bu konu böylece kapanmalı mı?

cornella

Guru
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
9.922
3.088
mrb arkadaşlar...benım sızlere danısmak istedıgım bır konu var??? biz eşimle 6 yıl flört ettıkten sonra ve cok cok zorlu bır süreç gecırdıkten sonra evlendık..bu 6 yıl içinde de 1 yıl ayrıydık..ayrılma sebebımız ise eşimin iş yogunluydu...mezun olduktan sonra kendı iş yerlerınde çalısmaya basladıgı yaptıkları iş fızıksel guc ısteyen cok yorucu bır işti....sabah 9 akşam 11 hiç durmadan aylarca özellıkle yazın çalıstıgını biliyorum daha önce actıgım konu da da bahsetmıstım bana sadece kırmızı ısıklarda durdugu zaman vakıt ayırabılıyordu o derece yogundu...tabı bu durum bızım ilişkimizi etkılemişti...eşim iş yerınde çalıstıgı sıralarda(yazın) babası yaylaya gıder eşim tek basına kalırdı..... hasta oldugu zaman oldu ben gıttım yemegını pişirdiğim afedersınız kustugu yerı temızledım....ve bu çalısmalarının sonunda bır tane daha araba almaya karar verdıler....ancak araba babasının üstune yapıldı.sebebı ise iş yerınde kullanılan benzının ist dakı fırma tarafından ödenmesıydı....velhasıl zaman gectı babası arabayı satmak ıstedı çok söyledım satma dedım bana sen karısma senın ne haddıne daha evlenmeden gıbı seyler söyledı çunku ben bılıyordum o satılan arabanın yerıne yenısı gelmeyecektı....
bu arada eşim 3 kardes bır ablası ve lise sona gıden bır erkek kardesı var....ablası evlendıgı zaman eşinin iş durumu kötuye gıdınce eşimin ailesı hemen hemen bırcok seylerını karsıladı görumcemlerın....daha sonra kayınbabamlar görumcemi kendı evlerıne yerleştırdıler kıra ödemesınler dıye....bır cocukları oldu kayınvalıdem bakıyor zaten genelde....
çok uzatmadan konuya gırecegım; nişanlılık dönemınde görumcemle mutfakta otururken arabanın lafı acıldı bana dedı ki; babam o arabanın parasını 3 e bölecek 3 kardes olduklarından dolayı üçününde hakkı varmış!!!!!!o sırada bana hiçbirşey demek düşmezdi zaten bende sustum...şimdi biz kırada oturuyoruz eşimin ailesı dugunumuze cok az yardım ettı eşim çalıstı çabaladı bırcok seyımı o aldı zaten.....ancak gel gelelım ki kıralar cok pahalı ev sahıbıne ödeyecegımız parayı bankaya öder ev sahıbı oluruz dıye dusunuyorz...ve bızım en bastakı düşüncemiz kendı bırıktırdıklerımız+ arabanın parası+ kredı seklındeydı.......sonucta ne kadar az kredı o kadar az borç demek....ancak eşim bence sen o arabayı unut dıyor çünkü ailesı hıc lafını bıle açmıyor...süreklı yukardakı evın badanasını yapıyorz para yok vs ler gıbı seyler anlatıyorlar bıze biz sormadıgımız halde!!!!!!!! şimdi ne yapmalı kızlar zaten ben kesınlıkle karısmam para yuzunden yüz göz olmam onlarla...zaten görumcemi sevmıyorum(sebeplerı gercekten gecerlı sebeplerdir) eşim konusacak ama napacaz bılmıyoruz kalakaldık öyleyece......eşimin alınterını hakkını nasıl yerler.bu nasıl vicdanlarına sıgıyor kızlarını beslıyorlar yemelerı içmelerı hep beraber ustune kıra da ödettırmıyorlar.....bilmıyorum ya kızlar söylenecek cok söz varda:////////bıyerde tıkanıyor kalıyorum........
BAZI İNSANLAR NEDEN GÖRÜMCEME BU KADAR TAKIK OLDUGUMU SORMUŞLAR HAKLI GEREKÇELERI VAR DEMİŞTİM AMA DEMEK Kİ İLLA YAZMAK LAZIM OK YAZALIM O ZAMAN....SEVMIYORUM ÇÜNKÜ DÜĞÜN ZAMANI HİÇBİRŞEYIMLE İLGİLENMEDİ.....EL GIBI DURDU...EVLENDIM UZAGA GİTTİM 5 AY HIÇBİRŞEKILDE ARAMADI...UZAGA GELMİŞİZ TEK BAŞIMAYIM BI ARA DE Mİ NASILSIN ORDA DIYE....NEYSE BUYUKLUK BENDE KALSIN DEDIM BEN ARADIM..YAZ TATİLİNE EVIME GELDİ...YENI EVLIYIM BAKIN 7 AY.....BUTUN EŞYALARIMI HOR KULLANDI BUTUN TEFLON TENCERELERIMI METAL KAŞIKLA GÖZUMUN ÖNUNDE ÇİZDİ...SESIMI CIKARMADIM MİSAFIR DİYE.....COCUGU YERE KUSTU EŞİMİN BANYO HAVLUSU İLE TEMİZLEDİ YERİ VE ÖYLEYE HAVLUYU KİRLİ SEPETINE ATTI...YINE SESIMI CIKARMADIM...ANNEM İÇİN BANA SENIN ANNEN DE HIC HADDİNİ NERDE NE KONUSULACAGINI BİLMİYOR DEDİ BANA YA EVLDINA DEDI BUNU TERBİYESIZ YINE SESIM CIKMADI YA SABIR DEDIM NEYSE DEFOLDU GITTILER....BEN ŞİMDİ BU INSANI NASIL SEVEYIM YA NASIL....(umarım yeterlı olmustur bazı şahıslara)

