• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kişi cimri mi tutumlu mu?

Yani elbette öyle
Yollarımızın ve toplu taşımamızın durumu ortada ben de açıkladım, ama bizde bunlar düzgün olsa dahi hala direksiyona yapışacak görgüsüzlükte insanımız da çoğunlukta.

Diğer ülkelerde bir defa yollar düzgün ,çok defa gece elimde bavulla otoban kenarından yürümüşümdür hiç tehlikeli değildi,özellikle İtalyada ve Almanyada hiç zorlanmadım, çoğu zaman arabayı bırakıp metroya bindim. Medeniyet işte. İnsan bunları yazarken bile üzülüyor.
Türkiye toplu taşımada sınıfta kalır. Çok az ilde ve çok az güzergah bunu becerebilmiş. Ankara’da yaşarken Aşti’den Kızılay’a metro ile giderdim. Büyük konfordu. İstanbul’da bu mümkün değil. Aktarmalar filan kan ter içinde kaldım. Vietnam’da hayatımda görmediğim kadar çok motosiklet gördüm. Çoğunlukla yolun sağı onlara ait oluyor. Almanya’da uçaktan indim. Bir trenle köy gibi bir yere gittim Dusseldorf’ta. New York, Paris metrosu filan seneler önce yapılmış. Bizim o noktaya gelmemize bir fırın ekmek lazım.

Eklentiler

• 4BD533FF-7373-4EEF-91E6-EAD1DA55FEE7.jpeg
    4BD533FF-7373-4EEF-91E6-EAD1DA55FEE7.jpeg
    63,5 KB · Görüntüleme: 34
İşyerinde yemek verilmiyor orda da dışardan yeniyor yemek kartı var
Adam o zaman iş yerinde bedava ve mecbur olduğu için yiyor. Kendi cebinden çıksa onuda yemez anladığım kadarıyla. Sefer tadıyla işe yemek taşır evlenincede tiyemek kartını kullanmamak için.

Her neyse ama yemek konusu tamam aşılabilir artan fiyatlar piyasa vs der geçersiniz dışarıda yemek lüks oldu neticede. Ama battaniyeyle ısınan temel ihtiyaçtan kısan bir insan bilemedim. Evlenincede mi öyle olacak onu sorun açık açık. Bazı şeyleri konuşmadan anlayamazsınız.

Özel aracı var ancak toplu taşımadan çok yakiyorsa gideceği mesafede kullanmayı tercih etmez.
Kız arkadaşı ile yemeğe gidince pahalı olmayan yerler tercihidir.
250 lirayı 2 kişinin yemeğine çok gören onun yerine ben et alır köfte yaparım daha karlı diyen
Soğuk havada doğalgaz açmak yerine battaniyeye sarılıp duran

Hesap ödeme işlerinde karşı tarafa arada odetir genelde Kendi öder ama Liste böyle uzar gider
Diğerleri bir nebze anlaşılabilinir ama doğalgaz yakmak yerine battaniye altında oturmak cimrilik. Diğer şeylerden kısıyorsan o kıstığın şeyin kârıyla evde rahat rahat doğalgazı açabilmelisin.

Adam o zaman iş yerinde bedava ve mecbur olduğu için yiyor. Kendi cebinden çıksa onuda yemez anladığım kadarıyla. Sefer tadıyla işe yemek taşır evlenincede tiyemek kartını kullanmamak için.

Her neyse ama yemek konusu tamam aşılabilir artan fiyatlar piyasa vs der geçersiniz dışarıda yemek lüks oldu neticede. Ama battaniyeyle ısınan temel ihtiyaçtan kısan bir insan bilemedim. Evlenincede mi öyle olacak onu sorun açık açık. Bazı şeyleri konuşmadan anlayamazsınız.
İşyerinde yemek bedava değil cebinden çıkıyor

Özel aracı var ancak toplu taşımadan çok yakiyorsa gideceği mesafede kullanmayı tercih etmez.
Kız arkadaşı ile yemeğe gidince pahalı olmayan yerler tercihidir.
250 lirayı 2 kişinin yemeğine çok gören onun yerine ben et alır köfte yaparım daha karlı diyen
Soğuk havada doğalgaz açmak yerine battaniyeye sarılıp duran

Hesap ödeme işlerinde karşı tarafa arada odetir genelde Kendi öder ama Liste böyle uzar gider
Özel araç mı toplu taşıma mı kararını masrafa göre vermem. Park yeri sıkıntısı var mı? Araçla trafikte sıkışacağıma metro/metrobüsle hızlıca ulaşabilecek miyim? Durakla gideceğim yerin mesafesi vb. kriterler daha önemli bana göre.
Doğalgaz kırmızı çizgim üşüyerek yaşayamam:D
Dışarda yeme olayına gelince kimi zaman daha ucuz/ortalama kimi zaman nispeten daha iyi yerlere gidilebilir. Sürekli ucuz ya da sürekli pahalı yerler mantıklı değil.
Hesabı arada karşı tarafa ödetmesi asla bir problem değil bana göre. Sürekli erkek hesap ödemeli kafasını hiç anlamam.

anasayfadaki “harçlık” konusundan geliyorum. Orada kendimi çok fakir hissettim , eşimle kavga edecekken ,buraya geldim ben baya savurgan biriymişim ,bu form çok büyülü bi yermiş , bu karmaşamdan siz sorumlusunuz sayın üyeler 🤣🤣🤣

