Bu konuda düşüncelerinizi bekliyorum 🙄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kusura bakmayın kimse sizin için kötü bir yorumda/dilekte bulunmadı.
Siz kendi kendinize çeliştiniz.hamilelikten önce durumlar iyiydi ben de çalışıyordum demek ne demek?
Anasınıfında 1 ay (yazıyla bir)çalışıp ayrılmak ne demek bir Ay çalışınca herşey düzelmiş miydi?
Umarım yardım bulabilirsiniz.bundan sonrası için de eşinize siz de iş konusunda en azından sigortasız çalışmaması gerektiğini tekrar tekrar vurgularsınız.
Hicbirimizin tuzu kuru değil hele ki şu dönemde şu günlerde..Herkes birşeyler için çalışıp didiniyor.Ben de dahil burada çok fazla çocuk istediği halde bir adım sonrasını düşündüğü için çocuk işini erteleyenler de var.
Hatta evlilik fikrini bile..

Arkadaşlar azarlamadım size saygısızcada konuşma yapmamak için göndereceğim mesajı defalarca okuyup öyle alıntıladım.Yemin ederim hepiniz teker teker Haklısınz sigortasızlk var hamilelk var.Kötü olan olanaklar mevcut ama iş işden geçti ve bende bana yaptığnz yorumdaki sizler gibi kendimce çözüm aramaya çalışıyorum.Ama bunu bizzat yaşamak insanı strese sıkıntıya sokuyor.Yorum ve öneri olunca evet üzülüyosnz duruma ama ben bu durumun bizzat içerisindeym psikolojiyi düşünün.Eşimin gittiği yer şuanda sigortalı,Sizleri dinleyecem elbette.Yinede herşy ve tüm yorumlarnz içn teşekkr ederm kırdıysam birinizi affola.

Ben kendi adıma kırılmadım da, kızmadım da.
Evladım yaşındaki birinin sıkıntılı günlerinde edeceği siteme takılmam şahsen.
Sadece üzüldüm, gencecik halinizde yaşadığınız sıkıntılara.
İnşallah en kısa sürede bir çözüm yolu bulunur.

Bak bende hamileyim tum kalbimle diliyorum olumlu olsun is sonucu Kiranızı karsılayın yavas yavas ihtiyaçlarda alınır hersey hallolur. Dogum yapinca da dogum kontrol yontemlerini kullanırsınız. Sigortali oldugu icin esin doğumun va masraflari daha kolay olur hersey. İnsallah bebeginde emer mama masrafinda olmaz.

Teşekkür ederim yorumlrnz için Allah razı olsun..Rabbim hepimize yardım etsn.

Sigorta.
Adi ustunde sigorta. Sizin olagan disi durumlarda sigortaniz.

Kimse kotu niyetle yazmiyor. Bizim maaslarimizdan saglam kesintiler yapiliyor. Kabulleniyoruz. Kabulleniyoruz ki hastalik afet salgin is kazasi issizlik durumunda devlet de bize baksin.

Once kendimizi garantiye aliyoruz. Sigortalatiyoruz. Devlet de bunu zorunlu kiliyor. Isveren herhangi bir hile katakulli yaparsa 170i arıyorsunuz size sahip cikiyor is yerine yaptirim uyguluyor. Bazi seyleri garantiledikten sonra dunyaya yeni bir can getirmeye kalkisiyoruz.

Kendimizi garantiye alma modelinin en basiti sigortayi bile isteye yaptirmayip sonra basimizi duvara vurmaya, devletten belediyeden yardim istemeye hakkimiz olmuyor.
Devlet ve belediye o yardimlari bizim vergilerimizle, bizim kesintilerimizle yapiyor. Bir yerden sınırsız para kaynagi oldugu icin degil...

Hala sikayet edip hakkinizi almak yerine soyledikleriniz insanlarin tepkisine yol aciyor.

Yine de herkes eminim ki iyiliginiz icin yaziyor.
Daha cok kucuksunuz. Ayilin bundan sonraki hayatinizda daha saglam adimlar atin.

Mart ayinda esim yarim maas aldi. 16 marttan itibaren calismiyor is yeri faliyetini durdurdu. 5 mayista 4380 tl nisan icin, 2000 kusur de martin yarisi icin alacak. Bakin cunku sigorta. Is yeri faliyet durdurursa sigorta size bakar. En azindan gecinecek kadar bir miktar para verir.

Esiniz hasta olsa ne yapacaksiniz? Yine ayni sekilde.

Bundan sonra daha saglam adimlar atmanizi dilerim.

Hic birikim, dugunden kalan 2 3 parca altin hic bir sey yok mu bu arada?

Son düzenleme:
Allah yardimciniz olsun, insallah bebeginizin rizki gelecek bir yerden..

ev gecindirmek sadece erzak yardimi ve ya kiraya yardim degil malesef. cok cok gideri var bir ailenin. hele bebek geliyorsa..

normal zamanda olacak sey degil ama su surecte, mumkunse, ailelerden birinin yanina siginin.. beraber yer icer bebege bakarsiniz. zaten dogum yapacaksiniz yardimci lazim size.

yardim gelse bile tek seferlikler. erzak kutusu sizi kurtarmaz. her ay kiranizi odeyecek bir yardimsever bulmak zor..

Yazan oldu mu bakmadim fakat zincir marketler de bu ara işçi alacaklarını duyurdular haber sayfalarında vs denk geldim.
Oralara da başvurup durumunu da anlatsa belki öncelik verir yardımcı olurlar

Sizin veya eşinizin ailesi kardeşleri size bikac ay yardım edemezler mi?

Kiranız ne kadar? Aylık harcamanız ne kadar?

10 yıllık iş deneyimi var dediğiniz, Asgari ücretin üstünde maaş alan eşiniz hiç mi bikac ay cepten yiyecek para koymadı kenara?

Anne baba olmak sorumluluk sahibi olmayı gerektirir. Cocugun bakımı için maddiyat hazirlamak ilk önemli sorumluluklardan biridir. Sanirim bunun farkinda degilsiniz. Hatirlatmak isterim.

Kişilerden şahsi yardım talep etmiyorsunuz onu anladık , daha 1 ay işsiz kalip da devletin kurumlarindan yardm almak da biraz tuhaf geliyor bana.

Sigortasız calışmak sizin mağduretiniz degil ayrica, uyanıklık yapmaya çalısan işcilerin yontemini kullanmaya calişmişsiniz.

Işveren 3 5 kurus fazla nakit ödeme yapiyor elinize geçen azicik fazla die kabul ediyorsunuz, işverenin sgk ' ya yatiracagi parayi elden aliyorsunuz, siz razı işveren razı.
Sikayet etmemenizin nedeni de bu.

Siz de enayi degilsiniz heralde babanizin hayrina calismayacaksiniz degil mi?

Memurların brüt maaşindan yapilan kesintileri görseniz aglarsiniz.

sizin boyle zamanlarda muhtac oldugunuz nakiti o kesintiler sağliyor. o devlet kurumlarina havadan para yağmiyor , hatirlatmak istedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…