• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu konuda düşüncelerinizi bekliyorum 🙄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben

evleneli 4 ay kadar oldu ev hanımıym eşim evde olmadığı zamanlar çok sıkılıyorum ev çok sessiz çok ruhsuz bi ses bi nefes arıyorum evde hep.sonra düşündüm evlilk biraz geçsn öyle çock yapn diyolardı herkes zaten bebişim bnle olduktn snra 9 ayda beklicem 9 ay neyime yetmez diye düşündüm ve baş koydum bu yola
Çalıştığınızı bilmiyordum ben. Keşke eşiniz en başta sigortalı bir işte çalışmaya başlasaydı yani bunu demek istiyorum ben. Bundan sonra mutlaka sigorta şartı koşsun, maaşı az olsa bile emeklilik için günü birikmiş olur. Şuan kria veremiyorsanız ev sahibine durumu açıklamalısınız, teyzemlerde kiracı onların ev sahibi 1 2 ay idare edeceğini söyledi, belki sizinkide sizi idare edebilir. Bu dönemde evden çıkarabilirler mi bilmiyorum, gerçi olağanüstü dönemlerden geçiyoruz insanların çoğu işinden çıktı. Eş ailesi ya da kendi ailenizi de düşünebilirsiniz, eğer durumları iyiyse 1 2 ay en azından erzak ya da market yardımında bulunsunlar size. Hamilesiniz iyi beslenmenin gerekiyor. Dediğim gibi, belediyelere mutlaka gidin bir bakın, bir şekilde bir çaresi illaki bulunur. Umarım biran önce kurtulursunuz bu durumdan.
Bu arada sigortasız işçi çalıştırdığı için fırın sahibini şikayet edebilirsiniz diye biliyorum. Hatta etmeniz en mantıklısı zira milletin hakkına girmiş oluyorlar. Eşinizde iş baksın, marketler harıl harıl reyoncu, kasiyer, kurye aramaya başladılar. Mutlaka başvurularını yapsın derim.
😑neden böyle oluyor

Valla aklima levent yüksele yazmak geldi, istanbuldasiniz sanirim belediye başkanının sayfasına yazin iş için ,kira vermezseniz simdi cikartamaz ama yine veririzsniz sonrasında.

😑neden böyle oluyor
Diyecek birşey bulamıyorum.
Gerçeğin ortaya çıkacağını bile bile yalan söylemek.. :/
Allah yardımcınız olsun konu sahibi, yaş 21..
Bir söz vardır yaşına veriyorum diye, vallahi bende yaşınıza veriyorum.

Diyecek birşey bulamıyorum.
Gerçeğin ortaya çıkacağını bile bile yalan söylemek.. :/
Allah yardımcınız olsun konu sahibi, yaş 21..
Bir söz vardır yaşına veriyorum diye, vallahi bende yaşınıza veriyorum.
Gerçekten çok üzülüyorum. Elimizden hiçbir şey gelmiyor.
Keşke en başından fark edebilsek kimse zor durumlar yaşamasa ama nacizane uyardığımız insanlar da yanlış anlıyorlar.yoksa ben niye karışıyım ki senin küçük yaşta evlenmene, çocuk yapmana,okulu birakmana..:(

Birşey olmadı ya
Konu sahibi bebekten önce çalışıyordum bebeğim bana tutunun diye çalışmayı bıraktım demişti
Sevgili @Matmatass'ta aslında çalışmadığını, ev hanımı olduğunu söylediği yorumu alıntıladı.
Bu yani.

Birşey olmadı ya
Konu sahibi bebekten önce çalışıyordum bebeğim bana tutunun diye çalışmayı bıraktım demişti
Sevgili @Matmatass'ta aslında çalışmadığını, ev hanımı olduğunu söylediği yorumu alıntıladı.
Bu yani.
Anladım :) tepkilerden dolayı mi acaba böyle dedi. Yaşıda cok küçükmüş inşallah feraha çıkarlar

Gerçekten çok üzülüyorum. Elimizden hiçbir şey gelmiyor.
Keşke en başından fark edebilsek kimse zor durumlar yaşamasa ama nacizane uyardığımız insanlar da yanlış anlıyorlar.yoksa ben niye karışıyım ki senin küçük yaşta evlenmene, çocuk yapmana,okulu birakmana..:KK43:
Biz burada insanları uyardığımızda yanlış anlaşılıyor, üstüne bir de "insanlar bebekte mi yapmasın!" diye laf yiyoruz. Aslında kötülük olsun diye söylemiyoruz. Bakın sknra böyle olağanüstü durumlarda hemen maddi olanaksızlıklar baş gösteriyor. Bir kadın maddi özgürlüğü olmadan evlenmemeli, aynı şekilde bir adamda kıyıda köşede birikmiş yoksa evlenmeyi ertelemeli bana göre. Kimseye muhtaç olmamak için böyle olmalı.

