bu mu adalet

okuyunca nasıl sinir oldum ayyy allahım ya bende devlet memuruyum burada da aynı şeyler oluyor bırakın lise mezununu ilk okul mezunu olup masa başında oturanlar var ha işlerini bilen iyi yapan da var ama bunu fırsat bilip kullanıp rahat rahat milletin hakkını yiyende var mesela bende lise mezunuyum kadrom hizmetli ama üniversite okuyorum diye masabaşına geçirildim. aylarca yönetmelikler okudum ezberledim mesai saatim dışında ek ücret bile almasam akşam 8 lere kadar çalıştım işimi en iyi şekilde yaptım, ama günün birinde bizim paralarımızı yiyen birlierini gördüm gittim şikayet etttim hakkımı istedim ve karşılığında yıllık iznimi yazmayıp mazeretsiz işe gelmemiş gibi gösterip beni bana soruşturma açıp elime paspas veripp okula hademe olarak gönderdiler. işte hak aramak bu ülkede böyle bişi. ha çok şükür şimdi başka ilçeye geçtim yine masabaşındayım ama bir yandan da deliler gibi görevde yükselme sınavına çalışıyorum. hak benim yedirmem kusura bakmasınlar.

ha bide şu yanlış anlaşılmasın hademe olmak değildi zoruma giden ki yaptım yinede en iyi şekilde. zoruma giden bi iki kendini bilmez herkesin gizli gizli parasını yiyecek diye benim bütün emeğim boşa gitti ve üzerine beni soruşturma açarak aşağıladılar olay bu. ama malesef günümüzde herkesin başına buna benzer şeyler çok sık geliyor.

Geçenlerde gümrükte biriyle tanıştım, benim yaşlarımda açıktan atama ile atanmış (lise)

sordum kaç puan aldın kpss'den adam "70" dedi. Dedim millet 95 zor ile giriyor, nasıl oldu bu H..... amca razı olsun dedi, köylüsüymüş, akrabalarını düşünemiyorum artık:)

85 aldım kpss önlisansdan kara kara düşünüyorum.Bizi bu hale getirenler utansın.torpille işe girenlerin burnundan fitil fitil gelsin inşallah.

kpss puanım 86 ve bakanların son açıklamalarından sonra haziran atamasında yerleşebilecek miyim onu düşünüyorum. Ama insanlar sınava dahi girmeden vızır vızır sözleşmeliden kadroluya atlıyorlar. Allah ıslah etsin hepsini
bölüm ne canım puanın iyi ama olumsuz yorumlardan etkilenme 3001 ya da 4001 gelir ne mezunuysan

Amcası dayısı olmayan torpile karşı, olan susuyor.

Sizlerinde torpille yüksek bir yerlere girme imkanınız olsa " yok ben almayayım , zira haram " demezdiniz, diyene çok çok nadir rastladım.

Şimdi konu sahibine ve burada ki atanamayan kişilere bir iş teklifinde bulunsam " atamasız" hangisi hayır diyecek merak ediyorum.

Sadece torpille işler olmuyor bunu da eklemek istiyorum. Hakkıyla gelen çok insan var.

Herkesin hakkı herkesten sorulur elbet buna şüphe yok fakat sorgulayın kendinizi.

Şimdi burada hayır asla ne demek ben kabul etmem diyenler olacak ama inandırıcı değil.

geçen bir haber okumuştum haksız yere memur olanlardan maaşları geri alınmalı diye bir haber vardı..

Aynı sitede yan blokta bir Komşum var ve şu an hamile. Aralık gibi doğum yapacak. Lise mezunu ve belediyede memur olarak çalışıyor. Bana çocuk doğunca sen bakabilir misin başka kimseye guvenemem dedi. Çok çok üzdü bu teklif beni.

Neden mi?

Bu Komşumun amcası bir partinin il yönetimindeymiş ve bu arkadaşı bi kaç yıl önce kpss siz belediyeye sözleşmeli olarak aldirmis. Sonrada belediye sözleşmeli calişanlari kadroya alininca 1 yol sözleşmeli calistiktan sonra memur olmuş. Sosyal yardımlaşma müdürlüğünde calisiyor. Ben ise sosyoloji mezunuyum formasyon aldim iyi derecede İngilizce biliyorum şimdi de ozel bir unide yuksek lisans yapiyorum. 2012kpssden 76 2014 KPSS den 78 aldim. Defalarca belediyeye CV biraktim ama yok yok yok.