Son düzenleme:
Merhaba,
Siz olaya dahil olmayın bence. Eşinize fikrinizi belirtin uygun bir şekilde fakat söyleme kısmı eşinize kalsın derim. Ailesi size tavır koyabilir veya sonradan eşiniz size patlayabilir. Erkeklerin aileleri konusunda ne kadar hassas olduğunu zaten bu forumda yeterince öğrenmiş olduk.Yanlız kaçırdığım bi durum var o arabayı bir tek eşiniz mi almıştı?Eğer öyleyse kardeşlere bölünmesi haksızlık olmuş!! yani ailenin bu durumu düşünmesi gerekirdi ve madem görümceniz ailesinin evinde oturuyor sizinde hakkınız var o evde. Onu niye bölüştürmüyolarmış sordunuz mu hiç? Ama ailede zaten bunu takan bir aile değil gibi:KK20:

Son düzenleme:
Merhaba,
Siz olaya dahil olmayın bence. Eşinize fikrinizi belirtin uygun bir şekilde fakat söyleme kısmı eşinize kalsın derim. Ailesi size tavır koyabilir veya sonradan eşiniz size patlayabilir. Erkeklerin aileleri konusunda ne kadar hassas olduğunu zaten bu forumdanda yeterince öğrenmiş olduk.Yanlız kaçırdığım bi durum var o arabayı bir tek eşiniz mi almıştı?Eğer öyleyse kardeşlere bölünmesi haksızlık olmuş!! yani ailenin bu durumu düşünmesi gerekirdi ama ailede zaten bunu takan bir aile değil:KK20:

daha dün konustuk ben zaten karısmam karısmam da uygun olmaz belkı benım yanımda gerceklerı konusamazlar....işe eşim gırdıkten sonra aldılar arabayı elbet babasının katkısı vardır ama 1-2 mılyar belkı hem olsa eşim bana yuzde yuz derdı babamında hakkı var dıye......

daha dün konustuk ben zaten karısmam karısmam da uygun olmaz belkı benım yanımda gerceklerı konusamazlar....işe eşim gırdıkten sonra aldılar arabayı elbet babasının katkısı vardır ama 1-2 mılyar belkı hem olsa eşim bana yuzde yuz derdı babamında hakkı var dıye......

Canım o zaman al eşini konuş güzelce. Benim için önemli değil ama sen o kadar çalıştın senin çok emeğin var o yüzden üzülüyorum falan de, ısrar etsin biraz. Mesajımı yazarken sen alıntı yapmışsın bile görmemiş olabilirsin ama madem görümcengil annesinin evinde oturuyor zaten o yüzdende hakkınıza giriliyor.Yani evin kirası ne kadar eder bilmiyorum ama ortalama o evin kirasını 3e bölüp size vermeli bence, yada 3 ayda 1 kira vermeli. Görümceninde araba 3e bölüncek demesi çok ayıp sanki kendi hakkı varmış gibi:KK57:

Son düzenleme:
Canım o zaman al eşini konuş güzelce. Benim için önemli değil ama sen o kadar çalıştın senin çok emeğin var o yüzden üzülüyorum falan de, ısrar etsin biraz. Mesajımı yazarken sen alıntı yapmışsın bile görmemiş olabilirsin ama madem görümcengil annesinin evinde oturuyor zaten o yüzdende hakkınıza giriliyor.Yani evin kirası ne kadar eder bilmiyorum ama ortalama o evin kirasını 3e bölüp size vermeli bence, yada 3 ayda 1 kira vermeli. Görümceninde araba 3e bölüncek demesi çok ayıp sanki kendi hakkı varmış gibi:KK57:

ben eşime de çok üzülüyorum onlar böyle yaptıkca benı sevmıyorlar dıyor.....:KK43:(( bende boşver minnet etme hıc dedım ...konusacak eger alacagı cvp cok olumsuz olursa o zaman işte baglarımı tamamen koparırım dıyor ... bende destek verıyorum oan üzülme öyle şey olmaz falan dıyorum ama içimde neler kopuyor......çok haklısın bu yönden hıc bakmamıştım olaya...kira bedelı fena sayılmaz neden 3 e bölunmuyor de mi? ama işte gel gelelim bunları onlara kım söyleyecek.....

Son düzenleme:
ben eşime de çok üzülüyorum onlar böyle yaptıkca benı sevmıyorlar dıyor.....:KK43:(( bende boşver minnet etme hıc dedım ...konusacak eger alacagı cvp cok olumsuz olursa o zaman işte baglarımı tamamen koparırım dıyor ... bende destek verıyorum oan üzülme öyle şey olmaz falan dıyorum ama içimde neler kopuyor......çok haklısın bu yönden hıc bakmamıştım olaya...kira bedelı fena sayılmaz neden 3 e bölunmuyor de mi? ama işte gel gelelim bunları onlara kım söyleyecek.....

Yani madem araba 3e bölünüyor ve hakları yok o zaman kiranında bölünmesi lazım, yani bu benm fikrim. Bizim ailede olsa annemgil hak geçmesin diye o şeklde yaparlar. Bence eşin ailesiyle yüzleşsin bırak sen. Zaten şimdi neyin ne olduğunu görüyodur. Olaylara gözlerini kapaması bence daha kötü. Eşini teselli edip daima yanında olursan kimin ne olduğunu görür canım. Para önemli değil tabiki burda önemli olan ailesinin düşüncesizliği:KK20: Ama biryerde de insan hakkını savunmalı yani evi saymazsak arabada eşinizin emeği var. Ama bunu savunan kişi siz olmayın, dış kapının dış mandalı konumuna düşebilirsiniz. Sıkmayın canınızı evinizde huzurunuz olsun yeter, para tekrar kazanılır.

Son düzenleme:
bir atasözü vardır... ağlamayana meme yok diye... inan var yha aynı şeyi biz yıllarca yaşadık hatta hala da yaşıyoruz... ve babam kaç yaşında hala laf etmiyor bizi ancak paraya sıkıştıklarında ararlar....babam ben çalşıyoruz...ama babam para biriktirelim diye herşeyi kıstırdı hatta bizde o yokken bile asla fevri harcama yapmayız nasıl diyim çamaşır makinesinin suyunu alırız balkonları falan yıkarız düşün ama sonuç ne dersem elde var kocaman bir sıfır....annem hasta oldu bu olaylar yüzünden....eğer şimdi ses çıkarmazsa hiçbir zaman çıkarmaz....mezun olduktan sonra demişsin ne mezunu gerekirse başka iş baksın böyle çalışkan olanların inanın ekmeği çıkar birşekilde....ve nasıl giderse öyle devam eder üstüne birde size hak vermezlerde nasıl olsa o çalışıyor kesin bizden çok kazanıyordur diye...kendimizden biliyorum dedem mirası bölüştürdü...bize satsan satılmaz atsan atılmaz öyle değersiz bir yer çıktı ki dedem babam sayesinde emekli oldu...babam bizim birikimlerimizi gitti ona araba aldı neymiş yaşlıymış yeminle birgün yüzü göstermedi bize...muhtar aylığı alıyordu,servis çekiyordu onu alıyordu ki karadenizde bir köyde kalıyordu...ama ney pahalıysa gider onu alırdı..hemde en pahalısını gerçi şimdi yatalak pek de laf edemiyoruz...