Anladım :) tepkilerden dolayı mi acaba böyle dedi. Yaşıda cok küçükmüş inşallah feraha çıkarlar
Bilemiyorum, belli de öyledir.
İnşallah çıkarlar feraha ne diyeyim, Muhtara belediyeye falan gidip başvursunlar Allah bir kapı açar.

Konuyu ilk okuduğumda hiçbir eski mesajını bilmememe rağmen düşüncem açıktı. Ama buraya yazdığınızda vicdansız anlayışsız fakirlik görmemiş vs oluyorsunuz. Açık bir şekilde talebi aşikar, hayatımı özgürce yaşayayım olası sorunlarda herkes bana baksın. Çünkü canım öyle istedi.

yeni hamile kalmadım ve böykle bi durumda değildim hamile kalmayı isterken.Hayat şartlarımız olumluydu.

Esin bir firincida asgari ücret ile çalisiyordu. Elinizde birikiminiz bile yok. Sigortasiz is, bu isinden olursa ne yapacaz diye hiçmi düsünmediniz? Yani bunun neresi olumlu?

Hata üstüne hata yaptiniz. Bu tabiki aç açikta kalmanizi hakli kilmiyor. Hepimiz insaniz, bu duruma vicdani olan herkes üzülür. Umarim bu durumdan ders çikarirsiniz ama. Artik anne baba oluyorsunuz, hayatta herseye hazir olmak zorundasiniz. Bebek biraz büyüsün, sende çalis ve ikinizde birikim yapin. Sigortasizda asla çalismayin.

Umarim bir hayir kurumundan destek alirsiniz bu süreçte.

İmtihan, şu, bu diyorsunuz evet Corona olayı bakış açımıza göre kader, imtihan, sürpriz, felaket vs.
Bununla birlikte bile, isteye, üstelik karısı hamileyken yani tahlil-takip-doğum sürecinin yaşanacağı aşikarken SSK'sız çalışmak en hafif ifadeyle aymazlık.
Eşi SSK'sız çalışırken, kendisi evhanımıyken, kenarda zor günler için birikmişi yokken 'evde bana nefes olsun' düşüncesiyle hamile kalmak da ikinci aymazlık.

Bunları sizi üzmek için değil burayı okuyan başka 'evlilik-bebek heveslisi' genç 'arkadaşlar için yazıyorum.
Belki ibret alıp hayat akışlarını;
okumak/meslek sahibi olmak/çalışmak/birikim yapmak ve sonra evlenmeye kalkmak şeklinde sıralamayı akıl edebilirler.
Aksi takdirde böyle kime, nereye başvursam diye düşünülüyor görüldüğü üzere...

Tedbirini almadığı için sıkıntıya düşünce 'imtihan, takdir' diye düşünmek de kimse kusura bakmasın züğürt tesellisi.
İnançlı biri olarak tedbir-takdir olayına bakışım bu şekilde.

Size tek tavsiyem eşinizin SSK'lı çalışabileceği bir iş arayaşında olması, sizin de doğum sonrasında doğum kontrol yöntemlerinden kendinize uygun olanı kullanmanız.
Aksi takdirde hem kendinizi hem de evliliğinizi yıpratırsınız.
Geçim derdi kadar evliliği dinamitleyen başka dinamik var mı?

Kızlar anlamıyorum sizleri,ben size gelin bana bakın demiyorum bildiğiniz belediye dışında yardım vakifları varmı diye soruyorum zira bu zamanda çalışan insanlar da bu yardımları alıyorken bunu istemem mi sorun oldu ?. Ben Çocuk gelişimden lise mezunuym Bebeğime hamile kalmaya çalıştığım aylarda tanıdığım vesilesiyle 1 ay çalıştım anasınıfında yardımcı olarak.2.ay zaten hamile kaldığımı öğrendim,ve belli bi süre sonra işden çıktım.1 ay çalışıp çıktığım ve sonrasında çalışmayan biri olarak ev hanımı olmuyor muyum ? Ya da illa b post atacağım zaman ben bir ay çalıştım mı demem gerekiyor ? Kimse bana inanmak güvenmek zorunda değil herkesin kendi düşüncesi ama herşeyi böyle kötüye yorarak aslını astarını bilmeden yorum yapmanız,konuyu bırakıp bu tür şeyleri irdelemeniz..Anlamsız.Ne oldu o önceki mesajı ortaya çıkardın hani yalan söylediğimi falan kanıtlamış oldun kendince ama bilmiyosun işte yada eksik biliyosun burada herkes herşeyini en ince ayrıntısına kadr anlatmak zorunda değil.,

"Arkadaşlar ailenin kendisi isim yazdırarak alabiliyor toplu alıp dağıtalım diye bir şey yok.
İhtiyaç sahibi olanlar Topkapı Ülker Fabrikasına basit bir dilekçe ile başvurup gıda kolisi desteği alabilirsiniz.Başvurada fakirlik belgesine gerek yok.
Gidebilecek aileleri yönlendirebilirsiniz."

