Erkeğin bilmem kaç nefsi var islami bir dayanağı olmayan bir söz. İçinde 'nefs' geçiyor diye islami değil, bir atasözü gibi düşünün.
Recm konusu cok farklı, bir adamın karısını öldürmesi çok farklı.
Bulunduğunuz ülkede şeri kanunlarla hükmediliyorsa zina yapan kadın ve ya erkek farketmeksizin aynı ceza uygulanır. Bu da 'zina' fiilinin gözle görülmesi ve şahit olması da gerekmekte. Buna bir hakim karar verebilir yani.
Bizim ülkemiz gibi şeriatle yönetilmeyen ülkelerde kafasına göre karısını kızını öldüren birisi islamda da net katildir.
'Namus temizlemek' islami bir deyim değil.
Kadın kısıtlanmıyor aksine kadına çok değer veriliyor. Sizin çok değerli bir elmasınız olsa sokakta sallaya sallaya yürür müsünüz? Hayır onu saklarsınız tehlikelerden korunması için. Tesettür de bu manada kadını kısıtlamak değil korumak amaçlı emrediliyor. Halbuki erkeklerin de diz ve göbek arasını açması haramdır lakin bu hiç önemsenmiyor. Erkeğin de yabancı bir kadına bakması haramdır lakin bu önemsenmiyor.
Mesela islamda kadın çalışamaz diye bir ibare yok, fakat çalışmak zorunda diye bir ibare de yok. Kocası, babası vs yoksa devlet her hal ve karda kadın ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak 'zorunda'. İslam bunu emreder.
Kadınlar ev işi yapmak yemek yapmak zprunda da değildir islamda. Ve bunun için zorlamanamaz da.... Hatta ben bebeğimi emzirmek isteniyorum deme hakkı da vardır. Ve bebeğe bir sütanne bulması babanın görevidir islamda. Bunları hiç duydunuz mu?
Ben islamı yaşamaya çalışan bir insanım ve asla kısıtlandığımı hissetmiyorum veya bir erkeğin benden üstün olduğunu hissetmiyorum.
İslamı dört dörtlük yaşayanlara bakarsanız, islamın kadına, eşe ne denli kıymet verdiğini anlarsınız.
İbrahim hakkı erzurumlu hazretlerinin eşine yazdığı mektuba bir bakın, bir de şu konu sahibinin eşinin öküzlüğüne bakın. Hangisi İslam 'ın kadına bakışını yansıtır sizce?