• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kişi cimri mi tutumlu mu?

Mekana oturunca burası pahalıymış diyor konuşma esnasında bu aralar çok harcadım dikkat etmem lazım diyor maaşı net 16 ve henüz zam almadı alacak kendisi haftada 3 gün işyerinde dışardan yer bazen daha çok ancak bana gelince alıp evde yapsam daha karlı bazı yerler çok fırsatçı falan diyor dedim napalim yemeyelim mi dışarda yok onu kastetmiyorum diyo
Öğle arasında yiyor olabilir mi?
Bazen evden getiriyor bazen de dışarıdan yiyor diye anladım. Aç mı dursun tüm gün?
Evi kiraysa tek oturuyorsa yetiştiremiyor olabilir bilemedim.

araba var diye her yere arabayla gidilmez. örneğin uzaksa ama aktarmasız toplu taşıma ile gidebiliyorsa yakıt parasını yakmaya gerek yok. bazı yerlerde park sıkıntısı da oluyor, toplu taşıma daha kolay ve avantajlı olabiliyor. o zaman arabayla gitmemek cimrilik değil akıllılık.

kış günü evde atlet külot gezecek kadar doğalgaz yakmamak da cimrilik değil. ha parası varken hiç yakmayıp dona dona duruyorsa cimri denebilir

yemek için de bir şey diyemem. iki kişi 250 liraya ancak fast food yenir sanırım. ortalama bir yerde artık çok daha fazla ödeniyor. her seferinde dışarı da olmuyor eğer sık görüşülüyorsa. 250 liraya 1 kilo bonfile alsa… asgahatjshd daha sağlıklı ve hesaplı, cimrilik belirtisi değil
250ye bonfile nerdeeee😂😂😂anca kıyma alınır kuşbaşı alınır

Toplu taşıma kullanmak aslında hepimizin yapması gereken, biz görgüsüzlükten dolayı yapamıyoruz,dünyada herkes ya bisiklet ya toplu taşıma kullanıyor.

Gorgusuzlukle alakasi yok her zaman. Her ulke ne durumda bilmiyorum ama benim gordugum ulkelerde toplu taşima ve bisiklet kullanmak çok kolaydi cunku yollari, kurallari bisiklet kullanmaya uygundu, toplu taşimalari tiklim tikiş değil, gidecegin yere de perişan olmadan gidebiliyorsun. Oralarda gezerken hiç arabaya ihtiyac duymadik, orda yaşiyor olsam araba kullanmazdik çoğunlukla. Ama İstanbulda yaşiyoruz biz mesela ve buradaki bisiklet, toplu taşima durumu diger ulkelerle bir tutulamaz. 🤷 Bizde cogunlukla ihtiyaç oluyor araba.

Öğle arasında yiyor olabilir mi?
Bazen evden getiriyor bazen de dışarıdan yiyor diye anladım. Aç mı dursun tüm gün?
Evi kiraysa tek oturuyorsa yetiştiremiyor olabilir bilemedim.
İşyerinde öğle arası yiyor dışardan yani evet bazen evden bazen dışardan evi kira değil ancak ev annesinin üstüne yani kardeşinin de hakkı var o ise kendisine ev almak istiyor

Anlıyorum
Şimdi 16bin maaşlı adam haftada 3 gün dışarıdan yerse geçinemez burası net. Kendi canına harcayıp siz söz konusu olduğunuzda evde yapalım diyorsa düşüncesizdir,cimrilik değil. Adam size harcamak istemiyor olabilir ama maaşı cidden az,dışarı adım attığınızda cebinizden 500 lira çıkıyor,nereye gittiğini anlamıyorsunuz. Eskiden böyle değildi durum, ben 150 lirayla depo doldururdum çok iyi hatırlıyorum. Şimdi bir sevgilim olsa ,dışarıda yemek yesek,üstüne kahve içsek,biraz da arabayla turlasak 1000liralık oluruz kesin.
2 güne zam alacak bizim de eve 20 bin civarı giriyor kira odemiyoruz ancak çok rahat geçiniyoruz

Gorgusuzlukle alakasi yok her zaman. Her ulke ne durumda bilmiyorum ama benim gordugum ulkelerde toplu taşima ve bisiklet kullanmak çok kolaydi cunku yollari, kurallari bisiklet kullanmaya uygundu, toplu taşimalari tiklim tikiş değil, fgidecegin yere de perişan olmadan gidebiliyorsun. Oralarda gezerken hiç arabaya ihtiyac duymadik, orda yaşiyor olsam araba kullanmazdik çoğunlukla. Ama İstanbulda yaşiyoruz biz mesela ve buradaki bisiklet, toplu taşima durumu diger ulkelerle bir tutulamaz. 🤷
Yani elbette öyle
Yollarımızın ve toplu taşımamızın durumu ortada ben de açıkladım, ama bizde bunlar düzgün olsa dahi hala direksiyona yapışacak görgüsüzlükte insanımız da çoğunlukta.

Diğer ülkelerde bir defa yollar düzgün ,çok defa gece elimde bavulla otoban kenarından yürümüşümdür hiç tehlikeli değildi,özellikle İtalyada ve Almanyada hiç zorlanmadım, çoğu zaman arabayı bırakıp metroya bindim. Medeniyet işte. İnsan bunları yazarken bile üzülüyor.

İşyerinde öğle arası yiyor dışardan yani evet bazen evden bazen dışardan evi kira değil ancak ev annesinin üstüne yani kardeşinin de hakkı var o ise kendisine ev almak istiyor
Yani öğle arasında yiyor ama… diye belirtmeniz komik geldi onun için sordum.
Kardeşine kira veriyor mu peki?

