bu mu adalet

Amacim sadece bilgi vermek ve belirtmeden gecemeyecegim.
Kamu da istihdamin tek yolu memurluk degildir. Sirket elemani olarak alir, sozlesmeli alir, 5 ay 29 gun calistirabilir, surekli isci olarak alabilir hepsinin farkli sartlari vs var. Hepsinin farkli konumu ve zorlugu var getirisi goturusu var. Evet sartlar uydurulur, isme ozel ilanlar acilir. Elemek icin bahane bulunur Ama ornegin teknik bir kadroya o sarti saglamayan birini alamazlar. Veya belli sartlar disinda aciktan atama ile memur alamazlar.

Aynı bölümden mezun olan tanıdıklarımın arasında, işsizlikten 1000 lira maaşı kabul edip mühendislik yapan da var ve birçoğu gerçekten kaliteli insanlar gerek dil olsun, gerek mezun oldukları okul olsun. Aynı şekilde daha hiç bir iş görüşmesine dahi çağrılmamış, kendi parasını çıkarsın diye mağaza da çalışmaya başlamış olan da var, babasının belediyede tanıdıkları olduğu için mezun olur olmaz sözleşmeli olarak mühendislik yapan ve 3 bin küsur lira maaş alan insanlarda var. Güzel ülkemde iyi bir tanıdık sahibi olmak, emek verip en iyi şekilde bir şekilde üniversite bitirmekten daha fazla prim yapıyor ne yazık ki..

Ben de 2014 kpss'sinden 86 aldım, zaten öylesine girmiştim eyvallah da..
Dayımın kızı matematikten tarihten genel kültürden bi haberken, mantematiği sadece para hesabında yapabilirken, atıyorum TCde ilk sözlük önerisini kim yaptı desem (ali haydar taner) yüzüme saf saf bakacak kız şimdi memur! Allahtan reva mı? Hiçbirine hakkımı helal etmiyorum

Emin misiniz??

Annem Ankara'nın büyük hastanelerinin birinde çalışıyor. Bana dedi ki, yeni bir birim açılmış , hiçbir işe yaramayan, AB birliğine uyum birimiymiş. Hiçbir iş yaptıkları yokmuş, bir de bana dedi ki nerdeyse doktorlar kadar maaş alıyorlar. Hükümet yanlısı olduları sonucuna da annem giyimlerinden ve dayılarından varmış.

İşe almak için yeni kadro açmışlar.

Yazık değil mi , vergilerimiz çereçöpe gidiyor ?

Bunu geçtim , kardeşim savunma sanayinde, devlette mühendis olarak çalışıyor. Bana dedi ki, hiçbir iş yapılmıyor, hiçbir iş yapmıyorum canım sıkılıyor. Bir de dedi ki, çalışanların çoğu deneyimsiz, ilk iş deneyeimleri , onlara öğretecek liderlik edecek vasıfta da kimse yok. Amirler yetersiz, işe alınanların çoğu tecrübesiz, bazıları yetersiz.......bu kurum da böyle yuvarlanıp gidiyormuş işte.

Teknik birimler ne iş yapıyor ki, işe aldıkları elemanda kaliteye önem versinler, yeterlik arasınlar? Bir iş yapmamak için herhangi bir niteliğe sahip olmaya gerek yok ki.

son cümlenizin ne yazık ki pek bir geçerliliği yok şu zamanda..
Açıktan atama = modern torpil gibi birşey oldu artık. hakkıyla mükakatları geçenler dışında.
' 70al yanıma gel ' ci amcalar sağolsun

değil tabi ki, arkadaşınız da yüzsüzmüş ama

Senden daha beterleri de var mesela BEN (zor olan 2 branşta sözleşmeli öğretmenlik yaptım yorulunca da kpss 91 puanla dümdüüüüz memur oldum)

Adalet hanımı bıcakladılar
Kanı yüreklerimize akıyor.
Güzel ülkemde sustukça
yaşananlara göz yumdukça daha
Çok şey bekliyor bizi.

Hiç girdiği kul hakkını düşünmeden pişkince gelip çocuğuma bak derler.
Acaba kul hakkına girdiğinin farkında mı
Boğazından geçen her lokmanın haram olduğunu biliyor mu

Başkalarının sırtına binerek yükselenler
Yere düşmezler, yerin dibine girerler bir gün.

başkasının hakkını yiyerek bir yerlere gelenlerden bir şekilde çıkıyor bu haklar. torpilsiz, normal asgari ücretli herhangi bir işe girmek dahi mümkün değil ülkemizde. çok acı.