yani ses çıkarmazsanız lokma zor bulursunuz çocuğunuz var mı bilmiyorum ama olduğunda düşünsenize siznkinin olmayan şeyleri görümcelerinde diğer kardeş çocuklarında olacak....ki eşinin emeğiyle....
sakın yanlış anlaşılmasın gerçekten yaşayan biri olarak diyorum çok zor bir durum ve inanın sizi çok iyi anlıyorum ve bu iyi günleriniz diyorum...her geçen gün yenileri eklenecek....ve siz kötü olacaksınız...çocuğunuzun olduğunda hakkını korumak istediğinizde....

bir atasözü vardır... ağlamayana meme yok diye... inan var yha aynı şeyi biz yıllarca yaşadık hatta hala da yaşıyoruz... ve babam kaç yaşında hala laf etmiyor bizi ancak paraya sıkıştıklarında ararlar....babam ben çalşıyoruz...ama babam para biriktirelim diye herşeyi kıstırdı hatta bizde o yokken bile asla fevri harcama yapmayız nasıl diyim çamaşır makinesinin suyunu alırız balkonları falan yıkarız düşün ama sonuç ne dersem elde var kocaman bir sıfır....annem hasta oldu bu olaylar yüzünden....eğer şimdi ses çıkarmazsa hiçbir zaman çıkarmaz....mezun olduktan sonra demişsin ne mezunu gerekirse başka iş baksın böyle çalışkan olanların inanın ekmeği çıkar birşekilde....ve nasıl giderse öyle devam eder üstüne birde size hak vermezlerde nasıl olsa o çalışıyor kesin bizden çok kazanıyordur diye...kendimizden biliyorum dedem mirası bölüştürdü...bize satsan satılmaz atsan atılmaz öyle değersiz bir yer çıktı ki dedem babam sayesinde emekli oldu...babam bizim birikimlerimizi gitti ona araba aldı neymiş yaşlıymış yeminle birgün yüzü göstermedi bize...muhtar aylığı alıyordu,servis çekiyordu onu alıyordu ki karadenizde bir köyde kalıyordu...ama ney pahalıysa gider onu alırdı..hemde en pahalısını gerçi şimdi yatalak pek de laf edemiyoruz...

yani ses çıkarmazsanız lokma zor bulursunuz çocuğunuz var mı bilmiyorum ama olduğunda düşünsenize siznkinin olmayan şeyleri görümcelerinde diğer kardeş çocuklarında olacak....ki eşinin emeğiyle....
sakın yanlış anlaşılmasın gerçekten yaşayan biri olarak diyorum çok zor bir durum ve inanın sizi çok iyi anlıyorum ve bu iyi günleriniz diyorum...her geçen gün yenileri eklenecek....ve siz kötü olacaksınız...çocuğunuzun olduğunda hakkını korumak istediğinizde....

çok dogru yazmıssın eşim hep der bana..onlar sımdı dıyordur aralarında .onlar kazanıyor nasılsa dıyıp umursamıyolar bızı.....susmayı düşünmuyor zaten eşim bakalım görecez ....

Canım durumun ne çok benziyo benim durumuma:KK43:
Konu açmıştım bende ama benim daha çok kızdığım eşimin sessiz kalmasıydı hala da öyle.
1 kaynım var ist.da kayınpederin evinde oturuyo, kendi oturdukları ayrı bi ev ve aynı ilçede bi daire var kirada yani 3 ev var güya eşimindi eski püskü bi daire masrafı çoktu herşeyi yaptırmayada yanaşmadılar kendi babamın boştaki evine yerleştim ve eşimin denilen evin kirasına kondular hemde çift maaş üç yerden kira geliri varken rahat yaşıcam sanarken dilenci oldum çok zor günler geçirdik ilk zamanlar borçlar varken eşim asgari ücret alıyodu bana göre iş yok çalışmıyorum hastalıklar geçirdik çocuk için tedavi görüyoruz vs 1 kez demediler alın kirayı destek olsun eşimde duran eski bi araba var zamanında babası almış kaynımın kendi arabası ve baya bi parası var hatta lüks araba alcam diye hava atıyo biyerden gelmesini beklediği parada var onunlada ev alıp şimdiki evide kiraya vercekmiş. Biz bu eski araba ikidebir bozulduğu için borçla harçla yeni bişe alalım dedik kayınpeder yarı parası abinin dedi abimizde sağolsun istemem yada sonra verin demedi halbuki tamir vergi hepsini biz ödüyoruz bende o zaman bize kirayı ver dedim köpürdü kayınpeder sonuç bayram öncesinden beri gitmiyorum kaynanamla sorun yok ama kayınpederle konuşmuyorum eşimle çok tartıştım ama pek ses çıkarmıyo kendisi gider arada bir ben bulaşmıyorum boşansam nolcak babam eve kapatır kızken burnumdan getirdi dulken ölmekten beter eder o yüzden hakkım helal olmasın ama napayım yuvam yıkılmasın diyorum.
Eski arabayla devam ediyoruz artık almamız mümkün değil bari bende abisinin hakkını vermem idare ederim elbet ölcek rabbim inşallah daha fazla yaşatmaz kaynanamda bıkmış zaten arkasından ağlayan olmaz bayram ederiz.
Halbuki eşimde biraz küsse yada al arabanı başına çal dese belki gözü korkardı ama benimkinde iş yok.
Sizde ya küscek yada sineye çekiceksiniz en azından eşiniz görüyo hakkını yedirtmiyo verin hepsi onların olsun allah büyük!

