ben
evleneli 4 ay kadar oldu ev hanımıym eşim evde olmadığı zamanlar çok sıkılıyorum ev çok sessiz çok ruhsuz bi ses bi nefes arıyorum evde hep.sonra düşündüm evlilk biraz geçsn öyle çock yapn diyolardı herkes zaten bebişim bnle olduktn snra 9 ayda beklicem 9 ay neyime yetmez diye düşündüm ve baş koydum bu yola
Çalıştığınızı bilmiyordum ben. Keşke eşiniz en başta sigortalı bir işte çalışmaya başlasaydı yani bunu demek istiyorum ben. Bundan sonra mutlaka sigorta şartı koşsun, maaşı az olsa bile emeklilik için günü birikmiş olur. Şuan kria veremiyorsanız ev sahibine durumu açıklamalısınız, teyzemlerde kiracı onların ev sahibi 1 2 ay idare edeceğini söyledi, belki sizinkide sizi idare edebilir. Bu dönemde evden çıkarabilirler mi bilmiyorum, gerçi olağanüstü dönemlerden geçiyoruz insanların çoğu işinden çıktı. Eş ailesi ya da kendi ailenizi de düşünebilirsiniz, eğer durumları iyiyse 1 2 ay en azından erzak ya da market yardımında bulunsunlar size. Hamilesiniz iyi beslenmenin gerekiyor. Dediğim gibi, belediyelere mutlaka gidin bir bakın, bir şekilde bir çaresi illaki bulunur. Umarım biran önce kurtulursunuz bu durumdan.
Bu arada sigortasız işçi çalıştırdığı için fırın sahibini şikayet edebilirsiniz diye biliyorum. Hatta etmeniz en mantıklısı zira milletin hakkına girmiş oluyorlar. Eşinizde iş baksın, marketler harıl harıl reyoncu, kasiyer, kurye aramaya başladılar. Mutlaka başvurularını yapsın derim.
Diyecek birşey bulamıyorum.neden böyle oluyor
Ne oldu?Diyecek birşey bulamıyorum.
Gerçeğin ortaya çıkacağını bile bile yalan söylemek.. :/
Allah yardımcınız olsun konu sahibi, yaş 21..
Bir söz vardır yaşına veriyorum diye, vallahi bende yaşınıza veriyorum.
Gerçekten çok üzülüyorum. Elimizden hiçbir şey gelmiyor.Diyecek birşey bulamıyorum.
Gerçeğin ortaya çıkacağını bile bile yalan söylemek.. :/
Allah yardımcınız olsun konu sahibi, yaş 21..
Bir söz vardır yaşına veriyorum diye, vallahi bende yaşınıza veriyorum.
Birşey olmadı yaNe oldu?
Anladım :) tepkilerden dolayı mi acaba böyle dedi. Yaşıda cok küçükmüş inşallah feraha çıkarlarBirşey olmadı ya
Konu sahibi bebekten önce çalışıyordum bebeğim bana tutunun diye çalışmayı bıraktım demişti
Sevgili @Matmatass'ta aslında çalışmadığını, ev hanımı olduğunu söylediği yorumu alıntıladı.
Bu yani.
Biz burada insanları uyardığımızda yanlış anlaşılıyor, üstüne bir de "insanlar bebekte mi yapmasın!" diye laf yiyoruz. Aslında kötülük olsun diye söylemiyoruz. Bakın sknra böyle olağanüstü durumlarda hemen maddi olanaksızlıklar baş gösteriyor. Bir kadın maddi özgürlüğü olmadan evlenmemeli, aynı şekilde bir adamda kıyıda köşede birikmiş yoksa evlenmeyi ertelemeli bana göre. Kimseye muhtaç olmamak için böyle olmalı.Gerçekten çok üzülüyorum. Elimizden hiçbir şey gelmiyor.
Keşke en başından fark edebilsek kimse zor durumlar yaşamasa ama nacizane uyardığımız insanlar da yanlış anlıyorlar.yoksa ben niye karışıyım ki senin küçük yaşta evlenmene, çocuk yapmana,okulu birakmana..
Bilemiyorum, belli de öyledir.Anladım :) tepkilerden dolayı mi acaba böyle dedi. Yaşıda cok küçükmüş inşallah feraha çıkarlar
yeni hamile kalmadım ve böykle bi durumda değildim hamile kalmayı isterken.Hayat şartlarımız olumluydu.
O zaman sartlarimiz olumluydu demis konu sahibi ama kenarda kösede birikim yok yeni evliydik demis he bide asgari ucret.. Bu mu yani sartların olumlu olma hali.. Gercekten dogacak cocuklara yazık. Allah yardımcısı olsun ne diyelim.. Bugun hic yoksa beziydi mamasiydi ihtiyaclarıydı alıp basini gidiyor sadece onlar bileEsin bir firincida asgari ücret ile çalisiyordu. Elinizde birikiminiz bile yok. Sigortasiz is, bu isinden olursa ne yapacaz diye hiçmi düsünmediniz? Yani bunun neresi olumlu?