Özel aracı var ancak toplu taşımadan çok yakiyorsa gideceği mesafede kullanmayı tercih etmez.
Kız arkadaşı ile yemeğe gidince pahalı olmayan yerler tercihidir.
250 lirayı 2 kişinin yemeğine çok gören onun yerine ben et alır köfte yaparım daha karlı diyen
Soğuk havada doğalgaz açmak yerine battaniyeye sarılıp duran

Hesap ödeme işlerinde karşı tarafa arada odetir genelde Kendi öder ama Liste böyle uzar gider
kemiksiz cimridir

Yani elbette öyle
Yollarımızın ve toplu taşımamızın durumu ortada ben de açıkladım, ama bizde bunlar düzgün olsa dahi hala direksiyona yapışacak görgüsüzlükte insanımız da çoğunlukta.

Diğer ülkelerde bir defa yollar düzgün ,çok defa gece elimde bavulla otoban kenarından yürümüşümdür hiç tehlikeli değildi,özellikle İtalyada ve Almanyada hiç zorlanmadım, çoğu zaman arabayı bırakıp metroya bindim. Medeniyet işte. İnsan bunları yazarken bile üzülüyor.

Bazi şeyler olmuyor yani işte her yere, gece yarisi ben de sokakta yurudum ve korkmadim gercekten ama Turkiyede geç saatte yurumek veya toplu taşima kullanmak istemezdim işin bu yani da var.

Son düzenleme:
Özel aracı var ancak toplu taşımadan çok yakiyorsa gideceği mesafede kullanmayı tercih etmez.
250 lirayı 2 kişinin yemeğine çok gören onun yerine ben et alır köfte yaparım daha karlı diyen

Hesap ödeme işlerinde karşı tarafa arada odetir genelde Kendi öder ama Liste böyle uzar gider
Dogalgaza kadar belli seviye tutumlu diyebiliriz ama ısınmada da bunu yapması cimrilik seviyesi diyebiliriz.
Yoksa her gün yapılan şeylere dikkat edilmesi çok da anormal değil, bütçesine dikkat ediyor. Ancak bunu her şey için yapmamalı. Mesela yalnızken battaniyeye sariliyorsa ama misafir gelince açıyorsa da cimri değil tutumlu olmuş olur. Duruma göre değerlendirilmeli.

Tarif ettiğiniz kişi aynı benim eşim :KK53: eşim evlendikten sonra böyle birine dönüştü. Özellikle pahalı bir yerde yemek yemişsek şimdi biz bu paraya şu kadar et ya da kıyma almıştık diye yorum yapar. Not eşim hem memur, hem Kayserili:KK53:
😂Ya aile içinde bunu biz de diyoruz genelde anneler de soyler buna para vereceğinize ben size yaparım diye hatta kendim de derim misal dışarda tavuk döner yiyorum çok da severim ama tatları kötü o paraya ben kendim yaparım dedim bir baktım disardakinden daha sağlıklı güzel döner yapabilmisim ancak iş sevgili veya arkadaş ile oturmaya gelince değişiyor amaç orada beraber vakit geçirmek konuşmak bunun için de aynı zamanda karnımızı da doyurmak dolayısıyla dışarda harcanan normal bi miktarın önemi olmuyor

Evde çocuk varsa muhakkak hiç kapatmadan açılır doğalgaz.Çocukla toplu taşıma zor olur.Maması,bezi…onlardan da kısılmaz heralde.

bu kişi galiba sevgiliniz
16 bin lira maaşı varmış

Mekana oturunca burası pahalıymış diyor konuşma esnasında bu aralar çok harcadım dikkat etmem lazım diyor maaşı net 16 ve henüz zam almadı alacak kendisi haftada 3 gün işyerinde dışardan yer bazen daha çok ancak bana gelince alıp evde yapsam daha karlı bazı yerler çok fırsatçı falan diyor dedim napalim yemeyelim mi dışarda yok onu kastetmiyorum diyo
3 gün işyerinde dışardan yer ne demek anlamadım ki.
öğle yemeklerini mi diyorsunuz? 50-50 lira gibi bir öğle yemeği parası veriyorlars günlük o zaten anca haftada 3 gün yemeğe yeter. diğer günler ne ypıyor?

--benim buradan çıkarımım bu: "şu anda dışarıda yediğimize bakma evli olsak evde yapar yeriz böyle olmuyor" diyor adam aslında size --

2 güne zam alacak bizim de eve 20 bin civarı giriyor kira odemiyoruz ancak çok rahat geçiniyoruz
20 bin civarı kaç kişi rahat geçiniyorsunuz mesela? haftada kaç gün dışarıda yiyorsunuz örneğin?
ve daha önemlisi birikim yapıp ev almak gibi bir derdiniz var mı?
bu kişinin arabası da varmış sizin var mı?

tanıdığım hemen hemen tüm "evli" adamlar (kuzenlerim komşuların oğulları, kardeşlerimin arkadşalar vs vs) bu şekilde yaşıyor. ASELSANda mühendis olanı da böyle, THY teknikte çalışanı da böyle yani 16 bini bırak 35-40 bin alanı da böyle.

sizinkinin yaşı kaç?
çünkü bu adamlar genelde düz adamdır nişan söz işlerini de fazla uzatmaz, en fazla 30 yaşa evlenecek kız bulur evlenir evde takılırlar. para biriktirir yatırım yaparlar. 30a kadar yaptıkları tatilde de pansiyon kamp okul gezisi erasmusta toplu gezme gibi şeylerle gezme tozma tatil kısımlarını halletmiş olurlar. ama hanımsözü dinlerler. bir yere giderken (ev gezmesine veya bebek görmeye) ne alınacağını bilmeyen erkek tipi genelde bunlardır.

Haftada üç dışarda yemesin, evden götürsün köftesini. Cimri ama size karşı cimri hiç tahammül etmeyin.

Back