zamanında arabanın tüm parası eşinden mi çıktı peki? yani birikmiş parası vardı da onu mu çıkarıp verdi?
yoksa zaten babası falan birlikte çalıştıkları için ordan gelen ortak paradan mı alındı?

bu konunun üstüne gitmek size ve eşinize fayda sağlamaz,evet çok haklısınız ama kaar verilmiş,adaletsizlik var ancak olan olmuş,birşey edinmek istiyorsanız,kendi çabanızla olsun ,daha güzel..he arabadada sizin hakkınız varmış sanırım ama neyse o gitmiş,onu düşünmek artık fayda sağlamaz,siz geleceğinize bakın..

karışmamanız en doğrusu ki sanırım öyle yapıyormuşsunuz,onlar yarın iyi olur siz kötü,hiç yorum yapmayın...

Canım durumun ne çok benziyo benim durumuma:KK43:
Konu açmıştım bende ama benim daha çok kızdığım eşimin sessiz kalmasıydı hala da öyle.
1 kaynım var ist.da kayınpederin evinde oturuyo, kendi oturdukları ayrı bi ev ve aynı ilçede bi daire var kirada yani 3 ev var güya eşimindi eski püskü bi daire masrafı çoktu herşeyi yaptırmayada yanaşmadılar kendi babamın boştaki evine yerleştim ve eşimin denilen evin kirasına kondular hemde çift maaş üç yerden kira geliri varken rahat yaşıcam sanarken dilenci oldum çok zor günler geçirdik ilk zamanlar borçlar varken eşim asgari ücret alıyodu bana göre iş yok çalışmıyorum hastalıklar geçirdik çocuk için tedavi görüyoruz vs 1 kez demediler alın kirayı destek olsun eşimde duran eski bi araba var zamanında babası almış kaynımın kendi arabası ve baya bi parası var hatta lüks araba alcam diye hava atıyo biyerden gelmesini beklediği parada var onunlada ev alıp şimdiki evide kiraya vercekmiş. Biz bu eski araba ikidebir bozulduğu için borçla harçla yeni bişe alalım dedik kayınpeder yarı parası abinin dedi abimizde sağolsun istemem yada sonra verin demedi halbuki tamir vergi hepsini biz ödüyoruz bende o zaman bize kirayı ver dedim köpürdü kayınpeder sonuç bayram öncesinden beri gitmiyorum kaynanamla sorun yok ama kayınpederle konuşmuyorum eşimle çok tartıştım ama pek ses çıkarmıyo kendisi gider arada bir ben bulaşmıyorum boşansam nolcak babam eve kapatır kızken burnumdan getirdi dulken ölmekten beter eder o yüzden hakkım helal olmasın ama napayım yuvam yıkılmasın diyorum.
Eski arabayla devam ediyoruz artık almamız mümkün değil bari bende abisinin hakkını vermem idare ederim elbet ölcek rabbim inşallah daha fazla yaşatmaz kaynanamda bıkmış zaten arkasından ağlayan olmaz bayram ederiz.
Halbuki eşimde biraz küsse yada al arabanı başına çal dese belki gözü korkardı ama benimkinde iş yok.
Sizde ya küscek yada sineye çekiceksiniz en azından eşiniz görüyo hakkını yedirtmiyo verin hepsi onların olsun allah büyük!