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bana grupların birinden bu mesaj geldi.
Belki işinize yarar.
Ya da bir başkası için.

Bundan sonra tedbirli olursunuz artık.

Esin bir firincida asgari ücret ile çalisiyordu. Elinizde birikiminiz bile yok. Sigortasiz is, bu isinden olursa ne yapacaz diye hiçmi düsünmediniz? Yani bunun neresi olumlu?

Hata üstüne hata yaptiniz. Bu tabiki aç açikta kalmanizi hakli kilmiyor. Hepimiz insaniz, bu duruma vicdani olan herkes üzülür. Umarim bu durumdan ders çikarirsiniz ama. Artik anne baba oluyorsunuz, hayatta herseye hazir olmak zorundasiniz. Bebek biraz büyüsün, sende çalis ve ikinizde birikim yapin. Sigortasizda asla çalismayin.

Umarim bir hayir kurumundan destek alirsiniz bu süreçte.
O zaman sartlarimiz olumluydu demis konu sahibi ama kenarda kösede birikim yok yeni evliydik demis he bide asgari ucret.. Bu mu yani sartların olumlu olma hali.. Gercekten dogacak cocuklara yazık. Allah yardımcısı olsun ne diyelim.. Bugun hic yoksa beziydi mamasiydi ihtiyaclarıydı alıp basini gidiyor sadece onlar bile

Arkadaşlar biraz fazla yüklenmiyor musunuz ? Bu ülkede herkes üniversite mezunu olacak çalışacak diye bir şart yok. Kaldı ki eğitimde fırsat eşitliği bile yok. Şartları kötü diye insanlara bebek sahibi olma diyebilme hakknızı kendinizde nasıl buluyorsunuz. Bu nasıl bir kendini bilmezliktir. İnsan gibi sormuş ne yapabilirim diye. Eşi belli ki işten çıkarmasınlar siye sigortasız çalışmaya razı oldu. Kim daha iyi şartlarda yaşamak istemez ki.

Evce tuzunuz kuruyken insanları yargılamayın....

O zaman sartlarimiz olumluydu demis konu sahibi ama kenarda kösede birikim yok yeni evliydik demis he bide asgari ucret.. Bu mu yani sartların olumlu olma hali.. Gercekten dogacak cocuklara yazık. Allah yardımcısı olsun ne diyelim.. Bugun hic yoksa beziydi mamasiydi ihtiyaclarıydı alıp basini gidiyor sadece onlar bile
ben burada eşimin asgari ücretle çalıştığını söylemedim arkadaşımız bu bilgiyi nerden edindi bilmiyorum.Herneyse,Herkes ister güzel yaşantı olsun daha çok kazanıp daha çok paylaşalım.Elimizden geleni yapıyoruz arkadaşlar sizin az önce küçümsediğinz sigortasız maaşsız ve bebekli bi hayat benim yaşantım.Durumumun farkındayım,siz extra ballandırarak anlatınca hayatım daha kötü olmadığı gibi daha iyi de olmuyor.(sözüm sadece size değil genel konuştum.)

ben burada eşimin asgari ücretle çalıştığını söylemedim arkadaşımız bu bilgiyi nerden edindi bilmiyorum.Herneyse,Herkes ister güzel yaşantı olsun daha çok kazanıp daha çok paylaşalım.Elimizden geleni yapıyoruz arkadaşlar sizin az önce küçümsediğinz sigortasız maaşsız ve bebekli bi hayat benim yaşantım.Durumumun farkındayım,siz extra ballandırarak anlatınca hayatım daha kötü olmadığı gibi daha iyi de olmuyor.(sözüm sadece size değil genel konuştum.)
Bak inan ben burda cogu insanın senin icin kötü amacla yazdığını düşünmüyorum ama gercekten bu dönemde ustelik sende hamileyken sigortasız calısmak.. Bu kötü iste. İnsanlarda haliyle burda yenidoğan bi cocuk olcagi icin ortada ona uzuluyolar.. bende dahil.. Yoksa iki kisi bi sekilde geçinirdiniz, bu surecler biterdi. Ama birsuru yanlıs pespese gelmis..
Simdi gittigi is insallah sigortalıdir ve olumlu sonuc olur. Herhangi bi kotu niyetle yazmadı kimse sana.. Neden oyle yazsinlar zaten burda cogumuzun kardesi yasindasın bazilarimizin cocugu yaşındasın hatta.. İnsallah bi an once durumlari duzeltirsiniz..
ama siz fikrinizi merak ediyorum ne düşünüyorsunuz diyince haliyle herkes fikrini yazmıs. Kaldı ki yanlıs bisey yazıldıgını da görmedim üzgünüm.
Yeni evlilik hamilelik, issizlik, kenarda birikim yok, ev kira yazınca insanlar ne desinlerdi ki 😕 insallah bi an once duzelsin. İlk olmasi gereken sigortali bir is