Son düzenleme:

Bahsettigim seyle sizin yazdiklariniz brz farkli.
Benim bahsettigim sey tam olarak su, ornegin belediyeler de zabita ve itfaiye alimlari durduruldu. Belediye baskani disinda atamaya yetkili kisi yok, kpss ile merkezi atama isteyecek belediye yok denecek kadar azdir. ve alacagi personel ya askeri kokenli olacak yada daha once ic isleri bakanlginda memur olarak calisacak. Ucuncu bir yol ise aciktan vekil memur alacak, 4 yillik teknik bolum mezunlarini. Teknikerler aciktan vekil calisamaz hic bir baskan da bir teknikeri aciktan vekil calistirmaya cesaret edemez ediyosada yaptigi hatanin farkinda degildir. Bu tek bi ornek bunun gibi bir suyu ornek var. Gerekli sartlari saglamazsa mudurluge asil atanamaz bunun gibi bir suru sey. Benim bahsettigim sey kagit ustunde tum sartlarin saglanmis oldugu ve Acik vermemeleri. Ayni sekilde haksiz yere isten cikarilan biri dava acarsa eninde sonunda haklarini geri alir. Yok haksizsa - kagit ustunde haksizsa hic bsy ispat edemez.
ben sistemdeki abuklugu ve bosluklari aciklamaya calistim sadece.
Kagit ustunde hic bir eksik yokki pesinden kosup hakkini alasin.

Sonuna kadar karşı olduğum durum. Bana birisi gel yapalım dese torpili sartlar ne olursa olsun kabul etmem. Edemem. Ama asil mesele ne biliyormusunuz?
Asil mesele, torpil yapilmis birini hazmedemeyen (bunu sizin icin soylemiyorum genel konusuyorum) bir insan kendi menfaati olunca bir kılıf buluveriyir. Sorsaniz inanin akil almiycak sebepleri vardir. Benin gozumde vicdanlarini rahatlatmaya calisiyorlar diyebiliriz. Emin olun birinin torpille ise girdigini duyup kuplere binen insan kendi menfaati olunca kapi kapi torpil ariyor. Buldumuda birakmiyor. Hak hukuk dusunmuyor. Kimsenin hakki kimseye yaramaz haberleri yok. İste bu yuzden toplumca once cikarlari birakmali ve tutarli bir sekilde haraket etmeliyiz. Belki o zaman yoluna girer birseyler.

Allah'ın adaletinden başkası yalan. Hele ülkemizde.

Bugün yedikleri kul haklarının yarın bir yerlerini tırmalaması dileğiyle..

Vardır elbet içiniz de "nadiren" de olsa dürüst insanlar, onları tenzih ederek yazıyorum.
Sanki memur olamayanlar, erdemli oldukları için olamıyor gibi bir genel hava var konuda ama torpil bulup da değerlendirmeyen görmedim ben.
Hak hukuk konuşmaları torpili bulana kadar tam gaz devam.. Ne zaman ki torpil bulup işe girildi o zaman "püfffff" uçup gidiyor o manevi duygular. Hakkı yenilenden hak yiyene terfi ediliyor çok güzel

Amin

Bir ay sonra mezun oluyorum ama kpss'ye bu sene hazırlanmama sebeplerimden biri de bu torpiller haksızlıklar... motivasyon sıfır.Her yerde haktan hukuktan bahseden bu hacı hoca tayfası sınıf arkadaşlarım söz konusu torpil olunca sus pus oluyor. Bazen sunumlarımda bilerek bunun tartışmasını yapıyorum, fikirlerini kırmak için ama yok yok. Neymiş herkes torpil yapıyormuş. Ya herkesin yapması senin yapmanı meşrulaştırıyor mu? Sen değil misin her yerde vaaz veren Ahirette de torpilli olacaklarını sanıyorlar herhalde.
İnsanların ekmeğiyle oynamak bu kadar basit olmamalı ya, nefret ediyorum bu sistemi kuranlardan da onaylayanlardan da. Ben sadece öbür dünyada değil bu dünyada da yakalarına yapışmak istiyorum, hakkımı burada almak istiyorum

Imamhatip mezunuyum, tefsir hocamız Hacca torpille gittiğini söylemişti..

Imamhatip mezunuyum, tefsir hocamız Hacca torpille gittiğini söylemişti..
cennete bile torpille girmeye çalışıyorlar bu arada işsiz kaldığımda bi akrabam araya birilerini sokup belediye gibi bi yerlerden bahsetmeye kalkmıştı Allah o parayı yemeyi bana nasip etmesin bir kuruşunu bile demiştim tabi ki kabul etmemiştim, bi çok kişi torpile karşı çıkanları ikiyüzlülükle suçlamış ama bence benim gibi başkaları da vardır torpile kendi için de karşı çıkan hem bazı kişilerin ikiyüzlülük etmesi torpilin kötü bir şey olduğu gerçeğini değiştirmez

Başkalarının hakkını yiyerek 1 kuruş yersem gece benim gözüme uyku girmez. Nasıl çoluğuna çocuğuna helal diye yediriyolar anlamıyorum. Haram zıkkım olsun hepsine ahirette hiçhirine helal etmiyorum

Cok yakin akrabam kamunun cok onemli bir biriminde calisiyor.Onunla birlikte ise baslayanlar ve hukumet yanlisi olanlar daire baskani oldu .Akrabam hukumet yanlisi olmadigi icin mudur olarak kaldi.10 gun tatile bile cikamaz cunku isini yapacak adam yok.Tatile gittiginde bile yarida bolup donmek zorunda kaldi ,isten anlamayan insanlari topladiklari icin.
Tamam yakinlarini ise alirsinda egitim almis ,isi bilenleri alirsin.Ilkokul mezunlarini da memur yapmayin artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…