• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kişi cimri mi tutumlu mu?

Yine konu açmış iki gözümün çiçeği😒.Kaç kizzz,kaç git bu heriften.Biz de bir nefes alalım.

Özel aracı var ancak toplu taşımadan çok yakiyorsa gideceği mesafede kullanmayı tercih etmez.
Kız arkadaşı ile yemeğe gidince pahalı olmayan yerler tercihidir.
250 lirayı 2 kişinin yemeğine çok gören onun yerine ben et alır köfte yaparım daha karlı diyen
Soğuk havada doğalgaz açmak yerine battaniyeye sarılıp duran

Hesap ödeme işlerinde karşı tarafa arada odetir genelde Kendi öder ama Liste böyle uzar gider

Özel aracı çok kalabalık bir yere gidiyorsam bende tercih etmem Eminönü, havaalanı vs...
Dışarıda yemek yemeyi bence artık herkes hesaplıyordur fiyatlar uçuyor çünkü, basit bir mangalbaşında 1.500-2.000 den aşağı hesap gelmiyor, döküm tavayla evde pişirmek banada daha makul geliyor
Doğalgazı da hesaplıyoruz artık battaniyeyle oturacak kadar değil ama bu konuda da herkesin bir hesabı var
Karşı tarafta arada bir hesap ödemeli zaten hep erkek öder olmaz, olmamalı
Ortalama 10-15 bin maaş alan herkesin yaptığı hesaplar bunlar, devir böyle maalesef cimri diyemem

adam sürekli para konuşmuyor olabilir

bu kız yurtdışında balayı diyen bir insan, belki erkek o yüzden "e burası pahalı" diyor olabilir yani. bir tür gizli harp var aralarında aslında.

yurtdışında veya bilmem nerede balayı demekle evlenince aileme kısmen ben bakacam demekle bu kız sürekli para konuşmuş olmuyor mu? asıl bunlar çok çok çok daha yüksek meblağlar...kızın böyle beklentileri varken bu adam çok yanlış bir seçim, kız bunu çoktan anlamış olmalıydı aslında.
Yurtdisinda balayi mi :deli: bu doviz kuruyla anca Batuma giderler.

bahsettiginiz tarzda bir kisinin bunu uzzun vadede sorun yapacagina eminim bunu da dusunun .buradan bakinca kendiniz yasadiginiz hayattan fazlasini sevgilinizden bekliyorsunuz bu hic olmaz
Fazlasını beklemiyorum ama evlilikte balayı 1 kez olan bir şey illa yurtdışı olsun demedim ama balayına gidelim diye çıtayı yüksek tuttum ailesine kendisi de para verecek dolayısıyla benimkini sorun edemez

Herkesin hesabı kendine herkesin harcaması alışverişi başka ben evlenene kadar kardeşim de çalışır o da destek verebilir zaman gösterir bunu
herkesin hesabı alışverişi kendine peki, evlenmeyi de düşünüyorsunuz gerçekten diyelim.

buyrun hesap:

gelecek yaza maaşlarınız toplam 45 bin olsun bu da iyimser zam tahminleriyle...

sizin ev kirası faturalar aidat en kötü 10 bin lira masrafınız var, çünkü eviniz yok.
ikiniz de ailelerinize 3er bin verin 6 bin araba en kötü 4 bin yer 10 bin gitti
ev eşyası, beyaz eşya, mutfa eşyası olarak en az 10 bin taksidiniz olur (daha evde ufak bir nişan, düğün salonu, gelinlik, çekim, kuaför, depozito, emlakçı parası şu bu saymıyorum onların hepsini şimdi biriktirdiniz yaza kadar ödediniz! diye pollyanna hayaller kuruyorum). siz ailenize destek olacağınıza göre emekli maaşıyla anneniz size indesit beyaz eşyalar dizmedi herhalde?
kalan 10 maksimum 15 bin bu parayla geçinmeniz lazım. bu parayla mutfak, kuaför, dışarıda yeme içme halledeceksiniz. ki bu adam daha ev alma planı yapıyor. ev alsanız 10 binden az kredisi olmaz.

sizin tatile paranız kalmıyor ki.

siz nasıl hesap yapıyorsunuz...sorun adamda değil ki hesap ortada.

Gelirinin ne olduğuna bağlı açıkçası. Eğer geliri müsaade ettiği halde bu davranışları sergiliyorsa bence cimri, ama asgari ücrete yada az üstüne falan çalışıyorda biryerlerden kısması gerekiyorsa, kısıyordur gayet normal.

herkesin hesabı alışverişi kendine peki, evlenmeyi de düşünüyorsunuz gerçekten diyelim.

buyrun hesap:

gelecek yaza maaşlarınız toplam 45 bin olsun bu da iyimser zam tahminleriyle...

sizin ev kirası faturalar aidat en kötü 10 bin lira masrafınız var, çünkü eviniz yok.
ikiniz de ailelerinize 3er bin verin 6 bin araba en kötü 4 bin yer 10 bin gitti
ev eşyası, beyaz eşya, mutfa eşyası olarak en az 10 bin taksidiniz olur (daha evde ufak bir nişan, düğün salonu, gelinlik, çekim, kuaför, depozito, emlakçı parası şu bu saymıyorum onların hepsini şimdi biriktirdiniz yaza kadar ödediniz! diye pollyanna hayaller kuruyorum). siz ailenize destek olacağınıza göre emekli maaşıyla anneniz size indesit beyaz eşyalar dizmedi herhalde?
kalan 10 maksimum 15 bin bu parayla geçinmeniz lazım. bu parayla mutfak, kuaför, dışarıda yeme içme halledeceksiniz. ki bu adam daha ev alma planı yapıyor. ev alsanız 10 binden az kredisi olmaz.