Adalet bu mu kizlar. Adami olan pat diye hak etmediği yere gelsin adami olmayan da onların çocuğuna baksin.

Kimse yanlis yere cekmesin ben çocuk bakmayi kucumsmiyorum ama bu halsizlik değil mi? Babamın oğlu dahi olsa hakkimi yiyenlere hakkimi helal etmiyorum. Allah bu denli haksizlik yapan herkese hesabini sordun başkada bir şey demiyorum :KK43:
ahhh canımmm yarama bastın yaa. adalet yok hiç biryerde. bende evlenmeden önce bir şirkette muhasebecilik yaptım 4 sene. çay kahve temizlik genel muhasebe vee fabrikada iş varsa işçi tulumu giyip asgari ücrete çalışıyordum. sonra evlendim şuan tarım md bağlı bir kuruluşta muhasebeciyim. rabbim herşeyin mükafatını veriyor zamanla. o rezilliğin içine tam 4 yılımı verdim. bizim ordaki belediye muhasebeci alacaktı sınava girdim 100 tam puan aldım bugün yarın aracaklar diye beklerken liseden bir arkadaşımın alındığını duydum. kız lise mezunu ve tecrübe yok sınava girmedi. ama belediye başkanının yeğeni.

Aynı sitede yan blokta bir Komşum var ve şu an hamile. Aralık gibi doğum yapacak. Lise mezunu ve belediyede memur olarak çalışıyor. Bana çocuk doğunca sen bakabilir misin başka kimseye guvenemem dedi. Çok çok üzdü bu teklif beni.

Neden mi?

Bu Komşumun amcası bir partinin il yönetimindeymiş ve bu arkadaşı bi kaç yıl önce kpss siz belediyeye sözleşmeli olarak aldirmis. Sonrada belediye sözleşmeli calişanlari kadroya alininca 1 yol sözleşmeli calistiktan sonra memur olmuş. Sosyal yardımlaşma müdürlüğünde calisiyor. Ben ise sosyoloji mezunuyum formasyon aldim iyi derecede İngilizce biliyorum şimdi de ozel bir unide yuksek lisans yapiyorum. 2012kpssden 76 2014 KPSS den 78 aldim. Defalarca belediyeye CV biraktim ama yok yok yok.

Adalet bu mu kizlar. Adami olan pat diye hak etmediği yere gelsin adami olmayan da onların çocuğuna baksin.

Kimse yanlis yere cekmesin ben çocuk bakmayi kucumsmiyorum ama bu halsizlik değil mi? Babamın oğlu dahi olsa hakkimi yiyenlere hakkimi helal etmiyorum. Allah bu denli haksizlik yapan herkese hesabini sordun başkada bir şey demiyorum :KK43:

ah canım ah bizim 2 tane resmi tapumuz var önümüz arkamız 8 katlı bina bizim 45 yıllık evimiz imara açık değil.. tapusu da var herkes adi olmuş yardakçı yalaka menfaatçi..hangi belediyeye gitsen % 80 aynı memleketli başkanla.. Ama öteki tarafı da var bu işin..Oradan kaçış yok maalesef.

kpss puanım 86 ve bakanların son açıklamalarından sonra haziran atamasında yerleşebilecek miyim onu düşünüyorum. Ama insanlar sınava dahi girmeden vızır vızır sözleşmeliden kadroluya atlıyorlar. Allah ıslah etsin hepsini
bide şöle düşünmek gerek sistemi bu hale o işe girenler getirmedi onlar girmese baskası girecekti bence sorun işe girenlerde deil onlar sadece fırsatı degerlendirmişler bu sistemi en bastan hayata sokanlarda sorun var

Neden mi?