Mekana oturunca burası pahalıymış diyor konuşma esnasında bu aralar çok harcadım dikkat etmem lazım diyor maaşı net 16 ve henüz zam almadı alacak kendisi haftada 3 gün işyerinde dışardan yer bazen daha çok ancak bana gelince alıp evde yapsam daha karlı bazı yerler çok fırsatçı falan diyor dedim napalim yemeyelim mi dışarda yok onu kastetmiyorum diyo
Her şeyi geçtim sandalyeleri alın sahil ya da ormanlık doğaya gidin piknik gibi hem romantik hem de keyifli arada böyle de yapabilirsiniz.
Bizim geçen ay ödemelerimiz vardı normalde yeme içmeyi severiz ama ödemeleri yapınca çok çıkamadık dışarı pastaneden iki sandviç aldık 40 tl tuttu sandalyeleri aldık sahile gittik kahve almıştım yanımıza da onları içtik 2-3 saat kahvaltı sohbet yaptık keyifliydi
Sandviç evde de yapılabilir tabi daha uyguna da gelir ama bu arada olır hep böyle olursa sıkar insan restoranda da yemek ister geçen ay böyle sıktık biraz bu ay mesela geçen pazar serpme kahvaltıya gittik böyle böyle dönüşüm yapılıyor ilişkilerde

Yaşı daha küçük 24 yaşında balayında yurtdışı dedim dalga geçer gibi güldü baksan çok tatil hayali var yurtdışı gezme hayali var ama şuan değil. Evini yazligini aldıktan sonra
çoğu kişi yurtdışını ütopik bulmuş ama ben bu konularda uzman olan biri olarak konuşmak istiyorum 😅
Antalya’da balayına gitseniz yurtdışına gitmenizden çok daha fazla para harcarsınız.

Vizesiz Balkanlar tarafını balayı için öneririm hem çok romantik yerler hem de eğlenirsiniz 🥰 neticede ikiniz de asgari ücretle çalışmıyorsunuz biriniz uçak biletlerinizi alırsınız biriniz otel ve harcamaları karşılar ki otellerde çok uygun mesela 300₺ civarında gecelik oteller var yeni baktım daha 3-4 gün balayı için kalınabilir. Harcamalar dersek burada dışarda harcadığınızdan fazla değil oralar aşırı pahalı değiller yapılır yani

Benim tercihim hep böyle yurtdışı oluyor

hep ucuz biletler oteller buluyorum ben herkes bana soruyor çevremde 😅 ben sizi haklı buldum yurtdışı isteyin Türkiye’den pahalı olmayacak çünkü 💫
Ha ama şu var tabi ki Paris roma derseniz evet pahalı olur Euro 20 oldu , ama Balkanlar Euro değil ve uygun hem de Avrupa gibi çok güzel yerler 😍😍

Benim eşim benimle olan harcamalarında bonkördür ama genelde başkalarına karşı hesap yapar, ben de eşim ve çocuklarıma esirgemem ama öğle yemeğini evden götürüp ekonomi yaparım. Velhasıl bana sizi yeteri kadar sevmiyormuş gibi geldi, ben çünkü sevdiğime yağdırırım.

çoğu kişi yurtdışını ütopik bulmuş ama ben bu konularda uzman olan biri olarak konuşmak istiyorum 😅
Antalya’da balayına gitseniz yurtdışına gitmenizden çok daha fazla para harcarsınız.

Vizesiz Balkanlar tarafını balayı için öneririm hem çok romantik yerler hem de eğlenirsiniz 🥰 neticede ikiniz de asgari ücretle çalışmıyorsunuz biriniz uçak biletlerinizi alırsınız biriniz otel ve harcamaları karşılar ki otellerde çok uygun mesela 300₺ civarında gecelik oteller var yeni baktım daha 3-4 gün balayı için kalınabilir. Harcamalar dersek burada dışarda harcadığınızdan fazla değil oralar aşırı pahalı değiller yapılır yani

Benim tercihim hep böyle yurtdışı oluyor

hep ucuz biletler oteller buluyorum ben herkes bana soruyor çevremde 😅 ben sizi haklı buldum yurtdışı isteyin Türkiye’den pahalı olmayacak çünkü 💫
Ha ama şu var tabi ki Paris roma derseniz evet pahalı olur Euro 20 oldu , ama Balkanlar Euro değil ve uygun hem de Avrupa gibi çok güzel yerler 😍😍
Kastettigim de bu ayrıca fransa ve civar ülkeler turu yapan da var bizzat sordum pek bi fark yok dedi

Her şeyi geçtim sandalyeleri alın sahil ya da ormanlık doğaya gidin piknik gibi hem romantik hem de keyifli arada böyle de yapabilirsiniz.
Bizim geçen ay ödemelerimiz vardı normalde yeme içmeyi severiz ama ödemeleri yapınca çok çıkamadık dışarı pastaneden iki sandviç aldık 40 tl tuttu sandalyeleri aldık sahile gittik kahve almıştım yanımıza da onları içtik 2-3 saat kahvaltı sohbet yaptık keyifliydi
Sandviç evde de yapılabilir tabi daha uyguna da gelir ama bu arada olır hep böyle olursa sıkar insan restoranda da yemek ister geçen ay böyle sıktık biraz bu ay mesela geçen pazar serpme kahvaltıya gittik böyle böyle dönüşüm yapılıyor ilişkilerde
Sandalyeleri de kendisine ben aldım 😂😂😂bi de sandalye tasiyamam ben arabayla gelmesi lazım onu da gelmiyor ve hava soğuk öyle otursmayiz

Sandalyeleri de kendisine ben aldım 😂😂😂bi de sandalye tasiyamam ben arabayla gelmesi lazım onu da gelmiyor ve hava soğuk öyle otursmayiz
Ay yok o zaman bununla bir ömür çok zor geçer ya iyi düşün bence keyif alamadığın bir hayatta ne kadar mutlu olabilirsin

Back