sizde çekmişsiniz bayagı....eger eşimin hakkı yenirse onlara karsı içim asla sogumaz cunku neler cektıgını nasıl çalıstıgı o 50 derece sıcaklarda ben bılıyorum...

zamanında arabanın tüm parası eşinden mi çıktı peki? yani birikmiş parası vardı da onu mu çıkarıp verdi?
yoksa zaten babası falan birlikte çalıştıkları için ordan gelen ortak paradan mı alındı?

eşimin parası dıye bırsey yoktu kı cnm....ablası gelıp 1 ay telefonlara baktı sadece babası duurmları kötu dıye maaş verdı ablasına bızımkıne de hıcbısey hep oglum burası bızım kendımız ıcın çalısıyoruz dedı...çalıstıgı butun para iş yerının kasasına gırdı..eşim işe gırmeden ortada ne para ne araba vardı eşim çalısmaya basladı araba alındı bu sırada babası yayladaydı yanı eşim tek çalıstı 2 tane cocukla beraber....

bu konunun üstüne gitmek size ve eşinize fayda sağlamaz,evet çok haklısınız ama kaar verilmiş,adaletsizlik var ancak olan olmuş,birşey edinmek istiyorsanız,kendi çabanızla olsun ,daha güzel..he arabadada sizin hakkınız varmış sanırım ama neyse o gitmiş,onu düşünmek artık fayda sağlamaz,siz geleceğinize bakın..

karışmamanız en doğrusu ki sanırım öyle yapıyormuşsunuz,onlar yarın iyi olur siz kötü,hiç yorum yapmayın...

en dogrusu sanırım bu.ne kadar üzülsem de faydası yok...benım ıstegım artık parada degıl bırılerı söylemelı onlara bırı evlat da dıgerı degıl mi dıye?

aile şirketinde çalışılıyorsa ki evlenmeden önce ailesiyle oturduuğu için ne kadar çalışırsa çalışsın o araba 3kardeşin hakkıdır....aile şirketlerinde kardeşlerin çalışsın çalışmasın payı vardır. benim dedeminde aile şirketinden 8 kardeş olan annemler hiç çalışmadıkları halde hepsi bağkurdan emekli birtek aralarında dayım çalıştı aile şirketi olduğu için dayımın eşide dedemin şirketinden emekli..aile şirketinde insanın kendine düşen maaş pay varsa onunla alınan şeyler kendisine aittir şirket adına alınan tüm alımlar ortaktır..bir -iki yıl çalışmayla tüm şirket tüüm alınanların eşinizin olmasını beklemeyin dua edin elin yanında elin ağız kokusunu çekmiyor işleri bugün kötü olur yarın Allah yürü ya kulum der yürür gider o zaman birsürü eviniz arabanız olur.. sabredin,olaylara müdahil olmamakla en doğru şeyi yapıyorsunuz.. sürekli düşünüpte hem kendi hemde eşinizin canını sıkmayın ... Allah huzu ve mutluluğunuzun bozulmasına izin vermesin

bende 6 senelik evliyim 1 oğlum var 1.5 yaşında..

eşim babası ve kardeşi birlikte çalışıyolar...eşim çok çalışkan dürüst birisidir kardeşide tam tersi ..

nişanlıyken k.validem kendine ev aldı ve onun çıktığı eve ben girdim kendi zevklerine göre tadilat yaptılar hiçbi şekilde hiçbi talebimizz olmadı evlenirkende eşyadır altındır vs.. bana kendi senelerdir kullandığı çekyatları kütüphaneyi bıraktı odalar boş kalmasın diye kendine yeni eşyalar aldı
şimdi kaynım evleniyo hatta 2 gün sonra düğünü var..
kaynıma ev aldı eşyalar aklınıza ne geliyosa kızın almasıı gereken çeyizleri dahi k.validem aldı en pahalısından bana 1 set 5 bilezik taktı kaynımada trabzon hasırı 6 bilezik pırlanta yüzük saat ..
kaynımda çalışmayı sevmez benim eşimde iş delisidir gece 10da gelir işten

hakmıdır bu???

Anlayamıyorum, bir arabanın parasının peşine düşülmüş..
Benim bildiğim bir durum var ; erkek çocuk evlenmeden çalıştığı dönemlerde aldıkları, kazançları v.s ailesiyle paylaşıyorsa, alıyorsa , yediriyorsa o orada kalır.
Yıllar sonra çok çalışarak aldığı arabanın parası şöyle böyle diye konuşulmaz ki.