sizin tatile paranız kalmıyor ki.

siz nasıl hesap yapıyorsunuz...sorun adamda değil ki hesap ortada.
İlk zamanlar zorlanacagimizin farkındayım

Yurtdışını örnek verdim çünkü yurtici tatilini iptal etmesin diye kendim şuan yurtdışına gidebilirim ancak ilerde eşimle gitmek tercihim
Kendiniz tek başınıza gidersiniz belki ama gitmiyorsunuz.
Belki araba da alabilirsiniz ama almıyorsunuz.
Muhtemelen haftada 3 gün öğle yemeklerini dışarıda da yemiyorsunuz.
Tatil yerine köye gidiyorsunuz.
Bu nedenlerle bunları eş adayınızdan beklemeniz ayıp kaçıyor.
Ben benimkini yemeyeyim ama eşim olacak adam bana harcasın dememelisiniz etik açıdan yanlış çünkü.

Fazlasını beklemiyorum ama evlilikte balayı 1 kez olan bir şey illa yurtdışı olsun demedim ama balayına gidelim diye çıtayı yüksek tuttum ailesine kendisi de para verecek dolayısıyla benimkini sorun edemez
bu bir kere olmalarin sonu yok ki .bir kere evleniyorum bir kere kina gecesi yapiyorum .bi kere balayi bi kere gebe kaldim bi kere dogum yapacam cocugum bi kere bir yasina gircek

Kendiniz tek başınıza gidersiniz belki ama gitmiyorsunuz.
Belki araba da alabilirsiniz ama almıyorsunuz.
Muhtemelen haftada 3 gün öğle yemeklerini dışarıda da yemiyorsunuz.
Tatil yerine köye gidiyorsunuz.
Bu nedenlerle bunları eş adayınızdan beklemeniz ayıp kaçıyor.
Ben benimkini yemeyeyim ama eşim olacak adam bana harcasın dememelisiniz etik açıdan yanlış çünkü.
dark şu anda annesinin emeklisi + bu kızın maaşı zaten 20 bin gibi bir şey yapıyor
kızımız maaşa zam gelince + ek mesaiyle filan 20 olur diye plan yapıyor sadece (sanki onun maaşı 20 olurken her şeyin fiyatı öyyyle duracak durduğu yerde)

şu anda 20 binden ailesi yemediği bu da gezmediği için artırıyormuş kira yok araba yok...ne kadar artabilir en fazla 3-5 artar. o da en fazla.

yaza kalmış 6 ay biriktirebileceği taş çatlasa 30 bin maksimum o da.
30 bine o hayalindeki nişanı düğünü balayını yapsın evlensin de ben de göreyim....

dark şu anda annesinin emeklisi + bu kızın maaşı zaten 20 bin gibi bir şey yapıyor
kızımız maaşa zam gelince + ek mesaiyle filan 20 olur diye plan yapıyor sadece (sanki onun maaşı 20 olurken her şeyin fiyatı öyyyle duracak durduğu yerde)

şu anda 20 binden ailesi yemediği bu da gezmediği için artırıyormuş kira yok araba yok...ne kadar artabilir en fazla 3-5 artar. o da en fazla.

30 bine o hayalindeki nişanı düğünü balayını yapsın evlensin de ben de göreyim....
Yeni biriktirmiyorum birikimim zaten var alsam şuan araba alırım ancak o parayı farklı bir alanda kullanmak istiyorum

Konuş migrenciğim. Ben söyleyince herkes yorum yağdırıyor biz 10 bine gayet güzel geçiniyoruz’cular. 😂bana gıcık olan sayısı daha fazla,senin sicil temiz.

Millet ömründe eski kaşar yememiş,tost peynirine talim ediyor, 5 liralık pofidik beyaz ekmekleri yiyor,tam buğday ekşi mayanın tadını bilmiyor,sonra da mis gibi geçiniyoruz diyorlar. En uyuz olduğum şey. Hayatta kalıyoruz deseler tamam diyeceğim. Gaaaayet güzel geçiniyoruz diyorlar deli oluyorum.

Konuş migrenciğim. Ben söyleyince herkes yorum yağdırıyor biz 10 bine gayet güzel geçiniyoruz’cular. 😂bana gıcık olan sayısı daha fazla,senin sicil temiz.

Millet ömründe eski kaşar yememiş,tost peynirine talim ediyor, 5 liralık pofidik beyaz ekmekleri yiyor,tam buğday ekşi mayanın tadını bilmiyor,sonra da mis gibi geçiniyoruz diyorlar. En uyuz olduğum şey. Hayatta kalıyoruz deseler tamam diyeceğim. Gaaaayet güzel geçiniyoruz diyorlar deli oluyorum.
İkinize bayılıyorum ya, görmüş geçirmiş karının hali başka oluyor. 😁

İnsanlar neden size yorum yazıyor onu da anlamadım çünkü anlamıyorsunuz ısrarla sevgili kalmaya devam ediyorsunuz madem adamın her şeyi batıyor ayrılmak diye bir seçeneği neden atlıyorsunuz? Takıntılısınız sanırım.

Özel aracı var ancak toplu taşımadan çok yakiyorsa gideceği mesafede kullanmayı tercih etmez.
Kız arkadaşı ile yemeğe gidince pahalı olmayan yerler tercihidir.
250 lirayı 2 kişinin yemeğine çok gören onun yerine ben et alır köfte yaparım daha karlı diyen
Soğuk havada doğalgaz açmak yerine battaniyeye sarılıp duran

Hesap ödeme işlerinde karşı tarafa arada odetir genelde Kendi öder ama Liste böyle uzar gider
Bunların olması normal ama sevdiği insana karşı böyle olması dehşet derecede berbat..

Back