Bu konuyu lütfen okuyun ! Aramızda çıkan tartışma

Tabii oda var babası annesini inanılmaz derecede akla hayale sigmicak hayretler içinde kalacağımız şekilde defalarca öldürmeye teşebbüs etmiş +çocuklarınıda hep beraber çocukluğu bu şekilde geçmiş eşimin

Boyle biriyle nasil evlenebildiniz? Daha dogrusu evlenirken bu aile geçmisinden haberiniz varmiydi? Boyle buyuyen birinin öldürmeyi normallestirmesi şaşilacak birsey degil ve 10 yillik esinizin asagi yikari ne dusunebilcegini tahmin edememeniz ilginc.

Keske bu kadar uzatmasaymissiniz.

Erkeğin bilmem kaç nefsi var islami bir dayanağı olmayan bir söz. İçinde 'nefs' geçiyor diye islami değil, bir atasözü gibi düşünün.

Recm konusu cok farklı, bir adamın karısını öldürmesi çok farklı.

Bulunduğunuz ülkede şeri kanunlarla hükmediliyorsa zina yapan kadın ve ya erkek farketmeksizin aynı ceza uygulanır. Bu da 'zina' fiilinin gözle görülmesi ve şahit olması da gerekmekte. Buna bir hakim karar verebilir yani.
Bizim ülkemiz gibi şeriatle yönetilmeyen ülkelerde kafasına göre karısını kızını öldüren birisi islamda da net katildir.
'Namus temizlemek' islami bir deyim değil.

Kadın kısıtlanmıyor aksine kadına çok değer veriliyor. Sizin çok değerli bir elmasınız olsa sokakta sallaya sallaya yürür müsünüz? Hayır onu saklarsınız tehlikelerden korunması için. Tesettür de bu manada kadını kısıtlamak değil korumak amaçlı emrediliyor. Halbuki erkeklerin de diz ve göbek arasını açması haramdır lakin bu hiç önemsenmiyor. Erkeğin de yabancı bir kadına bakması haramdır lakin bu önemsenmiyor.
Mesela islamda kadın çalışamaz diye bir ibare yok, fakat çalışmak zorunda diye bir ibare de yok. Kocası, babası vs yoksa devlet her hal ve karda kadın ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak 'zorunda'. İslam bunu emreder.

Kadınlar ev işi yapmak yemek yapmak zprunda da değildir islamda. Ve bunun için zorlamanamaz da.... Hatta ben bebeğimi emzirmek isteniyorum deme hakkı da vardır. Ve bebeğe bir sütanne bulması babanın görevidir islamda. Bunları hiç duydunuz mu?
Ben islamı yaşamaya çalışan bir insanım ve asla kısıtlandığımı hissetmiyorum veya bir erkeğin benden üstün olduğunu hissetmiyorum.

İslamı dört dörtlük yaşayanlara bakarsanız, islamın kadına, eşe ne denli kıymet verdiğini anlarsınız.

İbrahim hakkı erzurumlu hazretlerinin eşine yazdığı mektuba bir bakın, bir de şu konu sahibinin eşinin öküzlüğüne bakın. Hangisi İslam 'ın kadına bakışını yansıtır sizce?

Değerli elmasim var disarida da takıyorum dolasiyorum, evde saklamak icin alinmadi takmam icin alindi. 😁 Kimse de degerli elmasimi yemedi disarda, hala bende ve hala degerli.
Kadinlari eşyalara benzetmesek ne iyi olurdu.

Boyle biriyle nasil evlenebildiniz? Daha dogrusu evlenirken bu aile geçmisinden haberiniz varmiydi? Boyle buyuyen birinin öldürmeyi normallestirmesi şaşilacak birsey degil ve 10 yillik esinizin asagi yikari ne dusunebilcegini tahmin edememeniz ilginc.

Keske bu kadar uzatmasaymissiniz.

Evet aynen keşke bu kadar uzatmasaydim kendime çok kızıyorum adam 365 derece değişebilen birisi terazi burcu bitti sabrım ama son zamanlarimizdayiz

Bir kere benim kayinvalidem de böyle bir haberde şimdiki kadınlar da az değil falan demisti.Sinir olup cevap vermiştim hemen.Ben de hiç dayanamıyorum böyle şeylere.Eşim de biraz annesi gibi geri kafalı malesef, bazı konularda çok tartışırız biz de🙁

İşte bu adamlar kız ona bakmadı diye yüzüne kezzap atan adamlar. Kusura bakmayı gerçekten eşiniz çok tuhaf, ya benimsin ya kara toprağın düşüncesi bi 50 yıl öncesinde kalmadı mı acaba?
Tamam evet aldatmak yanlış ama kadın gebertilir erkeğe de elinin kiri denir geçilir mi bu kadar kolay mı yani?
Neyse peki ona da bir şey demiyorum, siz aynı düşüncede değilsiniz diye bu sinir neden? Siz insan değil misiniz, onun buyruğu altında ezilen, her sözüne 'evet efendim' diyen köle misiniz? Te allahım ya, sabır diliyorum size.

