
Kimse yanlis yere cekmesin ben çocuk bakmayi kucumsmiyorum ama bu halsizlik değil mi? Babamın oğlu dahi olsa hakkimi yiyenlere hakkimi helal etmiyorum. Allah bu denli haksizlik yapan herkese hesabini sordun başkada bir şey demiyorum
Emin misiniz??
Annem Ankara'nın büyük hastanelerinin birinde çalışıyor. Bana dedi ki, yeni bir birim açılmış , hiçbir işe yaramayan, AB birliğine uyum birimiymiş. Hiçbir iş yaptıkları yokmuş, bir de bana dedi ki nerdeyse doktorlar kadar maaş alıyorlar. Hükümet yanlısı olduları sonucuna da annem giyimlerinden ve dayılarından varmış.
İşe almak için yeni kadro açmışlar.
Yazık değil mi , vergilerimiz çereçöpe gidiyor ?
Bunu geçtim , kardeşim savunma sanayinde, devlette mühendis olarak çalışıyor. Bana dedi ki, hiçbir iş yapılmıyor, hiçbir iş yapmıyorum canım sıkılıyor. Bir de dedi ki, çalışanların çoğu deneyimsiz, ilk iş deneyeimleri , onlara öğretecek liderlik edecek vasıfta da kimse yok. Amirler yetersiz, işe alınanların çoğu tecrübesiz, bazıları yetersiz.......bu kurum da böyle yuvarlanıp gidiyormuş işte.
Teknik birimler ne iş yapıyor ki, işe aldıkları elemanda kaliteye önem versinler, yeterlik arasınlar? Bir iş yapmamak için herhangi bir niteliğe sahip olmaya gerek yok ki.
Imamhatip mezunuyum, tefsir hocamız Hacca torpille gittiğini söylemişti..Amin
Bir ay sonra mezun oluyorum ama kpss'ye bu sene hazırlanmama sebeplerimden biri de bu torpiller haksızlıklar... motivasyon sıfır.Her yerde haktan hukuktan bahseden bu hacı hoca tayfası sınıf arkadaşlarım söz konusu torpil olunca sus pus oluyor. Bazen sunumlarımda bilerek bunun tartışmasını yapıyorum, fikirlerini kırmak için ama yok yok. Neymiş herkes torpil yapıyormuş. Ya herkesin yapması senin yapmanı meşrulaştırıyor mu? Sen değil misin her yerde vaaz verenAhirette de torpilli olacaklarını sanıyorlar herhalde.
İnsanların ekmeğiyle oynamak bu kadar basit olmamalı ya, nefret ediyorum bu sistemi kuranlardan da onaylayanlardan da. Ben sadece öbür dünyada değil bu dünyada da yakalarına yapışmak istiyorum, hakkımı burada almak istiyorum
cennete bile torpille girmeye çalışıyorlarImamhatip mezunuyum, tefsir hocamız Hacca torpille gittiğini söylemişti..
Başkalarının hakkını yiyerek 1 kuruş yersem gece benim gözüme uyku girmez. Nasıl çoluğuna çocuğuna helal diye yediriyolar anlamıyorum. Haram zıkkım olsun hepsine ahirette hiçhirine helal etmiyorumcennete bile torpille girmeye çalışıyorlarbu arada işsiz kaldığımda bi akrabam araya birilerini sokup belediye gibi bi yerlerden bahsetmeye kalkmıştı Allah o parayı yemeyi bana nasip etmesin bir kuruşunu bile demiştim tabi ki kabul etmemiştim, bi çok kişi torpile karşı çıkanları ikiyüzlülükle suçlamış ama bence benim gibi başkaları da vardır torpile kendi için de karşı çıkan hem bazı kişilerin ikiyüzlülük etmesi torpilin kötü bir şey olduğu gerçeğini değiştirmez
Imamhatip mezunuyum, tefsir hocamız Hacca torpille gittiğini söylemişti..