- Konu Sahibi ilhytzehra
Böyle yorumlar bana çok saçma geliyor şahsen. Herkesin görüşü farklı yani, evlenmek isteyen eş arayan mutlaka olacaktır, tıpkı sevgili arayan olduğu gibi. Evlilik her şey demiyor zaten konu sahibi, evlenmek istiyor, bu bence gayet normal. Toplumda artık evlenmeye karşı olmak marjinal bir şey gibi görülmeye başlandı. Ha bana sorsanız ben mesela görücü usulü evlilik yapmam, veya 27 yaşından falan önce evlenmem. Ama evlenene de bir şey diyemem yani herkesin kendi hayatı. Sadece sizin için demiyorum bunu. Burada açılan konulara hep bu tarz yorumlar gelmeye başladı: Boşver bekar kalmak daha iyi, bu yaşta evlenme vs.burada yazılınca "bizi anlamıyorsunuz, evlenmek istemek suç mu, neden küçümsüyorsunuz" deniliyor fakat şu da var ki bu kadar evlilik takıntılı olursanız, tüm psikolojiniz buna odaklı olursa daha böyle çok deneyim yaşarsınız. küçük bir benzetme yapayım anlaşılır olması açısından evde oturan, az önce bir sürü icecek içmiş birinin suya ihtiyacı ile yazın güneşin altında saatlerce susuz kalmış birinin bulduğu suya yaklaşımı "aynı" olmaz. biri canı isterse içer, biri ise o ihtiyaç artık o kadar gözünü kendini kör eder ki gider çamurlu suyu bile ayırt etmez. evlilik açısından da düşünürseniz, evliliği tıpkı su gibi "yaşamsal bir ihtiyaç" olarak algılarsanız, bir birey olamazsanız, günün sonunda elinizde olan şey "çamurlu su" olur hatta belki ona bile şükreder hale gelirsiniz.
olayınız için neden bunu örnek verdiğimi yazayım, siz düşünün;
-ısmarlama bir adam sipariş ediyorsunuz, tipinden karakter tahlili yapıyorsunuz (düzgün birine benziyor...)
-size 5-6 saatlik insta konuşmasında tayinimi aldırırım diyor "umutlandım" diyorsunuz.
-konuşmalarından rahatsız oldugunuzu söylüyorsunuz, ama ertesi gün akşama dek size yazması için zaman veriyorsunuz.
bence şanslısınız en azından belki arada tanıdık var diye sizle dalga geçmeyi uzatmamış, ertesi gün de bundan yazmamış zaten. siz bu kadar gözünüz körken, sizi inandırıp daha farklı şekilde de yolda bırakabilirdi. inanmazdım demeyin adamın tayinimi isterim lafı bile sizi ümitlendirmiş.
lütfen "size evlilik her şey değil" diyenleri -bir önceki başlığınızı okumuştum-düşman olarak algılamak yerine, biraz üzerinde düşünün. yoksa başınıza çok iş açacaksınız.