Yavrum, evladım biz de bundan sonrası için daha akıllıca hareket edin diye yazıyoruz.
Yıl 2020, SSK'sız çalışmayı benim aklım, havsalam almıyor.
Allah korusun, doğumda bir aksilik olsa,
sizin veya bebeğin yoğun bakıma/özel bir tedaviye ihtiyacınız olsa, n'apacaksınız?
Bebeğin emmedi diyelim, bir kutu mama kaç lira ve kaç gün yetiyor? Araştırdınız mı?
En kötü hazır bez aynı şekilde...

Umarım başvurduğunuz yerlerden yardım alabilirsiniz ancak sadece günü-haftayı bilemedin ayı kurtarırsınız.
Sonrası için özellikle de bebek için daha kapsamlı ve uygun çözümlere ihtiyacınız var.
Eşiniz bazı şeyleri akıl edemiyorsa veya umursamıyorsa siz devreye girin lütfen.
Çok genç ve tecrübesizsiniz,
lütfen hayatın sillesini yemiş veya yiyen insanları görmüş bizlerin yorumlarını dikkate alın.

Kızlar anlamıyorum sizleri,ben size gelin bana bakın demiyorum bildiğiniz belediye dışında yardım vakifları varmı diye soruyorum zira bu zamanda çalışan insanlar da bu yardımları alıyorken bunu istemem mi sorun oldu ?. Ben Çocuk gelişimden lise mezunuym Bebeğime hamile kalmaya çalıştığım aylarda tanıdığım vesilesiyle 1 ay çalıştım anasınıfında yardımcı olarak.2.ay zaten hamile kaldığımı öğrendim,ve belli bi süre sonra işden çıktım.1 ay çalışıp çıktığım ve sonrasında çalışmayan biri olarak ev hanımı olmuyor muyum ? Ya da illa b post atacağım zaman ben bir ay çalıştım mı demem gerekiyor ? Kimse bana inanmak güvenmek zorunda değil herkesin kendi düşüncesi ama herşeyi böyle kötüye yorarak aslını astarını bilmeden yorum yapmanız,konuyu bırakıp bu tür şeyleri irdelemeniz..Anlamsız.Ne oldu o önceki mesajı ortaya çıkardın hani yalan söylediğimi falan kanıtlamış oldun kendince ama bilmiyosun işte yada eksik biliyosun burada herkes herşeyini en ince ayrıntısına kadr anlatmak zorunda değil.,
Kimsenin size bir garezi yok.
Hayatınızı da küçümsediğimiz yok.
Hepimiz iyi kötü bu yollardan geçtik/geçiyoruz.
Hepimizin hataları oldu, hatasız insan var mı?
Kimse 4x4lük değil. Ama bir yerde ev hanımıyım yazıp bir yerde çalışıyordum yazmakta garip karşılanıyor.
Sizde söylediğimiz herşeyi tersinden anlıyorsunuz ama kimse kötü bir şekilde üstten üstten yorum yapmadı. Hatalarınızı söyledik ve güzelce uyardık. Bir daha SSK'sız çalışmasın demek mi suç? Keşke birikim yapmadan bebek düşünmeseydiniz demek mi suç? Hayır yani kötü birşey demişiz gibi bizi fırçalıyorsunuz ama bu konuda hiç kimsenin iğneleyici yorum yazdığını görmedim. Herkes iyiliğiniz için konuşuyor ama siz bizi azarlamaktan göremiyorsunuz.
Dediğim gibi, bugün yine arayın illaki bir yerden yardım gelir.
Ve size tavsiyem durumunuzu mutlaka ev sahibine bildirin, zira bebek masrafıyla geliyor kıyafeti, bezi derken aylık min 300 400 lira.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X