Sizin eşinizi yönetmeniz lazım beni sevmiyorlar v.s dediğinde.

Tabiiki üçünün hakkı o araba..
Kimin aldığı değil önemli olan, önemli olan bekarken aynı sofrada yemek yemeleri..
Biz böyle eğitim gördük ; senin benim yoktur, BİZİM vardır..

Görümcenizin durumunun ise sizi neden rahatsız ettiklerini anlamadım.
Bugun maddi durumda sıkıntı çekseniz aileniz yardım etmez mi size ?

Tabiiki yardım edecekler; kız çocuğu farklıdır.
O abi ömrünün sonuna kadar onu koruyup kollayıp,evli bile olsa çaktırmadan yardıme etmek zorunda eğer sıkıntılıysa.
Fıkhı olarakta adap olarakta bu böyle.. Erdemlillikte budur...
Kaldı ki abisinin bırakın anne babasının yardımını bile söz konusu etmişsiniz.

Ayrıca eşiniz okutulup büyüyene kadar ne emekler ne paralar harcanmıştır..
Eşiniz çalışma yaşına girdikten sonra o hakkı ödedi mi ?
Madem bu kadar herşeyi hesap etmişsiniz, bunu niye hesap etmiyorsunuz?

AYRICA aynı işyerinde çalışıyorlar sanırım. Bu kısmı anlamadım.
Eğer böyle İSE hayli hayli hepsinin hakkı oluyor ,TARTIŞMASIZ..

Ben gereksiz düşündüğünüzü, size düşmeyen tarafa karıştığınızı ve eşinizi iyi yönde yöneltmediğinizi düşünüyorum..

...............

Düşünüyorumda benim ihtiyacım olsa , abim ya da babam (farketmez bizde aynıdır) yardımcı olsa yengem söylense ASLA affetmezdim onu..
ve Kalbinin bu kadar kötü düşünüyor olmasına çok üzülür ve şaşırırdım.
Abimde bu duruma karışılmasına asla izin vermezdi..
Ayrıca evlenmeden önce bir araba alınsa ve araba konusunda yengem aslan kesilseydi ,
komik gelirdi tavrı..Dünyaya ne düşkünsün diyesim gelirdi..

Son düzenleme:
aile şirketinde çalışılıyorsa ki evlenmeden önce ailesiyle oturduuğu için ne kadar çalışırsa çalışsın o araba 3kardeşin hakkıdır....aile şirketlerinde kardeşlerin çalışsın çalışmasın payı vardır. benim dedeminde aile şirketinden 8 kardeş olan annemler hiç çalışmadıkları halde hepsi bağkurdan emekli birtek aralarında dayım çalıştı aile şirketi olduğu için dayımın eşide dedemin şirketinden emekli..aile şirketinde insanın kendine düşen maaş pay varsa onunla alınan şeyler kendisine aittir şirket adına alınan tüm alımlar ortaktır..bir -iki yıl çalışmayla tüm şirket tüüm alınanların eşinizin olmasını beklemeyin dua edin elin yanında elin ağız kokusunu çekmiyor işleri bugün kötü olur yarın Allah yürü ya kulum der yürür gider o zaman birsürü eviniz arabanız olur.. sabredin,olaylara müdahil olmamakla en doğru şeyi yapıyorsunuz.. sürekli düşünüpte hem kendi hemde eşinizin canını sıkmayın ... Allah huzu ve mutluluğunuzun bozulmasına izin vermesin

saol cnm ii düşüncelerın için....işte araba alınırken oglum bu senın deyıp alınınca öyle butun kardeslerın falan hakkı olmadıgını dusunuyorum ben ne emek vermısler kı hakları olsun.....sadece o babaın cocukları dıye hak denen bırsey olamaz bence...o zaman suan bızım hakkımız yenıyor dıger cocukları rahat bız sıkıntı ıcıne gırecez....

bende 6 senelik evliyim 1 oğlum var 1.5 yaşında..

eşim babası ve kardeşi birlikte çalışıyolar...eşim çok çalışkan dürüst birisidir kardeşide tam tersi ..