Adalet mi o bu ulkede sadece bayan ismi :KK43:(

bide şöle düşünmek gerek sistemi bu hale o işe girenler getirmedi onlar girmese baskası girecekti bence sorun işe girenlerde deil onlar sadece fırsatı degerlendirmişler bu sistemi en bastan hayata sokanlarda sorun var

ne demek sorun işe girenlerde değil. teklif edenler ne kadar suçluysa girenler de o kadar suçlu. Belki de puanı olupta çokk ihtiyacı olan birinin hakkıydı o kadro. hakeden birinin hakkını gasp etmektir bu.

90puanla adam beklerken bir başkası puansız girecek, mantıklı mı sizce

bölüm ne canım puanın iyi ama olumsuz yorumlardan etkilenme 3001 ya da 4001 gelir ne mezunuysan

bankacılık ve sigortacılık. 3001 son atamada belki, ama bölümden deneyeceğim. çok uzak bi yer olmasa keşke :KK43:

ne demek sorun işe girenlerde değil. teklif edenler ne kadar suçluysa girenler de o kadar suçlu. Belki de puanı olupta çokk ihtiyacı olan birinin hakkıydı o kadro. hakeden birinin hakkını gasp etmektir bu.

90puanla adam beklerken bir başkası puansız girecek, mantıklı mı sizce
arkadasım kpss siz alım yapanlar oldugu sürece giren de olur bundan bahsediyorum belediyelere kpss sartı koymadan alım yapıolar böyle bi teklif adama gelmişse niye degerlendirmesin o degerlendirmezse baskası degerlendircek adam kpssye zaten hiç girmemiş direk alım yapan yerler yok mu sanıosun

arkadasım kpss siz alım yapanlar oldugu sürece giren de olur bundan bahsediyorum belediyelere kpss sartı koymadan alım yapıolar böyle bi teklif adama gelmişse niye degerlendirmesin o degerlendirmezse baskası degerlendircek adam kpssye zaten hiç girmemiş direk alım yapan yerler yok mu sanıosun

hala tekliften ve bunu değerlendirmekten bahsediyosunuz, direk alım yapan yerler kpss puanını çiğniyor.Belediyelerin vs. önceden merkezi atamalarda olduğunu bilmiyorsunuz sanırım. Artık açıktan alımla alıyorlar.Puanı olanda olmayanda giriyor nasıl bi düzense. Ev sahibi kapıyı açtı diye illa girmek mi gerek yani?

hala tekliften ve bunu değerlendirmekten bahsediyosunuz, direk alım yapan yerler kpss puanını çiğniyor.Belediyelerin vs. önceden merkezi atamalarda olduğunu bilmiyorsunuz sanırım. Artık açıktan alımla alıyorlar.Puanı olanda olmayanda giriyor nasıl bi düzense. Ev sahibi kapıyı açtı diye illa girmek mi gerek yani?
kusura bakmayın ama bana böyle bir teklif gelse ve atanamıyorsam teklifi kabul ederim gemisini yüzdüren kaptan diyorum.. ben kabul etmezsem baskası edecek eminim ki biçok kişi de kabul eder.. ama maalesef ben kendi puanımla çalısarak atandım o ayrı bir mesele yine de allah herkese yardım etsin iş konusunda

kusura bakmayın ama bana böyle bir teklif gelse ve atanamıyorsam teklifi kabul ederim gemisini yüzdüren kaptan diyorum.. ben kabul etmezsem baskası edecek eminim ki biçok kişi de kabul eder.. ama maalesef ben kendi puanımla çalısarak atandım o ayrı bir mesele yine de allah herkese yardım etsin iş konusunda

ben kabul etmesem başkası edecek kafası olmasa bu ülke belki bi nebze gelişir. ama sanmıyorum

atanan biri olarak torpile sıcak bakmanız da bi garip geldi açıkcası. söylemeden edemicem

91 Alıp atanamadım ve ilkokul mezunu arkadaşımı tapu dairesinde memur olarak görünce beynimden vurulmuşa dönmüştüm. Iki cihandada ellerim böyle insanların Yakasında. Çok büyük kul Hakkı. Sadece bir kişinin Hakkını yemiyorlar o sınava giren herkesin Hakkını yiyorlar.

X