Bu cümleler üzerine korkmadınız mı eşinizden?
Böyle bir vahşeti savunan biriyle beraber yaşıyorsunuz ve bu dünyada olmaz diye bir şey yok.
Telefonunuza yanlış bir mesaj gelir adamın birinden, ya sonra?
Bunu savunan biri ne yapar acaba?

Dün Tv'de haber izlerken artık savaştan çok birbirini öldüren insan ölümü çok oluyor ne bu tahammülsüzlük filan diye haber konuşması yapıldı.

Ardından eşim habere karşı yanımda yorum yaptı kadın ölümleri çok oluyor haklı sebep le aldatma ile dedi
Ben lafa girdim ne alakası var kadın aldattı diye öldürülmesi mi lazım dedim eşimde bir anda öfkelendi sinirlendi.
Demezmi birde bana yapta aldatta görüyüm bakim neler oluyor diye tehdit ediyor.
Tabiki aldatan kadın öldürülmesi lazım erkeğin kendini savunma mekanizması dedi ben ozaman karısını aldatan erkeklerin de öldürülmesi lazım dedim onu test etmek düşüncesi için nasıl cevap vericek diye sadece kadının mi öldürülmesini savunuyor diyo evet kadında kocasını aldattı diye öldürülmesi doğru dedi.

Ben tarafsız olarak düşünüyorum erkek için de kadın içinde bir insan aldattı diye öldürülmemeli kimse kimsenin canıni almaya hakkı yoktur

Ha çocuk istismarcilari yada kadına tecavuz v.b suçlar bunların cezası idam olmalı bu ayrı.

Ben bir anneyim benim çocuklarım var.
Eşim çocuklarımızda aldatmanin ölüm olduğunu soylücem ileride dedi duyduklarıma şok oldum tartışma büyüdü eşim masaya yumrukla vurdu sesini yükseltti sen nasıl aldatan , orspu insanları bana savunursun onların yaptığını dogrumu buluyorsun hakkımı dedi.

Ben hayır asla dedim benim için aldatan insan dünyanın en büyük kötülüğünü yapmıştır ben beni aldatan insanı asla birlikte olmam direk ayrılırım hiç bir şekilde affetmem
Yada boyun eğmem dedim karşımdaki insan beni aldattı diye o karaktersizin seviyesine düşemem hemde onu öldürüp hapiste sürünmem hemde birinin canını alıyorsun bu yanlış dedim
Eşim yine bana sen nasıl savunursun aldatanları onların cezası ölüm dedi ben hayır nolursa olsun bir insan aldattı diye öldürülmemeli dedim eşimle böyle tartışıp durduk
Eşim Bana eğer bidaha böyle aldatma ile konu geçerse savunma olayına geçersen seni kapıya koyarım dedi.
Bakarmisiniz olayi nerelere getirdi 10 yıllık eşim
Bende onun gibi aldatan insanın öldürülmesi gerektiğini düşünücekmişim o kafada düşüncede olucakmışım.
Sonra ikimizde sustuk cevap vermedik ben çok ağladım yalnız üzerime çok geldi çok öfkelendi ben senin böyle düşünüldüğünü bilmiyordum böyle bir kadınla birlikte olmam dedi bana böyle düşünüyorsan git bu evden lafı bile çıktı ağzından o kadarki gözü döndü ben seninle evlenirken böyle bir anlaşma mi yaptım böyle mi konuştuk dedim 10 yillik 2 çocuklu evliliğimimi bitiriyim dedim sustu birdaha açmadı bu konuyu.

Benim düşünce yapım ben eşimi aldatmam ne olursa olsun bu karaktersizlige basvurmam benim karakterimde yok içim rahat Ama gel gelelim eşimin bu düşünce oluşu beni çok üzdü.

Takdir sizin ben yanlış mı düşünüyorum aldatan insan eşime göre cezası ölüm mü olmalı ?
Niye bukadar celallendiki esiniz siz birbirinizden emin olduktan sonra ne gerek var boyle tartismalara ustelik 10 yili devirdikten sonra

Olum yada her neyse.
Onemsiz bi konu bu, neden? Cunku siz meclis degilsiniz.
Siz ikiniz 2 meclis uyesisiniz, oy verilmeden once kursuye cikip ikna kabiliyetinizi konusturmaya calisiyor gibi olmussunuz.
Kocaniz sizi teste tutmus aldatan kadina ne kdr hak verdiginize dair. Cokta guzel ayiplamissiniz, yerinde bisey yapmissiniz. Snra siz onu teste tuttmussunuz aldatan erkeklerin hukmu ne olmali diye. Oda cok guzel ayni sizin gibi ayiplamis.
Tamda burda bitmeliydi tartisma.
Ikinizde aklinizdan " kadin erkek fark etmiyor, aldatan kisi hakkinda gorusumuz ayni, ikimizde tiksins bir davranis oldugunu dusunuyoruz" diye gecip bitmeliydi.
Ama siz diretmissiniz meclis kursusu gibi.
Cok gereksiz.
Amaciniz ikna olmamaliydi ikinizinde, amaciniz yuvada tatsizligi onlemek olmaliydi

X