Hata üstüne hata yaptiniz. Bu tabiki aç açikta kalmanizi hakli kilmiyor. Hepimiz insaniz, bu duruma vicdani olan herkes üzülür. Umarim bu durumdan ders çikarirsiniz ama. Artik anne baba oluyorsunuz, hayatta herseye hazir olmak zorundasiniz. Bebek biraz büyüsün, sende çalis ve ikinizde birikim yapin. Sigortasizda asla çalismayin.
Umarim bir hayir kurumundan destek alirsiniz bu süreçte.
ben burada eşimin asgari ücretle çalıştığını söylemedim arkadaşımız bu bilgiyi nerden edindi bilmiyorum.Herneyse,Herkes ister güzel yaşantı olsun daha çok kazanıp daha çok paylaşalım.Elimizden geleni yapıyoruz arkadaşlar sizin az önce küçümsediğinz sigortasız maaşsız ve bebekli bi hayat benim yaşantım.Durumumun farkındayım,siz extra ballandırarak anlatınca hayatım daha kötü olmadığı gibi daha iyi de olmuyor.(sözüm sadece size değil genel konuştum.)O zaman sartlarimiz olumluydu demis konu sahibi ama kenarda kösede birikim yok yeni evliydik demis he bide asgari ucret.. Bu mu yani sartların olumlu olma hali.. Gercekten dogacak cocuklara yazık. Allah yardımcısı olsun ne diyelim.. Bugun hic yoksa beziydi mamasiydi ihtiyaclarıydı alıp basini gidiyor sadece onlar bile
Bak inan ben burda cogu insanın senin icin kötü amacla yazdığını düşünmüyorum ama gercekten bu dönemde ustelik sende hamileyken sigortasız calısmak.. Bu kötü iste. İnsanlarda haliyle burda yenidoğan bi cocuk olcagi icin ortada ona uzuluyolar.. bende dahil.. Yoksa iki kisi bi sekilde geçinirdiniz, bu surecler biterdi. Ama birsuru yanlıs pespese gelmis..ben burada eşimin asgari ücretle çalıştığını söylemedim arkadaşımız bu bilgiyi nerden edindi bilmiyorum.Herneyse,Herkes ister güzel yaşantı olsun daha çok kazanıp daha çok paylaşalım.Elimizden geleni yapıyoruz arkadaşlar sizin az önce küçümsediğinz sigortasız maaşsız ve bebekli bi hayat benim yaşantım.Durumumun farkındayım,siz extra ballandırarak anlatınca hayatım daha kötü olmadığı gibi daha iyi de olmuyor.(sözüm sadece size değil genel konuştum.)
Yavrum, evladım biz de bundan sonrası için daha akıllıca hareket edin diye yazıyoruz.ben burada eşimin asgari ücretle çalıştığını söylemedim arkadaşımız bu bilgiyi nerden edindi bilmiyorum.Herneyse,Herkes ister güzel yaşantı olsun daha çok kazanıp daha çok paylaşalım.Elimizden geleni yapıyoruz arkadaşlar sizin az önce küçümsediğinz sigortasız maaşsız ve bebekli bi hayat benim yaşantım.Durumumun farkındayım,siz extra ballandırarak anlatınca hayatım daha kötü olmadığı gibi daha iyi de olmuyor.(sözüm sadece size değil genel konuştum.)
Kimsenin size bir garezi yok.Kızlar anlamıyorum sizleri,ben size gelin bana bakın demiyorum bildiğiniz belediye dışında yardım vakifları varmı diye soruyorum zira bu zamanda çalışan insanlar da bu yardımları alıyorken bunu istemem mi sorun oldu ?. Ben Çocuk gelişimden lise mezunuym Bebeğime hamile kalmaya çalıştığım aylarda tanıdığım vesilesiyle 1 ay çalıştım anasınıfında yardımcı olarak.2.ay zaten hamile kaldığımı öğrendim,ve belli bi süre sonra işden çıktım.1 ay çalışıp çıktığım ve sonrasında çalışmayan biri olarak ev hanımı olmuyor muyum ? Ya da illa b post atacağım zaman ben bir ay çalıştım mı demem gerekiyor ? Kimse bana inanmak güvenmek zorunda değil herkesin kendi düşüncesi ama herşeyi böyle kötüye yorarak aslını astarını bilmeden yorum yapmanız,konuyu bırakıp bu tür şeyleri irdelemeniz..Anlamsız.Ne oldu o önceki mesajı ortaya çıkardın hani yalan söylediğimi falan kanıtlamış oldun kendince ama bilmiyosun işte yada eksik biliyosun burada herkes herşeyini en ince ayrıntısına kadr anlatmak zorunda değil.,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?