nişanlıyken k.validem kendine ev aldı ve onun çıktığı eve ben girdim kendi zevklerine göre tadilat yaptılar hiçbi şekilde hiçbi talebimizz olmadı evlenirkende eşyadır altındır vs.. bana kendi senelerdir kullandığı çekyatları kütüphaneyi bıraktı odalar boş kalmasın diye kendine yeni eşyalar aldı
şimdi kaynım evleniyo hatta 2 gün sonra düğünü var..
kaynıma ev aldı eşyalar aklınıza ne geliyosa kızın almasıı gereken çeyizleri dahi k.validem aldı en pahalısından bana 1 set 5 bilezik taktı kaynımada trabzon hasırı 6 bilezik pırlanta yüzük saat ..
kaynımda çalışmayı sevmez benim eşimde iş delisidir gece 10da gelir işten

hakmıdır bu???

asla gun gelır devran döner cnm......

Anlayamıyorum, bir arabanın parasının peşine düşülmüş..
Benim bildiğim bir durum var ; erkek çocuk evlenmeden çalıştığı dönemlerde aldıkları, kazançları v.s ailesiyle paylaşıyorsa, alıyorsa , yediriyorsa o orada kalır.
Yıllar sonra çok çalışarak aldığı arabanın parası şöyle böyle diye konuşulmaz ki.

Sizin eşinizi yönetmeniz lazım beni sevmiyorlar v.s dediğinde.

Tabiiki üçünün hakkı o araba..
Kimin aldığı değil önemli olan, önemli olan bekarken aynı sofrada yemek yemeleri..
Biz böyle eğitim gördük ; senin benim yoktur, BİZİM vardır..

Görümcenizin durumunun ise sizi neden rahatsız ettiklerini anlamadım.
Bugun maddi durumda sıkıntı çekseniz aileniz yardım etmez mi size ?

Tabiiki yardım edecekler; kız çocuğu farklıdır.
O abi ömrünün sonuna kadar onu koruyup kollayıp,evli bile olsa çaktırmadan yardıme etmek zorunda eğer sıkıntılıysa.
Fıkhı olarakta adap olarakta bu böyle.. Erdemlillikte budur...
Kaldı ki abisinin bırakın anne babasının yardımını bile söz konusu etmişsiniz.

Ayrıca eşiniz okutulup büyüyene kadar ne emekler ne paralar harcanmıştır..
Eşiniz çalışma yaşına girdikten sonra o hakkı ödedi mi ?
Madem bu kadar herşeyi hesap etmişsiniz, bunu niye hesap etmiyorsunuz?

AYRICA aynı işyerinde çalışıyorlar sanırım. Bu kısmı anlamadım.
Eğer böyle İSE hayli hayli hepsinin hakkı oluyor ,TARTIŞMASIZ..

Ben gereksiz düşündüğünüzü, size düşmeyen tarafa karıştığınızı ve eşinizi iyi yönde yöneltmediğinizi düşünüyorum..

...............

Düşünüyorumda benim ihtiyacım olsa , abim ya da babam (farketmez bizde aynıdır) yardımcı olsa yengem söylense ASLA affetmezdim onu..
ve Kalbinin bu kadar kötü düşünüyor olmasına çok üzülür ve şaşırırdım.
Abimde bu duruma karışılmasına asla izin vermezdi..
Ayrıca evlenmeden önce bir araba alınsa ve araba konusunda yengem aslan kesilseydi ,
komik gelirdi tavrı..Dünyaya ne düşkünsün diyesim gelirdi..

tabı bunlar sizin düşüncelerınız saygı duyuyorum size çemkırmıcem...ancak sız bızım tam olarak ne yasadıgımız bılmeden konusuyorsunuz...eşim 15 yasından berı çalısıyor anne baba olmak da öle kolay degıl dogurduysan bellı yasa gelene kadar bakma hukümlülüğün var....bır arabanın peşine düşülmüş demişsiniz siz nberden bılıyosunuz o paranın bıze çok lazım olmadıgını....bekarken olan orda kalır dıye bırsey herkesın hakkı neyse o alınır .....zaten ayıp olan bız bu durumdayken onların bunu konu etmemesı aile demek eger buysa sızın deyımınizle bız söylemeden onların dırek konuya gırmesı lazım..kız cocuguda farklı dıye bırsey yoktur böyle zıhniyetlerde hala var!!!!!!!!kk da anne olan ınsanlara sorun bakalım kız cocugunuz mu erkek mı dıye..insanlar sıze güler sadece ........erkek evlat zaten evlenene kadar elınden gelenı yapmış bu saatten sonrada bırakın rahat etsın.....

X